Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-26-2011, 10:32 AM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default kolar kucing (cat collars)

Hi... Saya mempunyai satu persoalan yang mungkin boleh dijawab oleh mereka yang mempunyai pengalaman tentang kolar kucing.

1. adakah kucing selesa jika dipakaikan kolar secara kekal atau terdapat kesan sampingan jika kolar itu dikekalkan pada kucing.

2. berapa lamakah tempoh yang sesuai bagi kucing mengenakan kolar nya
harap dapat membantu
__________________
Snipe,Scrate,Shiro,Snipie,Ai Manja
Reply With Quote
  #2  
Old 12-26-2011, 03:00 PM
ezat ezat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2011
Location: Puchong
Posts: 58
Rep Power: 11
ezat is on a distinguished road
Default Re: kolar kucing (cat collars)

its depend

my 1 male cat evee really like cat collars and nothing effect on him..but

my 2nd male bulat do not like the collar he react strangely and struggle to take it off...

i had heard some people said the collars will bantutkan ptumbuhan bulu di kawasan lihir kucing but i not sure about this.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-26-2011, 04:05 PM
NajmiAlwan NajmiAlwan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 18
Rep Power: 0
NajmiAlwan is on a distinguished road
Default Re: kolar kucing (cat collars)

hye...my acu baru je 8 bulan...saya pakaikan dia colar kucing gak..

senang je kot...tgok reaksi kucing kita...if kita pakaikan then dia buat biasa je maknanya dia suka la, kalau asyik dok cakar2 tue better bukak je la colar tue. buat masa ni x de pun effect ape2 kat dia...sy dah bagi dia pakai since dia kecik..tp pastikan dia longgar la..dlm satu jari bleh masuk kt colar tu..masa mandi sila la bukak..
Reply With Quote
  #4  
Old 12-26-2011, 04:07 PM
jennifer9504 jennifer9504 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 12
Rep Power: 0
jennifer9504 is on a distinguished road
Default Re: kolar kucing (cat collars)

Quote:
Originally Posted by rihazmuhammad View Post
Hi... Saya mempunyai satu persoalan yang mungkin boleh dijawab oleh mereka yang mempunyai pengalaman tentang kolar kucing.

1. adakah kucing selesa jika dipakaikan kolar secara kekal atau terdapat kesan sampingan jika kolar itu dikekalkan pada kucing.

2. berapa lamakah tempoh yang sesuai bagi kucing mengenakan kolar nya
harap dapat membantu

sesetengah kuching yang tak biasa pakai dia akan struggle and tak selesa (sudah besar). is better sejak kecil u bagi kuching pakai .
Reply With Quote
  #5  
Old 12-27-2011, 01:37 AM
NajmiAlwan NajmiAlwan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 18
Rep Power: 0
NajmiAlwan is on a distinguished road
Default Re: kolar kucing (cat collars)

yeap...angguk-angguk kepala setuju ngan jeniffer
Reply With Quote
  #6  
Old 12-27-2011, 08:55 PM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: kolar kucing (cat collars)

thank for info and sharing. saya ada 3 kitten dalam lingkungan 7 - 9 bulan. selama ni semuanya (kittens) tu indoor cat. tapi bila saya dah pindah rumah baru nanti saya ingat nak bagi sedikit kebebasan pada semua. sebab tu nak bagi kittens ni pakai kolar. rasanya kena berlatih dululah kittens ni. anyway thank
__________________
Snipe,Scrate,Shiro,Snipie,Ai Manja
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ibu kucing mengabaikan anak kucing(mother cat neglecting their kitten) Dominion101 Cats & Kittens 6 06-07-2018 03:41 PM
Makanan Kucing Terbaik untuk Kucing umur hampir 2 bulan?? izwanbest Pet Food 11 12-26-2010 04:41 AM
Normal ke kucing betina ringan sikit dari kucing jantan? sarebloom Cats & Kittens 27 10-28-2010 10:49 AM
Wajib tengok >>Video kucing terkejut ( try buat dengan kucing anda) nurkasih Jokes & Funny Pictures 2 10-16-2010 04:07 PM
Gambar Kucing-Kucing Yang Lucu naq1989 Cat TV and Photos 0 11-11-2009 06:15 AM


All times are GMT +8. The time now is 01:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.