Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-22-2009, 09:50 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

My 11th and 12th cats in the house! Rasanya cukup la. I dont think i can manage to care more than this.

TOTTY & JERRY - 22 days old



TOTTY


JERRY (since nama Tom dah ada )


NYET - Their mother, a siamese cat


and MUSYANG - their dad

__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-22-2009, 10:25 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

wuahhhhhhhaaaaaaaaaaaaaa!!! comeinya anak2 kucing tu kak.adus!!! geram smp menggetap gigi aku.lain benor dgn ibu & bapa kittens ye.apa2 hal pun tetap comei lote durang ni
Reply With Quote
  #3  
Old 02-22-2009, 11:53 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Gee...cepatnyer dah 22 hari. Rasa mcm baru last week Gee panicky nyet nak bersalin. Gebunyer...yg Jerry tu terlentang nak suruh geletek pewot dier...
Mcm mana anak2 bulus Gee skrg ? Dah ok makan Blackwood ?


Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
My 11th and 12th cats in the house! Rasanya cukup la. I dont think i can manage to care more than this.
[CENTER]
TOTTY & JERRY - 22 days old

Haah la June...lain bebeno...kesetiaan nyet diraguiii hehehe

Quote:
Originally Posted by June View Post
wuahhhhhhhaaaaaaaaaaaaaa!!! comeinya anak2 kucing tu kak.adus!!! geram smp menggetap gigi aku.lain benor dgn ibu & bapa kittens ye.apa2 hal pun tetap comei lote durang ni
Reply With Quote
  #4  
Old 02-23-2009, 12:44 AM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 17
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Awwwh.....so cute, so cute. Geramnya, nak picit picit.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-23-2009, 09:11 AM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 14
fia86 is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

alaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. cumil yer.. nak siyum ckit
Reply With Quote
  #6  
Old 02-23-2009, 09:22 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

kak gee....comel nye
mesti gamat umah kan ngan baby cat yang banyak ni........
Reply With Quote
  #7  
Old 02-23-2009, 09:41 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 15
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Here Kitty! Kitty!

kak...
geram tgk kaki yg terlentang tuh..
berkilat cam kacang jek nampak..
rasa nak ku kunyah2 kaki itewwww
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #8  
Old 02-23-2009, 10:58 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Congratulations Kak Rozee,

Tomeinya the two little kittens. Tapi jauh berbeza from their mother and father

Fathernya handsome sangat la.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 02-23-2009, 11:23 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
wuahhhhhhhaaaaaaaaaaaaaa!!! comeinya anak2 kucing tu kak.adus!!! geram smp menggetap gigi aku.lain benor dgn ibu & bapa kittens ye.apa2 hal pun tetap comei lote durang ni
June, err comei ke?? alahai.. sis fikir 10x nak amek gambar depa.. x tau napa.. ha bab ibu bapa tu yg sis musykil ni sampai skrg

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Gee...cepatnyer dah 22 hari. Rasa mcm baru last week Gee panicky nyet nak bersalin. Gebunyer...yg Jerry tu terlentang nak suruh geletek pewot dier...
Mcm mana anak2 bulus Gee skrg ? Dah ok makan Blackwood ?

Haah la June...lain bebeno...kesetiaan nyet diraguiii hehehe
Zai, tu la. cepat kan masa berlalu? TOTTY lahir hari wilayah, 1 Feb, kira 22 hari la semalam, tp JERRY tu umoq 21 hari la sbb dia lahir the next day.. ye betol kesetiaanya Nyet diragui.. nak selidik camner eh? hehe Tapi dr pengetahuan Gee la.. dan juga saudarA Bareen, since kucing siam ni gene dia asalnya hitam dan w/pun Musyang tu kuning/oren hasilnya akan jadi hitam jugak, takkan jadik siam. Tp sebagai ibu gee percaya Nyet tu setia ekekekekek sbb dia jenis indoor cat, nak kata dia main kayu tiga.. susah nak caya. Balik kpg pun tak de lak kucing kat sana yg kaler itam. Harap penjelasan ni meng'clear'kan segala kemusyikilan semua orang termasuk diri ku! hahahaha
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #10  
Old 02-23-2009, 11:24 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 15
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Congratulations Kak Rozee,

Tomeinya the two little kittens. Tapi jauh berbeza from their mother and father

Fathernya handsome sangat la.....
father dia macho kak...
sapu rambut ngan bilkrim...
ekekekekeke..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #11  
Old 02-23-2009, 11:28 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 15
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

cumilllll cumilllll.......bekilat kilat kacang tanah si Jerry...olohhh
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #12  
Old 02-23-2009, 11:39 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

err ucap mekaseh kat semua - lia, binbin, fia, blackie, nurul sbb bagi pujian pada TOTTY & JERRY. Ekceli sis nak tengok reaksi orang terhadap kucing kaler2 mcm ni. Terus terang sis emmmm tak minat dgn kaler2 kucing camni. Tp bila u all puji2 mcm ni.. datang rasa mcm susah nk percaya ada org suka dgn kaler2 mcm tu. Terasa sis ni zalim sbb x beri kasih sayang pd mereka ni. Sis mmg x amek berat psl mrk ni. Memandangkan ibu dia gemuk dr yg lain2 (kuat melantak ooo) dan hanya ada anak 2 ekor tentu mrk ni sihat je. So sis ingat takat cukup sihat dah lah. Terasa sgt tak appreciate mereka tu kerana dilahirkan mcm tu. Hari ni mcm rasa ada kesedaran.. bila tgk u all mcm hargai mereka, sdgkan owner buat nak tak nak je, sis akui mrk ni sis x penah bagi kasih sayang. Patut la masa ambik mrk dr bakul tu utk snap gambar mrk mcm kucing liar.. menjerit punya la kuat. Mcm nak kena sawan Ampunkan mama TOTTY & JERYYYYY!! Balik keja kang mama akan gomol2 u all sambil kenang kata2 kawan mama ni.. Mama akan tunjukkan kata2 kwn2 mama ni kat daddy biar dia pun beri kasih sayang yg x berbelah bagi uhukk
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #13  
Old 02-23-2009, 11:41 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
cumilllll cumilllll.......bekilat kilat kacang tanah si Jerry...olohhh
Sampai mcm tu u all menilai eh?.. sis x penah belek pun depa ni..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #14  
Old 02-23-2009, 11:57 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 15
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Sampai mcm tu u all menilai eh?.. sis x penah belek pun depa ni..
errr..takpe rozzy..kita pelan2 sayangkan dorang...dulu hate dpt Acap (kaler kelabu asap, bukan my fav color) bela pon sbb kesian dia kurus kering...maken lama maken besar dia lah yg terpaling dengar kata..nak selalu2 dekat dgn kita...tak penah skali terasa kuku dia mencakar..nak tido mesti tangan letak kat badan kita..semacam ucapan terima kasih balas budi sbb selamatkan dia dari hujan panas....lama2 dia lah yg paling comei kat mata kita...

ni acap mase kecik...yg kita tau mase tuh..ko dah sihat..aku letak iklan ko for adoption...mase ni kita dah letak dia kat cari sana for adoption..tapi hati kita sebak2 semacam...



skang dia dah besar....jantan empuk yg dgr kata...tido pon celah perot/dagu kita.....



huwaaaaaa aku dah bukak kitab kat thread ko rozzy..jgn mareeee
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #15  
Old 02-23-2009, 12:15 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
errr..takpe rozzy..kita pelan2 sayangkan dorang...dulu hate dpt Acap (kaler kelabu asap, bukan my fav color) bela pon sbb kesian dia kurus kering...maken lama maken besar dia lah yg terpaling dengar kata..nak selalu2 dekat dgn kita...tak penah skali terasa kuku dia mencakar..nak tido mesti tangan letak kat badan kita..semacam ucapan terima kasih balas budi sbb selamatkan dia dari hujan panas....lama2 dia lah yg paling comei kat mata kita...

ni acap mase kecik...yg kita tau mase tuh..ko dah sihat..aku letak iklan ko for adoption...mase ni kita dah letak dia kat cari sana for adoption..tapi hati kita sebak2 semacam...

skang dia dah besar....jantan empuk yg dgr kata...tido pon celah perot/dagu kita.....



huwaaaaaa aku dah bukak kitab kat thread ko rozzy..jgn mareeee

OWaaaaaa!! so SWEEEEEEEEEEEEEEEEETTTT!!!.. so HATE u sort of learnt a lesson ye? Hmmm bagus ni utk dijadikan pedoman Sounds like my arwah Abu, he will definitely sleep under our chins when comes to bed time.
Veryyyyyyyyyyyyyyyyyy the obedient one.. mcm HATE ckp.. terpaling dengar kata! ( i like these words hehe )Agaknya jenis2 mcm ni mendengar kata kot eh? Hmmm bila Abu mati di tangan, sis meraung.. mak sis ingat sis buat lawak.. lps tu mak sis pun nangis sama! Sis x nak lepas dia dr pelukan, mak sis suruh sis mengucap, nanti kena badi kucing katanya.. baru la sis slow.. Masa tulis ni pun sis termenangis hehe.. sis x boleh kalau bercerita psl abu.. mesti mengalir air mata.. Ni gambar Abu masa sis duduk kuarters :



Ni gambar dia masa dia baru je menghembuskan nafas terakhir masa kat kampung di johor :


__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #16  
Old 02-23-2009, 12:24 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 15
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

[
Ni gambar dia masa dia baru je menghembuskan nafas terakhir masa kat kampung di johor :


[/QUOTE]

SubhanAllah..Abu mcm tengah tido jek rozzy...sangt aman...sedei Gee..tak yah citer...nengok gambo Abu pon dah begenang air mata nih...Abu must be very special to your heart......mesti ada pengganti Abu..biar pon yg dtg berlainan rupa..insyaAllah...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #17  
Old 02-23-2009, 12:33 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
SubhanAllah..Abu mcm tengah tido jek rozzy...sangt aman...sedei Gee..tak yah citer...nengok gambo Abu pon dah begenang air mata nih...Abu must be very special to your heart......mesti ada pengganti Abu..biar pon yg dtg berlainan rupa..insyaAllah...
Betol dia tgh gemok, x sapa sangka dia akan 'pegi' masa tu. Mekaseh kerana memahami dan mendoakan agar sis dpt penggantinya. Dah setahun berlalu so far x dpt lagi mcm Abu yg berekor 2 inci ni.
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #18  
Old 02-23-2009, 12:50 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

Kak,klu akak nampak kucing aku lg sempoi.kucing aku suma jenis calico.ada 4 calico dan 2 dilute calico.aku kucing calico mmg tak berapa gemor tp sebab aku dah dari dulu smp skrg pelihara durang,tak sanggup rasanya berpisah dgn durang. ada yg nak si Oren dan Kecik (2 tu mcm kembar calico pdhal lain ibu) tp aku tak nak bg.sayang kat durang.

si Oren suami aku pigi tukar nama dia.Dia peluk si Oren tgk muka Oren dan kata"dia ni muka mcm Daybong.kita tukar nama dia jd Daybong" jd skrg panggil dia Daybong.
Reply With Quote
  #19  
Old 02-23-2009, 01:13 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kak,klu akak nampak kucing aku lg sempoi.kucing aku suma jenis calico.ada 4 calico dan 2 dilute calico.aku kucing calico mmg tak berapa gemor tp sebab aku dah dari dulu smp skrg pelihara durang,tak sanggup rasanya berpisah dgn durang. ada yg nak si Oren dan Kecik (2 tu mcm kembar calico pdhal lain ibu) tp aku tak nak bg.sayang kat durang.

si Oren suami aku pigi tukar nama dia.Dia peluk si Oren tgk muka Oren dan kata"dia ni muka mcm Daybong.kita tukar nama dia jd Daybong" jd skrg panggil dia Daybong.
June, u make me laff after a serious of crying episodes dgn cerita BYJ about her RAIN having epilepsy err June, mcm mana rupa dilute calico tu eh? boleh tunjuk gambo DAybong? Napa guna nama tu? sbb debab eh?.. DAYBOB hehe!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #20  
Old 02-23-2009, 01:16 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 15
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Here Kitty! Kitty!

xpe kak G...
kadang2 kita khilaf...
xsedar ape yg ade depan mata kite...
nnt kalo dah xde, baru kite rasa yg kite nk menghargai
@ sayang dia...
syukur la, dorang ade akak...
yg dah menyedari utk menyayangi dorang..
kalo orang lain..dah nampak cam x lawa...
mane heran pun nk bela..

lia bukan ape kak...
kucen lia xde cap kaki kaler kacang cam tuh..
tuh yg geram nengok tuh..
rasa nak geget jek...

cam lia kalo bab2 bulu dorang,
lia sume suke...x kisah ape2 kaler..
semua chantek di mata lia...
dulu minat kaler puteh..
tp memandangkan umh lia cepat berhabuk
(dok bawah fly-over), so skang nih
minat kaler blue @ kaler gelap2 laa...
kat umah biasa dorang lepas mandi,
tapak kaki jadik itam balik.. main masukbawah
celah2 mane ntah...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitty For adoption.. Lyn_Cat Rescuers & Fosterers 84 02-18-2009 11:12 PM
.:: Kitty caught paws handed??!! ::. BabyZee Cat TV and Photos 7 12-28-2008 08:37 PM
Kitty Pretending Dead vivienlpl Cat TV and Photos 12 12-16-2008 02:19 PM
Looking for male kitty for my FLUFFY.. ;p meowbaby Cats & Kittens 27 11-06-2008 03:35 PM
Kitty to the rescue...! meowbaby Cats & Kittens 42 10-28-2008 11:31 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.