Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 02-24-2009, 11:05 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
heheheheh!! mmg pjg lebar sejarah kucing2 aku ni sebab suma kucing kutip dari jalan

kucing aku suma dah kena zasss!! jantan dan betina pun aku zass.tak larat aku nak dengar soprano kat rmh tiap ari kucing2 strays kat luar pun aku dah zass.tinggal si Topeng ibu kitten 3 ekor yg kat luar tu je blm.bulan depan aku nak zass dia.aku buat Trap,Neuter & Release programme sendiri
terbayang2 la pulak ibu2 kucen yg busy memindahkan kitten durang umur 2-3 minggu ke tempat selamat bila hujan lebat kat backyard umah. Bila ujan lebat, pandang dari tingkap dapur/sinki dapur tentu ada adegan2 yg menyayat hati itu. Ada gak kitten yg terlepas dr gonggongan ibu dan jatuh ke dalam longkang dan hanyut begitu saja.

zai kasi makan durang je. tapi tak dpt nak hentikan pembiakan durang tu . berazam nak educate anak2 tentang TNR (Trap, Neuter and Release) itu....semoga mereka dapat contribute to reduce strays in the future
Reply With Quote
  #42  
Old 02-24-2009, 11:43 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
terbayang2 la pulak ibu2 kucen yg busy memindahkan kitten durang umur 2-3 minggu ke tempat selamat bila hujan lebat kat backyard umah. Bila ujan lebat, pandang dari tingkap dapur/sinki dapur tentu ada adegan2 yg menyayat hati itu. Ada gak kitten yg terlepas dr gonggongan ibu dan jatuh ke dalam longkang dan hanyut begitu saja.

zai kasi makan durang je. tapi tak dpt nak hentikan pembiakan durang tu . berazam nak educate anak2 tentang TNR (Trap, Neuter and Release) itu....semoga mereka dapat contribute to reduce strays in the future
Hmm kalau la gee dpt educate my own hubby! dah puas ckp dan bg penerangan tp ehmmm.. Nak je gee ignore dia and gonggong kucing2 yg dah cukup haul pi vet buat spay & neuter ..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #43  
Old 02-25-2009, 12:11 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Ingat tak pada Tomot? yg dtg ke rumah.. Yg paling susah di ajar litter train. Brp kali kena kurung. Habis carpet 2-3 helai, comforter 5-6 helai kena basuh sbb perangai dia suka pee merata ni. Yg pelik tu bab poo pandai pulak masuk dlm litter box! ni gambo dia masa mula2 dtg awal bulan jan -


Skrg.. tengok apa dah jadik?? Dia pi menumpang ibu bobo, omey, oyen dgn abu pulakkkk.. . Dah la ibu depa tu (BEtty) saiz kecik.
.







Rasanya Betty ni dah tak de susu.. depa ni mengopet je kot..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #44  
Old 02-25-2009, 01:03 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 15
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Here Kitty! Kitty!

bukan ape tuh kak..
ibuMU,
ibuKU jua...
wakakakkaka
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #45  
Old 02-25-2009, 04:36 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Sian eh?.. dia ni boleh baik dgn Betty ni dgn sekor lagi kucing sis nama Baby jer.. Kucing lain semua nak terkam dia.. napa ntah..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #46  
Old 02-25-2009, 08:59 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Sian eh?.. dia ni boleh baik dgn Betty ni dgn sekor lagi kucing sis nama Baby jer.. Kucing lain semua nak terkam dia.. napa ntah..
Terkam banyak perkara terkam Gee..
terkam sebab terlampau geram pun ada gak



Baiknyer si Betty ni.
kalau setengah ibu kucen bila anak dah besar2 ni dia dah tak sudi nyusukan lagi. Gigi durang dah besar dan tajam...aduiii...sengal tuuuuu
Reply With Quote
  #47  
Old 02-27-2009, 11:42 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Terkam banyak perkara terkam Gee..
terkam sebab terlampau geram pun ada gak



Baiknyer si Betty ni.
kalau setengah ibu kucen bila anak dah besar2 ni dia dah tak sudi nyusukan lagi. Gigi durang dah besar dan tajam...aduiii...sengal tuuuuu

Zai.. depa terkam gaduh punya la.. terkencing2 si Tomot tu. Tu sbb smpi skrg i asingkan dia dr kucing2 lain.

Ha bab Betty tu mmg i kagum dgn dia.. patutnya dah cerai susu tu kot. Masa dia sakit sbb mkn BW tu 3 hari, gee pisahkan dia dgn anak2 dia. Dia bising kat luar kandang. Bila gee lepaskan anak2 dia berebut masuk perut dia, sampai dia tumbang. Anak2 dia kan ganas.. jenis playful. Lg pun dia tak makan sampai 3 hari, tu yg rebah.. Itulah dia kasih ibu. Skrg Betty dah sihat dan manja dgn gee sekeluarga. Dulu dia tak suka org peluk dia. Apatah lagi nak bawak tido. Skrg pantang panggil berlari dia dtg hehe. Dan rajin tido kat kaki kita bila malam. Anak2 dia gee terpaksa kurung smpi skrg sbb masih tak pandai guna litter box.
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #48  
Old 03-08-2009, 11:28 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Tunggu turn nak mandi.. Cari2.. rupanya kat sini dia.. Sanggup duduk menyempit dlm beg tanganku uhuk!


Sampai tertido..

__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #49  
Old 03-08-2009, 11:39 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

Ades!!! Ades!!! nape anak kaki 4 ni dok menyempit dalam handbag akak?? cute mute nya.tersengguk sengguk kwn tu tido

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Tunggu turn nak mandi.. Cari2.. rupanya kat sini dia.. Sanggup duduk menyempit dlm beg tanganku uhuk!


Sampai tertido..

Reply With Quote
  #50  
Old 03-08-2009, 11:39 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

dah besar ek.....
cucu2 kak gee.......
sekejap je ek mereka membesar......
Reply With Quote
  #51  
Old 03-08-2009, 11:56 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
Ades!!! Ades!!! nape anak kaki 4 ni dok menyempit dalam handbag akak?? cute mute nya.tersengguk sengguk kwn tu tido
tak tau la June, dah brp kali si Abu (kelabu) tu masuk dlm henbeg akak. ingatkan cokop la skali.. rupanya dah jadik port lak.. Si Oyen tu baru 1st time menyempit. Masa amek gambo yg 2nd tu ekceli depa berdua dah tido.. tp si Abu tu bila dengo bunyik kamera dia jegil bijik mata lak hehe..

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
dah besar ek.....
cucu2 kak gee.......
sekejap je ek mereka membesar......
dah besar? ntah la tgk mcm tu je.. nak kena bagi bitamin ni.. kak zai kata bagi kitzyme ke hapa namanya tu.. akak dah lama tak pi pet store ni.. ehmm
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #52  
Old 03-09-2009, 12:20 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

brewyest tu.....
sesuai tuk bulu dia......
Reply With Quote
  #53  
Old 03-09-2009, 09:26 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
brewyest tu.....
sesuai tuk bulu dia......
err brewyest tu apa? hehe.. lain mcm je munyiknya mahap le akak baru blaja
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #54  
Old 03-09-2009, 10:24 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 15
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

brewer yeast?..owwhhh..
mende nie elok kak ntuk bulu kucen..
ade byk brand tp saya pakai brand kitzyme perisa cranberry..
baik untuk hati, buah pinggang, sistem immune dan bulu kucen..
saya beli pun pas forumer dlm PF nie, EJ n PAkcu suggest supaya cuba psl bulu kucen saya gugur..n sekrang da kureng ckit..
tapi harga dier mahal jugak la kak gee..
sebotol rm29.90 ade 30 tablet..
klu kat membercard petsmore, dpt la less 10%..
sehari bagi mkan sebiji..
__________________
Reply With Quote
  #55  
Old 03-09-2009, 11:48 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
dah besar? ntah la tgk mcm tu je.. nak kena bagi bitamin ni.. kak zai kata bagi kitzyme ke hapa namanya tu.. akak dah lama tak pi pet store ni.. ehmm
Gee..Kitzyme tu salah satu jenama brewers yeast lerr...

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
brewer yeast?..owwhhh..
mende nie elok kak ntuk bulu kucen..
ade byk brand tp saya pakai brand kitzyme perisa cranberry..
baik untuk hati, buah pinggang, sistem immune dan bulu kucen..
saya beli pun pas forumer dlm PF nie, EJ n PAkcu suggest supaya cuba psl bulu kucen saya gugur..n sekrang da kureng ckit..
tapi harga dier mahal jugak la kak gee..
sebotol rm29.90 ade 30 tablet..
klu kat membercard petsmore, dpt la less 10%..
sehari bagi mkan sebiji..
Betui tu Nik, yang perasa cranberry tu mahal. Kak zai beli kat winners pet, Tmn Tun 30 biji RM32.90. Dia bentuk ikan kan ?

ada lagi satu bentuk tablet bulat mcm biasa. Sehari adult cat kasi 3 biji. Yang tu 600 biji RM68.90 jer. Murah sikit ler dari yg perasa cranberry tu. Si adam ni dua2 dia bedal .
Reply With Quote
  #56  
Old 03-10-2009, 12:17 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 15
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Betui tu Nik, yang perasa cranberry tu mahal. Kak zai beli kat winners pet, Tmn Tun 30 biji RM32.90. Dia bentuk ikan kan ?

ada lagi satu bentuk tablet bulat mcm biasa. Sehari adult cat kasi 3 biji. Yang tu 600 biji RM68.90 jer. Murah sikit ler dari yg perasa cranberry tu. Si adam ni dua2 dia bedal .
yup..btol tu..kita boleh patahkan dua tablet tu mengikut sukatan yg diberikan..
__________________
Reply With Quote
  #57  
Old 03-10-2009, 12:25 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
yup..btol tu..kita boleh patahkan dua tablet tu mengikut sukatan yg diberikan..
Inilah dia yang kita perkatakan itu....

Reply With Quote
  #58  
Old 03-10-2009, 12:35 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 15
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Inilah dia yang kita perkatakan itu....

ehhhh..yang adult tu murah la kak zai..mne nak beli eh?..petsmore x jual pun yang tu..
__________________
Reply With Quote
  #59  
Old 03-10-2009, 12:43 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
ehhhh..yang adult tu murah la kak zai..mne nak beli eh?..petsmore x jual pun yang tu..
kak zai beli kat winners pet, Jln Tun Mohd Fuad, Tmn Tun Dr Ismail. Sebelah KFC.

Kat Pet Safari, IKANO pun ada. Tapi yg 600 biji cpt habis. Kak zai siap suruh winners pet call akak kalau stock sampai. Cepat2 gi beli, takut habis
Reply With Quote
  #60  
Old 03-10-2009, 01:06 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Gee..Kitzyme tu salah satu jenama brewers yeast lerr...
Yer puan hehhe..

Quote:
Betui tu Nik, yang perasa cranberry tu mahal. Kak zai beli kat winners pet, Tmn Tun 30 biji RM32.90. Dia bentuk ikan kan ?

ada lagi satu bentuk tablet bulat mcm biasa. Sehari adult cat kasi 3 biji. Yang tu 600 biji RM68.90 jer. Murah sikit ler dari yg perasa cranberry tu. Si adam ni dua2 dia bedal .
Catit dlm buku ni.. ada pulak khas utk adult and kitten. Nasib baik.. ingatkan sama je. Mcm mana bagi dia Zai? bagi mcm tu je ke.. atau kena mcm bagi makan ubat? Yg vet ajar lps masukkan tablet kat mulut kucing, kena lurutkan bawah dagu dia dr atas ke bawah.
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitty For adoption.. Lyn_Cat Rescuers & Fosterers 84 02-18-2009 11:12 PM
.:: Kitty caught paws handed??!! ::. BabyZee Cat TV and Photos 7 12-28-2008 08:37 PM
Kitty Pretending Dead vivienlpl Cat TV and Photos 12 12-16-2008 02:19 PM
Looking for male kitty for my FLUFFY.. ;p meowbaby Cats & Kittens 27 11-06-2008 03:35 PM
Kitty to the rescue...! meowbaby Cats & Kittens 42 10-28-2008 11:31 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.