Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 04-07-2009, 08:57 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
lah!!!!!!!!!!!!!!! kucing jantan.aku ingat kucing betina.heheheheh!! klu mcm tukar perkataan.segak dan bergaya posing dia
June, akak ingat betina gak.. tp dia punya *toot* tu baru nampak last 2 weeks

tp tak berani nak komenla kalau lagi sebulan dua bulu dia dah tak gebu mcm ni.. time ni, baby hairs byk lagi tu yg nampak gebu.

Anak Musyang yg lain yg 4 hekor dulu tu.. sekor je gebu smpi skrg.. yg lain semua dah kuncup ekekekekek !
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #122  
Old 05-14-2009, 08:56 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default FeLV/FIV Blood Test before Vaccine

Lepas fikir doploh kali, panjat gunung, turun gunung, bertapa, termenong dan segala bagai akhirnya saya buat keputusan vaksinkan 10 ekor kucing yg ada. 9 ekor divaksinkan di klinik kerajaan di Tangkak.. dan seekor lagi si Musyang, the eldest terpaksa divaksinkan di KL. Atas nasihat otai-otai kat sini, oleh kerana Musyang ni jenis MEREMPIT, 3-4 hari baru balik (itupun kalau terserempak) maka saya kena buat FeLV/FIV test sebelum divaksinkan


Musyang, dalam kereta tgh - dalam perjalanan ke Anicare Vet, Wangsa Maju


Umur belum 3 tawon tp dah nmpk tua, Dulu 7 kg ..la ni jadik 5 kg - gara-gara jadi BOHJAN


After serious discussion, Vet nasihatkan ambik darah utk FeLV test, not the FIV test.


After 10 min the result came out - NEGATIVE. YeayyyYYYY!!


Kena lumur Frontline Flea Spray


Now his 1st vaccine!

Lps ni schedule for castration plak.. before 2nd vaccine..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)

Last edited by rozzygee; 05-14-2009 at 09:14 PM. Reason: Corrections
Reply With Quote
  #123  
Old 05-14-2009, 10:37 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Gee,
kata bdan musyang ada scratches here and there. Kene front-line spray...aduiii...cakitnyer...pedihhh

Demam tak x-matrempit tu Gee, pas vaksin.
kesian lak zai tengok muka dia.
Mudah-mudahan musyang boleh jadi house-cat yg baik pas ni
tolong mama jaga adik2 yg ramai kat umah tu.

*sampai ati Gee panggil dia BOHJAN *

*kalau ada masa singgah sini Gee:http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1680*



Last edited by adamyala; 05-15-2009 at 12:19 AM.
Reply With Quote
  #124  
Old 05-15-2009, 10:55 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Gee,
kata bdan musyang ada scratches here and there. Kene front-line spray...aduiii...cakitnyer...pedihhh

Demam tak x-matrempit tu Gee, pas vaksin.
kesian lak zai tengok muka dia.
Mudah-mudahan musyang boleh jadi house-cat yg baik pas ni
tolong mama jaga adik2 yg ramai kat umah tu.

*sampai ati Gee panggil dia BOHJAN *

*kalau ada masa singgah sini Gee:http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1680*


Pedey ke Zai kena frontline tu? tengok Musyang selamba je.. His temperament is good actually Zai. Even few docs yg pernah bg treatment Musyang ni said he doesn't look like local cat. His only bad habit is spraying around the house.. hehe

He is a tough one so far.. Mmg demam. Bila Gee letak tangan, dia akan letak kepala dia atas tapak tangan Gee. Gee tpaksa sangkar dia skrg while waiting time goes by for his castration soon.

Nama BOHJAN tu terbit bila Gee borak dgn one of Anicare Vet customer. Dia yg gelar mcm tu..

Eh Zai, gee nak tau napa eh kalau pi vaksin dkt govt clinic they didnt give me a vaccine card?.. Ke klinik haiwan tangkak je mcm tu?

Dr apa yg gee tau 2nd vaksin nanti is different from the 1st vaksin..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #125  
Old 05-15-2009, 11:06 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

mana boleh camtu Gee, kita kene ada card rekod kesihatan kucen kita simpan kat umah. Kalau masuk catshow pun masa vetting in kene tunjuk vaksin card. Kalau tak disqualified tau. Mungkin klinik kerajaan kita kene mintak kot. Gee kene mintak kalau dia tak kasi.

Mmg zai rasa musyang ni ada baka maine coon atau (MCO) ataupun Norwegian Forest Cat (NFC), sbb dia besar, tinggi dan temparament very good kata Gee. Jaga dia eluk2 Gee. Susah nak dpt kucen lawa mcm tu. Spray tu nanti ikut kata sifu June..guna limau kasturi

pasal 1st and 2nd vaksin different tu zai tak pasti. Kene check balik vaksin card budak2 nih



Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Pedey ke Zai kena frontline tu? tengok Musyang selamba je.. His temperament is good actually Zai. Even few docs yg pernah bg treatment Musyang ni said he doesn't look like local cat. His only bad habit is spraying around the house.. hehe

He is a tough one so far.. Mmg demam. Bila Gee letak tangan, dia akan letak kepala dia atas tapak tangan Gee. Gee tpaksa sangkar dia skrg while waiting time goes by for his castration soon.

Nama BOHJAN tu terbit bila Gee borak dgn one of Anicare Vet customer. Dia yg gelar mcm tu..

Eh Zai, gee nak tau napa eh kalau pi vaksin dkt govt clinic they didnt give me a vaccine card?.. Ke klinik haiwan tangkak je mcm tu?

Dr apa yg gee tau 2nd vaksin nanti is different from the 1st vaksin..
Reply With Quote
  #126  
Old 05-15-2009, 11:59 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
mana boleh camtu Gee, kita kene ada card rekod kesihatan kucen kita simpan kat umah. Kalau masuk catshow pun masa vetting in kene tunjuk vaksin card. Kalau tak disqualified tau. Mungkin klinik kerajaan kita kene mintak kot. Gee kene mintak kalau dia tak kasi.

Mmg zai rasa musyang ni ada baka maine coon atau (MCO) ataupun Norwegian Forest Cat (NFC), sbb dia besar, tinggi dan temparament very good kata Gee. Jaga dia eluk2 Gee. Susah nak dpt kucen lawa mcm tu. Spray tu nanti ikut kata sifu June..guna limau kasturi

pasal 1st and 2nd vaksin different tu zai tak pasti. Kene check balik vaksin card budak2 nih

June tak de pulak ni, nak mengesahkan kesahihan psl ada kad vaksin ke tak kalau kita buat di klinik haiwan kerajaan. Takkan buat sendiri? adehh..

Ha, Gee mmg sayang dgn musyang ni.. My 1st cat yg Gee jaga sendiri, dulu selalu takat jaga kucing mak atau adik je. He attached to me the most. Kalau dia merempit, anak gee atau suami cuba tangkap mmg susah tp dgn gee, gee panggil je dia terus berhenti berlari dan datang pd gee terus masuk dlm kereta. Suami Gee salu geleng pala tengok mcm mana rapatnya dia dgn gee.

Baka Musyang dah ada 7 ekor skrg ni.. even sebelum vaksin, my sister mintak dia 'disatukan' dgn her cat, Casper.. ni gambar dia


Anak dia yg paling besar hampir menyamai dia dah, malah lagi lebat bulu, mungkin ikut emaknya yg bulu panjang. Nama Abby @ Baby.. dia dah tahap sora soprano dah ni Zai oitt!.. dah mula seprey seperey dah.. tp masih menetek dgn hubby gee


Psl Vaksin tu.. ini dia jadual vaksinasi kucing :


Umur 8-9 minggu

* Pemeriksaan umum
* Vaksinasi TRICAT (Feline Panleucopenia, Rhinotracheitis, Celici) atau Tetracat (Tricat+Chlamydia)
* Pemberian ubat cacing

Umur 12-14 minggu

* Pemeriksaan umum
* Vaksinasi ulangan RICAT (Feline Panleucopenia, Rhinotracheitis, Celici) atau Tetracat (Tricat+Chlamydia)

Umur 20 minggu

* Pemeriksaan umum
* Vaksinasi Rabies

Lepas tu kita bawa kucing kita setahun sekali untuk rawatan dan suntikan vaksin sbb daya tahan or antibodi kucing tidak selama-lamanya kuat..

Mengajar org lak aku ni Zai hahahaha! Gee ni suka membaca, tu sbb kalau gee nak sesatu benda tu.. gee akan belajar sedalam2nya.. hehe
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #127  
Old 05-15-2009, 12:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

peliknya kak.nape durang tak bg?? aku buat kat klinik gomen pun dpt. setiap seekor kucing dpt 1 kad.medical history kucing suma kat sana.akak tak tanya durang kenapa tak bg??

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post

June tak de pulak ni, nak mengesahkan kesahihan psl ada kad vaksin ke tak kalau kita buat di klinik haiwan kerajaan. Takkan buat sendiri? adehh..

Ha, Gee mmg sayang dgn musyang ni.. My 1st cat yg Gee jaga sendiri, dulu selalu takat jaga kucing mak atau adik je. He attached to me the most. Kalau dia merempit, anak gee atau suami cuba tangkap mmg susah tp dgn gee, gee panggil je dia terus berhenti berlari dan datang pd gee terus masuk dlm kereta. Suami Gee salu geleng pala tengok mcm mana rapatnya dia dgn gee.

Baka Musyang dah ada 7 ekor skrg ni.. even sebelum vaksin, my sister mintak dia 'disatukan' dgn her cat, Casper.. ni gambar dia


Anak dia yg paling besar hampir menyamai dia dah, malah lagi lebat bulu, mungkin ikut emaknya yg bulu panjang. Nama Abby @ Baby.. dia dah tahap sora soprano dah ni Zai oitt!.. dah mula seprey seperey dah.. tp masih menetek dgn hubby gee


Psl Vaksin tu.. ini dia jadual vaksinasi kucing :


Umur 8-9 minggu

* Pemeriksaan umum
* Vaksinasi TRICAT (Feline Panleucopenia, Rhinotracheitis, Celici) atau Tetracat (Tricat+Chlamydia)
* Pemberian ubat cacing

Umur 12-14 minggu

* Pemeriksaan umum
* Vaksinasi ulangan RICAT (Feline Panleucopenia, Rhinotracheitis, Celici) atau Tetracat (Tricat+Chlamydia)

Umur 20 minggu

* Pemeriksaan umum
* Vaksinasi Rabies

Lepas tu kita bawa kucing kita setahun sekali untuk rawatan dan suntikan vaksin sbb daya tahan or antibodi kucing tidak selama-lamanya kuat..

Mengajar org lak aku ni Zai hahahaha! Gee ni suka membaca, tu sbb kalau gee nak sesatu benda tu.. gee akan belajar sedalam2nya.. hehe
Reply With Quote
  #128  
Old 05-15-2009, 12:38 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
peliknya kak.nape durang tak bg?? aku buat kat klinik gomen pun dpt. setiap seekor kucing dpt 1 kad.medical history kucing suma kat sana.akak tak tanya durang kenapa tak bg??

Owaaaa!! nk blk kpg this week! nak mintak kad vaksin! Dah la mahal!.. June kata kat KL ni depa caj RM10 sekor.. kat sana depa caj RM12 sekor..Patot la Vet Anicare tu tanya napa tak bagi.. isk iskk
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #129  
Old 05-15-2009, 02:25 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

Apa yg RM10 kak??

waktu register tu durang dah bg nombor.nombor pendaftaran tu yg akan kita pakai utk next visit.bila dah siap vaksin/deworm atau apa2 medication treatment,kita bayar.masa bayar tu durang buka kad vaksin atau aku panggil medical history kucing.vaksin RM30 per kucing dan deworm RM5 utk 1 tablet. tp caj yg lain aku tak tau sebab tak pernah buat.

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post

Owaaaa!! nk blk kpg this week! nak mintak kad vaksin! Dah la mahal!.. June kata kat KL ni depa caj RM10 sekor.. kat sana depa caj RM12 sekor..Patot la Vet Anicare tu tanya napa tak bagi.. isk iskk
Reply With Quote
  #130  
Old 05-15-2009, 05:36 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
Apa yg RM10 kak??

waktu register tu durang dah bg nombor.nombor pendaftaran tu yg akan kita pakai utk next visit.bila dah siap vaksin/deworm atau apa2 medication treatment,kita bayar.masa bayar tu durang buka kad vaksin atau aku panggil medical history kucing.vaksin RM30 per kucing dan deworm RM5 utk 1 tablet. tp caj yg lain aku tak tau sebab tak pernah buat.
Oh.. ye ke?.. ops silap perhitungan la tu.. kalau gitu betollah.. klinik haiwan tangkak mmg murah hehe.. 9 ekor kucing sis kena rm108.. meaning rm12 sekor.. mak sis rajin gak hantar ke situ kalau kucing ada prob sakit .. last week hantar utk ubat kurap sbb crusty telinga dia.. dia caj rm5 je.. dah elok dah tgk..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #131  
Old 05-15-2009, 05:37 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Anak dia yg paling besar hampir menyamai dia dah, malah lagi lebat bulu, mungkin ikut emaknya yg bulu panjang. Nama Abby @ Baby.. dia dah tahap sora soprano dah ni Zai oitt!.. dah mula seprey seperey dah.. tp masih menetek dgn hubby gee
yang hilite wane merah tu buat zai gelak cakit peyut ades ades ades.....ada syusyu ke tu ?? hahaha

wah...lawa la anak musyang ni. Nama baby ker ? bulu cantik mcm lembut jer...

sama la kita Gee..kalau ada yg was was atau nak tau, google sampai dapat info baru puashati...kdg2 tu selak buku atau majalah lama

berguna info yang Gee kasi tu. Boleh buat panduan pada kwn2 yg baru mula bela kucen, atau yg dah lama bela kucen mcm zai ni. Masih banyak lagi yang kita boleh belajar sama2...

thanks Gee

Reply With Quote
  #132  
Old 05-15-2009, 06:18 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

hah! ingatkan zai tak pasan!.. mmg dia menetek kat puting susu hubby mukakahahahaha! dia mmg close dgn my hubby.. pantang panggil! berlari2 dia dtg.. hubby kata dia dah besar ni sakit dia geget hehe.. zai bygkan kalau hubby gee x da?.. kalau dia pi operasi besar2 mcm 27 mei ni nanti dgn US Army.. abby akan menetek kat lengan gee hehe.. pedih la jugak.. kalau sakit gee jentik tinger dia.. lps tu baru la dia geget pelan2.. ha zai jgn terfikir ke lain ehh?!! tak de nya dia nak netek dgn gee ekekekekekk.. geli siottt!!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #133  
Old 05-15-2009, 06:41 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

wakaka !!!! ades terkencing zai Gee oiii...awatla kelakar sgt kucing2 Gee nih ? Si musyang kuat merempit,
anaknyer pulak kuat netek wakaka !!!!
abis tu kalau tak dpt netek dia meroyan tak Gee ? hahaha



Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
hah! ingatkan zai tak pasan!.. mmg dia menetek kat puting susu hubby mukakahahahaha! dia mmg close dgn my hubby.. pantang panggil! berlari2 dia dtg.. hubby kata dia dah besar ni sakit dia geget hehe.. zai bygkan kalau hubby gee x da?.. kalau dia pi operasi besar2 mcm 27 mei ni nanti dgn US Army.. abby akan menetek kat lengan gee hehe.. pedih la jugak.. kalau sakit gee jentik tinger dia.. lps tu baru la dia geget pelan2.. ha zai jgn terfikir ke lain ehh?!! tak de nya dia nak netek dgn gee ekekekekekk.. geli siottt!!
Reply With Quote
  #134  
Old 05-20-2009, 03:21 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Tak de la smpi mcm tu Zai..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #135  
Old 05-20-2009, 03:32 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: My 3rd stray cats

Hr minggu yg lalu, ketika sdg sibuk mengemas & membersihkan sangkar2 kucing, dtg jiran berbangsa cina dr blok sebelah dgn menatang seekor anak kucing. He thought the kitten was mine dan berbangga dpt tangkap untuk dipulangkan pd i. I said i have all my 13 cats here.. He suddenly looked blank.. Hmm well i ckp just give him to me.. Here he is..



My son tanya, "mama nak bela ke?" i ckp, "kena tanya ayah dulu" (kena mintak izin youuuu hehe) "Kalau jadik bela mama nak namakan apa?.. kalau boleh nak ujung dia ada nama man eh?" TErus i ckp.. " kita namakan dia sama ada kluangman atau batman lah!"



So BATMAN you are.. dgn warna kelabu asap.. sesapa yg berkenan boleh la dtg ambik.. but i have to send him to vet first for vaccine & deworm.. dan sbb ada crusty ear.. Dah sihat baru boleh ambik yer.. FOC..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #136  
Old 05-20-2009, 03:39 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 14
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: FeLV/FIV Blood Test before Vaccine

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Lepas fikir doploh kali, panjat gunung, turun gunung, bertapa, termenong dan segala bagai akhirnya saya buat keputusan vaksinkan 10 ekor kucing yg ada. 9 ekor divaksinkan di klinik kerajaan di Tangkak.. dan seekor lagi si Musyang, the eldest terpaksa divaksinkan di KL. Atas nasihat otai-otai kat sini, oleh kerana Musyang ni jenis MEREMPIT, 3-4 hari baru balik (itupun kalau terserempak) maka saya kena buat FeLV/FIV test sebelum divaksinkan


Musyang, dalam kereta tgh - dalam perjalanan ke Anicare Vet, Wangsa Maju


Umur belum 3 tawon tp dah nmpk tua, Dulu 7 kg ..la ni jadik 5 kg - gara-gara jadi BOHJAN


After serious discussion, Vet nasihatkan ambik darah utk FeLV test, not the FIV test.


After 10 min the result came out - NEGATIVE. YeayyyYYYY!!


Kena lumur Frontline Flea Spray


Now his 1st vaccine!

Lps ni schedule for castration plak.. before 2nd vaccine..
sorry to disturb...nak tau nape vaccine kat tangkak...sebab kalau tak salah ikut profile stay kat selangor/KL...atau u keje sana and menetap sana skang...
Reply With Quote
  #137  
Old 05-20-2009, 03:49 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Hi noor.. welcome to PF yer..

Akak dah plan nak vaksin semua kucing yg akak ada pd hari isnin tu.. but suddenly emak akak kena heart attack di kampung.. iaitu di Tangkak la.. So tak sempat nk vaksin kucing tu semua di KL.. PEtang tu jugak akak balik sorang2 dgn 10 ekor kucing dlm kereta.. Sbb suami akak tak dpt cuti dan anak pulak ada exam di sekolah. Ni mak akak..



Selepas melawat mak dan jaga dia 2 hari.. Hr yg ke-3 baru la akak pegi bwk kucing2 tu vaksin di sana.. Itu la kisahnya..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #138  
Old 05-20-2009, 04:07 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 14
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: Here Kitty! Kitty!

woooo...mcm tu...ingatkan ada specialist vet kat tangkak...coz i mmg asal dari tangkak...nak tau jugak kot ada specialist vet kat sana...
anyway, salam perkenalan kak gyee...geram tgk kucen2 u....
Reply With Quote
  #139  
Old 05-21-2009, 09:00 AM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 14
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Ooooo...yeke...sorry for your mom...

saya ingat ada specialist kat tangkak...sebab saya asal sana. Nak tau gak kalau ada specialist, kalau blk kg leh bw pets atau recommend kat mbr....

anyway...geramnya tgk your cats....teringin nak ada cats yg bulu kembang2...
Reply With Quote
  #140  
Old 05-25-2009, 10:09 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
Ooooo...yeke...sorry for your mom...

saya ingat ada specialist kat tangkak...sebab saya asal sana. Nak tau gak kalau ada specialist, kalau blk kg leh bw pets atau recommend kat mbr....

anyway...geramnya tgk your cats....teringin nak ada cats yg bulu kembang2...
Eh eh! orang kampung! hahahah! Noor dok mana? Akak kalau rajin bwk pets pegi Maju Vet dkt Melaka, Dr Kavitha. So far dkt tangkak mana ada veterinar swasta.. maklum le kampong koboi.. hehehe! Skrg dah tak jadik kpg koboi .. la ni jadik kedai kain!

Mak akak tinggal di kpg sialang.. dkt dgn jambatan nak pegi hala ke jasin tu.. opposite rumah peninggalan arwah datuk embong..

err.. akak mana ada kucing bulu kembang.. yg ada tu ala2 kembang tapi tak jadik sbb kucing kampong je.. kalau kembang pun tang ekor je mcm bendera hahaha!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitty For adoption.. Lyn_Cat Rescuers & Fosterers 84 02-18-2009 11:12 PM
.:: Kitty caught paws handed??!! ::. BabyZee Cat TV and Photos 7 12-28-2008 08:37 PM
Kitty Pretending Dead vivienlpl Cat TV and Photos 12 12-16-2008 02:19 PM
Looking for male kitty for my FLUFFY.. ;p meowbaby Cats & Kittens 27 11-06-2008 03:35 PM
Kitty to the rescue...! meowbaby Cats & Kittens 42 10-28-2008 11:31 AM


All times are GMT +8. The time now is 07:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.