Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 06-02-2009, 12:33 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Pengalaman Pertama kali kembiri kucing..

Dlm kesibukan mengurus event di Genting minggu lepas.. sempat jugak mencari Vet utk kembiri Musyang.. Dgn jasa baik Adamyala, dpt la buat appointment di Klinik Haiwan Genting Kelang, pd 1 June. Sebelum tiba harinya, sempat la ber-sms dgn Zai (Adamyala) mencurahkan perasaan betapa takut dan berdebar nak kembirikan kucing pertama kali.. Ternangis la jugak heheh.. Feels like he's been punished for his sex crime! Will he be ok? Will he still know me.. mcm2 la.. Mlm tu tidor dgn musyang in my bedroom. Tak benarkan kucing2 lain masuk bilik as usual.. Only me and him.. Brp kali terjaga tidor just to make sure he is beside me.. bila terjaga je snap gambar dia.. adeh.. Ni gambar Musyang sebelum kembiri..


Adegan yg agak2 boleh la dilihat.. sbb esoknya nak di zass..

Pagi2 tu bangun terus kejutkan anak dr tido.. Bkn suruh dia ikut tp suruh snap gambar ni hehe..

Snap dlm bilik tido anak ni..

Slps signed 1 surat mcm agreement, Musyang ditinggalkan pada Dr Ghosh. Siap pesan kat vet, pls take a good care of him.. pls be gentle doc.. sambil nangis ni huhu... Tak pepasal kena lecture dgn vet tu..
Blk tu tak keruan dibuatnya.. sempat singgah ke Tesco beli Gamat Healin Gel, teringat June ada sebut2 psl ubat ni untuk luka.. Rasa2nya ni la dia.. Rega rm16..

Pukul 4.30 ptg semalam br gerak dr rumah nak pikap Musyang. Dlm perjalanan hujan tak benti.. Smpi di klinik pukul 5 ptg, grab dog carrier yg ada dlm keter.. bukan apa takut carrier masa bwk dia tu tak muat.. Mmg betol .. Assisten vet dah siap letak Musyang dlm sangkar besi lain sbb carrier tu kecik.. Sib baik teringat bwk carrier yg paling beso ada kat rumah..
Dlm kereta Musyang mengiau tak ingat.. pelik betol.. rasanya sbb bius dia dah tak de lg kot.. dia sakit ke hapa ke.. iskk mmg drive pun tak menentu.. tiba2 dia diam..

Alamak napa lak dia ni diam.. tgk mata katup je.. rasa nak teriak je.. panggil2 nama dia celik.. pah tu tido balik.. Smpt singgah Carefour beli mknan kucing.. Masa masuk keter adoii.. Musyang buat hal balik.. rupanya2 dia lapooooo.. dia makan dgn lahapnya!.. adeh..
Mlm td sebelom tido.. buat spring cleaning cuci semua sangkar2 yg ada .. dan mandikan 10 ekor kucing2 tu.. habis licin berbelas tuala kering dlm lemari kucin hehe Abis operasi dlm kol 10 mlm.. tu pun sbb anak sound, "Mama x terasa lapo ke?" hehe..

Sebelum tido sapu gel gamat tu kat Musyang.. bwk dia tido sekali lagi in my bedroom.. Kali ni dia tak tido at my side pun tak ngape.. hehe bukan apa takut tertekan tmpt yg dia sakit..


Klu pasan ada luka lama kat kaki dia tu.. tu gara2 merempit la tu..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #142  
Old 06-02-2009, 12:41 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 15
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: My 3rd stray cats

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
[COLOR="Blue"]




mcm russian blue..kakak owh kakak kalo la aku ni ada bajet lagik lama dah aku tibai si mamat kelawar nih...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #143  
Old 06-02-2009, 12:47 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

Kelakarnya saya baca cerita akak ni.gel gamat tu mmg betullah tu.itu yg aku pakai utk sapu kat kucing klu ada luka2 kecil,luka2 bekas jahitan dari neutering tu.dia tengah mamai kot masa akak amik dia.klu kucing jantan kena sedated sikit je so durang akan cepat bgn dari tido.tp klu kucing betina major operation so kena sedated lama sikit nak bangun. lg 2 hari agaknya si Musyang dah back to his normal self yg penting akak jgn bg dia lepas kat luar rmh.dlm rmh takpe.takut bentan
Reply With Quote
  #144  
Old 06-02-2009, 12:55 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: My 3rd stray cats

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
mcm russian blue..kakak owh kakak kalo la aku ni ada bajet lagik lama dah aku tibai si mamat kelawar nih...
Dik, ni gambar latest dia.. mlm tadi dah mandikan dia sbb ingat sabtu ni nak pi vaksinkn dia.. Dah mula syg dgn dia ni hehe.. suara tak brp nak keluar.. playful, tak byk kerenah.. cpt adapt dgn yg lain.. veryyyyyyyy manja!.. tu yg plg menarik psl dia ni,.. Bila kita tidor.. tau2 dia ada kat perot kita..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #145  
Old 06-02-2009, 01:17 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 14
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: Here Kitty! Kitty!

saya org kg payamas...memang lahir kat sana...sedara mara pun still kat sana...tapi family saya dah berhijrah ke melaka...

tak sangka, ada gak org kg kat sini yek...hehehehe...selamat berkenalan kak gyee
Reply With Quote
  #146  
Old 06-02-2009, 02:08 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kelakarnya saya baca cerita akak ni.gel gamat tu mmg betullah tu.itu yg aku pakai utk sapu kat kucing klu ada luka2 kecil,luka2 bekas jahitan dari neutering tu.dia tengah mamai kot masa akak amik dia.klu kucing jantan kena sedated sikit je so durang akan cepat bgn dari tido.tp klu kucing betina major operation so kena sedated lama sikit nak bangun. lg 2 hari agaknya si Musyang dah back to his normal self yg penting akak jgn bg dia lepas kat luar rmh.dlm rmh takpe.takut bentan
June, anak sis baru je called. Musyang baru terlepas keluar rumah.... Ngamuk sekejap sis tadi.. Sis marah dia sbb masa keluar rumah pi keja pagi tadi nak pesan tengok2 kan musyang tu dia kunci bilik, call tak angkat.. panggil tak nyahut. Dok ofis ni pun dah 10x call tak pikap call.. tau2 dia call blk ni tanya sis mama letak musyang kat mana. aaaaaaaaaaaaaaaaaarggh!!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #147  
Old 06-02-2009, 02:12 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

wah!! parah,parah.SOS ni kak.takut lah karang tercarik ke jahitan dia klu dia jln sana sini. darah merempit dia tak hilang lg ye.nape tak dicage kan si Musyang kak??

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
June, anak sis baru je called. Musyang baru terlepas keluar rumah.... Ngamuk sekejap sis tadi.. Sis marah dia sbb masa keluar rumah pi keja pagi tadi nak pesan tengok2 kan musyang tu dia kunci bilik, call tak angkat.. panggil tak nyahut. Dok ofis ni pun dah 10x call tak pikap call.. tau2 dia call blk ni tanya sis mama letak musyang kat mana. aaaaaaaaaaaaaaaaaarggh!!
Reply With Quote
  #148  
Old 06-02-2009, 02:27 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
wah!! parah,parah.SOS ni kak.takut lah karang tercarik ke jahitan dia klu dia jln sana sini. darah merempit dia tak hilang lg ye.nape tak dicage kan si Musyang kak??
Ala Juneeeeeeee!.. parah gak hati ni baca June punya respond. Tak terfikir lak sampai ke situ!.. Sis tak kurung sbb dia bising sgt.. abis pintu cage tu dia umpil.. sis dah ikat.. tp dia still nak keluar.. kalau perasan dlm gambar kat atas tu.. biru lebam dah muncung dia tu, bengkak.. sbb menggila nak keluar cage.. Masuk sangkat besar, abis para tu dia terbalikkan.. baik besi baik plastik.. Sis fikir dia sakit sis kurung dlm bilik bagi dia 'warm'.. ala juneeeeeeeeeee.. sis nak balik dah ni!.. anak sis dah pi dah carik dia..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #149  
Old 06-02-2009, 02:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

YaAllah!! ganasnya si musyang.dia ni ketua gangster area rmh akak agaknya.hhuhu!! mudah mudahan Musyang takde apa apa kak.


Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Ala Juneeeeeeee!.. parah gak hati ni baca June punya respond. Tak terfikir lak sampai ke situ!.. Sis tak kurung sbb dia bising sgt.. abis pintu cage tu dia umpil.. sis dah ikat.. tp dia still nak keluar.. kalau perasan dlm gambar kat atas tu.. biru lebam dah muncung dia tu, bengkak.. sbb menggila nak keluar cage.. Masuk sangkat besar, abis para tu dia terbalikkan.. baik besi baik plastik.. Sis fikir dia sakit sis kurung dlm bilik bagi dia 'warm'.. ala juneeeeeeeeeee.. sis nak balik dah ni!.. anak sis dah pi dah carik dia..
Reply With Quote
  #150  
Old 06-02-2009, 07:52 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 14
euanna is on a distinguished road
Default Re: My 3rd stray cats

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Hr minggu yg lalu, ketika sdg sibuk mengemas & membersihkan sangkar2 kucing, dtg jiran berbangsa cina dr blok sebelah dgn menatang seekor anak kucing. He thought the kitten was mine dan berbangga dpt tangkap untuk dipulangkan pd i. I said i have all my 13 cats here.. He suddenly looked blank.. Hmm well i ckp just give him to me.. Here he is..



My son tanya, "mama nak bela ke?" i ckp, "kena tanya ayah dulu" (kena mintak izin youuuu hehe) "Kalau jadik bela mama nak namakan apa?.. kalau boleh nak ujung dia ada nama man eh?" TErus i ckp.. " kita namakan dia sama ada kluangman atau batman lah!"



So BATMAN you are.. dgn warna kelabu asap.. sesapa yg berkenan boleh la dtg ambik.. but i have to send him to vet first for vaccine & deworm.. dan sbb ada crusty ear.. Dah sihat baru boleh ambik yer.. FOC..
Fuhh.. renungan dia sama macam Neko-chan menusuk kalbu..

Dah jumpa musyang? Ishh ishh.. merempit yer.. nakal sungguh.. nasib baik anak2 bujang kat rumah ni x pandai merempit.. (Jangan harap.. ku ZASS dulu sblm depa menggatai nak cari jln keluar rumah )..

Harap2 jumpa balik ..sihat walafiat dan tak apa2.. saya pun masa Sherbet kena Zass dulu, saya kurung dalam cage 3-4 hari. Takut jahitan terbukak . Ai..la musyang.. kenapa nakal sangat.. udah2 la merempit tu jang oi... ..
Reply With Quote
  #151  
Old 06-03-2009, 12:13 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Really depressed.. Musyang tak jumpa lg.. Cari semalam sampai 2 pagi at usual ports.. Pg tadi round dgn kereta carik lagi.. tak dpt focus kerja today..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #152  
Old 06-03-2009, 12:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

kak jgn risau.si Musyang mmg habitatnya mcm tu.dia akan balik gak tu nanti. utk future,seeloknya kucing kita neuter bila dah mencapai umur 5-7 bln.sekurang kurangnya kita dah dpt control durang dari perangai suka merayau2.

akak jgn nangis lg tau.karang banjir PF,kami kena naik ampan.hehehehe.gurau utk riangkan hati akak


Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Really depressed.. Musyang tak jumpa lg.. Cari semalam sampai 2 pagi at usual ports.. Pg tadi round dgn kereta carik lagi.. tak dpt focus kerja today..
Reply With Quote
  #153  
Old 06-03-2009, 02:46 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 14
rieyna is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Really depressed.. Musyang tak jumpa lg.. Cari semalam sampai 2 pagi at usual ports.. Pg tadi round dgn kereta carik lagi.. tak dpt focus kerja today..
Sabar je la kak, jgn putus asa cari... doa la mudah-mudahan dia selamat...
__________________
Reply With Quote
  #154  
Old 06-03-2009, 05:27 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by June View Post
kak jgn risau.si Musyang mmg habitatnya mcm tu.dia akan balik gak tu nanti. utk future,seeloknya kucing kita neuter bila dah mencapai umur 5-7 bln.sekurang kurangnya kita dah dpt control durang dari perangai suka merayau2.

akak jgn nangis lg tau.karang banjir PF,kami kena naik ampan.hehehehe.gurau utk riangkan hati akak
Pengajaran ni kat adik2 yg lain.. tp 1st time experience mcm ni.. mcm trauma pulak june..

Quote:
Originally Posted by rieyna View Post
Sabar je la kak, jgn putus asa cari... doa la mudah-mudahan dia selamat...

Td akak balik rumah kejap.. dlm driving tu mcm mamai.. *Teruk nar akak ni eh?* smpi kat pintu gate security.. dah jadi drama hahahaha!

Bila tanya je guard tu.. dia kata "ada! ada! pakcik ada jumpa mlm td, kaler emas kan? ekor panjangkan? ekor kat bulu dia tu kembang sikitkan? *akak angguk pala punya la laju! selaju air mata yg turun tanpa sedar!* mmg beso dia tu.. rasa pakcik paling beso la kat sini senang kenal.. pakcik cuba tangkap.. dah dekat dah.. lg 2 inci tangan pakcik ni nak tangkap dia... Chuppp! *sambil tepuk tangan dia, pelepap!*dia punya lari pecut! masuk area construction tu" .. Akak plak dgn nada sedu sedan, "pakcikk kalau pakcik jumpa dia lagi.. pakcik panggil je nama dia Musyang yer.. saya sayang dia pakcik.. baru pas sunat tuu.. oWWaaaa !" Tak tau la akak betapa bughuk nya akak menangis waktu tu.. yg penting ada 1 perasan lega bila dengar news ni..

"Pcik baru je call anak puan.. dah suruh anak puan standby 4-5 org kwn2 dia mlm ni" Masa ni akak stop nangis.. "err pak cik tak yah ramai2.. panggil saya cukup..".. Guard tu kata, "Ha anak puan pun ada ckp.. sora puan je dia dengo.. kalau tgh jln boleh reverse carik puan" hah! memandai je anak aku bukak citer.. adehh..

Tp apa2 pun akak dah boleh senyummmmmmm... walau dlm hati selagi dia tak di depan mata, hati tak keruan..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #155  
Old 06-03-2009, 07:52 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Here Kitty! Kitty!

mmg mcm tulah klu first time. saya dulu pun 2x5.smp call si Nurul,si Imann minta tlg.Ya Allah!!! masa tu first tiime neuter kucing betina. tak berapa tau sgt. Saya rasa Musyang akan ok.Dia dah biasa hidup jalan2 mcm tu. He can take care himself

saya dah sedia sampan ni kot kot banjir lg

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Pengajaran ni kat adik2 yg lain.. tp 1st time experience mcm ni.. mcm trauma pulak june..




Td akak balik rumah kejap.. dlm driving tu mcm mamai.. *Teruk nar akak ni eh?* smpi kat pintu gate security.. dah jadi drama hahahaha!

Bila tanya je guard tu.. dia kata "ada! ada! pakcik ada jumpa mlm td, kaler emas kan? ekor panjangkan? ekor kat bulu dia tu kembang sikitkan? *akak angguk pala punya la laju! selaju air mata yg turun tanpa sedar!* mmg beso dia tu.. rasa pakcik paling beso la kat sini senang kenal.. pakcik cuba tangkap.. dah dekat dah.. lg 2 inci tangan pakcik ni nak tangkap dia... Chuppp! *sambil tepuk tangan dia, pelepap!*dia punya lari pecut! masuk area construction tu" .. Akak plak dgn nada sedu sedan, "pakcikk kalau pakcik jumpa dia lagi.. pakcik panggil je nama dia Musyang yer.. saya sayang dia pakcik.. baru pas sunat tuu.. oWWaaaa !" Tak tau la akak betapa bughuk nya akak menangis waktu tu.. yg penting ada 1 perasan lega bila dengar news ni..

"Pcik baru je call anak puan.. dah suruh anak puan standby 4-5 org kwn2 dia mlm ni" Masa ni akak stop nangis.. "err pak cik tak yah ramai2.. panggil saya cukup..".. Guard tu kata, "Ha anak puan pun ada ckp.. sora puan je dia dengo.. kalau tgh jln boleh reverse carik puan" hah! memandai je anak aku bukak citer.. adehh..

Tp apa2 pun akak dah boleh senyummmmmmm... walau dlm hati selagi dia tak di depan mata, hati tak keruan..
Reply With Quote
  #156  
Old 06-04-2009, 07:13 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Gee,
Wish, hope and pray Musyang will be alright. I m sure he will come home for food. Dont cry Gee...be positive. OK

You know where I am now. Will contact you when I m back ...
Reply With Quote
  #157  
Old 06-04-2009, 09:40 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 15
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Here Kitty! Kitty!

kak gee..
sabar yer...
lia faham rasa tuh cemane...
lia pun dah 3 mggu kehilangan Cheezy..
xde dah orang nak kacau2 lia kak..
umh sunyi dh skang...
sampai skang dia x balik2 lagi..
dah x larat nak bengkak mata g keje nih..
semoga dorang (musyang & cheeZy) selamat balik..
mummy rindu!!!!!!!
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #158  
Old 06-04-2009, 10:29 AM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 14
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: Here Kitty! Kitty!

isk...hiba plak baca citer kak gyee...noor harap musyang balik nnti...sabar ye kak gye... (org kg saya nih)
Reply With Quote
  #159  
Old 06-04-2009, 11:11 AM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 14
rieyna is on a distinguished road
Default Re: Here Kitty! Kitty!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Pengajaran ni kat adik2 yg lain.. tp 1st time experience mcm ni.. mcm trauma pulak june..




Td akak balik rumah kejap.. dlm driving tu mcm mamai.. *Teruk nar akak ni eh?* smpi kat pintu gate security.. dah jadi drama hahahaha!

Bila tanya je guard tu.. dia kata "ada! ada! pakcik ada jumpa mlm td, kaler emas kan? ekor panjangkan? ekor kat bulu dia tu kembang sikitkan? *akak angguk pala punya la laju! selaju air mata yg turun tanpa sedar!* mmg beso dia tu.. rasa pakcik paling beso la kat sini senang kenal.. pakcik cuba tangkap.. dah dekat dah.. lg 2 inci tangan pakcik ni nak tangkap dia... Chuppp! *sambil tepuk tangan dia, pelepap!*dia punya lari pecut! masuk area construction tu" .. Akak plak dgn nada sedu sedan, "pakcikk kalau pakcik jumpa dia lagi.. pakcik panggil je nama dia Musyang yer.. saya sayang dia pakcik.. baru pas sunat tuu.. oWWaaaa !" Tak tau la akak betapa bughuk nya akak menangis waktu tu.. yg penting ada 1 perasan lega bila dengar news ni..

"Pcik baru je call anak puan.. dah suruh anak puan standby 4-5 org kwn2 dia mlm ni" Masa ni akak stop nangis.. "err pak cik tak yah ramai2.. panggil saya cukup..".. Guard tu kata, "Ha anak puan pun ada ckp.. sora puan je dia dengo.. kalau tgh jln boleh reverse carik puan" hah! memandai je anak aku bukak citer.. adehh..

Tp apa2 pun akak dah boleh senyummmmmmm... walau dlm hati selagi dia tak di depan mata, hati tak keruan..

insyaalah ada rezeki jumpa musyang tu kak, guard tu pun dah nmpk musyang tu... rina doakan musyang dpt jumpa cepat2...
__________________
Reply With Quote
  #160  
Old 06-04-2009, 12:11 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Here Kitty! Kitty!

lorr..sedeynyer dengar..
sabar akak yerk...
linda pon baru first time nak sunat anak2 bulus...

cumer nak tanyer lah akak...
kalo kucing sunat ..tak kesah ler jantan ker tino....
kiter still bagi makanan dry food (blackwood) atau wet food?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitty For adoption.. Lyn_Cat Rescuers & Fosterers 84 02-18-2009 11:12 PM
.:: Kitty caught paws handed??!! ::. BabyZee Cat TV and Photos 7 12-28-2008 08:37 PM
Kitty Pretending Dead vivienlpl Cat TV and Photos 12 12-16-2008 02:19 PM
Looking for male kitty for my FLUFFY.. ;p meowbaby Cats & Kittens 27 11-06-2008 03:35 PM
Kitty to the rescue...! meowbaby Cats & Kittens 42 10-28-2008 11:31 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.