Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Vets & Docs Reviews

Vets & Docs Reviews Discuss, recommend, and review the people providing health care for your pets, ie, the animal docs.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-05-2011, 12:44 AM
kelasf044 kelasf044 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 5
Rep Power: 0
kelasf044 is on a distinguished road
Default ada bahaya ke kucing (adik beradik) mengawan sesama sendiri??

hi,....
nak tau apa kesan kalau adik beradik kucing mengawan sesama sendiri???anak dorg tak sihat ke or else? thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2011, 10:17 AM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 12
anizarina is on a distinguished road
Default Re: ada bahaya ke kucing (adik beradik) mengawan sesama sendiri??

secara saintifiknya nye, tak elok..sbb gen tuh sama...so mudah dapat sakit..mana2 species pun, if di kahwinkan dgn adik beradik, mmg anak akan ada kebarangkalian beasr mudah dapat penyakit , gen tak berkembang, etc...
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2011, 10:45 AM
nekoneko's Avatar
nekoneko nekoneko is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 49
Rep Power: 0
nekoneko is on a distinguished road
Default Re: ada bahaya ke kucing (adik beradik) mengawan sesama sendiri??

betul tu, gen tak berkembang dan antibody kucing menjadi lemah, so kucing senang sakit, ada juga kucing yang terbantut tumbesarannya..
__________________
http://love-muezza.blogspot.com
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2011, 08:29 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 12
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: ada bahaya ke kucing (adik beradik) mengawan sesama sendiri??

ooo yeke?ingatkan manusia je x elok kawin sedara dekat
Reply With Quote
  #5  
Old 07-02-2011, 05:46 AM
hanissyazwan's Avatar
hanissyazwan hanissyazwan is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 136
Rep Power: 12
hanissyazwan is on a distinguished road
Default Re: ada bahaya ke kucing (adik beradik) mengawan sesama sendiri??

tak bahaya, malah ciri2 istimewa contoh flat face akn lg flat, telinga kecil akn lg kecil,, tetapi org kata antibodi jd lemah
__________________
A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me, and take good care of me... I must be a god! O.O.O.O.O.O.O
rep me if i help,so others will also follow my right suggestion/recommendation!!!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-04-2011, 10:52 AM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 12
anizarina is on a distinguished road
Default Re: ada bahaya ke kucing (adik beradik) mengawan sesama sendiri??

i hope this post might help us to understand why tak digalakkan adik beradik mengawan sesama sendiri,

http://honeypetshop.blogspot.com/201...ahram-for.html
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-2011, 03:16 PM
jennifer9504 jennifer9504 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 12
Rep Power: 0
jennifer9504 is on a distinguished road
Default Re: ada bahaya ke kucing (adik beradik) mengawan sesama sendiri??

kucing i pun mengawan sesama adik beradik malah ibu dan anak. all lemah, cepat sakit.
tapi outsider mengawan dgn kucing i, baby all sihat2 & panjang umur, yg ibu+anak= All anak sakit(selesema). but skrg sudah kembiri mereka.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
macam mana tabiat kucing kalau dia nak mengawan izwanbest Health, Disease & Diet 15 09-22-2010 09:52 PM
Bahaya Pasir Kucing.. nurkasih Cats & Kittens 84 07-14-2010 01:11 PM
Bahaya Atau Tidak naq1989 Cats & Kittens 31 11-12-2009 02:26 PM
Kawin adik abang, boleh kew??? hana Cats & Kittens 16 06-16-2009 01:06 PM
musim mengawan ke?? spongegirl Training & Behavioral Issues 21 03-20-2009 04:44 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.