Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Closed Thread
 
Thread Tools
  #201  
Old 09-07-2010, 02:13 AM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 14
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Saya tunggu... dan tunggu dan tunggu...

Bukti2 pembelaan belum nampak lagi. tapi sudah melalut2 sampai ke bicara business yang entah ada entah tidak.... yang sudah nyata cuba ditutup-tutup, yang tak ada makin banyak diada-adakan... I dun need business to live my life la. C'mon, seriously I don't need it for the time being.

Kalau ada masalah dgn Shah, please deal dgn dia. Saya bukan PA dia ikut mana2 dia pegi, catat apa2 yang dia cakap. Dont shoot me with the things I dun know.

I stop dekat sini sbb nampaknya perbincangan tak bawa ke mana tapi lebih melalut. I leave some of the proves for you guys to judge.

Saya memohon ribuan maaf jika terkasar bahasa. Saya dah cuba berhati-hati bila berbicara dan rasanya apa yang saya lakukan sekarang adalah rentetan kepada yang saya pelajari dari thread2 lain...

Saya stop di sini.

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin. *salam*
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	kak nurul penipu_lowyat 1.jpg
Views:	133
Size:	80.2 KB
ID:	10031   Click image for larger version

Name:	kak nurul penipu_lowyat 2.jpg
Views:	145
Size:	48.4 KB
ID:	10032   Click image for larger version

Name:	kak nurul penipu_lowyat 3.jpg
Views:	117
Size:	58.5 KB
ID:	10033   Click image for larger version

Name:	kak nurul penipu_lowyat 4.jpg
Views:	112
Size:	69.6 KB
ID:	10034   Click image for larger version

Name:	kak nurul penipu_lowyat 5.jpg
Views:	99
Size:	57.5 KB
ID:	10035  

Click image for larger version

Name:	kak nurul penipu_lowyat 6_bukti business blackwood jugal.jpg
Views:	102
Size:	65.9 KB
ID:	10036   Click image for larger version

Name:	kak nurul penipu_lowyat 6_bukti no phone kak nurul.jpg
Views:	108
Size:	72.6 KB
ID:	10037   Click image for larger version

Name:	kak nurul penipu_lowyat 7_bukti kucing baru adopt.jpg
Views:	142
Size:	67.8 KB
ID:	10038  
  #202  
Old 09-07-2010, 03:42 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Saya tunggu... dan tunggu dan tunggu...

Bukti2 pembelaan belum nampak lagi. tapi sudah melalut2 sampai ke bicara business yang entah ada entah tidak.... yang sudah nyata cuba ditutup-tutup, yang tak ada makin banyak diada-adakan... I dun need business to live my life la. C'mon, seriously I don't need it for the time being.

Kalau ada masalah dgn Shah, please deal dgn dia. Saya bukan PA dia ikut mana2 dia pegi, catat apa2 yang dia cakap. Dont shoot me with the things I dun know.

I stop dekat sini sbb nampaknya perbincangan tak bawa ke mana tapi lebih melalut. I leave some of the proves for you guys to judge.

Saya memohon ribuan maaf jika terkasar bahasa. Saya dah cuba berhati-hati bila berbicara dan rasanya apa yang saya lakukan sekarang adalah rentetan kepada yang saya pelajari dari thread2 lain...

Saya stop di sini.

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin. *salam*
Thank you for your evidence and let me clarify for you

1) Exotic Shorthair - Not sold BUT given FOC to a member of PF @ Sankyutech. Please feel free to verify with him anytime. This also can be attested by Bouquet who knows Sankyutech. Exhibit Four of Marini is the same cat which is with Sankyutech.

2) DLH - Adopted by Zulkis for RM220.00 (Adoption Fee) and sold by him at Adpost.com for RM600.00 I did mention this in PF too under 'Norwegien Forest Cat' posted by Zulkis.

3) Is it wrong for me to introduce my new family member Jimmy? He is NOT EVEN FOR SALE.
Please feel free to view my attachment.
http://forum.lowyat.net/topic/1069308/+1220

4) Advertising of Blackwood is NOT a CRIME. I am merely promoting it.

5) Advertising of Boarding is NOT a CRIME. I am merely providing a service.

I DEEPLY understand that maybe you wanted to be a PRIVATE INVESTIGATOR but maybe the academy did not accept you So next time, before you want to start accuse someone INVESTIGATE PROPERLY FIRST OK?

Once you get the facts right then start shooting and not starting shooting and get SHOT instead.

I rest my case.

Jangan pasal HASAD DENGKI Marini jadi macam nie...... Sedih sangat tau lebih lebih di bulan yang mulia nie....... Selamat Bersahur! Makan kenyang kenyang ya.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 09-07-2010 at 04:32 AM.
  #203  
Old 09-07-2010, 09:36 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Pictures of My Cats

Marini, saya nak perbetulkan sedikit fakta awak berkenaan dengan barang barang & makanan kucing.

Base on my experience dan observation, terkurang timbang itu bukan salah siapa siapa tapi salah kita sendiri. Begini, dari apa yang saya perhatikan, timbang Blackwood share masing masing dibuat secara public. Kalau ada 10 orang, means ada 20 biji mata. Kadang kadang bila kita asyik bercerita dengan kawan kawan kita lost count on our timbangan. Pernah terjadi dengan saya. It was my fault. I tak tengok betul betul coz busy sembang sambil tangan bekerja. Pada kebanyakkan masa Nurul, Ramzee @ Prinz38i atau ada few other friends yang timbang. Saya perhati sambil sembang. Masing masing jadi alpa seketika. Pernah terjadi pada saya. BW untuk jiran dibawah rumah terkurang. Saya pun terpaksa bagi dia my share. But I didn't complaint. It was completely my fault. Pada pendapat saya, orang yang terkurang tu,instead cakap belakang dan sebarkan cerita, sepatutnya bagitau Nurul. Kita ini manusia,benda benda begini akan terjadi.

Kedua, tentang harga. Bagi saya benda ini logistik. Memandangkan you duduk kat Taman Megah & hanya mengambil 7.5kg setiap bulan, bila u dapat murah kat area you sudah semestinya u akan ambil kat sana. Kalau saya pun akan buat begitu. Tetapi untuk orang yang banyak kucing yang terpaksa beli sampai berkarung karung (including me), beli dengan Nurul adalah murah. Saya kenal Bernard (yang jual BW kat Nurul). Malah, saya pernah ke kilang dia kat Balakong dengang ramai budak budak forumers kat sini. Kami ambil direct dengan dia.Masalahnya, kami bekerja dan kilang dia dibuka office hour so bukan tiap tiap bulan kami dapat ke sana. Jalan senang beli dengan Nurul. Tapi kalau saya pergi ke rumah adik saya yang juga di area sama on Saturday (kilang dia buka half day on Saturday) saya akan beli direct dengan dia. Harga yang Bernard kasih adalah harga yang dia jual kepada petshop. Tetapi mungkin petshop tempat you dapat lebih murah sebab dia ada deal lain dengan Bernard. So it is varied from 1 petshop to another.

Pada pendapat saya, kalau Nurul jual extra RM5-RM10 itu adalah normal. With all the hassle she has go through (orang datang rumah on weekend sedangkan itu waktu dia rest dengan family),orang datang waktu malam after work sedangkan dia dah penat baru balik kerja & urus anak lagi. Belum kira yang buat rumah dia macam kilang,store Blackwood sampai berminggu dan ada juga yang sampai berbulan bulan. Kalau saya pun,akan charge extra. Reply and sending sms, call sana sini itu semua duit, kawan. Siapa nak tolong bayarkan bil telefon yang melambung tiap tiap bulan?? Lepas tu akaun Nurul kena tolak duit RM2 untuk transfer charge. Public bank akan deduct RM2 dari akaun Nurul for every transaction. Imagine kalau 8 transaction per day coz limit per day for transaction is RM3 thousand. Looking at her booking,kadang kadang mencecah sampai 60 karung. Berapa duit tu?? This is all part and parcel of doing business. Though Nurul bukan buat duit sangat pun dalam kes ni,melainkan kadang kadang supplier bagi dia free food. Sometimes dapat 7.5kg punya Blackwood.

Tentang boarding tu, rumah dia so saya tak mau komen pun. Kalau dia buat business boarding is her choice and her right. Siapalah kita nak mempersoalkanya. Malahan,ramai juga kawan kawan kat sini yang buat boarding business. Bagus sebenarnya. Jadi our forumers friend dapat keuntungan juga. Kucing kucing mereka dijaga oleh another cat lovers. So this is a matter of supply and demand. Is the matter of owner's choice which boarders they want.

Ketiga, tentang pasir kucing dan barang2 kucing yang lain. Nurul ambil dari supplier yang bernama Kelvin. Kilang dia supply barang2 ke hampir seluruh petshop kat KL & Selangor. Saya sendiri pun ambil direct dengan dia. Tiap tiap bulan 4 karung pasir (25kg setiap satu). Saya juga pernah tolong forumer Euanna beli dari sana tetapi memandangkan saya bekerja saya takde fix time untuk ke sana. Saya pergi bila ada lapang in between work. So Euanna tak dpt nak continue dengan saya but beli dengan Nurul coz jadual Nurul is fix every month. Sebenarnya kalau u pergi petshop kat area KL, rata rata takde jual yang karung 25kg tu. Mereka akan repack balik dan jual dalam 5L atau 10L. So harga yang kami dapat adalah murah. RM75 satu karung. Biasa petshop jual RM18.90 utk yg 10L. Qiut can food, jual kat petshop RM3.90 atau ada yg jual RM10 dapat 3 tin. Tapi Nurul dapat RM3 setin. Saya pun beli harga yang sama.

Konsep dia sama saja dimana mana. Bila u ambil banyak u get special price. Tapi kadang kadang different petshop ada deal lain dengan supplier masing masing so ini kita tak boleh nak kata apa.

Another thing Marini, bila u nak matekan BB, berharap akan dapat anak yang mempunyai sifat sifat seperti BB. Itu adalah mitos/myth. Banyak orang beranggapan, anak akan mempunyai perangai si ibu dan bila anak kucing itu langsung tidak bersifat seperti ibu/bapa kucing itu, mereka akan kecewa. Kucing saya si Putih (stray cat) dulu beranak Peterpan berlima adik beradik dan 2nd pregancy 6 ekor kitten. Takde seekor pun yang berperangai seperti Putih. Saya cadangkan awak pergi ke Klinik Kembiri di Setapak. Ambil brochure berkenaan yang cakap saya tadi. Anak kucing akan mempunyai perangai sama dengan ibu dia dan menjadi sebab utama kenapa orang suka matekan kucing mereka in hoping to get the junior. In your case, BB Junior.

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Konsep perdebatan adalah mudah:
1 - Isu/case
2 - Hujah dengan bukti dari kedua pihak
3 - Konklusi dgn consideration jika pihak bersalah mengemukakan hujah rasional walaupun tanpa bukti.

Maka dengan ini saya ringkaskan thread ini dengan.....

Isu
----
Kak Nurul Felix the Cat menjual Kucing.



Hujah pendakwaan
----------------------
1- Kak nurul jual kucing. - Bukti ada.
2- Kucing-kucing Kak Nurul tak terjaga dgn baik - Ada saksi.
3- Kucing kak nurul tak di spay walaupun kak nurul pejuang kental 'pengkembirian' di PF. Most of us know this.
4- Kak nurul lantang mengkritik hygiene di pet shop tapi kebersihan kucing2 kak nurul juga terabai - ada saksi

Hujah tambahan
---------------------------
1- Kak nurul tak jujur - kami ada bukti pembohongan kak nurul
2- Blackwood yang Kak Nurul jual selalu kurang dari nilai timbangan sebenar. (Contoh: Kalau beli 5kg, kurang 500grm.. bla..bla..bla..) - Saya jumpa 2 orang yang sedar tentang ini, anyone out there realise this?
3- Blackwood & litter sand kak nurul jual tak murah. Saya beli di pet shop Pet Buddy Station, Taman Megah jauh lebih murah. Dan lebih convenience. (Ini hujah saya untuk menangkis dakwaaan bahawa Kak nurul menjual bukan kerana keuntungan, tapi kerana membantu warga PF lain.)

Hujah balas
--------------
1- Shah tak puas hati sbb tak dapat kucing - any bukti?
2- Adrian BF shah (which mean u accuse they are Gay partner) - any bukti?
3- Shah jual Grey yang saya jaga/ubati - any bukti?( If ada, saya org paling sedih atas dunia ni)
4- Luvnett, Marisa, Shah and Adrian dikatakan instigator - prove this. How many times this mentioned name appear as instigator in PF?


Nota kaki:
1. Again, saya stand firm with the things I believe with. I have my reason not to spay my 2 female cats right now (that's different case). Isu di sini betul atau tidak Kak Nurul cuba menjual exotic short hair kitten with the price RM1.8k each?
2. Saya rapat dgn kumpulan kecil ini (Luvnett, Adrian, Shah dan beberapa org lagi) kerana mereka ini kumpulan telus yang ingin cari kebenaran di sebalik forum-forum PF yang penuh dengan negative intention. Those who have our Facebook will know, kami reveal the truth about pet shops yang dikatakan tidak terurus dan menyiksa haiwan-haiwan. Kalau ada dakwaan Kak Luvnett breed and jual kucing dia, saya tak kisah sbb dia tidak pernah firmly against breeding and non-spaying. Tapi kucing2nya jauh lebih sihat dan terjaga dari kucing-kucing Kak Nurul.
3. Tolong betulkan dimana yang salah, kerana saya juga manusia yang tidak sempurna. Dengan kerana itu tidak perlukan menempelak membabi-buta org di thread-thread lain, ye tak?

Minta maaf jika ada kata-kata yang tidak disenangi. Kita kena ubah culture PF forum, or else org akan mula tidak suka dengan hipokrasi yang berlaku di sini.

Just my 2 cents.

Last edited by June; 09-07-2010 at 10:06 AM.
  #204  
Old 09-07-2010, 10:08 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Pictures of My Cats

Marini,can you clarify,all this ad utk dijual ke??

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Saya tunggu... dan tunggu dan tunggu...

Bukti2 pembelaan belum nampak lagi. tapi sudah melalut2 sampai ke bicara business yang entah ada entah tidak.... yang sudah nyata cuba ditutup-tutup, yang tak ada makin banyak diada-adakan... I dun need business to live my life la. C'mon, seriously I don't need it for the time being.

Kalau ada masalah dgn Shah, please deal dgn dia. Saya bukan PA dia ikut mana2 dia pegi, catat apa2 yang dia cakap. Dont shoot me with the things I dun know.

I stop dekat sini sbb nampaknya perbincangan tak bawa ke mana tapi lebih melalut. I leave some of the proves for you guys to judge.

Saya memohon ribuan maaf jika terkasar bahasa. Saya dah cuba berhati-hati bila berbicara dan rasanya apa yang saya lakukan sekarang adalah rentetan kepada yang saya pelajari dari thread2 lain...

Saya stop di sini.

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin. *salam*
  #205  
Old 09-07-2010, 10:15 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Thank you for your evidence and let me clarify for you

1) Exotic Shorthair - Not sold BUT given FOC to a member of PF @ Sankyutech. Please feel free to verify with him anytime. This also can be attested by Bouquet who knows Sankyutech. Exhibit Four of Marini is the same cat which is with Sankyutech.

2) DLH - Adopted by Zulkis for RM220.00 (Adoption Fee) and sold by him at Adpost.com for RM600.00 I did mention this in PF too under 'Norwegien Forest Cat' posted by Zulkis.

3) Is it wrong for me to introduce my new family member Jimmy? He is NOT EVEN FOR SALE.
Please feel free to view my attachment.
http://forum.lowyat.net/topic/1069308/+1220

4) Advertising of Blackwood is NOT a CRIME. I am merely promoting it.

5) Advertising of Boarding is NOT a CRIME. I am merely providing a service.

I DEEPLY understand that maybe you wanted to be a PRIVATE INVESTIGATOR but maybe the academy did not accept you So next time, before you want to start accuse someone INVESTIGATE PROPERLY FIRST OK?

Once you get the facts right then start shooting and not starting shooting and get SHOT instead.

I rest my case.

Jangan pasal HASAD DENGKI Marini jadi macam nie...... Sedih sangat tau lebih lebih di bulan yang mulia nie....... Selamat Bersahur! Makan kenyang kenyang ya.....
June...

Please refer to my clarification and evidence as stated above.

Indeed it was put up for sale originally but after what happened (Zulkis case) whereby he adopted it for RM220 and sold it back for RM600.00 at Adpost.com, I decided not to sell the cat as I did not want the same incident to happen so I gave it away to one of the PF forumer Sankyutech. You can verify this with him. I even personally sent the cat to his house in Banting.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #206  
Old 09-07-2010, 04:17 PM
erin_luv erin_luv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
erin_luv is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Salam semua! dkt sni erin nk terangkan keadaan sebenar! mmg erin diam jer.. tp bile keadaan da jdk mcm ni,erin nk bersuara.

erin yg CALL kak nurul ni untuk buktikan yang kak nurul BYB...
NO BIG DEAL ok?ape yg nk melalut yg smpi nk ckp shah ni gay? ampunkanlah dosa2 org yg ckp shah gitu.

erin call kak nurul last week, menyatakan yg erin ni minat kt kucing ni and kalau jd,erin dtg g amik kucing2 tu lepas ry. disini erin bgtau ape yg terjadi ms erin tepon tu :

1. erin call and kak nurul jawab,erin tny nk panggil ape,erin panggil akak je. erin tny name,akak xnk ckp.
2. erin br nk bela kucing,so sangat berminat dgn kucing2 kak nurul ni. erin nk tgk gmbr. akak kate gmbr xde dlm laptop(mcm xlogik kn?). akak nk MMS erin, tp erin pny hp xde colour screen.. so akak bg erin LINK ni utk kucing2 ni.
3. Erin tgk page 7. sbb akak yg suruh. then erin ckp budak2 ni comel2. akak kate,2ekor je nk jual,oreo tu xnk jual.
4. akak ckp kucing2 ni xde CERT. erin ok je. pastu bila erin tny,nk bela senang ke ssh,akak kate senang je nk bela, kena lap2 mata kucing2 tu....KUCING2 ni mcm dlm GAMBAR..
5. then, nk letak tepon,erin tny lg name akak,br akak ckp ni kak nurul. (dgn nada reluctant)..

end of phone call..
kak nurul ble justify bnde ni? i did call u...

then erin post kt cni ckp akak ltak iklan kt MUDAH.MY tp akak xreply sdangkn akak sntiase on9 (sy anggap akak SUPER busy menjage anak2 kak nurul *sy xnk masuk campur*)
tp bile da hangat sket, kak nurul delete post kt mudah.my tu then kate nk investigate bnde ni...
ERIN YANG CALL KAK NURUL... jd kenape akak kate nk investigate? ade rmi NURUL yg gunakan name n num phone same ke?
akak tuduh org SABO akak... sekali lg sy nk ingtkn,sy yg CALL kak nurul. sy ni jdk satu2nye saksi utk membongkar bnde ni kak.. TOLONGLAH jgn nk menipu sane sni..

MOTIF membongkarkan perlakuan kak nurul hanyalah untuk MEMBUKTIKAN BAHAWA KAK NURUL YG DOK CONDEMN ORG SANE NI SEBAB KUCING X JG, KUCING JGN PREGNANT AWL,KUCING X SPAY AND ETC hanyalah ckp kosong!

JANGAN kate akak xpnah jual kucing... sy ni hampir jd slh sorg pembeli akak tau x.
PRICE IS FIRM.. ingat???
akak ni...knape smpi pusing2 cte? KAMI semua tau akak yg sbnr...
Akak kate,kucing ni mcm dlm GAMBAR kn? tp rmi yg br g tgk kucing2 akak tu kak....
akak nk LETGO kucing tu by RAYA... kucing2 tu penuh FUNGUS.. sempat ke nk sembuhkn kucing2 tu sblm ry? akak, NASIB BAIK sy ni tau akak ni menipu...kalo x, sy dah BAKAR $$$$ sy utk beli kucing2 akak yg SAKIT,XDE CERT tau x?

jadi, kepada KAK NURUL FELIX THE CAT, tolong mengaku yang akak dok memperjuangkan cerita2 psl spay kucing and others(mls nk terangkn semua) HANYALAH CAKAP KOSONG.
Titik!

Jangan lah nak kate sy ni GF shah ke ape... *ade aku kisah?*
kepada yg MENYOKONG kak nurul smpi ckp org lain mcm2, teruskn lah yer... THE TIME WILL COME...lambat laun,semua bnde akan nmpk dgn sendirinye tnpa perlu dibongkar2..

Salam!
  #207  
Old 09-07-2010, 04:30 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by erin_luv View Post
Salam semua! dkt sni erin nk terangkan keadaan sebenar! mmg erin diam jer.. tp bile keadaan da jdk mcm ni,erin nk bersuara.

erin yg CALL kak nurul ni untuk buktikan yang kak nurul BYB...
NO BIG DEAL ok?ape yg nk melalut yg smpi nk ckp shah ni gay? ampunkanlah dosa2 org yg ckp shah gitu.

erin call kak nurul last week, menyatakan yg erin ni minat kt kucing ni and kalau jd,erin dtg g amik kucing2 tu lepas ry. disini erin bgtau ape yg terjadi ms erin tepon tu :

1. erin call and kak nurul jawab,erin tny nk panggil ape,erin panggil akak je. erin tny name,akak xnk ckp.
2. erin br nk bela kucing,so sangat berminat dgn kucing2 kak nurul ni. erin nk tgk gmbr. akak kate gmbr xde dlm laptop(mcm xlogik kn?). akak nk MMS erin, tp erin pny hp xde colour screen.. so akak bg erin LINK ni utk kucing2 ni.
3. Erin tgk page 7. sbb akak yg suruh. then erin ckp budak2 ni comel2. akak kate,2ekor je nk jual,oreo tu xnk jual.
4. akak ckp kucing2 ni xde CERT. erin ok je. pastu bila erin tny,nk bela senang ke ssh,akak kate senang je nk bela, kena lap2 mata kucing2 tu....KUCING2 ni mcm dlm GAMBAR..
5. then, nk letak tepon,erin tny lg name akak,br akak ckp ni kak nurul. (dgn nada reluctant)..

end of phone call..
kak nurul ble justify bnde ni? i did call u...

then erin post kt cni ckp akak ltak iklan kt MUDAH.MY tp akak xreply sdangkn akak sntiase on9 (sy anggap akak SUPER busy menjage anak2 kak nurul *sy xnk masuk campur*)
tp bile da hangat sket, kak nurul delete post kt mudah.my tu then kate nk investigate bnde ni...
ERIN YANG CALL KAK NURUL... jd kenape akak kate nk investigate? ade rmi NURUL yg gunakan name n num phone same ke?
akak tuduh org SABO akak... sekali lg sy nk ingtkn,sy yg CALL kak nurul. sy ni jdk satu2nye saksi utk membongkar bnde ni kak.. TOLONGLAH jgn nk menipu sane sni..

MOTIF membongkarkan perlakuan kak nurul hanyalah untuk MEMBUKTIKAN BAHAWA KAK NURUL YG DOK CONDEMN ORG SANE NI SEBAB KUCING X JG, KUCING JGN PREGNANT AWL,KUCING X SPAY AND ETC hanyalah ckp kosong!

JANGAN kate akak xpnah jual kucing... sy ni hampir jd slh sorg pembeli akak tau x.
PRICE IS FIRM.. ingat???
akak ni...knape smpi pusing2 cte? KAMI semua tau akak yg sbnr...
Akak kate,kucing ni mcm dlm GAMBAR kn? tp rmi yg br g tgk kucing2 akak tu kak....
akak nk LETGO kucing tu by RAYA... kucing2 tu penuh FUNGUS.. sempat ke nk sembuhkn kucing2 tu sblm ry? akak, NASIB BAIK sy ni tau akak ni menipu...kalo x, sy dah BAKAR $$$$ sy utk beli kucing2 akak yg SAKIT,XDE CERT tau x?

jadi, kepada KAK NURUL FELIX THE CAT, tolong mengaku yang akak dok memperjuangkan cerita2 psl spay kucing and others(mls nk terangkn semua) HANYALAH CAKAP KOSONG.
Titik!

Jangan lah nak kate sy ni GF shah ke ape... *ade aku kisah?*
kepada yg MENYOKONG kak nurul smpi ckp org lain mcm2, teruskn lah yer... THE TIME WILL COME...lambat laun,semua bnde akan nmpk dgn sendirinye tnpa perlu dibongkar2..

Salam!

Tolong jangan MEMFITNAH!

I know you are one of Shah's friend who he asked to menyamar... Dont Deny it ok! I know the story.... I dah buat report ngan Mudah.com and I NEVER advertised there. Ada orang copy and paste my add from Adpost and then letak dalam Mudah. It is now pending investigation by Mudah. Tak kan you seorang je yang interested buyer? Mana buyer yang lain lain? Naper tak hentam akk juga? Naper you seorang je? Nampak sangat la..... Kalo saya la yang guide you tengok gambar kat sini... dah tentu saya dah guide orang lain kan? Tapi naper pula you je SEORANG yang BISING? Mesti ada lain orang juga bising kan?

Kalo tak interested nak beli nak marah sangat naper?

Ye la.. orang TENGAH SAKIT HATI saje nak kena kan saya. Motif? Tak dapat kucing Exo yang idam idamkan....

Dah la tu Erin @ whoever you are..... I know you are one of Shah's friend so STOP IT. Kalo tak... tak kan you nak mempertahankan dia Gay or Not. That means you are friends... and you are standing up for him.

Dah la tu... g la wat kueh raya lagi berfaedah sebab tak lama nak raya.... jangan la prok peranda kat sini... (hmmmm berapa dia di bayar ek?)
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 09-07-2010 at 04:56 PM.
  #208  
Old 09-07-2010, 04:57 PM
erin_luv erin_luv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
erin_luv is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Tolong jangan MEMFITNAH!

I know you are one of Shah's friend who he asked to menyamar... Dont Deny it ok! I know the story.... I dah buat report ngan Mudah.com and I NEVER advertised there. Ada orang copy and paste my add from Adpost and then letak dalam Mudah. It is now pending investigation by Mudah. Tak kan you seorang je yang interested buyer? Mana buyer yang lain lain? Naper tak hentam akk juga? Naper you seorang je? Nampak sangat la.....

Kalo tak interested nak beli nak marah sangat naper?

Ye la.. orang TENGAH SAKIT HATI saje nak kena kan saya. Motif? Tak dapat kucing Exo yang idam idamkan....

Dah la tu Erin @ whoever you are..... I know you are one of Shah's friend so STOP IT.
HELLO miss nurul, jgn la nk kate sy ni MEMFITNAH!
MEMANG i menyamar utk tau u ni kak nurul or not. *tolong bc statement sy kt atas td and stop asking stupid questions if u don want to get stupid answers!*
i did call u ok? ms tu sy tgh keje... jgn kate akak ni ade SHORT-TERM MEMORY LOST??
i nk sgt kucing2 tu... nnt lepas ry, i nk hantar my cousin kt kl...i amik skali kucing tu... still hilang ingatan????? PITY & SHAME ON U!

akak ni ek...akak yg guide sy ke page tu....r u silly that i ble wt cerita psl ni semua? adoi susah la org mcm ni,,,

org copy dr ADPOST??? hello!!! ayat yg dkt mudah n adpost x same yer...
btw, kalo akak NEVER posted any ad dkt mudah.my, KENAPA AKAK X TERKEJUT BILA SY KATE SY DPT NUMBER AKAK DR MUDAH????? dun be childish dear Nurul.

pikir lah betul2 sblm nk hentam org lain.... nk raye ni... watpe nk menegakkan benang yg da sedia basah?

moga kak nurul diberi petunjuk... AMIN!
  #209  
Old 09-07-2010, 05:06 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by erin_luv View Post
HELLO miss nurul, jgn la nk kate sy ni MEMFITNAH!
MEMANG i menyamar utk tau u ni kak nurul or not. [COLOR="red"][SIZE="3"][B]
Thank you for your clarification...
You all now can see the picture....
It is one of Shah's friend and admitting to be in disguise?

If you are a potential buyer why need to disguise and find out if I am NURUL? You should be interested in the kittens not the Owner Also.. how would you know I am Nurul?
Unless someone told you and asked you to 'MENYAMAR'.

Teruk sangat la you Erin nie..... admitting in front of everyone......

Rasanya ... you yang bercakap dalam mimpi and ingat you memang ada cakap dengan saya in realiti .... MALUNYA......

For your information, my phone number, my full name, my house address, my bank account no... is all in Blackwood Thread. Anyone can have access to it.... Am i STUPID OR YOU ARE STUPID?

Memang tak terkejut sebab tak pernah cakap dengan YOU! Banggang!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 09-07-2010 at 11:14 PM.
  #210  
Old 09-07-2010, 07:17 PM
indah_baiduri indah_baiduri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
Rep Power: 0
indah_baiduri is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by erin_luv View Post
Salam semua! dkt sni erin nk terangkan keadaan sebenar! mmg erin diam jer.. tp bile keadaan da jdk mcm ni,erin nk bersuara.

erin yg CALL kak nurul ni untuk buktikan yang kak nurul BYB...
NO BIG DEAL ok?ape yg nk melalut yg smpi nk ckp shah ni gay? ampunkanlah dosa2 org yg ckp shah gitu.

erin call kak nurul last week, menyatakan yg erin ni minat kt kucing ni and kalau jd,erin dtg g amik kucing2 tu lepas ry. disini erin bgtau ape yg terjadi ms erin tepon tu :

1. erin call and kak nurul jawab,erin tny nk panggil ape,erin panggil akak je. erin tny name,akak xnk ckp.
2. erin br nk bela kucing,so sangat berminat dgn kucing2 kak nurul ni. erin nk tgk gmbr. akak kate gmbr xde dlm laptop(mcm xlogik kn?). akak nk MMS erin, tp erin pny hp xde colour screen.. so akak bg erin LINK ni utk kucing2 ni.
3. Erin tgk page 7. sbb akak yg suruh. then erin ckp budak2 ni comel2. akak kate,2ekor je nk jual,oreo tu xnk jual.
4. akak ckp kucing2 ni xde CERT. erin ok je. pastu bila erin tny,nk bela senang ke ssh,akak kate senang je nk bela, kena lap2 mata kucing2 tu....KUCING2 ni mcm dlm GAMBAR..
5. then, nk letak tepon,erin tny lg name akak,br akak ckp ni kak nurul. (dgn nada reluctant)..

end of phone call..
kak nurul ble justify bnde ni? i did call u...

then erin post kt cni ckp akak ltak iklan kt MUDAH.MY tp akak xreply sdangkn akak sntiase on9 (sy anggap akak SUPER busy menjage anak2 kak nurul *sy xnk masuk campur*)
tp bile da hangat sket, kak nurul delete post kt mudah.my tu then kate nk investigate bnde ni...
ERIN YANG CALL KAK NURUL... jd kenape akak kate nk investigate? ade rmi NURUL yg gunakan name n num phone same ke?
akak tuduh org SABO akak... sekali lg sy nk ingtkn,sy yg CALL kak nurul. sy ni jdk satu2nye saksi utk membongkar bnde ni kak.. TOLONGLAH jgn nk menipu sane sni..

MOTIF membongkarkan perlakuan kak nurul hanyalah untuk MEMBUKTIKAN BAHAWA KAK NURUL YG DOK CONDEMN ORG SANE NI SEBAB KUCING X JG, KUCING JGN PREGNANT AWL,KUCING X SPAY AND ETC hanyalah ckp kosong!

JANGAN kate akak xpnah jual kucing... sy ni hampir jd slh sorg pembeli akak tau x.
PRICE IS FIRM.. ingat???
akak ni...knape smpi pusing2 cte? KAMI semua tau akak yg sbnr...
Akak kate,kucing ni mcm dlm GAMBAR kn? tp rmi yg br g tgk kucing2 akak tu kak....
akak nk LETGO kucing tu by RAYA... kucing2 tu penuh FUNGUS.. sempat ke nk sembuhkn kucing2 tu sblm ry? akak, NASIB BAIK sy ni tau akak ni menipu...kalo x, sy dah BAKAR $$$$ sy utk beli kucing2 akak yg SAKIT,XDE CERT tau x?

jadi, kepada KAK NURUL FELIX THE CAT, tolong mengaku yang akak dok memperjuangkan cerita2 psl spay kucing and others(mls nk terangkn semua) HANYALAH CAKAP KOSONG.
Titik!

Jangan lah nak kate sy ni GF shah ke ape... *ade aku kisah?*
kepada yg MENYOKONG kak nurul smpi ckp org lain mcm2, teruskn lah yer... THE TIME WILL COME...lambat laun,semua bnde akan nmpk dgn sendirinye tnpa perlu dibongkar2..

Salam!
OH MAY GOD! erin_luv, perbuatan kamu sangat sangat sangat memalukan! rupanya ada agenda...
org laen yg baca kamu punya comments boleh fikir la...
yg pasal shah gay tu, it nonsense la... ignore je bnda tu... Nurul hanya tulis shah dgn Adrian is BF... not Special BF lol... sape2 pun boleh jadi BF larrrr...
  #211  
Old 09-07-2010, 07:35 PM
iskandarshah's Avatar
iskandarshah iskandarshah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 48
Rep Power: 0
iskandarshah is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

saya tak tahu apa yag berlaku disini..malas nak baca panjang sangat.cuma teringin tulis sebab...Jimmy boy kucing siam yg ada gambar kat atas tu adalah sebelum ini kucing saya, saya dan bekas isteri menjumpainya ketika dia berusia 2 bln dlm longkang dan sejak itu kami membelanya dgn penuh kasih sayang nama asalnya ialay UB setelah usianya 2 tahun saya dan isteri bercerai(berpisah) jd kami memberinya kepada keluarga angkat yg sy jumpa di ruangan ini (petfinder) nampaknya Ub (jimmy) akan bertukar tuan lagi....

maafkan saya UB, kerana UB terpaksa lalui perjalanan seperti ini......di tolak kesana sini..seribu maaf andai UB boleh memahaminya. Segala sayang dan kenangan dengan ub x pernah hilang.

kepada sesiapa sahaja tuan ub (jimmy) sekarang ini harap dapat memberi sepenuh sayang padanya yang tak dapat saya teruskan...

salam sayang untuk my friend UB..(jimmy)
  #212  
Old 09-07-2010, 07:47 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by iskandarshah View Post
saya tak tahu apa yag berlaku disini..malas nak baca panjang sangat.cuma teringin tulis sebab...Jimmy boy kucing siam yg ada gambar kat atas tu adalah sebelum ini kucing saya, saya dan bekas isteri menjumpainya ketika dia berusia 2 bln dlm longkang dan sejak itu kami membelanya dgn penuh kasih sayang nama asalnya ialay UB setelah usianya 2 tahun saya dan isteri bercerai(berpisah) jd kami memberinya kepada keluarga angkat yg sy jumpa di ruangan ini (petfinder) nampaknya Ub (jimmy) akan bertukar tuan lagi....

maafkan saya UB, kerana UB terpaksa lalui perjalanan seperti ini......di tolak kesana sini..seribu maaf andai UB boleh memahaminya. Segala sayang dan kenangan dengan ub x pernah hilang.

kepada sesiapa sahaja tuan ub (jimmy) sekarang ini harap dapat memberi sepenuh sayang padanya yang tak dapat saya teruskan...

salam sayang untuk my friend UB..(jimmy)
Salam Iskandarshah.....

Iskandar tak payah riso Jimmy akan bertukar Tuan sebab saya tidak akan bagi dia kat saper saper. Saya telah diberi amanah untuk menjaga kucing ini daripada sepasang suami isteri yang tinggal di Tanjung Malim.

Marini telah SALAH FAHAM dan main TEMBAK sahaja. Kalo Iskandarshah baca betul betul posting saya kat Lowyat... saya cuma memperkenalkan kucing baru yang saya baru adopt iaitu Jimmy. Jimmy BUKAN LA UNTUK DI JUAL DAN SAYA ULANGI LAGI..... BUKAN UNTUK DI JUAL. Kalo Iskandar rindu kat dia, Iskandar boleh datang bila bila masa untuk berjumpa dengan dia.

Peace.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #213  
Old 09-07-2010, 10:22 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 13
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

maaf saya nak menceleh... untuk iskandarshah. saya tak ler menyebelahi mana2 pihak. cuma jadi pembaca saja. salam iskandarshah... rasanye iskandarshah tak perlu risau pasal jimmy sebab dalam post kak nurul kat lowyat.com takde pun mention pasal adoption.. tajuknye pun cam kat bawah ni je...

Here is a picture of my Jimmy boy.......

lagipun kak nurul dah offer datang rumah dia kalau rindu kat si jimmy tu.
  #214  
Old 09-07-2010, 10:42 PM
iskandarshah's Avatar
iskandarshah iskandarshah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 48
Rep Power: 0
iskandarshah is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

oh.. terima kasih kak nurul, n terima kasih pada pasangan dari tanjung malim kerana semua yang diberi pada Jimmy..semoga Tuhan Membalasnya.

selamat Hari raya Maaf zahir batin.
  #215  
Old 09-07-2010, 11:11 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by iskandarshah View Post
oh.. terima kasih kak nurul, n terima kasih pada pasangan dari tanjung malim kerana semua yang diberi pada Jimmy..semoga Tuhan Membalasnya.

selamat Hari raya Maaf zahir batin.
You are most welcome Iskandar.......

Si Jimmy tu memang sangat manja.... suka menyorok bawah katil. Bila kita tido dia pun ikut tido atas tilam. Dia paling la sangat dan senang di jaga tapi memang sifat dia penakut sikit.

Dia masih gemuk seperti dulu
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #216  
Old 09-08-2010, 04:09 AM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 13
izwanbest is on a distinguished road
Talking Re: Pictures of My Cats

erm no comment... tapi macam obvious sgt beriya2 nak hentam kak nurul ni kenapa erk???
nak jual ke nak amik untung ke hak dia kan ...

Last edited by izwanbest; 09-08-2010 at 04:34 AM.
  #217  
Old 09-08-2010, 04:38 AM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 13
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by shahcats View Post
shahbagi warning..bukan negative comment since i knew few people double face mcm kak nurul ni..
saya bukan macam kak nurul..nak adopts semua kcg yg pedigree looks ni..
saya rase nurkasih and nur azua pun tau kenape saya bg comment2 mcm tu..
salam, hye shah..sebut nama wawa yer..hikhik...
mari saya nak clarify tentang negative komen tu;

pasal komen tu, actually bukan lah komen negative dari shah ataw sesiapa jua untuk halang owner dari bagi kucing3 mereka sendiri/ kucing yang mereka rescue kepada adopter..

cuba pikir balik, bila kita komen kat pet profile tu..i mean dengan cara berbau negative komen tu, its automatically remind the owner..remind the owner to choose the potential adopter carefully..kadang3, ada jugak PF member yang dah syak something buruk pasal adopter..based on apa yg adopter tulis & based on pengalaman PF member yang lain tentang adopter tu..sebab tu comment kasik ingat sikit dekat owner..kadang3 manusia ni lupa kan kak nurul..tak salah kalau ingatkan..

mungkin adopter tu je yang rase bende tu as negative comment untuk halang beliau (siapa jua adopter) dari dapat kucing breed bagus3 ni..kalau nak kata shah je yang wat negative comment halang owner, silap la..ramai je lagi yang buat macam tu..i mean, negative comment = reminder to owner sekadar ingatkan supaya kucing mereka diberi pada orang yang betul..tak nakla nanti jadi kes bukan3..

kak nurul jangan salah paham pula..btw, tentang orang yang message kak nurul pasal instigating tu..betul ke dia kenal shah? for how long? kak nurul kenal ke orang tu..so, wawa rase tak boleh nak caya juga ape orang tu kata kan..sebab kak nurul tak kenal dia..kami3 yang baca ni pon hanya kenal few je yang dok reply dalam thread ni..

hm, panjang sungguh dah ni..tapi sebab nak kasik everyone paham..hope sampai la apa yang nak disampaikan..

btw, kita manusia dilahirkan dengan akal yang sempurna, so..sume orang berhak untuk fikir mana betul & salah..jangan jadikan diri kita tuli & buta dari melihat kebenaran..apa3 pon, as a muslim..kita kena percaya..satu kebenaran akan terbukti..cepat ataw lambat..janji Allah itu pasti..
Sapa buat, dia dapat..

p/s: Owner GP yang asal kirim salam..Selamat hari raya katanya..rindu kat oren dia tuh..

*Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin*
  #218  
Old 09-08-2010, 09:00 AM
erin_luv erin_luv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
erin_luv is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
apa3 pon, as a muslim..kita kena percaya..satu kebenaran akan terbukti..cepat ataw lambat..janji Allah itu pasti..
Sapa buat, dia dapat..
  #219  
Old 09-17-2010, 10:59 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 13
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

ni yg izwan panas ni.. wei kalau tak suka tak yah beli lah... jgn complaint sana sini.. kesian kat org baru yg nak merasa beli BW murah macam aku ni... kalau dpt harga murah kat mana2 pergi lah beli dekat situ tak payah lah nak wayang sana wayang sini... jangan libatkan org lain , menyusahkan orang lain lah... kak nurul ignore je apa diorang nak cakap... continue aje business .. kalau nak amik untung so what... adat meniaga.. yang ada hati yang dengki sana sini tu apahal.. sudah-sudah lah.. jangan menyusahkan orang lain lah.... kesian lah dekat yang lain nak beli BW dengan kak Nurul... kalau tak suka angkat kaki lambung lah... { angry}
  #220  
Old 09-18-2010, 01:43 PM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 13
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by izwanbest View Post
ni yg izwan panas ni.. wei kalau tak suka tak yah beli lah... jgn complaint sana sini.. kesian kat org baru yg nak merasa beli BW murah macam aku ni... kalau dpt harga murah kat mana2 pergi lah beli dekat situ tak payah lah nak wayang sana wayang sini... jangan libatkan org lain , menyusahkan orang lain lah... kak nurul ignore je apa diorang nak cakap... continue aje business .. kalau nak amik untung so what... adat meniaga.. yang ada hati yang dengki sana sini tu apahal.. sudah-sudah lah.. jangan menyusahkan orang lain lah.... kesian lah dekat yang lain nak beli BW dengan kak Nurul... kalau tak suka angkat kaki lambung lah... { angry}

izwann...aku + hubby aku pun tgh panas mcm ko gak nie...langsung xpk org lain kan...adei..bebtul menyusahkan..huh
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post pictures of your petz before & after grooming pics! Wooflepetz Member Introductions 6 07-04-2009 12:37 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM
All You Ever Want To Know About Cats - Understanding Cats' Behaviour ashleywong Training & Behavioral Issues 0 08-01-2008 11:46 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.