Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Closed Thread
 
Thread Tools
  #161  
Old 09-04-2010, 03:45 PM
adrianng87's Avatar
adrianng87 adrianng87 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 188
Rep Power: 13
adrianng87 is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

wow. is this really true about kak nurul Felix The Cat?

to speak frankly, tou i am not close to kak nurul, but i have seen kak nurul's kitten during my visit at her house. dia kata sayang sgt even tanya anak dia boleh jual tak, jawab anak kak nurul tak boleh kan?

speaking the truth, i really saw some fungal infection on the kittens yang seperti dalam iklan adpost shah post. tapi kak nurul, after seeing this thread, i just wana be honest, some of the your cats really have cleanliness problem.
  #162  
Old 09-04-2010, 04:12 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 13
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Pictures of My Cats

oh my..macam ni sekali..
  #163  
Old 09-05-2010, 10:58 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
oh my..macam ni sekali..
xsangkekan wawa..orang yang kite ingat baek..tp jd macam ni..haish..
  #164  
Old 09-06-2010, 09:04 AM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

bulan puasa yg mulia ni, x baik mengata orang..tapi, hakikat tetap hakikat..

ramai berdiam diri sebab dia kan tolong orang order BW secara murah.if gaduh dengan dia, no more BW. tak gitu?

sekali saja i pernah pergi rumah dia. temankan my friend ambik BW. tapi, my friend pon dah stop now. 1st masuk rumah dia, OK la. kemas. dia jaga. then, ada sekor female exo kuar..dalam hati i, "oh my!!!" is she pregnant? kesian sangat.kurus! very thin for sure.

dan, my friend cakap dia memang penah dulu2 jual di mudah dan adpost. banyak kali dah. tapi semua jenis berdiam saja. this exo pon, i don't think ada cert. biakkan kucing yang tak ada cert, pastu jual, maksudnya BYB jugak la kan?

i dengar this lady AGAINST sangat dengan orang breed kucing. dan suruh orang neuter sana sini. kehadiran Lurvee dan anak-anak yang lain di rumah dia tu, apa kisahnya? bukan breed jugak ke tu namanya..aihh...if sendiri jaga x apa. tapi, the point is, JUAL jugaaa...heeheheh..funny.
  #165  
Old 09-06-2010, 01:20 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Pictures of My Cats

Sebenarnya ramai yg berpura pura baik dalam PF ni. Dalam forum kata tak nak neuter kucing tapi tak akan matekan kucing tapi rupa rupanya dah buat arrangement dengan petshop untuk matekan kucing mereka.

Lepas tu pula ada yang konon konon selamatkan kucing rupa rupanya ada tujuan selamatkan kucing. Dijual dekat mudah atau adpost. Bila isu jual kuicng timbul,kawan pun cepat cepat delete iklan.

Ramai forum member yang jual kucing secara senyap senyap. Ada juga yang ambil kucing lepas tu kasih mate dengan kucing kawan kawan. Pelik juga sebab banyak kucing DSH yang di post disini untuk adoption durang tak nak tapi mati mati nak kucing tertentu. Rupanya kawan dah ada plan nak kasih mate dengan kucing lain. isk! isk!! isk!!

Ada juga yang lidah cabang 2 dan muka ada 2. (talam 2 mukalah tu). Dengan orang ni dia cerita begini,dengan orang tu dia cerita begitu. Melaga lagakan 2 pihak. Melaga laga satu hal, fitnah lagi satu hal. Menjaja cerita tentang orang lain kepada kawan kawan lain. Mereka mereka ini menjaja cerita yg sejengkal jadi sedepa.

Kalau saya dedahkan seorang demi seorang yang jual kucing ni dan bertujuan nak matekan kucing dan breedkan kucing mereka,memang mereka akan malu. Sebabnya orang orang ini dok mengata orang tapi rupanya diri sendiri pun 2 x 5. Sendiri mau ingatlah ya.

Quote:
Originally Posted by shahcats View Post
xsangkekan wawa..orang yang kite ingat baek..tp jd macam ni..haish..
  #166  
Old 09-06-2010, 02:02 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by June View Post
Sebenarnya ramai yg berpura pura baik dalam PF ni. Dalam forum kata tak nak neuter kucing tapi tak akan matekan kucing tapi rupa rupanya dah buat arrangement dengan petshop untuk matekan kucing mereka.

Lepas tu pula ada yang konon konon selamatkan kucing rupa rupanya ada tujuan selamatkan kucing. Dijual dekat mudah atau adpost. Bila isu jual kuicng timbul,kawan pun cepat cepat delete iklan.

Ramai forum member yang jual kucing secara senyap senyap. Ada juga yang ambil kucing lepas tu kasih mate dengan kucing kawan kawan. Pelik juga sebab banyak kucing DSH yang di post disini untuk adoption durang tak nak tapi mati mati nak kucing tertentu. Rupanya kawan dah ada plan nak kasih mate dengan kucing lain. isk! isk!! isk!!

Ada juga yang lidah cabang 2 dan muka ada 2. (talam 2 mukalah tu). Dengan orang ni dia cerita begini,dengan orang tu dia cerita begitu. Melaga lagakan 2 pihak. Melaga laga satu hal, fitnah lagi satu hal. Menjaja cerita tentang orang lain kepada kawan kawan lain. Mereka mereka ini menjaja cerita yg sejengkal jadi sedepa.

Kalau saya dedahkan seorang demi seorang yang jual kucing ni dan bertujuan nak matekan kucing dan breedkan kucing mereka,memang mereka akan malu. Sebabnya orang orang ini dok mengata orang tapi rupanya diri sendiri pun 2 x 5. Sendiri mau ingatlah ya.
Cerita nie mula sebab orang nie beria ia nak seekor Exo tapi sebab tak jadi dia condem terus. Perkara nie pun pernah terjadi ngan Kak Fareen oleh orang yang sama. Padahal sebelum benda nie jadi dia agung agungkan anak kucing saya... kata comel, gebu tapi sekarang bila dia tak dapat dia kata kucing saya dying, kurus dan berfungal. Satu lagi.... orang yang sama nie marah sangat sebab dia pun ada tujuan nak matekan Lurvee ngan kucing seorang forumer dari sini tu yang dia marah sangat sebab plan dia tak jadi. Tapi kalo fikir seelok eloknya.... kucing saper yang tak pernah kena fungal? Yang penting di ubatkan. Orang yang sama nie jumpa kucing DLH kat rumah dia and then dia nak put up for adoption dengan fees (tapi fees tak tau berapa) kononnya cover untuk medical tapi kalo ikut .... kira dia tu nak jual kucing FREE yang dia jumpa. Sebab ke TIDAK PUAS hati.... maka jadi la macam nie.

Secondly .... saya tak pernah jual kucing di mana mana mudah or adpost sebelum nie. Padahal saya bagi kucing saya FOC ngan seorang forumer dekat sini. Kalo kamu tak percaya kamu sendiri boleh contact orang tu. Jangan suka membuat Fitnah sebab silap haribulan Fitnah tu akan makan diri sendiri balik.

Satu lagi last kucing saya pregnant adalah dua tahun yang lalu...... dan kucing yang saya yang baru melahirkan memang dah asal kurus bila sampai di tangan saya.... sebab last owner tak jaga ngan betul. Owner tu pun member PF dan boleh mengesahkan benda ini. Dan juga kucing nie memang ada CFA cert sebab dari cattery Padipaddy.

Kenapa bila saya nak jual anak kucing menjadi isu tapi bila forumer yang lain jual kucing kamu semua SENYAP? Setahu saya ada seorang forumer dapat cucu dua ekor... katanya tak nak jual tapi dia iklankan juga kat adpost tapi bila isu nie di bangkitkan dia cepat cepat delete post dia sebab dia pun sendiri takut kena BOM.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #167  
Old 09-06-2010, 02:02 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by MiaMelissa View Post
bulan puasa yg mulia ni, x baik mengata orang..tapi, hakikat tetap hakikat..

ramai berdiam diri sebab dia kan tolong orang order BW secara murah.if gaduh dengan dia, no more BW. tak gitu?

sekali saja i pernah pergi rumah dia. temankan my friend ambik BW. tapi, my friend pon dah stop now. 1st masuk rumah dia, OK la. kemas. dia jaga. then, ada sekor female exo kuar..dalam hati i, "oh my!!!" is she pregnant? kesian sangat.kurus! very thin for sure.

dan, my friend cakap dia memang penah dulu2 jual di mudah dan adpost. banyak kali dah. tapi semua jenis berdiam saja. this exo pon, i don't think ada cert. biakkan kucing yang tak ada cert, pastu jual, maksudnya BYB jugak la kan?

i dengar this lady AGAINST sangat dengan orang breed kucing. dan suruh orang neuter sana sini. kehadiran Lurvee dan anak-anak yang lain di rumah dia tu, apa kisahnya? bukan breed jugak ke tu namanya..aihh...if sendiri jaga x apa. tapi, the point is, JUAL jugaaa...heeheheh..funny.
yup ramai dia diri psal bende tu..even all my frens already stop buy BW from her..
kalau tgok post dia kat forum..nasihat2 psal breeding ni..buat rase kagum..tp alamak!
  #168  
Old 09-06-2010, 02:16 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

This is a message from someone to me about the person instigating me.... I geuss it says it all........

Also... check all the past pet profile on whoever wants to give up cats for adoption and see what Shah's comments (Negative comments) and discourage people from giving their cats to the potential adopters especially good breed cats as this person wants the cat for himself but cannot get it.

"i dont know the truth coz i have not seen ur kittens, i dnt know u personaly but i do know Shah...
what ever terms you had dealed with him regarding the kittens...i think u made a big mistake.
he is one manipulative person and i have seen this with my own eyes...
Shah and his boyfriend Adrian plus si Marisa tu semua jenis instigator... this is the same case gan kak fareen masa dia nak jual kitten dia si Yuki...kak fareen nak jual for rm650...but shah didnt have the money to buy and only wanted for free but then kak fareen did tell him kalo dia nak boleh amik and bayar bulan2...tapi shah wanted for free and that when he sabotaj her by instigating his friend marisa to condem kat fareen and a huge cat tree incident. but shah was stupid...dia x pandai nak menipu so he goes around telling ppl cerita berbeza2 and that when we cought him...finaly he admited that he was jelous coz other ppl can buy Yuki...what ever kak Nurul...plz be carefull with Shah, adrian, marisa and luvenett ...semua sama jer perangai."
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #169  
Old 09-06-2010, 02:17 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Cerita nie mula sebab orang nie beria ia nak seekor Exo tapi sebab tak jadi dia condem terus. Perkara nie pun pernah terjadi ngan Kak Fareen oleh orang yang sama. Padahal sebelum benda nie jadi dia agung agungkan anak kucing saya... kata comel, gebu tapi sekarang bila dia tak dapat dia kata kucing saya dying, kurus dan berfungal. Satu lagi.... orang yang sama nie marah sangat sebab dia pun ada tujuan nak matekan Lurvee ngan kucing seorang forumer dari sini tu yang dia marah sangat sebab plan dia tak jadi. Tapi kalo fikir seelok eloknya.... kucing saper yang tak pernah kena fungal? Yang penting di ubatkan. Orang yang sama nie jumpa kucing DLH kat rumah dia and then dia nak put up for adoption dengan fees (tapi fees tak tau berapa) kononnya cover untuk medical tapi kalo ikut .... kira dia tu nak jual kucing FREE yang dia jumpa. Sebab ke TIDAK PUAS hati.... maka jadi la macam nie.

Secondly .... saya tak pernah jual kucing di mana mana mudah or adpost sebelum nie. Padahal saya bagi kucing saya FOC ngan seorang forumer dekat sini. Kalo kamu tak percaya kamu sendiri boleh contact orang tu. Jangan suka membuat Fitnah sebab silap haribulan Fitnah tu akan makan diri sendiri balik.

Satu lagi last kucing saya pregnant adalah dua tahun yang lalu...... dan kucing yang saya yang baru melahirkan memang dah asal kurus bila sampai di tangan saya.... sebab last owner tak jaga ngan betul. Owner tu pun member PF dan boleh mengesahkan benda ini. Dan juga kucing nie memang ada CFA cert sebab dari cattery Padipaddy.

Kenapa bila saya nak jual anak kucing menjadi isu tapi bila forumer yang lain jual kucing kamu semua SENYAP? Setahu saya ada seorang forumer dapat cucu dua ekor... katanya tak nak jual tapi dia iklankan juga kat adpost tapi bila isu nie di bangkitkan dia cepat cepat delete post dia sebab dia pun sendiri takut kena BOM.
hahaha nak tergelak bace akak nye reply..
betul ker akak cerita kat sini..betul ke akak xpenah jual any kucing before this..akak jangan sampai kene panah petir kak..hahaha
satu lg kes lurvee..akak kate nak mate ngan kcg akak..shah xbagi sebab shah tgok kcg tu kurus..tp akak beria2 nak mate kan si lurvee..so shah cadangkan mate kan dengan kucing kwn shah.kalau lah shah beria2 nak breed lurvee..1st question u ask me..shah nanti nak spay lurvee ke? and i said yes..pastuh akak yg pujuk shah..kata xpayah la..remember? xingat kot..org penipu macam akak mane nak ingat..

memang saya cakap lurvee tu lawa..comil..tp semua tu dr 1st visit shah..tp lepas tgok kat klinik teoh..shah da ade 2nd tot about ur cats..

psal kcg yg shah yg open for adoption..i put adoption fees..i dont need to explain this here..since i told to every1 who interested to adopt her sahaja..even now the cat pun da ade owner...akak ingat shah dapat ke duit adoption fees tu..satu sen pun shah xdpt..
sorry kak..shah bukan mate duitan macam akak..
kalau betul la akak xpenah jual kcg akak b4..mau je shah muntah darah kat sini..
saya bersumpah dengan Nama ALLAH.. semua yang shah cerita ade lah benar2 berlaka..
goodluck kak dalam menipu2 org ni..
  #170  
Old 09-06-2010, 02:21 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
This is a message from someone to me about the person instigating me.... I geuss it says it all........

Also... check all the past pet profile on whoever wants to give up cats for adoption and see what Shah's comments (Negative comments) and discourage people from giving their cats to the potential adopters especially good breed cats as this person wants the cat for himself but cannot get it.

"i dont know the truth coz i have not seen ur kittens, i dnt know u personaly but i do know Shah...
what ever terms you had dealed with him regarding the kittens...i think u made a big mistake.
he is one manipulative person and i have seen this with my own eyes...
Shah and his boyfriend Adrian plus si Marisa tu semua jenis instigator... this is the same case gan kak fareen masa dia nak jual kitten dia si Yuki...kak fareen nak jual for rm650...but shah didnt have the money to buy and only wanted for free but then kak fareen did tell him kalo dia nak boleh amik and bayar bulan2...tapi shah wanted for free and that when he sabotaj her by instigating his friend marisa to condem kat fareen and a huge cat tree incident. but shah was stupid...dia x pandai nak menipu so he goes around telling ppl cerita berbeza2 and that when we cought him...finaly he admited that he was jelous coz other ppl can buy Yuki...what ever kak Nurul...plz be carefull with Shah, adrian, marisa and luvenett ...semua sama jer perangai."
hahahahahahaha my bf adrian???oh my am gonna die!!!
cube tanya kak fareen..betul ke kak fareen nak jual yuki kat shah harga 650..setahu shah..shah xpenah pun discuss ngan kak fareen psal harga yuki..
kak fareen ank jual yuki kat shah pun dengan harga 850..same price with others..
hello kepada yang nak fitnah ni..ketahuilah background shah sebelum buat cerita yg mengarut..tq..
  #171  
Old 09-06-2010, 02:34 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
This is a message from someone to me about the person instigating me.... I geuss it says it all........

Also... check all the past pet profile on whoever wants to give up cats for adoption and see what Shah's comments (Negative comments) and discourage people from giving their cats to the potential adopters especially good breed cats as this person wants the cat for himself but cannot get it.
"
shahbagi warning..bukan negative comment since i knew few people double face mcm kak nurul ni..
saya bukan macam kak nurul..nak adopts semua kcg yg pedigree looks ni..
saya rase nurkasih and nur azua pun tau kenape saya bg comment2 mcm tu..
  #172  
Old 09-06-2010, 02:38 PM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

emm...i x brapa pasti pasal nie.

cuma nak bagi guide.
if anak-anak exo tu ada cert macam nurul cakap, suppose nurul jual with cert la kan? tapi jual tanpa cert pun tak apa. cuma ikat la perjanjian dengan buyers. suruh neuter/ spay since itu yang nurul perjuangkan.

if jual dengan cert with breeding purpose, nurul kena ada cattery. kena register cattery. baru boleh register anak-anak tu. kalau x, for sure x dpt nak register juga.

nurul juga ada seekor lagi female exo.calico kan? nurul dah pon mate calico tu dengan male kawan nurul kan? if beranak nanti, nurul takkan simpan semua. nurul akan ade jual juga few. i cuma nak bagitau. better nurul register cattery. breed dengan cara betul.since nurul dah ada few pedigree dengan cert kan.itu nurul bgtau td. better that way. if asyik jual exo yang tak ada cert, sebenarnya hanya akan disamakan dengan BYB yang lain. diorang pun ada induk pedigree with cert, lastly end up asyik biakkan tanpa cert dan jual...

hope nurul consider demi masa depan yang lebih efektif.yang penting, jual secara neuter/ spay..ingat tu.
  #173  
Old 09-06-2010, 02:43 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
This is a message from someone to me about the person instigating me.... I geuss it says it all........

Also... check all the past pet profile on whoever wants to give up cats for adoption and see what Shah's comments (Negative comments) and discourage people from giving their cats to the potential adopters especially good breed cats as this person wants the cat for himself but cannot get it.

"i dont know the truth coz i have not seen ur kittens, i dnt know u personaly but i do know Shah...
what ever terms you had dealed with him regarding the kittens...i think u made a big mistake.
he is one manipulative person and i have seen this with my own eyes...
Shah and his boyfriend Adrian plus si Marisa tu semua jenis instigator... this is the same case gan kak fareen masa dia nak jual kitten dia si Yuki...kak fareen nak jual for rm650...but shah didnt have the money to buy and only wanted for free but then kak fareen did tell him kalo dia nak boleh amik and bayar bulan2...tapi shah wanted for free and that when he sabotaj her by instigating his friend marisa to condem kat fareen and a huge cat tree incident. but shah was stupid...dia x pandai nak menipu so he goes around telling ppl cerita berbeza2 and that when we cought him...finaly he admited that he was jelous coz other ppl can buy Yuki...what ever kak Nurul...plz be carefull with Shah, adrian, marisa and luvenett ...semua sama jer perangai."
perlu ke libat org lain kak..akak pandaikan..alih kan perhatian org lain psal kesalahan akak..
  #174  
Old 09-06-2010, 02:58 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Satu lagi last kucing saya pregnant adalah dua tahun yang lalu...... dan kucing yang saya yang baru melahirkan memang dah asal kurus bila sampai di tangan saya.... sebab last owner tak jaga ngan betul. Owner tu pun member PF dan boleh mengesahkan benda ini. Dan juga kucing nie memang ada CFA cert sebab dari cattery Padipaddy.
sebab last owner xjage dgn betul?kenape akak xbetulkan dulu..ni trus beranak plak..ish2..xyah salahkan org lain kak..
  #175  
Old 09-06-2010, 03:04 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by MiaMelissa View Post
emm...i x brapa pasti pasal nie.

cuma nak bagi guide.
if anak-anak exo tu ada cert macam nurul cakap, suppose nurul jual with cert la kan? tapi jual tanpa cert pun tak apa. cuma ikat la perjanjian dengan buyers. suruh neuter/ spay since itu yang nurul perjuangkan.

if jual dengan cert with breeding purpose, nurul kena ada cattery. kena register cattery. baru boleh register anak-anak tu. kalau x, for sure x dpt nak register juga.

nurul juga ada seekor lagi female exo.calico kan? nurul dah pon mate calico tu dengan male kawan nurul kan? if beranak nanti, nurul takkan simpan semua. nurul akan ade jual juga few. i cuma nak bagitau. better nurul register cattery. breed dengan cara betul.since nurul dah ada few pedigree dengan cert kan.itu nurul bgtau td. better that way. if asyik jual exo yang tak ada cert, sebenarnya hanya akan disamakan dengan BYB yang lain. diorang pun ada induk pedigree with cert, lastly end up asyik biakkan tanpa cert dan jual...

hope nurul consider demi masa depan yang lebih efektif.yang penting, jual secara neuter/ spay..ingat tu.
Thanks for your guide.....

Memang masa wat perjanjian ngan orang yang beria ia nak kucing tu memang ada buat perjanjian nak nueter kucing.

Cerita nie bermula macam nie....

1) Orang tu beria ia nak kucing xo akk, memang nak spay tapi kita ada cerita memang nak spay lepas antara dua nie :-

a) orang yang nak adopt tu nak matekan ngan seorang forumer juga dari sini yang ada seekor exo yang same colour ngan Lurvee...

b) saya memang ada cerita dengan dia saya ada niat nak buka cattery (just a dream nothing concrete) and then sell baby xo.... but when I come to think of it its not easy to breed kittens because of the time, money and effort. And of course... parting with the kittens and ensuring that the new owner will take care of them like i do.... Tau la... semua orang ada impian kan... so is it wrong for me to dream of having a cattery? Also.... I have dreams of opening a petshop and boarding place and have told to some of the forumers but do you think its EASY? I don't think so and that is why it never materialize..... so orang kata 'Cakap Kosong Aje'.

Setiap insan ada impian macam juga 'orang yang beria nak xo' tapi sebab dia nak FREE....... impian dia tak tercapai tu yang dia marah sangat.

Also.... memang ada mate calico ngan kucing Haris tapi tak pregnant pun. Reason was Haris nak sangt another xo.... and the deal was kalo ada anak... anak tu Haris yang ambil not me.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 09-06-2010 at 03:13 PM.
  #176  
Old 09-06-2010, 03:07 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by shahcats View Post
sebab last owner xjage dgn betul?kenape akak xbetulkan dulu..ni trus beranak plak..ish2..xyah salahkan org lain kak..
Shah, akk tak perlu mengalihkan perhatian orang... sebab orang sendiri nak libatkkan diri to speak up against you dan dedahkan sebenarnya perangai awak... pun bukan bagus sangat.

Shah... tolong la behave like a MAN and not like a Woman suka bawa mulut sana sini dan juga reka cerita dan juga suruh kuncu kuncu awak stop making stories..... sebab kamu sendiri pun ada skeleton in the closet... nak akk buka satu satu
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #177  
Old 09-06-2010, 03:16 PM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Thanks for your guide.....

Memang masa wat perjanjian ngan orang yang beria ia nak kucing tu memang ada buat perjanjian nak nueter kucing.

Cerita nie bermula macam nie....

1) Orang tu beria ia nak kucing xo akk, memang nak spay tapi kita ada cerita memang nak spay lepas antara dua nie :-

a) orang yang nak adopt tu nak matekan ngan seorang forumer juga dari sini yang ada seekor exo yang same colour ngan Lurvee...

b) saya memang ada cerita dengan dia saya ada niat nak buka cattery (just a dream nothing concrete) and then sell baby xo.... but when I come to think of it its not easy to breed kittens because of the time, money and effort. And of course... parting with the kittens and ensuring that the new owner will take care of them like i do....

Setiap insan ada impian macam juga 'orang yang beria nak xo' tapi sebab dia nak FREE....... impian dia tak tercapai tu yang dia marah sangat.
ah i see..ok.
if nurul berpendapat macam tu, i sarankan nurul neuter/spay saja all EXOs nurul, since nurul sendiri x cukup time, money and effort. So, buat apa nak susahkan diri nurul dan anak-anak bulu.Yes, i agree mmg susah nak jadi breeder. that's why i pun dah stop breed. Nurul sendiri pun tahu kebaikan neuter.maybe boleh gemukkan balik the females, boleh naikkan balik weight all the cats. nurul pon senang tgk diorang, diorang pon happy bila dah makin sihat.

Tapi, if nurul still biakkan nanti, maksudnya nurul ade kesempitan di mana-mana.takut mulut orang mengata. i sendiri pernah tengok female ibu pada lurvee tu. Exo suppose not to be like that. hope nurul boleh usahakan next time utk fokus pada gemukkan diorang, dan jaga kebajikan yang mana rasa perlu.
  #178  
Old 09-06-2010, 03:26 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by MiaMelissa View Post
ah i see..ok.
if nurul berpendapat macam tu, i sarankan nurul neuter/spay saja all EXOs nurul, since nurul sendiri x cukup time, money and effort. So, buat apa nak susahkan diri nurul dan anak-anak bulu.Yes, i agree mmg susah nak jadi breeder. that's why i pun dah stop breed. Nurul sendiri pun tahu kebaikan neuter.maybe boleh gemukkan balik the females, boleh naikkan balik weight all the cats. nurul pon senang tgk diorang, diorang pon happy bila dah makin sihat.

Tapi, if nurul still biakkan nanti, maksudnya nurul ade kesempitan di mana-mana.takut mulut orang mengata. i sendiri pernah tengok female ibu pada lurvee tu. Exo suppose not to be like that. hope nurul boleh usahakan next time utk fokus pada gemukkan diorang, dan jaga kebajikan yang mana rasa perlu.
Memang pun akan di spay...... Insyaallah.....
Infact lepas raya one of my males will be nuetered and this can be testified by PF forumers as I told them.

Secondly... Marche memang kurus masa datang dalam tangan saya, sebab ex-owner dia tak dapat jaga dan beri perhatian kepada kucing dia. Last last dia bagi akk untuk jagakan kucing tu.

Thirdly.... ex owner tu pun ada niat nak kawinkan kucing xo dia @ Marche ngan my Exo Jojie from Cherry Pie Cattery and dia nak seekor ank kucing tu. This can be verified by the owner herself as she is also a member of PF.

As for previous cats that you said I have sold in Mudah.com and Adpost.... I have NEVER sold any but GAVE AWAY one Exotic male and one DLH to one of the forumer here FOC. And this can be testified by the forumer. Cats are still with him.

Cerita nie di bangkit just because KETIDAK PUAS HATI SEORANG SEBAB DIA TAK DAPAT APA YANG DIA NAK.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #179  
Old 09-06-2010, 03:52 PM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang pun akan di spay...... Insyaallah.....
Infact lepas raya one of my males will be nuetered and this can be testified by PF forumers as I told them.

Secondly... Marche memang kurus masa datang dalam tangan saya, sebab ex-owner dia tak dapat jaga dan beri perhatian kepada kucing dia. Last last dia bagi akk untuk jagakan kucing tu.

Thirdly.... ex owner tu pun ada niat nak kawinkan kucing xo dia @ Marche ngan my Exo Jojie from Cherry Pie Cattery and dia nak seekor ank kucing tu. This can be verified by the owner herself as she is also a member of PF.

As for previous cats that you said I have sold in Mudah.com and Adpost.... I have NEVER sold any but GAVE AWAY one Exotic male and one DLH to one of the forumer here FOC. And this can be testified by the forumer. Cats are still with him.

Cerita nie di bangkit just because KETIDAK PUAS HATI SEORANG SEBAB DIA TAK DAPAT APA YANG DIA NAK.
tak pe la,u...i pon bukan kenal nurul sangat..so, tak elok untuk i cakap2 pasal u.i dengar dari kawan i yang dah 14 tahun i kawan.dulu dia penah nak beli dengan u solid blue kitten dlh u.masa tu, ade 2-3 ekor kitten.lama dah.about 3 tahun lepas.

tapi, apa-apa pun, nurul kena make sure no more breeding. dah ramai tengah baca ni sekarang. nurul kena buat seperti apa yang nurul katakan. if nurul tak cukup bajet nak neuter the rest, let me know. i boleh sumbangkan sum money untuk tolong nurul. i bukan apa. i takut. nurul dah tercakap pasal perjuangkan neuter/ spay. so, nurul akan jadi ikutan orang. orang akan set dalam kepala masing-masing yang nurul IS NOT a breeder.sebab dia perjuangkan neuter/ spay.

nurul sekali-kali tidak boleh breed dah. melainkan nurul nekad nak jadi breeder.tapi, ingat ye,sayang. breeder ada 2 jenis. Ethical registered breeder OR byb..nurul pilih sendiri yang mana satu nurul nak jadi untuk kebaikan nurul kelak yer.
  #180  
Old 09-06-2010, 04:10 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by MiaMelissa View Post
tak pe la,u...i pon bukan kenal nurul sangat..so, tak elok untuk i cakap2 pasal u.i dengar dari kawan i yang dah 14 tahun i kawan.dulu dia penah nak beli dengan u solid blue kitten dlh u.masa tu, ade 2-3 ekor kitten.lama dah.about 3 tahun lepas.

tapi, apa-apa pun, nurul kena make sure no more breeding. dah ramai tengah baca ni sekarang. nurul kena buat seperti apa yang nurul katakan. if nurul tak cukup bajet nak neuter the rest, let me know. i boleh sumbangkan sum money untuk tolong nurul. i bukan apa. i takut. nurul dah tercakap pasal perjuangkan neuter/ spay. so, nurul akan jadi ikutan orang. orang akan set dalam kepala masing-masing yang nurul IS NOT a breeder.sebab dia perjuangkan neuter/ spay.

nurul sekali-kali tidak boleh breed dah. melainkan nurul nekad nak jadi breeder.tapi, ingat ye,sayang. breeder ada 2 jenis. Ethical registered breeder OR byb..nurul pilih sendiri yang mana satu nurul nak jadi untuk kebaikan nurul kelak yer.
Ha.... tau pun you the last time I had kittens was about 3 years ago. Memang nak jual tapi last last Kak Noor yang adopt the two blue kittens.

La.... ramai yang cakap tapi tak serupa bikin my friend. No body is perfect in this world. We all have our dreams and ambitions but its a matter of doing it or not.

I memang memperjuangkan Neuter/Spay and against BYB who produces kittens from the same mother 3 or 4 times a year. At least my cats is not a breeding maching that produces batches of litter now and then. Like I said the last batch was 3 years ago and you yourself said it. After that until NOW... no kittens was born until the Exotic Kittens tu pun sebab previous owner nak cucu and so did I. That I admit. But like everyone .... who doesn't want kittens right? I am sure you pun ada kittens from your cats....

As for the money .... thank you for your offer but I must decline as I don't have any financial problems... but its very kind of you to offer.

For information, 90% of my male cats are nuetered No further breeding plan at this point of time or in the future.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post pictures of your petz before & after grooming pics! Wooflepetz Member Introductions 6 07-04-2009 12:37 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM
All You Ever Want To Know About Cats - Understanding Cats' Behaviour ashleywong Training & Behavioral Issues 0 08-01-2008 11:46 AM


All times are GMT +8. The time now is 01:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.