Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-18-2009, 01:15 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default DSH colorpoint & brown patched kittens

hi all,
kak zai ada dua ekor kittens comel untuk diberi kepada yang berminat.
tapi janji bela sebaik mungkin dan bukan separuh jalan tau....

umur dalam 5-6 minggu
yang colorpoint jantan, brown patched betina
dah pandai makan canned food dgn RC babycat,
minum susu kitten dari bowl.

ni gambar masa baru jumpa.


masa ni umur dlm 3 weeks. belom pandai makan masa tu


ni masa nyusu dgn mama durg...syahduuuuu


kene kurung dlm cage sbb yaya NAK MAKAN DURG

kepada yg berminat , sila PM2 akak dari skrg
akak cuma release kittens ni setelah dworm & 1st vaksin *approx. dlm masa sebulan dari sekarang*

gambar2 mereka akan di update lagi .....
Reply With Quote
  #2  
Old 12-18-2009, 01:36 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 16
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

So sweet!!!!!!! They look deliciously cute!! (no wonder why YAYA wants to eat them!!)
:)
Good luck in rehoming them!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #3  
Old 12-18-2009, 02:43 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by sillylupie View Post
So sweet!!!!!!! They look deliciously cute!! (no wonder why YAYA wants to eat them!!)
:)
Good luck in rehoming them!
ya laa..., they sure look YUMMY !!!
I have to stop 'dieting' YAYA for the time being, ensuring his stomach is constantly full... so he wont be tempted to gulp down the two little ones..

thanks bina ..
Reply With Quote
  #4  
Old 12-18-2009, 02:57 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 14
Fareen is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Welcome colourpoint and brown patch kitties to PF. Maybe. kak zai can name them Athena (girl) and Helo (boy) after my favorite series battlestar galactica hehehe (x malu nak tolong bagi Nama tu hehe)

Aunty fareen hopes u get good homes soon. sementara ni mknlah byk2 supaya bole mempertahankan diri Dari bro yaya hahaha.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #5  
Old 12-18-2009, 03:04 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Welcome colourpoint and brown patch kitties to PF. Maybe. kak zai can name them Athena (girl) and Helo (boy) after my favorite series battlestar galactica hehehe (x malu nak tolong bagi Nama tu hehe)

Aunty fareen hopes u get good homes soon. sementara ni mknlah byk2 supaya bole mempertahankan diri Dari bro yaya hahaha.
Kak Zai

Lama tak bersembang..

Nway , comel lah.. mata biruuuu...

Fareen

Bagi nama Browny ngan Bluey...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #6  
Old 12-18-2009, 03:14 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Welcome colourpoint and brown patch kitties to PF. Maybe. kak zai can name them Athena (girl) and Helo (boy) after my favorite series battlestar galactica hehehe (x malu nak tolong bagi Nama tu hehe)

Aunty fareen hopes u get good homes soon. sementara ni mknlah byk2 supaya bole mempertahankan diri Dari bro yaya hahaha.
fareen.....'auntie' ? bkn 'kakak' ke ?
sbb fareen dah lama kenal dua kittens ni...sejak hari pertama mereka dipungut, kak zai setuju je la namakan durg Athena & Helo....

pasal nasihat suruh makan banyak2 tu, no hal punyer...
mmg kuat makan dua2 baby nih...tak suka membazir langsung


Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Kak Zai

Lama tak bersembang..

Nway , comel lah.. mata biruuuu...

Fareen

Bagi nama Browny ngan Bluey...
nur...haah..lama tak sembang
nur dah habis jaga budak SPM ?

yg colorpoint mata biru akan kekal
but yg patch tu nampak mcm nak tukar dah ikut warna mata ibu dia, vivid green...
Reply With Quote
  #7  
Old 12-18-2009, 03:19 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
fareen.....'auntie' ? bkn 'kakak' ke ?
sbb fareen dah lama kenal dua kittens ni...sejak hari pertama mereka dipungut, kak zai setuju je la namakan durg Athena & Helo....

pasal nasihat suruh makan banyak2 tu, no hal punyer...
mmg kuat makan dua2 baby nih...tak suka membazir langsung




nur...haah..lama tak sembang
nur dah habis jaga budak SPM ?

yg colorpoint mata biru akan kekal
but yg patch tu nampak mcm nak tukar dah ikut warna mata ibu dia, vivid green...
A'ah..baru abis...16 hb ari tueh..final paper diorang Syariah Islamiah . jaga sek agama.. abis pun lambat.. abis paper kul 12tgh hari.. sekolah pulak tepon.. sambung kelija ngan stock2 buku teks..

camna kak Zai ambik kitties tueh ekk.. sayer nieh kitten depan umah tak boleh2 nak pegang.. pegang ari tueh..dicakarnya berdarah.. sekarang bagi makan lari jejauh...

Btw, they do really look healthy.. yaya lak camna ekk sekarang..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 12-18-2009, 03:32 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 14
Fareen is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

[QUOTE=adamyala;72723]fareen.....'auntie' ? bkn 'kakak' ke ?
sbb fareen dah lama kenal dua kittens ni...sejak hari pertama mereka dipungut, kak zai setuju je la namakan durg Athena & Helo....

pasal nasihat suruh makan banyak2 tu, no hal punyer...
mmg kuat makan dua2 baby nih...tak suka membazir langsung


Alaaah kak zai, berbesar hati sungguh fareen sbb kak zai amik Nama tu hehe. bagi yg tak sure 'Helo' tu pronounce as 'Heelo' tau bukan can helo helo kat telepon tu hehe.

kalau dah umur lebih 30 ni panggilan dia auntie hehehe. x leh perasan kakak dah :p
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #9  
Old 12-18-2009, 03:33 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
A'ah..baru abis...16 hb ari tueh..final paper diorang Syariah Islamiah . jaga sek agama.. abis pun lambat.. abis paper kul 12tgh hari.. sekolah pulak tepon.. sambung kelija ngan stock2 buku teks..

camna kak Zai ambik kitties tueh ekk.. sayer nieh kitten depan umah tak boleh2 nak pegang.. pegang ari tueh..dicakarnya berdarah.. sekarang bagi makan lari jejauh...

Btw, they do really look healthy.. yaya lak camna ekk sekarang..
tu laa...sapa ckp kerja cikgu senang ek ?
cuti sekolah pun kene kelijer jugak ....
kudos to all the teachers , specially yg kat PF nih

kittens ni my 2 dotters bwk balik masa gi jogging
masa tu akak perasan ada org baru pindah dari kwsn perumahan ni. akak rasa durg tu la yg tinggalkan mak kucen dgn babies ni kat guardhse. Bila tanya guard tak reti jwb. Durg tu dari Nepal

so, bila my kids bwk balik , hati akak betul2 sedih tengok kecik sgt lagi...suruh durg turun balik cari ibu dia. Nasib baik jumpa kat tempat sampah. mungkin masa jumpa tu dia terpaksa tinggalkan sekejap babies kat situ sebab dia nak gi cari makan kat tempat sampah tu. my kids sure itu ibu dia sebab warna mcm Athena *brown patch* dan susu dia bengkak. Nasib baik jinak. Ye la...kucing org yg dah biasa bertuan kan...Fifi dukung bwk balik. So, akak namakan ibu dia 'pah'..sbb jumpa kat tempat sampah.

Yaya sehat... still the no. 1 boss kat umah akak nih...
Reply With Quote
  #10  
Old 12-18-2009, 03:38 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post

Alaaah kak zai, berbesar hati sungguh fareen sbb kak zai amik Nama tu hehe. bagi yg tak sure 'Helo' tu pronounce as 'Heelo' tau bukan can helo helo kat telepon tu hehe.

kalau dah umur lebih 30 ni panggilan dia auntie hehehe. x leh perasan kakak dah :p
OK...AUNTIE fareen....
Helo pun suker nama tu. *sebut betul2 tau heelo *
kalau tak nanti mama jwb tpon helo helo helo....
dia dtg kedek kedek ingat mama panggil dia....
Reply With Quote
  #11  
Old 12-18-2009, 03:48 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 14
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

alaal... sweet nye dua beradik nie...
yaya tu mukan nak mamam diorang kak... die nak bagi kiss je tu... hikhik
Reply With Quote
  #12  
Old 12-18-2009, 04:00 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
tu laa...sapa ckp kerja cikgu senang ek ?
cuti sekolah pun kene kelijer jugak ....
kudos to all the teachers , specially yg kat PF nih

kittens ni my 2 dotters bwk balik masa gi jogging
masa tu akak perasan ada org baru pindah dari kwsn perumahan ni. akak rasa durg tu la yg tinggalkan mak kucen dgn babies ni kat guardhse. Bila tanya guard tak reti jwb. Durg tu dari Nepal

so, bila my kids bwk balik , hati akak betul2 sedih tengok kecik sgt lagi...suruh durg turun balik cari ibu dia. Nasib baik jumpa kat tempat sampah. mungkin masa jumpa tu dia terpaksa tinggalkan sekejap babies kat situ sebab dia nak gi cari makan kat tempat sampah tu. my kids sure itu ibu dia sebab warna mcm Athena *brown patch* dan susu dia bengkak. Nasib baik jinak. Ye la...kucing org yg dah biasa bertuan kan...Fifi dukung bwk balik. So, akak namakan ibu dia 'pah'..sbb jumpa kat tempat sampah.

Yaya sehat... still the no. 1 boss kat umah akak nih...
kekekeke... kesian dier.. baik kak Zai jangan cakap kat dier nama dia tueh bersempena apa..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #13  
Old 12-18-2009, 04:26 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 16
Zarul is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
fareen.....'auntie' ? bkn 'kakak' ke ?
sbb fareen dah lama kenal dua kittens ni...sejak hari pertama mereka dipungut, kak zai setuju je la namakan durg Athena & Helo....

pasal nasihat suruh makan banyak2 tu, no hal punyer...
mmg kuat makan dua2 baby nih...tak suka membazir langsung




nur...haah..lama tak sembang
nur dah habis jaga budak SPM ?

yg colorpoint mata biru akan kekal
but yg patch tu nampak mcm nak tukar dah ikut warna mata ibu dia, vivid green...
vivid green. nice
Reply With Quote
  #14  
Old 12-18-2009, 05:58 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 14
Fareen is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
OK...AUNTIE fareen....
Helo pun suker nama tu. *sebut betul2 tau heelo *
kalau tak nanti mama jwb tpon helo helo helo....
dia dtg kedek kedek ingat mama panggil dia....
haha bunyinya mcm mama zai nak simpan je:p jgn attach sgt, kucing kutip ni kdg pandai ambik hati hehe.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #15  
Old 12-18-2009, 07:01 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by Ekien Ashikin View Post
alaal... sweet nye dua beradik nie...
yaya tu mukan nak mamam diorang kak... die nak bagi kiss je tu... hikhik
haha..Ekien tak tahu lagi...yaya kuat mamam tau...pantang nampak mende sedap, sumer dia nak mamam...takde nak kiss nyer..



Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
kekekeke... kesian dier.. baik kak Zai jangan cakap kat dier nama dia tueh bersempena apa..
kalo dia tanya , akak ckp la nama dia 'pah' tu sbb idung dier mancung mcm keturunan saripah

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
vivid green. nice
yezzaaaa
Reply With Quote
  #16  
Old 12-18-2009, 07:03 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
haha bunyinya mcm mama zai nak simpan je:p jgn attach sgt, kucing kutip ni kdg pandai ambik hati hehe.
mcm mana tak attach fareen....very the comel & very the manja....kecik2 dah pandai prrr prrrr prrrr mcm munyik motobot...
Reply With Quote
  #17  
Old 12-19-2009, 01:12 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens


sapa nak pah pun boleh. Dia sgt manja dan comel. umur dia tak tau berapa. Tapi bdn menten jek....



kdg2 pah bosan gak dgn anak2 dier. Pah lari masuk dlm litter box. Tapi si helo tak reti bahasa mak dier perlu rehat. Nak ikut gaks mak masuk litter box



tapi kalau dua2 kittens masuk ikut pah tak boleh nak kata apa....adusss...mak nak tido laaaa

Last edited by adamyala; 12-19-2009 at 01:28 PM.
Reply With Quote
  #18  
Old 12-19-2009, 11:39 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post

sapa nak pah pun boleh. Dia sgt manja dan comel. umur dia tak tau berapa. Tapi bdn menten jek....



kdg2 pah bosan gak dgn anak2 dier. Pah lari masuk dlm litter box. Tapi si helo tak reti bahasa mak dier perlu rehat. Nak ikut gaks mak masuk litter box



tapi kalau dua2 kittens masuk ikut pah tak boleh nak kata apa....adusss...mak nak tido laaaa
Sayang sangat mama dier..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #19  
Old 12-19-2009, 11:53 PM
sankyutech's Avatar
sankyutech sankyutech is offline
tuah,fifi and sandy
 
Join Date: Oct 2009
Location: klang valley
Posts: 135
Rep Power: 14
sankyutech is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

baby kucing bodyguard tgh tgu mama die tido tu


tapi kalau dua2 kittens masuk ikut pah tak boleh nak kata apa....adusss...mak nak tido laaaa
[/COLOR][/B][/QUOTE]
Reply With Quote
  #20  
Old 12-19-2009, 11:55 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DSH colorpoint & brown patched kittens

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Sayang sangat mama dier..


tu la nur...
tak boleh berenggang dgn ibu dia
asik nak bergayut jer....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Found: Brown Chihuahua at Taman Puchong Utama, 22 Nov2009 leel05 Lost & Found 4 11-30-2009 09:08 PM
Found: Brown Dog, PJ Area, close to Federal Highway pathfinder Lost & Found 4 11-18-2009 01:42 AM
Lost Brown Mixed Breed Dog - Please Look Out justinsantiago Lost & Found 1 09-25-2009 03:16 PM
RESCUED:Brown Male Kitty in my BIL's Car nynakayle Lost & Found 2 09-08-2009 10:17 AM
Found: Dark Brown Female Pincher at Sri Petaling ivyteoh Lost & Found 0 07-01-2009 10:01 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.