Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Products

Pet Products List and review non-food related pet products here, such as utensils, toys, cages, and apparel

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 12-12-2009, 02:07 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 14
euanna is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Macam mana nak order/bayar/ambik ni Kak Nurul?
Reply With Quote
  #142  
Old 12-12-2009, 04:13 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Macam mana nak order/bayar/ambik ni Kak Nurul?
Wat order je ngan akk
Bayar seperti BW juga.
Tapi boleh ke Euanna angkut 25kg pasir atas motor
Ni tak ada delivery akk yang g ambil sendiri.
Akk tak charge untuk pick up.
Akk ikhlas tolong orang tapi ada orang kata kita nie wat bisness pula
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #143  
Old 12-12-2009, 04:50 PM
sankyutech's Avatar
sankyutech sankyutech is offline
tuah,fifi and sandy
 
Join Date: Oct 2009
Location: klang valley
Posts: 135
Rep Power: 14
sankyutech is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Wat order je ngan akk
Bayar seperti BW juga.
Tapi boleh ke Euanna angkut 25kg pasir atas motor
Ni tak ada delivery akk yang g ambil sendiri.
Akk tak charge untuk pick up.
Akk ikhlas tolong orang tapi ada orang kata kita nie wat bisness pula
asalkan niat kita ikhlas cukup la kak..tak perlu orang tau apa yang kita buat kan....selagi niat kita ok tak kira la apa orang nak cakap janji kita tau apa kita bt
Reply With Quote
  #144  
Old 12-12-2009, 10:09 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by sankyutech View Post
asalkan niat kita ikhlas cukup la kak..tak perlu orang tau apa yang kita buat kan....selagi niat kita ok tak kira la apa orang nak cakap janji kita tau apa kita bt
Betul tu San tu yang akk senyap je.
Malas nak cakap.
Biar Tuhan dan kawan kawan je yang tau.
Wat kebaikan pun masih di kutuk
Wat salah pula di agung agungkan
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #145  
Old 12-12-2009, 10:27 PM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 14
Archinie is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Betul tu San tu yang akk senyap je.
Malas nak cakap.
Biar Tuhan dan kawan kawan je yang tau.
Wat kebaikan pun masih di kutuk
Wat salah pula di agung agungkan
Sabarlah kak..Yang penting akak dah byk tlg kami semua..Mana nak cari lg BW sekilo RM9.20..Skrg dah ada brg2 lain lg.

Saya ada tgk cat litter td..Rasa2 yg mana ok kak? Saya x biasa guna semua jenis tu..Memandangkan harga berpatutan, saya mcm nak try guna je.. Klu guna jenis tu maknanya saya kena beli litter tray yg baru ke? Menyesal pula x tgk litter tray kat umah akak mlm td.. Asyik sembang & peluk anak2 4 kaki akak je, sampai lupa semua benda
Reply With Quote
  #146  
Old 12-12-2009, 10:38 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Sabarlah kak..Yang penting akak dah byk tlg kami semua..Mana nak cari lg BW sekilo RM9.20..Skrg dah ada brg2 lain lg.

Saya ada tgk cat litter td..Rasa2 yg mana ok kak? Saya x biasa guna semua jenis tu..Memandangkan harga berpatutan, saya mcm nak try guna je.. Klu guna jenis tu maknanya saya kena beli litter tray yg baru ke? Menyesal pula x tgk litter tray kat umah akak mlm td.. Asyik sembang & peluk anak2 4 kaki akak je, sampai lupa semua benda
Memang dah lama sabar Darunie
Anyway thanks for your support

Memang budget kalo beli litter yang karung besar. Kalo you beli 1 bag (5 liter) dengan harga RM12.00 satu pack.... 1 (liter) x 8 bag = 40 liter = RM84.00. Ni pula di jual satu guni (40 liter) = RM50.00. Tengok berapa banyak you jimat?

Yang number dua akk pernah pakai. Memang clumping.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #147  
Old 12-12-2009, 10:57 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang dah lama sabar Darunie
Anyway thanks for your support

Memang budget kalo beli litter yang karung besar. Kalo you beli 1 bag (5 liter) dengan harga RM12.00 satu pack.... 1 (liter) x 8 bag = 40 liter = RM84.00. Ni pula di jual satu guni (40 liter) = RM50.00. Tengok berapa banyak you jimat?

Yang number dua akk pernah pakai. Memang clumping.
Menarik ni Nurul.. tapi macamana nak ambik ehhh.. Tak kan nak post pulak
Reply With Quote
  #148  
Old 12-12-2009, 11:03 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Menarik ni Nurul.. tapi macamana nak ambik ehhh.. Tak kan nak post pulak
Memang menarik Thini.
Nak bagi kawan jimat nie
Adeh... bayang kan akk angkat 25kg pasir g pos office
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #149  
Old 12-12-2009, 11:40 PM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 14
Archinie is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang dah lama sabar Darunie
Anyway thanks for your support

Memang budget kalo beli litter yang karung besar. Kalo you beli 1 bag (5 liter) dengan harga RM12.00 satu pack.... 1 (liter) x 8 bag = 40 liter = RM84.00. Ni pula di jual satu guni (40 liter) = RM50.00. Tengok berapa banyak you jimat?

Yang number dua akk pernah pakai. Memang clumping.

Wah..baguslah akak ni.. Siap bg calculation lg..Bakal jd tauke ni ..Jgn risau, saya akan support akak smp ke hujung dunia walaupun skrg order BW ckit je(cewah...).
Saya mcm nak cubalah cat litter tu kak.. Skrg akak guna yg mana? Nnt klu confirm saya bgtau akak lain yea..
Reply With Quote
  #150  
Old 12-13-2009, 12:36 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Wah..baguslah akak ni.. Siap bg calculation lg..Bakal jd tauke ni ..Jgn risau, saya akan support akak smp ke hujung dunia walaupun skrg order BW ckit je(cewah...).
Saya mcm nak cubalah cat litter tu kak.. Skrg akak guna yg mana? Nnt klu confirm saya bgtau akak lain yea..
Saje nak bagi tengok berapa yang you boleh wat savings.
Thanks so much
Biarpun order sikit tapi you masih tetap support tu yang penting.
Akk pernah pakai litter yang harga RM50.00 tu.
Sekarang pakai dua jenis litter iaitu Pine Fresh dan Tesco Premium litter.
Tunggu abes mungkin akk akan tukar.
Kalo nak share satu bag pun boleh.
Jadi seorang dapat 12.5 kg seorang jadi seorang bayar RM25.00 je
Jimat kan?
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #151  
Old 12-13-2009, 01:08 AM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 14
Archinie is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Saje nak bagi tengok berapa yang you boleh wat savings.
Thanks so much
Biarpun order sikit tapi you masih tetap support tu yang penting.
Akk pernah pakai litter yang harga RM50.00 tu.
Sekarang pakai dua jenis litter iaitu Pine Fresh dan Tesco Premium litter.
Tunggu abes mungkin akk akan tukar.
Kalo nak share satu bag pun boleh.
Jadi seorang dapat 12.5 kg seorang jadi seorang bayar RM25.00 je
Jimat kan?

Boleh..boleh..kita share dulu. saya nak try guna.nnt bgtaulah bila akak nak order. Saya akan pay kt akak.. klu betul2 puas hati bru saya bli yg paket besar tu trus..Td baru je war-war kat member. dia suruh saya try guna dulu.. Klu ok dia pun nak join kita kak.
Reply With Quote
  #152  
Old 12-13-2009, 01:11 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 15
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang menarik Thini.
Nak bagi kawan jimat nie
Adeh... bayang kan akk angkat 25kg pasir g pos office
tak dapat bayang kan nurul angkut berguni2 pasir kucing...patah pinggang
Reply With Quote
  #153  
Old 12-13-2009, 02:48 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
tak dapat bayang kan nurul angkut berguni2 pasir kucing...patah pinggang
Dah terjadi tu hari Zarul.
Nurul tolong poskan BW AyangCute yang berat 17kg.
Dari rumah pakai trolley jadi no problem tapi bila sampai kat counter Pos Office separuh mampus nak angkat kotak beso tu naik atas counter sebab counter pos office tu tinggi
Memang nak patah pinggang pun
Kalo 25 kg pasir confirm pengsan
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #154  
Old 12-13-2009, 03:26 AM
safiah's Avatar
safiah safiah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: kajang
Posts: 88
Rep Power: 14
safiah is on a distinguished road
Default Re: Good News!

kak nrul pkai wood nyer ker??? yg kat dlm sngkar 2... ish, pning la byk sgt, akk suggest yg mner ek??? pit ikt je la pndpat akk.. pit nyer mangkuk poo2 die pn cm akk nyer gak, yg lam sngkar 2, sbb kalo ltak pasir kn dier tersumbt kt lubang2 2, so air kncing diorg xtrun, cm same je gne yg biase..
__________________
~safiah=pipit~
Reply With Quote
  #155  
Old 12-13-2009, 03:33 AM
safiah's Avatar
safiah safiah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: kajang
Posts: 88
Rep Power: 14
safiah is on a distinguished road
Default Re: Good News!

kak, brg2 ni bpe ek harga nyer??
4004,4005,4008,4024,4025,4028...
__________________
~safiah=pipit~
Reply With Quote
  #156  
Old 12-13-2009, 09:36 AM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 14
Archinie is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Kalo nak share satu bag pun boleh.
Jadi seorang dapat 12.5 kg seorang jadi seorang bayar RM25.00 je
Jimat kan?
Akak.. rasa2 dah ada org nak share dgn saya x?? Klu x dpt lg, apa kata akak share dgn saya jelah lps stok pasir akak hbs
Reply With Quote
  #157  
Old 12-13-2009, 09:49 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 14
euanna is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Wat order je ngan akk
Bayar seperti BW juga.
Tapi boleh ke Euanna angkut 25kg pasir atas motor
Ni tak ada delivery akk yang g ambil sendiri.
Akk tak charge untuk pick up.
Akk ikhlas tolong orang tapi ada orang kata kita nie wat bisness pula
Boleh.. selalu beli kat Pakcu 25kg naik motor..bawak pelan2 la.. tp kalau ada peluang beli yg dekat sikit lg senang.. Risau bf bawak motor jauh2 pi Bangi bawak 25kg pasir..(kalau pancit siksa tu..) ..Lagipun beli every 5 weeks gitu.

Tapikan.. hmm macam mana nak angkut dari tingkat 9 rumah Kak Nurul yek .. ni la..Kak Nurul kena sewa storage room kat ground floor nih

So, bila boleh order, bayar..etc? Ada tarikh tertentu ke? Atau anytime aje? Hmm budget2 ambil antara 25-27 Dec ok kot.. sebab masa tu parent saya dtg, boleh ambik guna keta . Last weeks pasir habis, tp stock 25kg kat Pakcu xde..terpaksa beli Fussie Cat 10L
Reply With Quote
  #158  
Old 12-13-2009, 10:01 AM
SABRINA KONG SABRINA KONG is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 8
Rep Power: 0
SABRINA KONG is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang dah lama sabar Darunie
Anyway thanks for your support

Memang budget kalo beli litter yang karung besar. Kalo you beli 1 bag (5 liter) dengan harga RM12.00 satu pack.... 1 (liter) x 8 bag = 40 liter = RM84.00. Ni pula di jual satu guni (40 liter) = RM50.00. Tengok berapa banyak you jimat?

Yang number dua akk pernah pakai. Memang clumping.

Hi Felix, I wanted to order 1 bag (40l) litter and BW kitten food too. Am new to this. I know when and how to order the BW but how about the liter? Please advise. Thank you.
Reply With Quote
  #159  
Old 12-13-2009, 05:05 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 15
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Dah terjadi tu hari Zarul.
Nurul tolong poskan BW AyangCute yang berat 17kg.
Dari rumah pakai trolley jadi no problem tapi bila sampai kat counter Pos Office separuh mampus nak angkat kotak beso tu naik atas counter sebab counter pos office tu tinggi
Memang nak patah pinggang pun
Kalo 25 kg pasir confirm pengsan
aiyoo....so sapa yg nak oder pasir tu kena dtg ambik sendiri la...cian kat nurul
Reply With Quote
  #160  
Old 12-13-2009, 11:37 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Good News!

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
aiyoo....so sapa yg nak oder pasir tu kena dtg ambik sendiri la...cian kat nurul
Tu lah mmg kena datang sendiri ambik kalau nak order ni... Kesian gak kat Nurul.. Takat 5kg BW tahan lagi eh Nurul, tp 25kg, adehhhhhhh
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
News-Chimpanzee Tragedy in Connecticut lynielime Coffee Room 3 02-17-2009 05:10 PM
SPCA News Flash: 2008-10-10 AndyKoh SPCA 2 11-07-2008 02:16 PM
Good news on breeder celect ashleywong Pet Products 9 10-31-2008 04:31 PM
Another Good News : Pet Epicure ashleywong Pet Shops & Services 1 10-16-2008 05:08 PM
Your Daily World Online News Penghulu Coffee Room 179 09-23-2008 03:18 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.