Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-09-2008, 10:43 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 14
Nana is on a distinguished road
Default Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Hi all..I'm in need of opinion and advice..

both the Bulan n Bintang were vaccinated last tuesday (4 nov). then for that 1 day, both mmg down la..xnak makan.. then the next day dah active blk, makan pn makan jgk, tp xbyk mcm sblm tu...then i notice mcm they kurang makan, and poo also kurang...so I gave wet food..(usually bagi dry food) then Bulan vomit that was Friday petang, i think practically ALL the wet food that he ate came out... then that nite also ada vomit (not sure who), then the next morning pun got vomit (not sure who)....

i've been following Blackie's thread...so vomit may not be smthing serious... but then till today..they're not eating..or If they eat..it must be in really small amount that i xnotice pun the food b'kurang...but the thing is, for today, mmg no poo at all.....

Is this something normal after vaccinated? It's almost 1 week oredy....to make myself feel better, I'd like to think that it's because of the vitamin the vet gave them. Is that possible? the vet said it smell n taste good, so cats will just lick, but both bulan n bintang runs at that scent of it. I'm not gonna give the vitamin anymore...but then..the question is should i be seriously worried? what else can i do? is it the food?

mind me...until I found this forum..I've been absolutely clueless...If you need to teach me ABC on cats, pls do...
Reply With Quote
  #2  
Old 11-10-2008, 11:48 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

you should consider using multivitamin for both bulan and bintang.. i'm having same as well of my chemong during her first vaccination. but my vet already ask me to use multivitamin if the chemong's appetite decrease. i'm using troy multivitamin to boost chemong appetite. only 1 inch needed every day as an appetizer before she eat from the bowl.. it works for me and it might works as well for you.. maybe la.. because of the reaction of the vaccination with their immune system.. same goes for human.. after injection.. sometimes ppl got fever la.. lost appetite laaaa... it because of the body system is currently reacts towards the vaccination...
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2008, 12:23 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Nana, give them some daging dada ayam rebus/kukus. Kalau tak ada masa nak masak utk mereka, pergi kedai makan dan pilik dada ayam from the curry or kurma (preferably bukan yang digoreng).

Take out the breast meat from the bone dan bilas dengan air secukupnya utk menghilangkan rempah dan garam.

Mash the meat with some warm water using CLEAN fingers that have been washed with soap and give it to them several times daily.

Biasanya selepas vaccination, many cats experience demam due to the vaccine. Badan mereka also undergo great stress (sebab tu all cats must be very healthy before you can vaccinate them because if their system cannot take the stress, they can die) sebab tu it is quite normal for them to look quite moyok and sleep more. They can also be quite uncomfortable. Do not stress them unnecessarily and DO NOT bathe them or wet them because they can suffer a chill and get sicker.

Kalau tak makan tu, mesti la poo tak ada. Continue to give them moist, mashed daging dada ayam for several days to strengthen their body. Saya tak bagi langsung multi-vitamin, cuma daging ayam sahaja. They really need that meat protein.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #4  
Old 11-10-2008, 01:26 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 14
Nana is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Then maybe I should check, what kind of vitamin the vet gave kan....for sure, they both dont like it at all...

This morning Bulan ate some dry food, then vomit.....for cats ada such thing as gastric ke? as for Bintang, langsung xmakan.....Nana nak gi beli ayam jap lagi ni... Mksdnye kene force feed la ye? Bagi mkn ayam rebus ni better drp bg wet food ke??

mcmnane nak tau drg ni demam ye? masa 1st day tu, mmg both moody, nmpak lemah...tp yg skrg ni, drg main2 gak....cuma lebih tidur n kurang makan...klu kucing demam bahaya x?

thanks for your replies..I'm worried sick ni...
Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-2008, 02:43 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Dear Nana,
Normally, cats will be having fever within one week after vaccine. Usually it last only 1-2 days within that week and cat definitely will be inactive and eat less. A week after, cats should be okay, and will return to their normal self. U must remember also NOT TO BATH the cat for 1 week after vaccine, if u do cats might get hypothemia and die.
Vomit actually quite normal for cats cause they're picky eaters. Sometimes they wrongly eaten something and cause stomach upset. Vomit 1-2 times is normal. If they dont like the vitamin, then don't give. Call the vet for alternative vitamins.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2008, 02:58 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Nana, now that you know what is normal, you need to notice what is not normal for your cats sebab vaccinations must only be done on healthy animals free from any sickness due to the great stress placed on the immunity system.

Masa ni lah, you will see any penyakit terpendam exposing itself because the body system is at a weakened, challenged state! I have seen some clinics main vaccinate aja for money and the animal owner is so ignorant and just go along. Hari tu saya nampak owner bawa balik anjing dia for second visit sebab tak nak makan dan asyik muntah.

Saya rasa heran kenapa diorang pergi vaccinate anak anjing tu padahal it looked so weak and thin ... so unfit looking ... asking for trouble!

Nana, Bulan dan Bintang sihat dan cukup berat tak sebelum suntikan?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #7  
Old 11-10-2008, 04:04 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 14
Nana is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Eh..nape Nana post td..xkuar ek? hmm...budak br blaja kot...

Nana pn xtau, apa vitamin yg drg bg tu...nak kene tny la nt...

Nana nak try bg ayam la nt...tu better drp bg wet food ke? ni, nk kene force feed ke atau tgu drg mkn sndiri? is there such thing as gastric in cats? pg td Bulan ada makan sikit, pastu vomit, Bintang plk didn't eat anything...

Cmne nak tau kucing demam ye? bahaya ke klu demam? Well, 1st day lepas vaccinated tu drg mmg down la..asyik tido je, mmg lemah...tp pastu dah ok..skg ni pn drg ok je..bl time main, active je main...tp tu lah xnak makan...today pn xde poo..so meaning drg btl2 xmakan...

After 1 week, drg blk to normal self? xpe ke drg xmkn? Nana paksa drg minum je...bg makan langsung xnak...haih....risaunye...

Yelah...lg2 org mcm Nana ni....mana tau apa2....hr tu org tu check temperature..dia kt ok..tp Nana xtau the temperature...what's normal temperature for cats? then berat..Bulan 3 kg, Bintang 2.7 kg...Nana xsure umur drg ni....strays... Vet tu anggarkan dlm 6 bln...

Thanks for your replies...really appreciate it...I'm worried sick here...
Reply With Quote
  #8  
Old 11-10-2008, 04:14 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Eh..nape Nana post td..xkuar ek? hmm...budak br blaja kot...

Nana pn xtau, apa vitamin yg drg bg tu...nak kene tny la nt...

Nana nak try bg ayam la nt...tu better drp bg wet food ke? ni, nk kene force feed ke atau tgu drg mkn sndiri? is there such thing as gastric in cats? pg td Bulan ada makan sikit, pastu vomit, Bintang plk didn't eat anything...

Cmne nak tau kucing demam ye? bahaya ke klu demam? Well, 1st day lepas vaccinated tu drg mmg down la..asyik tido je, mmg lemah...tp pastu dah ok..skg ni pn drg ok je..bl time main, active je main...tp tu lah xnak makan...today pn xde poo..so meaning drg btl2 xmakan...

After 1 week, drg blk to normal self? xpe ke drg xmkn? Nana paksa drg minum je...bg makan langsung xnak...haih....risaunye...

Yelah...lg2 org mcm Nana ni....mana tau apa2....hr tu org tu check temperature..dia kt ok..tp Nana xtau the temperature...what's normal temperature for cats? then berat..Bulan 3 kg, Bintang 2.7 kg...Nana xsure umur drg ni....strays... Vet tu anggarkan dlm 6 bln...

Thanks for your replies...really appreciate it...I'm worried sick here...
Nana, tolong bagi mereka daging ayam fresh (beli atau masak sendiri) SEGERA dan sebanyak yang mereka boleh makan sendiri, tak payah force feed.

Banyak kucing tak suka makan wet canned food especially bila sakit dan kurang selera. Makanan daging fresh lebih menarik utk mereka anytime. Macam manusia la, saya lebih suka makanan fresh (bukan sahaja lebih berzat) daripada mee maggi dan makanan tin (ayam kari dan sebagainya) sebab kurang menyelerakan walaupun tidak sakit.

Forget the multivitamin, that is not food, it is just a supplement! Kasi kucing Nana real FOOD! Badan mereka yang perlu sembuh dengan lengkap dan juga terus membesar amat memerlukan makanan yang lengkap dan baik!

Susah sangat kasik mereka seekor tikus sorang ... (just kidding!) at least mereka dapat makan makanan semulajadi mereka iaitu daging (meat!). Nana, do you get the idea, tak?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #9  
Old 11-10-2008, 08:08 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 18
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Err, Nana, I think lebih baik klu beli ayam steam dari chicken rice stall. Yg tuh lebih baik, in my humble opinion sebab tak come into contact dengan curry atau kurma.

Tapi, klu Nana boleh, beli lah raw chicken breast dan microwave it....tapi jangan microwave sampai terlalu masak sebab akan kehilangan flavour dia.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Nana, give them some daging dada ayam rebus/kukus. Kalau tak ada masa nak masak utk mereka, pergi kedai makan dan pilik dada ayam from the curry or kurma (preferably bukan yang digoreng).

Take out the breast meat from the bone dan bilas dengan air secukupnya utk menghilangkan rempah dan garam.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-10-2008, 08:16 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 14
Nana is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Yay!!! Bulan n Bintang makan ayam kukus.... mula2 drg xnak.. tp Nana paksa minum then br nak makan, tu pn kene letak atas tapak tangan....whatever pun...yg penting drg makan...

xpenah Nana dgr org kukus ayam utk kucing..sll ikan je... boleh ke ayam kukus ni jadi regular food utk drg?

u all are sooo experienced..thanks a bunch..
Reply With Quote
  #11  
Old 11-10-2008, 08:19 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Klu ko rajin hari2 rebus kenapa tidak.tp klu sbg treat pun boleh.yg penting berapa $$$ ko sanggup kuar belanja utk kucing2 ko.klu sia punya kucing ada 8 ekor makan ayam rebus hari2 boleh declare bangkrap

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Yay!!! Bulan n Bintang makan ayam kukus.... mula2 drg xnak.. tp Nana paksa minum then br nak makan, tu pn kene letak atas tapak tangan....whatever pun...yg penting drg makan...

xpenah Nana dgr org kukus ayam utk kucing..sll ikan je... boleh ke ayam kukus ni jadi regular food utk drg?

u all are sooo experienced..thanks a bunch..
Reply With Quote
  #12  
Old 11-10-2008, 08:22 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 16
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Quote:
Originally Posted by June View Post
Klu ko rajin hari2 rebus kenapa tidak.tp klu sbg treat pun boleh.yg penting berapa $$$ ko sanggup kuar belanja utk kucing2 ko.klu sia punya kucing ada 8 ekor makan ayam rebus hari2 boleh declare bangkrap
ya betooollll!!~ eheheheh sama dengan aku la june... mau kopak rabak poket aku,.... sekor2 kat umah tuh kuat pulak tuh melantak... dari yang besor sampai la si kecik2 tuh....
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 11-10-2008, 08:40 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 14
Nana is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Blackie..thanks..Nana beli raw and then kukus....waah...utk diri sndiri pn xpenah masak apa2... hehe..t'fikir gak...nak buh bwg n garam bg rasa....tp bila bc blk FurKids specifically mention bilas utk hilangkan rempah n garam...

I'm soooooooo glad they both ate something today..

Kak June, yakan..mahal plk ya, klu drg mkn ayam hari2...tp sb drg ni pndai memilih...ntahlah kucing2 sy ni yg b'tebiat ka atau mmg gaya kucing mcm tu..klu lama2 mkn mkanan yg sama dia pandai xmau ni....So sy alternate mcm2 jenis...drg parents sy suruh bg makan nasi sj, sudah pn drg try..tp manada Bulan n Bintang mau...sb drg sda besa mkn catfood dr kck kali.

It's almost a week now...I hope drg blk keadaan asal....risau plk bila kene pantau drg mkn..sblm ni, awal pagi lagi dah meow asking for food..now kene paksa mkn kat muke plk....
Reply With Quote
  #14  
Old 11-10-2008, 08:50 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Filin,tau takpe Tuan kucing pun makan ayam 1 minggu 1 x.jimat $$

ya nana.kena raw jgn ada garam dan apa2 perasa.itu lebih natural.dulu2 my cats pun makan begitu tp ndak tahanlah $$$ 8 ekor 1 minggu mau 12 kg ayam.pengsan!!! tp sekali2 treat bg durang tu ok lah. bikin lepas2 geram.

kdg2 ada kucing ni mmg tau memilih makanan.luckily my cats bukan picky eater.apa pun durang sapu saja.almaklumlah dulu kucing jalanan jd kena bersyukur klu dpt mkn dan tempat tinggal yg bagus.he!!he!!he!! tp klu blh ko jgn bg nasi sebab nasi ada karbohidrat.not good for cats.tp klu teda $$$$ apa2 pun janji kucing mau makan.yg penting $$$$$ ikut kemampuan poket ko.

sebelum ni ko bg durang makan apa??

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Blackie..thanks..Nana beli raw and then kukus....waah...utk diri sndiri pn xpenah masak apa2... hehe..t'fikir gak...nak buh bwg n garam bg rasa....tp bila bc blk FurKids specifically mention bilas utk hilangkan rempah n garam...

I'm soooooooo glad they both ate something today..

Kak June, yakan..mahal plk ya, klu drg mkn ayam hari2...tp sb drg ni pndai memilih...ntahlah kucing2 sy ni yg b'tebiat ka atau mmg gaya kucing mcm tu..klu lama2 mkn mkanan yg sama dia pandai xmau ni....So sy alternate mcm2 jenis...drg parents sy suruh bg makan nasi sj, sudah pn drg try..tp manada Bulan n Bintang mau...sb drg sda besa mkn catfood dr kck kali.

It's almost a week now...I hope drg blk keadaan asal....risau plk bila kene pantau drg mkn..sblm ni, awal pagi lagi dah meow asking for food..now kene paksa mkn kat muke plk....
Reply With Quote
  #15  
Old 11-10-2008, 08:59 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 14
Nana is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

sy ambik dr drg kecik2 lg, tu la suda biasa tu kali kan..mula2 dulu bagi wetfood whiskas..then tukar p dry..so skrg ni, klu dlm keadaan drg sihat, bagi friskies, science plan, whiskas, alternate la.... blh hidang yg sama dua kali ja, klu kali ketiga sama juga drg xmkn sda tu....

tp sy ada t'baca ba, yg kucing ni spatutnya mkn wetfood..yaka? cukup ka nutrition drg klu mkn dryfood ja?
Reply With Quote
  #16  
Old 11-10-2008, 09:00 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 16
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

kucen2 aku x leh di kasi muka june.. dulu aku bagi sekali skala gak... kire semingu2 kali... sampai sanggup x mo makan kibbles... tgu jer aku bagi wetfud atau chicken.... hampeh tol... aku sound jer siang2.. ko x mo makan kibbles ko punyer pasal.. ko yang lapar bukan aku... bukan aku x kasi makan... pandai2 la...

baru la nak makan sikit2...

lepas dari tuh.. kadang semingu skali.. kadang 2 mingu skali... bukan x nak bagi.. bila bagi jadik macm tuh la... cumer time kena makan ubat jer kasi lebey...ehehe... treat diorang pasal kasihan... pahit tekak kan... eheheh
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 11-11-2008, 09:54 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

june... aku tgk ko taip $$$$ tu mcm censored jer.. wahahahahahah**larik... ok latu nana.. dah makan... dah ok la depa punya imunisasi system...
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #18  
Old 11-11-2008, 11:43 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

woit!!mana ada censor.pandailah ko

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
june... aku tgk ko taip $$$$ tu mcm censored jer.. wahahahahahah**larik... ok latu nana.. dah makan... dah ok la depa punya imunisasi system...
Reply With Quote
  #19  
Old 11-11-2008, 02:01 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
kucen2 aku x leh di kasi muka june.. dulu aku bagi sekali skala gak... kire semingu2 kali... sampai sanggup x mo makan kibbles... tgu jer aku bagi wetfud atau chicken.... hampeh tol... aku sound jer siang2.. ko x mo makan kibbles ko punyer pasal.. ko yang lapar bukan aku... bukan aku x kasi makan... pandai2 la...

baru la nak makan sikit2...

lepas dari tuh.. kadang semingu skali.. kadang 2 mingu skali... bukan x nak bagi.. bila bagi jadik macm tuh la... cumer time kena makan ubat jer kasi lebey...ehehe... treat diorang pasal kasihan... pahit tekak kan... eheheh
.:: Garang jugak Kak Filin ieh... tp betul la... Masa saya kerap bagi bebudak tuh dada ayam, diorang punya selera... Makkk ooiii... Menakutkan.. Smp bergaduh sbb berebut ayam...

Skrg dah kurangkan, sbb bila bagi dada ayam, semua dok pakat mogok x nk mkn kibbles... ::.


Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
june... aku tgk ko taip $$$$ tu mcm censored jer.. wahahahahahah**larik... ok latu nana.. dah makan... dah ok la depa punya imunisasi system...
.:: Hehheh!!! $$$$ tu nk mengaburi mata pelbagai pihak... Brp $$$$ yg dah dihabiskan tuk anak-anak bulu kesayangan... Tp semua tu tak kira sgt, asalkan kebajiakn anak-anak bulu terjaga... Betul tak Kak June??? ::.

.:: Nana, dulu kucen kami pun ada vomit & tak lalu makan effect dari vaccination & deworm... Finally, kami bg makan dada ayam plus kibbles... Selang-seli.. Nowadays, dah ok... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #20  
Old 11-11-2008, 02:25 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 14
Nana is on a distinguished road
Default Re: Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong??

Pg td, punyelaaa happy tgk mknn drg habis..........wahhhh....drg dah ok........thanks tu everyone......

lesson of the thread.....kucing suke mkn ayam rebus.

Takutnya, nak m'hadapi 2nd vaccination nt...whatmore nak spay/neuter.....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja Penghulu Photos & Diaries 118 09-27-2010 04:42 PM
Apa juadah yang di makan... Penghulu Food & Recipes 276 09-26-2008 05:11 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.