Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Vets & Docs Reviews

Vets & Docs Reviews Discuss, recommend, and review the people providing health care for your pets, ie, the animal docs.

View Poll Results: You ratings of this klinik
Excellent 6 15.38%
Good 16 41.03%
So so 11 28.21%
Bad 2 5.13%
Terrible 4 10.26%
Voters: 39. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #221  
Old 11-18-2010, 08:15 AM
veesakura's Avatar
veesakura veesakura is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 25
Rep Power: 0
veesakura is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by kacak View Post
Salam....
Saya pun ada pengalaman baik dan buruk di MESRA pET nie......pernah beli kucing untuk anak baru 2 hari nampak cacing kat tahi ...pergi mintak tukar kucing @ $ , pekerja dia tell dr. wan, dr. wan kata tak boleh tukar....dengan rasa hampa saya keluarkan duit lagi utk treatment di kedai pet lain beratus jugak la utk pulihkan balik ....
Pernah berborak dgn pekerja indon dia, dia org kata " !@^&%$ &*^%$ bos &&^%$^&* ". jadi saya tahu lah $ punya pasal lakon layar mesti terbaik sepanjang tahun....
Baiknya ...Kedai pets bumiputra paling berjaya....semoga berjaya dan lebih bersungguh sungguh menjaga kepuasan pelanggan... Nak g vet bukan BUMI , bercampur lak dgn anjing..........Dia orang pun $ punya pasal jugak.....

sendiri pikir ...sendiri punya duit....
fyi, there's another vet bumi kt bndr bru bangi. seksyen 3, kt blakang petronas
Reply With Quote
  #222  
Old 11-18-2010, 10:51 PM
ecram ecram is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 18
Rep Power: 0
ecram is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

salam,
Saya ahli baru disini,

Saya nak kongsi pengalaman ...kalau rakan2x nak buat rawatan , lebih elok berurusan terus dengan dr. Wan ... Saya memang regular customer @mesrapetshop serdang ... Harga boleh nego dengan dr.wan ... Kalau nak wat rawatan pun , saya tinggal kucing kat petshop serdang, then dr.wan akan bawa ke Bangi

-berkongsi pengalaman
Reply With Quote
  #223  
Old 11-24-2010, 11:37 PM
Milah Milah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Rep Power: 0
Milah is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

I live in kajang and the nearest KHM is in Saujana Impian.I had several bad experiences here when even kucing yg demam biasa2 pun after treated here umur x panjang. But for want of a Bumi clinic yg free of dogs and wanting to give saudara seugama a chance I kept returning if bulu2 tu sakit biasa2 je. Yg chronic or acute (cth kidney failure, serious constipation I bawak kat my regular in Sg Chua)
My last visit was last week with two 4wk-old kittens.Sekor ok but d smaller one selsema n mata bengkak. D dr was hvng a nap in a tiny room just bhind the counter n was not very pleased 2 c us.He also spoke very little. He said one of the kittens had high tmperature n prescribed ntbiotics + ubat kahak. When I got home I gv d little dear the medcine s prescribed.Nothing ws given 4 mata yg bengkak tu. Brhentilah selsemanya but after almost a wk badan kucing tu tetap kecil mcm terencat n bhvd quite strangely-menyondol2 sana sini n x jumpa susu ibunya. S a lst resort I took it to Happy Paws (dulu St Angel) kt Sg Chua n d Dr told me that d poor thing is suffering from glaucoma sebelah mata n dah rosak, n d other one pun x nampak coz of infection! If only Dr kt KHM had told me earlier of the problem the poor thing's vision could hv been saved. Iya la kan, dah takdir ...terima ajalah. Benda hidup memang la mati mcm kata Dr Wan kt slh sorang forumer kat cni, n yg sihat mestilah blh sakit. Kalau x tkle berniaga la vet kt m`sia ni.
Reply With Quote
  #224  
Old 11-25-2010, 12:17 AM
Milah Milah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Rep Power: 0
Milah is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Satu lagi pengalaman yg sungguh menyayat hati was in early July this year. Ptg I bawak my late cat g anema di Sg Chua n took it home. Mlm dia masih x blh berak n nmpak tension and sakit. Since clinic kt sg chua tu dah tutup saya fikir elok hantar dia under d supervision of professionals sementara sya balik keje d nxt day.Saya cal KHM in Sec 7 BBB at 9pm n mrk sanggup terima kucing saya. Memang saya trkejut tgk sangkar kucing2 kt ctu - kecil n xda litter tray! Byngkan la kucing tu tgh menderita sembelit yg teramat sgt, ramai pulak "kwn2" tgk dia-atas bawah! Tapi apa nk buat, da bwk dr kajang n fikirkn ramai Dr d situ saya tinggalkan kucing saya.
Esok saya sampai dlm 2pm clnc tutup sampai 3pm. Bila buka,Dr Ainul keluarkan kucing saya n britau kucing saya masih x berak - n that's all! Saya ingat depa ada buat apa2 rawatan after all my xplanation of the cat's condition. Cuma nilai empathynya bila brulang2 Dr pencinta haiwan tu kata -Dia nampak depressed sgt! Kalau da depressed sgt, u shld hv done smething, bkn tunggu saya dtg ambil! D very least they cld hv done was phone me to inform of the cat's condition earlier!Jgn tunggu smpai saya dtg baru britau.
Saya terus hantar my Shadow to SA but it was too late. My poor darling was so depressed that she gave up n died 2 days later. Memang la da ajal dia n it was for the better after suffering from acute constipation 4 almost 2 yrs tapi 4 a cat yg saya anggap s part of the family to hv to spend a night kt KHM yg asing n very uncatfriendly environment was a thing that I can never forgive myself for doing.
So, for all u cat owners n lovers out there kalau sicomel u sakit yg chronic or acute u know what u SHOULD X DO
Reply With Quote
  #225  
Old 02-10-2011, 04:05 PM
nurrulhuda nurrulhuda is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Rep Power: 0
nurrulhuda is on a distinguished road
Unhappy Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

sy nk tau mcm mne nk contact Dr.Wan or any vet there? My Meelo is a newly mommy,got 5 kitten,1st time giving birth. tak smpai seminggu pun lg Meelo jd mummy. tp she's very exhausted n nmpk mcm x larat. just now my sis call nanges2 sbb die try tu gerak2 meelo but shes not awake.i think becoz she is just too tired. the anak2 kecik itu sgt rakus ok. x sempat mummy die baring da kne serbu.the milk pon mcm x ckup je.plus Meelo didnt eat much,minum susu pon after kene paksa. I'm so scared for her and the babies as well. i'm in penang n far from her. so have to find good vet clinic before asking my sis to send Meelo there. What can i give her to boost up the energy n appetite?
Reply With Quote
  #226  
Old 02-10-2011, 05:30 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 13
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by nurrulhuda View Post
sy nk tau mcm mne nk contact Dr.Wan or any vet there? My Meelo is a newly mommy,got 5 kitten,1st time giving birth. tak smpai seminggu pun lg Meelo jd mummy. tp she's very exhausted n nmpk mcm x larat. just now my sis call nanges2 sbb die try tu gerak2 meelo but shes not awake.i think becoz she is just too tired. the anak2 kecik itu sgt rakus ok. x sempat mummy die baring da kne serbu.the milk pon mcm x ckup je.plus Meelo didnt eat much,minum susu pon after kene paksa. I'm so scared for her and the babies as well. i'm in penang n far from her. so have to find good vet clinic before asking my sis to send Meelo there. What can i give her to boost up the energy n appetite?
u should try bg dia wetfood such as avoderm, evo etc. wetfood leh naikkan selera kucg sbb baunya kucg suka. Sediakan susu yg lactose free. Then kibbles food bagi yang kitten punya. Dia perlukan tenaga tu,
Reply With Quote
  #227  
Old 09-14-2011, 04:20 PM
tg77 tg77 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
tg77 is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

salam, tg baru kat sini, nak pg kat klinik baru ni, yg di buka cawangan kat sec 7 shah alam, dr nya nama salehatul khuzaimah..ok ke dia, sbb tg amat sayg pada bolt dan jika salah dr tg x ter agak2 utk ambik tindakan mahkamah menyaman dr2 yg malpractice
Reply With Quote
  #228  
Old 01-27-2012, 10:38 AM
warblad3 warblad3 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Rep Power: 0
warblad3 is on a distinguished road
Thumbs down Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Klinik Haiwan & Surgeri Mesra 2A, Jalan 7/7A, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi, 43650

=

Rude & improper customer service practice. my recommendation? dont go there if you don't like being treated as if you are beggar.

we customer pay for purchase & give them income. instead treat customer as if beggar asking their spare change. terrible. 1st i didn't bother with their attitude.

after awhile their staff attitude getting on my nerve.

i wont be surprise, suddenly it went bust.

personally i banned this klinik because their rude behavior .

P/S : im not expecting them to throw red carpet when i come to their premise. they need to know their bad service & fix it.



their outlet have non standard pricing. saujana impian outlet pricing is RM2 higher then bandar baru bangi's
Reply With Quote
  #229  
Old 04-05-2012, 12:55 PM
Bobo Bobo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Rep Power: 0
Bobo is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by Simistri View Post
12.00 tengah hari telepon klinik nie, nak buat tanya mengenai urusan memandulkan kucing, maka pompuan yang menjawab tu tanya itu tanya ini dengan ayat terakhirnya ..."Bawaklah kucing encik ke sini".

8.45 - malam, setelah mengharungi kesesakan lalu lintas dengan hujan lebat .... jururawat kat situ kata mereka tak boleh memandulkan kucing kerana DOKTOR TAK DER ..... doktor perempuan yang kecik-kecik yang lawa-lawa tu tak balik lagi dari kampung kerana ada masalah keluarga, DR. lain yang bertugas plak cuma dari 6.30pm hingga 9.30 pm tak sempat nak buat pembedahan ...

Bengang sebab bukan main redah ajer...dah telepon tanya itu ini, dan pihak klinik jugak yang suruh bawak kucing.
Salam.. nk tumpang mencelah.. cakap pasal klinik mesra ni front desk dia mmg tak mesra langsung especially yg pompuan chubby yang pakai spec tu.. dat day i pegi nk beli pil perancang, i tnye dgn dia berapa umur paling awal i boleh bagi pil tu? Dia x jawab pun, dia just palingkan kepala dia ke arah Dr. yg memang ade kat tepi dia tu.. muka mencuka je.. ape lah salahnye, cakap baik2, "cik blh tanye dgn Dr ni ye"... ini tak, satu suara pun xkuar dr mulut dia, cakap pun x pandang muka kite.. just guna isyarat paling2 kan muka aje..

I byk kali pegi kat situ, tp mmg xpenah pun dia nk cakap baik2 ngan customer.. Kasar bahasa dan layanan.. Masa antar kucing I boarding pun, i tgk dia pegang carrier ala2 malas and tertonggeng2 je carrier tu, kucing i pun tertonggeng2 kt dlm tu.. tapi Dr. dorang mmg baik2 and friendly...
Reply With Quote
  #230  
Old 12-23-2012, 03:08 PM
qbell qbell is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Rep Power: 0
qbell is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Salam...sorry out of topic sikit. Ni bukan Mesra Bangi or Putrajaya..tapi sikit masuk topik iaitu pasal Mesra Pet Shop..tapi di Shah Alam.

Saya selalunya singgah membaca je forum ni..tp kejadian hari ni sangat mendorong saya untuk register sebab nak share experience yang sangat tak menggembirakan di Mesra Pet Shop nih...

Saya bawa kucing ke Mesra untuk deworm. Kucing saya ni umur baru 4 bulan, jadi die memang tak biasa sgt makan ubat (paksa). Jadi, dia agak meronta. 2 kali doktor (nama dia Dr. Naim) cuba untuk 'membaling' ubat tu ke dalam mulut kucing saya dan gagal...dia panggil staff lelaki dia sorang nih tuk bagi ubat tu. Saya agak pelik..siapa yang belajar lama˛ dan mahal˛ untuk dapatkan 'kepakaran' dalam handle pets..doktor or staff (indon)? Dan staff lelaki ni muka masam mencuka..dengan kasarnya pegang dan tarik telinga kucing saya sampai kucing saya menjerit ternganga dan serius dia baling ubat tu ke dalam mulut kucing saya. Bila ubat tu dah masuk, dia masih lagi tarik kepala (dengan pegang telinga) kucing saya sampai la doktor yang tgk aje ni cakap dah. usap tekak kucing tu pun tidak..apatah lagi cakap baik˛ utk tenangkan kucing tu. arghhhh...memang bengang sangat sebab saya pun pernah tgk macamana doktor lain handle kucing yg susah bagi ubat nih..takdelah kasar macam tu sangat...dan lagi satu memang mengecewakan sepatutnya bukan pekerja yang tak ada kepakaran tu yang buat.

Lagi satu..dalam kad rekod vaksin kucing saya..doktor sign as Mesra, bukannya doktor Naim...lepas tu letak cop Mesra Pet Shop. Bila tanya kenapa tak letak cop doktor..dia kata doktor tak ada cop. What??????? Tension yang amat sangat..kita bayar ubat dewormed tu utk dapatkan pengesahan doktor vet..bukannya untuk dapatkan pengesahan PET SHOP!! Menyesal..menyesal..menyesal...tapi kad rekod kucing tu dah pun di cop...

...biasanya doktor Salehatul (doktor perempuan - muka dan cakapnya lembut) yang jaga situ..dia ok..saya bukan nak cakap buruk pasal Mesra ni tapi saya memang tak puas hati yang amat sangat dengan doktor Naim dan staff lelaki Indon nih (sebelum nih staff tu jaga Mesra Putrajaya). Sekian..harap adalah sesiapa dari Mesra or kawan˛ yang ada contact ada baca mesej ni..supaya customer tak lari..sebab sekarang ni saya sangat mempertimbangkan untuk tak lagi pergi ke Mesra ni.
Reply With Quote
  #231  
Old 07-26-2013, 08:42 AM
psycheupp psycheupp is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
psycheupp is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

tapi kat putrajaya tu macam ok je pekerja nya (indonesian) ... cume doc nyer tu macam muda sangat... my cat ada seko mati ... tapi ye laa mcm tak ber ia ia nak bantu ... so mati ...

kat honeypet bangi ok.... siap cek darah bagai.... rupa rupa cume sembelit je.. kekekeke...

di Klinik Kucing Bangi, doc. Chan & June pun ok juga........ mmg sungguh2 nak tolong kucing kita....

tapi kat putrajaya tu mmg ramai bangat orang nya..... ni tgh pk 2 kali plak nak spay kan kucing betine .... kucing jantan no hal.. yg betina ni kene cerewet sikit... ok ke kalau anta kat mesra ni?
Reply With Quote
  #232  
Old 06-11-2014, 03:09 PM
shudasolomon shudasolomon is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 1
Rep Power: 0
shudasolomon is on a distinguished road
Thumbs down Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Nama Klinik Mesra.. Semalam Pi antaq kucing buat vaksin ja pun.. Doktor haram tak Mesra. Tukar nama je la.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.