Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #301  
Old 11-02-2009, 08:21 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 15
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: interest to knw bt me?

Kalau jiran2 shimi tau shimi bela ular then dorg dapat agakla tu shimi punya tapi kalau dorg terattack jugak then maybe dorg btol2 takut atau malas nak panggil shimi..huhu..
but common sense bagi normal people, lagi2 yang uneducated pasal ular2 ni, kalau terjumpa ular and kita rasa terancam memang ending agak tidak bagus la untuk ular itu..huhu..
jadi baik shimi cari ular shimi tu, takut apa2 jadi plak walaupun dia jinak dengan shimi tapi tanggapan orang lain kita tak tahu kan..
Good luck, harap di jumpai dengan selamat, maybe ularnya rasa nak berjalan2 kot, hebatla kalau balik rumah sendiri..heh..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #302  
Old 11-02-2009, 08:40 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Kalau jiran2 shimi tau shimi bela ular then dorg dapat agakla tu shimi punya tapi kalau dorg terattack jugak then maybe dorg btol2 takut atau malas nak panggil shimi..huhu..
but common sense bagi normal people, lagi2 yang uneducated pasal ular2 ni, kalau terjumpa ular and kita rasa terancam memang ending agak tidak bagus la untuk ular itu..huhu..
jadi baik shimi cari ular shimi tu, takut apa2 jadi plak walaupun dia jinak dengan shimi tapi tanggapan orang lain kita tak tahu kan..
Good luck, harap di jumpai dengan selamat, maybe ularnya rasa nak berjalan2 kot, hebatla kalau balik rumah sendiri..heh..
tu la...hrp2 shimi sniri yg jmpa ular tu. jgn smpai org len yg jumpa. igt nk truskan usaha mncari mgsa yg ilang tu..msti dia lapar jugak bila lma kt luar tu...
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #303  
Old 11-02-2009, 10:04 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 13
rock is on a distinguished road
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
tu la..ngokngek sgguh, cmner leh lupa tutup kasi rapat sngkar dia... dkt 2m juga la ular tu...
2m?boleh tahan juga tu...
Reply With Quote
  #304  
Old 11-02-2009, 11:24 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by rock View Post
2m?boleh tahan juga tu...
bygkan la skrg dah 2m. nnti dier idop ngan makan tkus2 dlm longkang tu then lma2 makin besar. then lak mula la mkan stray cat yg ader kt sni....lma2 dah trlalu bsar dier mkn budak2... mula la dier mkn orang la..... adoi... xleh nk byg la nnti huru-hara yg bakal berlaku. tp amek msa lg 2 taun utk pnjang smpai 5m....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #305  
Old 11-02-2009, 11:30 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 13
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
bygkan la skrg dah 2m. nnti dier idop ngan makan tkus2 dlm longkang tu then lma2 makin besar. then lak mula la mkan stray cat yg ader kt sni....lma2 dah trlalu bsar dier mkn budak2... mula la dier mkn orang la..... adoi... xleh nk byg la nnti huru-hara yg bakal berlaku. tp amek msa lg 2 taun utk pnjang smpai 5m....
haish..bahaya tol tuh...nih nak kasik idea tak tau lah bule ke tak..hehehehe..shimi kalu wat gi report bomba tak leh ker?mintak diorg carikan jugak?biasa nengok kat tv bomba yg slalu tangkap2 minatang liar nih..ker tepon perhilitan ke..sb shimi mmg ada lesen kan nak bela diorg..rasenye tak jadik masalah kot
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #306  
Old 11-02-2009, 12:21 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
haish..bahaya tol tuh...nih nak kasik idea tak tau lah bule ke tak..hehehehe..shimi kalu wat gi report bomba tak leh ker?mintak diorg carikan jugak?biasa nengok kat tv bomba yg slalu tangkap2 minatang liar nih..ker tepon perhilitan ke..sb shimi mmg ada lesen kan nak bela diorg..rasenye tak jadik masalah kot
boley tu boley. tp mslahnyer x jumpa ular tu kt ner?....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #307  
Old 11-02-2009, 01:32 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 13
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
boley tu boley. tp mslahnyer x jumpa ular tu kt ner?....
kene inform kat jiran2 lah camtu..kalu nampak cpt2 panggil shimi jgn ketuk what so ever
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #308  
Old 11-02-2009, 02:25 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
kene inform kat jiran2 lah camtu..kalu nampak cpt2 panggil shimi jgn ketuk what so ever
tu la psai.... tp depa ni x sporting la...
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #309  
Old 11-02-2009, 03:16 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 15
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: interest to knw bt me?

Shimi, sorry Zee tak ikut dari awal..
yang terlepas ular ape ye? ular sawa ye?
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #310  
Old 11-02-2009, 05:11 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Shimi, sorry Zee tak ikut dari awal..
yang terlepas ular ape ye? ular sawa ye?
yurp...ular sawa... kat umah bela ular sawa ja. ilang lg stu koleksi.
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #311  
Old 11-03-2009, 02:17 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 14
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
yurp...ular sawa... kat umah bela ular sawa ja. ilang lg stu koleksi.
siannyer... walau pun akk geli2 takut, tapi, akk pun kesian jugak kalau ular nie terjumpa dek orang yg cepat bertindak... tapi mudah2an dia x masuk rumah orang laa... mudah2an dia jumpa jalan pulang. kerumah shimi..
Reply With Quote
  #312  
Old 11-03-2009, 02:57 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
siannyer... walau pun akk geli2 takut, tapi, akk pun kesian jugak kalau ular nie terjumpa dek orang yg cepat bertindak... tapi mudah2an dia x masuk rumah orang laa... mudah2an dia jumpa jalan pulang. kerumah shimi..
doa2 cmtu la. hrap2 dpt jmpa blik. thanks la sumer kt sni byk yg concern psal mslah shimi kli ni...
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #313  
Old 11-03-2009, 04:04 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 15
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: interest to knw bt me?

Zee nak minta maaf awal2 andai kata post Zee ni agak menguris hati skit ye Shimi...
Ni Shimi dah buat apa untuk dapatkan ular Shimi balik?
Ada cuba call bomba tak untuk mintak tolong or jabatan perhilitan macam cadangan forumer bagi, Zee rasa kalau Shimi ada lesen bela ular tu then no problem kalau mintak tolong yang berkenaan...
Sejujurnya benda ni tak bleh buat main2 Shimi, pun tak bleh sambil lewa sebab nak taknak ini terjadi sebab Shimi juga kan..
Lagipun yang terlepas ular bukan anjing atau kucing yang berbulu2 chumel yang berkemungkinan orang kidnap dari ular kalau orang jumpa apa yang besar kemungkinan dorg buat? Masing2 tahu ape kan tapi harap yang first skali call bomba la tapi kalau dah rasa terancam Zee rasa susah nak berfikir straight kot...
Anyway ular shimi yang terlepas pun bleh mendatangkan bahaya dekat pets orang lain pun dekat budak2 kecik...
Kami di sini memang mendoakan Shimi jumpa balik pet Shimi tu, taknak apa2 terjadi apatah lagi tu pet Shimi pun taknak la sebab accident ni keselematan orang lain terancam...
Harap Shimi amik langkah2 yang patut ye, Zee hanya bagitau apa yang Zee fikirkan sebab ular yang terlepas, bukan pets yang kita biasa ada kan...
Good luck k, harap tak terasa hati...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #314  
Old 11-03-2009, 05:51 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 14
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Zee nak minta maaf awal2 andai kata post Zee ni agak menguris hati skit ye Shimi...
Ni Shimi dah buat apa untuk dapatkan ular Shimi balik?
Ada cuba call bomba tak untuk mintak tolong or jabatan perhilitan macam cadangan forumer bagi, Zee rasa kalau Shimi ada lesen bela ular tu then no problem kalau mintak tolong yang berkenaan...
Sejujurnya benda ni tak bleh buat main2 Shimi, pun tak bleh sambil lewa sebab nak taknak ini terjadi sebab Shimi juga kan..
Lagipun yang terlepas ular bukan anjing atau kucing yang berbulu2 chumel yang berkemungkinan orang kidnap dari ular kalau orang jumpa apa yang besar kemungkinan dorg buat? Masing2 tahu ape kan tapi harap yang first skali call bomba la tapi kalau dah rasa terancam Zee rasa susah nak berfikir straight kot...
Anyway ular shimi yang terlepas pun bleh mendatangkan bahaya dekat pets orang lain pun dekat budak2 kecik...
Kami di sini memang mendoakan Shimi jumpa balik pet Shimi tu, taknak apa2 terjadi apatah lagi tu pet Shimi pun taknak la sebab accident ni keselematan orang lain terancam...
Harap Shimi amik langkah2 yang patut ye, Zee hanya bagitau apa yang Zee fikirkan sebab ular yang terlepas, bukan pets yang kita biasa ada kan...
Good luck k, harap tak terasa hati...
memang betul apa yg zee cakapkan nie... kalau pet yg biasa2 tu kalau tak de sapa yg nak ambik pun, tak delah rasa terancam kalau terjumpa, tapi pet yg ini tak ramai yg berani nak dekat, tapi, nasib baik jugak bukan ular tedung ek shimi... shimi try lah suloh dan tinjau bawah/celah longkang2 tu, especially waktu malam hari, mungkin time tu dia keluar carik tikus2 untuk dimakan... kena teruskan usaha mencari nie shimi.. kalau rumah shimi dekat dengan kawasan semak atau utan, tak adelah risau sangatkan? kesian pada nasib ular nie dan risau jugak dengan keselamatan yg lain2 tu...
Reply With Quote
  #315  
Old 11-04-2009, 08:08 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

thanks to Zee and Azie.. dah mcm2 cara guna nk pggil blik ular tu. nk try pggil
RELA jumaat ni. nk mntak tolong punggah blakang umah tu. tp rasanya ular tu pun mgkin dah pergi jauh dlm utan dkt umah ni kot. tp apapun kna ikhtiar gak la cari dkt blakang umah ni. kot2 msih ada kat situ. Thanks for ur suggestion.
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #316  
Old 11-04-2009, 11:48 AM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 14
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
thanks to Zee and Azie.. dah mcm2 cara guna nk pggil blik ular tu. nk try pggil
RELA jumaat ni. nk mntak tolong punggah blakang umah tu. tp rasanya ular tu pun mgkin dah pergi jauh dlm utan dkt umah ni kot. tp apapun kna ikhtiar gak la cari dkt blakang umah ni. kot2 msih ada kat situ. Thanks for ur suggestion.
ok la shimi, semoga ular ni dalam keadaan selamat dan berjaya diketemui atau pun memang dah pergi jauh dalam hutan.. apa nama ular tu ek... sempat kasi nama tak..?
Reply With Quote
  #317  
Old 11-04-2009, 02:29 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 13
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: interest to knw bt me?

aduh, masa bukak thread nih sue tgk makan fried pasta, bukak2 jerk kuar plak gamba ulag besar tuh!!!!

Ya Tuhan, rasa mcm nak terkeluar balik isi perut! takut benor tgk benda besar tu, kulit dia kilat2.. hats off to da person yg membela, mmg brani betul ye hehe..
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #318  
Old 11-05-2009, 03:33 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
ok la shimi, semoga ular ni dalam keadaan selamat dan berjaya diketemui atau pun memang dah pergi jauh dalam hutan.. apa nama ular tu ek... sempat kasi nama tak..?
nmer dier HUGO... bersempena spesis yg besar(Huge)...
smpat kasi nma sbb dah bela dkat 4 bulan dah. saiz pun da dkt 2m.
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #319  
Old 11-05-2009, 03:45 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
aduh, masa bukak thread nih sue tgk makan fried pasta, bukak2 jerk kuar plak gamba ulag besar tuh!!!!

Ya Tuhan, rasa mcm nak terkeluar balik isi perut! takut benor tgk benda besar tu, kulit dia kilat2.. hats off to da person yg membela, mmg brani betul ye hehe..
ular besar tu la yg spesis sma ngan shimi yg ilang ari tu...
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #320  
Old 11-05-2009, 03:54 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 14
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: interest to knw bt me?

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
nmer dier HUGO... bersempena spesis yg besar(Huge)...
smpat kasi nma sbb dah bela dkat 4 bulan dah. saiz pun da dkt 2m.
best nama tu... sampai la nie x jumpa lagi ekk...? besok, make sure shimi buat operasi dgn rela tu yer... cobaan terakhir... x jumpa x mengapa, janji dah berusaha ..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
to who interest want the Mixed breed Golden Retriever with Labrador Retriever puppy dog is my buddy Rescuers & Fosterers 1 05-14-2009 07:54 PM
Who interest have have Petfinder ID Tag at signature dog is my buddy Coffee Room 72 12-16-2008 01:26 AM
Who interest would like do giving petfinder flyer at 6 and 7 Dec at PAA event at Penang? dog is my buddy Coffee Room 0 11-17-2008 12:19 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.