Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-24-2008, 02:46 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Performance Cat food

Hello!! Friends,

This morning I went to the Klinik Haiwan Kerajaan in Jalan Cheras. They sell Performance Cat Food. Price are as below:

Kitten
1.6kg RM28
7.5kg RM91

ADT
1.6kg RM24
9kg RM105
18kg RM175

Is this cheap,reasonable or expensive?? Have anyone use Performance before??
Reply With Quote
  #2  
Old 12-24-2008, 03:01 PM
Hazlie's Avatar
Hazlie Hazlie is offline
~** Mr. LeE**~
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cheras, Bdr Sri Permaisuri
Posts: 115
Rep Power: 14
Hazlie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Hazlie
Default Re: Performance Cat food

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hello!! Friends,

This morning I went to the Klinik Haiwan Kerajaan in Jalan Cheras. They sell Performance Cat Food. Price are as below:

Kitten
1.6kg RM28
7.5kg RM91

ADT
1.6kg RM24
9kg RM105
18kg RM175

Is this cheap,reasonable or expensive?? Have anyone use Performance before??
hurmm x penah dgr pun..is it imported products? recommended by vet ke?
murah gak eh..
Reply With Quote
  #3  
Old 12-24-2008, 03:06 PM
illa79's Avatar
illa79 illa79 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 129
Rep Power: 14
illa79 is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hello!! Friends,

This morning I went to the Klinik Haiwan Kerajaan in Jalan Cheras. They sell Performance Cat Food. Price are as below:

Kitten
1.6kg RM28
7.5kg RM91

ADT
1.6kg RM24
9kg RM105
18kg RM175

Is this cheap,reasonable or expensive?? Have anyone use Performance before??

hi kak june..

do you mean "Properformance"?packing dier ader kaler dark orange and kuning kan and from US kan?

illa pernah guna jugak dulu2..price mmg around that range la...to me,i didn't notice that much diffrence in tomtom when he was on it.....biasa je..bulu still gugur and look lacklustre...so,i changed..

but i dont know,maybe the other forumers have different experience..anyhow,bwood is still the best to me...hehehe
__________________
Dogs have owners,cats have slaves...
Reply With Quote
  #4  
Old 12-24-2008, 03:21 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Performance Cat food

Ila,yeah,that's the one.I was thinking of switching from Blackwood to Performance because my cats doesn't want to eat Blackwood anymore lately.even the strays also don't like it anymore. dunno why. but when i feed them SP,they start to eat again.durang boring kot?? semalam bg durang wet good,mcm kucing gila durang belasah makan kaw kaw!!

Quote:
Originally Posted by illa79 View Post
hi kak june..

do you mean "Properformance"?packing dier ader kaler dark orange and kuning kan and from US kan?

illa pernah guna jugak dulu2..price mmg around that range la...to me,i didn't notice that much diffrence in tomtom when he was on it.....biasa je..bulu still gugur and look lacklustre...so,i changed..

but i dont know,maybe the other forumers have different experience..anyhow,bwood is still the best to me...hehehe
Reply With Quote
  #5  
Old 12-24-2008, 03:48 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 15
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

proformance?? aku penah kasi budak2 kucen umah aku.. sumer x suka...

murah la jugak.. rasa cam standard price ajer??

betol june.. kucen2 aku n edir kurang makan la blackwood bulan nih... biler di kaji balik... blackwud kali nih lagi keras dari biasa... kalo biasa2 diorang lahap n laju jer nak makan... skrg nih slow jer.. nak geget blackwud pon susah.. macam sakit jer gigi biler geget..

kawan2 lain yang beli blackwud ada maslah nih jugak x?
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 12-24-2008, 04:26 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hello!! Friends,

This morning I went to the Klinik Haiwan Kerajaan in Jalan Cheras. They sell Performance Cat Food. Price are as below:

Kitten
1.6kg RM28
7.5kg RM91

ADT
1.6kg RM24
9kg RM105
18kg RM175

Is this cheap,reasonable or expensive?? Have anyone use Performance before??


june,
aku tak pernah ...tapi my sister memang kasi kucing dia makan
Performance. Aku rasa dah setahun lebih dah. kucing dia sume
gemok-gemok dan bulu pun sehat.

Harga tu reasonable la...
Reply With Quote
  #7  
Old 12-24-2008, 05:07 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 14
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
proformance?? aku penah kasi budak2 kucen umah aku.. sumer x suka...

murah la jugak.. rasa cam standard price ajer??

betol june.. kucen2 aku n edir kurang makan la blackwood bulan nih... biler di kaji balik... blackwud kali nih lagi keras dari biasa... kalo biasa2 diorang lahap n laju jer nak makan... skrg nih slow jer.. nak geget blackwud pon susah.. macam sakit jer gigi biler geget..

kawan2 lain yang beli blackwud ada maslah nih jugak x?
Saya pun tengok kucing2 ni dah kurang makan..nape ek?mcm seksanya tengok diaorg mengigit..ada yg cedok dgn tangan..pas tu mkn atas lantai..kita bg mkn dlm bowl, dia nak mkn atas lantai..dah jadi satu kerja pulak..kena bersihkan lantai lepas diaorg mkn..
Reply With Quote
  #8  
Old 12-24-2008, 05:10 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Performance Cat food

tulah,aku pun rasa harga agak murah klu banding dgn Blackwood tp was was dgn kualitinya.tp klu ko kata sister ko punya kucing ok,nak gak cuba sebab mcm si filinlah,kucing aku tak berapa nak mkn BW dah skrg.dah 2 minggu ni tak luak tong BW aku. abiskan duit org tua je kucing2 ni.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
[/COLOR][/SIZE][/B]

june,
aku tak pernah ...tapi my sister memang kasi kucing dia makan
Performance. Aku rasa dah setahun lebih dah. kucing dia sume
gemok-gemok dan bulu pun sehat.

Harga tu reasonable la...
Reply With Quote
  #9  
Old 12-24-2008, 06:27 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

Quote:
Originally Posted by June View Post
tulah,aku pun rasa harga agak murah klu banding dgn Blackwood tp was was dgn kualitinya.tp klu ko kata sister ko punya kucing ok,nak gak cuba sebab mcm si filinlah,kucing aku tak berapa nak mkn BW dah skrg.dah 2 minggu ni tak luak tong BW aku. abiskan duit org tua je kucing2 ni.
pelik gak ye....selalunya kucing tak refuse makanan yg durang dah selalu makan. ada problem ke shipment b/wood yang lepas tuh...sian korang ......

ko cuba beli sikit dulu june performance tu...kalau durang suka makan baru ko beli banyak untuk sebulan punya ration.

dah tu nanti, kalau durang dah start makan performance, ko kene tolerate poo durang punya lain macam lak rupenye untuk seminggu tu, sebab tukar makanan baru....
pastu baru ok....

good luck my fren ....
Reply With Quote
  #10  
Old 12-24-2008, 06:39 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Performance Cat food

itulah pasalnya Zai.aku pun cadang nak beli sikit dulu brg 1kg.bila durang suka baru beli dlm 5kg.slow2 aku tukarlah. mgkn juga shipment bulan lalu dah nearer to expiry date kot.pasal tu kucing tak mo makan.ko bayangkan semalam punya ratio,aku biarkan saja smp pagi walaupun bukan kebiasaan aku tinggalkan makanan utk durang mlm2.pagi ni aku tgk sikit je yg luak.sanggup tak mkn tu malaun2 kat rmh. last2 aku bg canned food Careline yg aku standby utk treat durang 1 minggu 1 kali.abis stock.aku beli lg td.siap dgn treat salmon durang.esok Christmas nak bg duranglah konon2.heheheh!!

yg pasal poo tu nampak gaya kena tahan mcm dulu gak mula2 durang mkn BW gamaknya.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
pelik gak ye....selalunya kucing tak refuse makanan yg durang dah selalu makan. ada problem ke shipment b/wood yang lepas tuh...sian korang ......

ko cuba beli sikit dulu june performance tu...kalau durang suka makan baru ko beli banyak untuk sebulan punya ration.

dah tu nanti, kalau durang dah start makan performance, ko kene tolerate poo durang punya lain macam lak rupenye untuk seminggu tu, sebab tukar makanan baru....
pastu baru ok....

good luck my fren ....
Reply With Quote
  #11  
Old 12-24-2008, 08:00 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: Performance Cat food

last time fir beli proformance, adult 5 kg cost me rm71....skg ada plak saiz lain ek?skg fir feed budak2 ni ngan blackwood..setakat ni ,ok lagi..
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 12-25-2008, 09:05 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 14
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

june, after stooges dah tak me-nenen si molly, memang i bagi proformance for about 2-3 months. bagus memang bagus..bulu cantik, perot gemok, perangai pon boleh tahan diva jugak. to me, it is as good as blackwood but bila tengok selera makan tu, they like blackwood more. about the pricing, i penah beli 5kgnye(for kittens) rm69 kalau tak silap..or cheaper..ingat2 lupe ni..i beli dekat mesra petshop (kedai/clinic nya ada dekat kajang,bangi,putrajaya dan sri serdang).tapi takla sampai rm70.

eh, i pon ada masalah kucing tak berapa nak makan unless letak sikit canned food mcm whiskas tuh. salah mak kucing gakla kot, manjakan sangat dieorg dgn canned food tu. tapi kalau tak letak, kite letak jer kibbles tu dalam food tray, jenguk pon taknak. pastu continue mengamuk sakan sebab kelaparan. bile dah lapar betol, baru nak sniff sniff then baru makan. aku letak ajinomoto dalam kibbles tu kang baru tau!!!
Reply With Quote
  #13  
Old 12-25-2008, 09:10 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 14
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
proformance?? aku penah kasi budak2 kucen umah aku.. sumer x suka...

murah la jugak.. rasa cam standard price ajer??

betol june.. kucen2 aku n edir kurang makan la blackwood bulan nih... biler di kaji balik... blackwud kali nih lagi keras dari biasa... kalo biasa2 diorang lahap n laju jer nak makan... skrg nih slow jer.. nak geget blackwud pon susah.. macam sakit jer gigi biler geget..

kawan2 lain yang beli blackwud ada maslah nih jugak x?
Taktaula psychology ke ape ni..tapi bila u all dah mentioned pasal ni, i pun perasan lah. the new pack yang i beli last 2 weeks memang dieorg tak berapa makan.slalu nyer, skali letak, 2-3 jam tu abis licin...ni bile tengok keesokkan harinya, pon tak habis jugak..in fact, i recycle lagi

nak save budget sikit sikittttt....
Reply With Quote
  #14  
Old 12-26-2008, 08:14 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

hai i just want to ask?
have any one have try ACANA b4?
boleh x give review sikit tentang acana and perbandingan perubahan pada kucing anda semasa bg acana ngan BW or other brand?

Last edited by binbin; 12-30-2008 at 12:00 PM. Reason: a
Reply With Quote
  #15  
Old 12-31-2008, 11:49 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Performance Cat food

proformance mmg murah sket... kualiti.. erm... tak berapa ok kot (to me la), dah try bagi anak bulu aku makan.. nak abiskan pack 5 kg pun payah... terpaksa campur campur ngan RC... huhuhu.. dulu hajat2 nak save budget beli proformance nih... lagi rabak poket aku sebab kene beli proformance ni... plus RC lagik.. huhuhuhu... last last gaji tak kluar lagi.. aku bedal whiskas 5 hari... chihihi...

proformance= agak keras berbanding dgn yg lain.. maybe kene tambah air sket.. lagipun... mcm byk minyak sikit la proformance ni... tapi tatau la.. lain kucing lain selera diorg.. kih kih kih
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #16  
Old 12-31-2008, 01:59 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 15
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Performance Cat food

setakat nih lia x penah lg try brand lain selain Whiskas, Friskies, Misha (try sekali jek) & BW..BW nih pun baru sebulan nih try & x nampak sangat lg perubahan @ mungkin gak mommy dia nih kurang perasan..hehehe...

tp yang pasti..dalam banyak2 brand yg tersenarai di atas, Misha paling xlaku...bayangkan 1kg tuh seminggu x abis2.....& dan yng pasti..kalo kasik dorang makan Friskes...ade yg berak campur darah skit...tuh pun perasan bila new owner of Chellom bgtau kalo kucing dia kasik makan Friskies..kompom ceret.....so, mmg dah x kasik Friskies dah skang nih..kucen orang lain mungkin ok...

so, skang nih still teruskan BW utk dorang...mmg cepat abis....tp ari tuh abis stok, try satu brand.. x ingat brand ape...beli kat Jusco...tgk makan gk cuma slow skit..nak BW @ Whiskas jugak ler tuh..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #17  
Old 01-02-2009, 12:03 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 15
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

biasa satu tong bw yang dibeli ... semingu lagi nak amek blackwud sure dah abis n terpaksa beli friskies kat luar...

tapi kali nih pulak.. semngu lagi nak amek mkn kucen... boleh ada lagik separuh tong lagi... musykil x??? pada hal sumer pelahap...

risau gak nih....

letak dlm bowl diorang.. diorang bau2..pastuh jalan.. x mo makan... pening...!~
__________________
Reply With Quote
  #18  
Old 01-02-2009, 12:38 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Performance Cat food

hmm,ntahlah Filin.aku punya karung ada byk lg BW.tak luak pasalnya kucing aku kureng mo makan.terpaksa beli RC utk naikkan selera durang balik. aku mcm nak kunyah je BW tu tgk apa rasa nya yg jd punca kucing tak nak mkn.

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
biasa satu tong bw yang dibeli ... semingu lagi nak amek blackwud sure dah abis n terpaksa beli friskies kat luar...

tapi kali nih pulak.. semngu lagi nak amek mkn kucen... boleh ada lagik separuh tong lagi... musykil x??? pada hal sumer pelahap...

risau gak nih....

letak dlm bowl diorang.. diorang bau2..pastuh jalan.. x mo makan... pening...!~
Reply With Quote
  #19  
Old 01-02-2009, 01:36 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 15
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

edir kata.. punca dia keras sangat,... tuh yang durang kuis2 jer... pastuh susah nak geget... tapi kalo ko tumbuk kasi kecik2 sket kan.. dia ok...makan...

mana nak ada lesung batu...

aritu tumbuk pon utk kucen edir...
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 01-02-2009, 02:09 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Performance Cat food

*Salute sama June!* Another info yg bagus! .. Makanan kucing ni sis rasa mmg selalu kena tukar.. kalau bagi 1 jenis je bulus2 tu semua tak brp nak makan. Betollah, sis pun dah lama x bagi wet food. Ingat balik keja nanti nak beli. Sis never try BW, will do dat by this week! Bagus untuk "Cik Tom" sis yg dah kurus kering tiba2... Tq all for this very informative info!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dog Food vivienlpl Dogs & Puppies 34 04-22-2009 08:09 PM
Tips for Choosing Cat Food Part 1: The Basics About Cat Food Standards ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:46 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.