Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Closed Thread
 
Thread Tools
  #181  
Old 09-06-2010, 04:19 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Oooo berita terkini......

Nurul baru dapat tau ... Shah jumpa kucing si grey tu and then dia tak boleh jaga kucing tu then pass kat Marini untuk jaga sebab dia tak dapat jaga....

Then baru baru nie.... dia ambil balik kucing tu dari Marini and dengar dengar dia jual kucing tu tanpa bagi SATU SEN ngan Marini yang jaga selama sebulan tanpa provide makanan....

Teruknya....

Moral of the story :

Sebelum kata orang..... tolong cerminkan diri sendiri......
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 09-06-2010 at 04:41 PM.
  #182  
Old 09-06-2010, 04:25 PM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Ha.... tau pun you the last time I had kittens was about 3 years ago. Memang nak jual tapi last last Kak Noor yang adopt the two blue kittens.

La.... ramai yang cakap tapi tak serupa bikin my friend. No body is perfect in this world. We all have our dreams and ambitions but its a matter of doing it or not.

I memang memperjuangkan Neuter/Spay and against BYB who produces kittens from the same mother 3 or 4 times a year. At least my cats is not a breeding maching that produces batches of litter now and then. Like I said the last batch was 3 years ago and you yourself said it. After that until NOW... no kittens was born until the Exotic Kittens tu pun sebab previous owner nak cucu and so did I. That I admit. But like everyone .... who doesn't want kittens right? I am sure you pun ada kittens from your cats....

As for the money .... thank you for your offer but I must decline as I don't have any financial problems... but its very kind of you to offer.

For information, 90% of my male cats are nuetered No further breeding plan at this point of time or in the future.
i breed as i was a CFA registered breeder once. tapi i dah stop. bukan sebab money, tapi sebab i berpendapat terlalu banyak BYBs yang dah memusnahkan reputasi sesetengah ethical breeders. dan, i sendiri dah cukup masa untuk stop breeding. it's hard to let my kittens go to the new owners.

bagus la nurul if u fikir macam tu. u just stick je dgn kata u, yet orang akan hormat u. i nak minta maaf as i went to your house sekali dulu tu sebab i nak investigate how u jaga your cats, dan what kind of EXOs' profile u got there.in fact, i was so upset..i nak je bagitau u at that moment how to make your EXOs gemuk dan got shiny coats. tapi, i tak kenal sangat u.

pasal money tu, i will always offer kat u. anytime if u rasa nak minta tolong dari i. since i sendiri dah banyak tolong kawan2 dalam forum ni untuk neuter/spay kucing. i buat demi kucing. just kucing. tak ada kena mengena dengan personal matter or nak tunjuk kaya.

dan, dengan keadaan rumah u now, i rasa it's more than enough. better u x payah tambah lagi dari mana-mana sekali pun dah. sebab for sure akan ada yang terabai. percaya lah...
  #183  
Old 09-06-2010, 04:40 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by MiaMelissa View Post
i breed as i was a CFA registered breeder once. tapi i dah stop. bukan sebab money, tapi sebab i berpendapat terlalu banyak BYBs yang dah memusnahkan reputasi sesetengah ethical breeders. dan, i sendiri dah cukup masa untuk stop breeding. it's hard to let my kittens go to the new owners.

bagus la nurul if u fikir macam tu. u just stick je dgn kata u, yet orang akan hormat u. i nak minta maaf as i went to your house sekali dulu tu sebab i nak investigate how u jaga your cats, dan what kind of EXOs' profile u got there.in fact, i was so upset..i nak je bagitau u at that moment how to make your EXOs gemuk dan got shiny coats. tapi, i tak kenal sangat u.

pasal money tu, i will always offer kat u. anytime if u rasa nak minta tolong dari i. since i sendiri dah banyak tolong kawan2 dalam forum ni untuk neuter/spay kucing. i buat demi kucing. just kucing. tak ada kena mengena dengan personal matter or nak tunjuk kaya.

dan, dengan keadaan rumah u now, i rasa it's more than enough. better u x payah tambah lagi dari mana-mana sekali pun dah. sebab for sure akan ada yang terabai. percaya lah...
Marche is the only one who is thin because she is a nursing mother despite giving her kitten food, kityzme, wet food and boiled chicken on a regular basis. All my other cats are healthy and fat and not thin. As you can see my Exo, Jojie (4.1 kg), Lucky (3.6 kg) and Mac Mac (3.8 kg) {recently weighed at Dr. Teoh clinic when brought for yearly booster and checkup} are healty and not thin as you can see from the pictures posted here. I don't think that is thin..... And this can be attested by forumers who come to my house.

Memang tak ambil biarpun ada offer. I have my limitations unlike some one who keep taking in and when the cats are sick... cannot send to the vet.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 09-06-2010 at 04:45 PM.
  #184  
Old 09-06-2010, 05:04 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

salam ...
sedih betul la baca thread 'pictures of my cats' dah jadi thread kata mengata.

Pada yang kene kata tapi tak buat, just keep your cool. Buat apa nak layan tuduhan kalau tak betul and buat apa nak kata balik mcm nak balas dendam pulak.

Pada yang suka mengata dan menceritakan keburukan orglain sudah sudah la tu...ni kan bulan ramadhan. Sampai bila pun tak habis mengata org kalau hati memang tak boleh tenang tanpa mengata, pls take this dispute to PM , so, orglain tak boleh baca. You all tak malu ker washing dirty laundry in public ?

Kak zai pun manusia biasa, bkn perfect. I have my flaws here and there tapi tak baik la you all buat mcm ni kat forum ni. Ni kan forum haiwan kesayangan ? Mencari kasihsayang dan membela haiwan terbiar ....Cat lovers macam mana kalau sesama sendiri pun bercakaran ??

Sudah la tu....stop all this rite here ...pleasee
  #185  
Old 09-06-2010, 05:20 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
salam ...
sedih betul la baca thread 'pictures of my cats' dah jadi thread kata mengata.

Pada yang kene kata tapi tak buat, just keep your cool. Buat apa nak layan tuduhan kalau tak betul and buat apa nak kata balik mcm nak balas dendam pulak.

Pada yang suka mengata dan menceritakan keburukan orglain sudah sudah la tu...ni kan bulan ramadhan. Sampai bila pun tak habis mengata org kalau hati memang tak boleh tenang tanpa mengata, pls take this dispute to PM , so, orglain tak boleh baca. You all tak malu ker washing dirty laundry in public ?

Kak zai pun manusia biasa, bkn perfect. I have my flaws here and there tapi tak baik la you all buat mcm ni kat forum ni. Ni kan forum haiwan kesayangan ? Mencari kasihsayang dan membela haiwan terbiar ....Cat lovers macam mana kalau sesama sendiri pun bercakaran ??

Sudah la tu....stop all this rite here ...pleasee
Salam Kak Zai......

Thank you for reminding all of us......

Memang tak ada niat nak bercakaran antara satu sama lain.... tapi tak boleh diamkan diri kalo tuduhan tu tak betul. Bukan nak balas dendam tapi hanya nak betulkan apa yang patut. Ni semua dari kes tak PUAS HATI.

Yes... we are all HUMANS and ARE NOT PERFECT but we have one GOAL in MIND that is being an ANIMAL LOVER. I am quoting like what June said before.... 'ada orang dalam forum kata dia wat ni wat tu untuk kucing dia but its all for show only. Kita tak tau kat belakang kita dia tak buat ke tidak. I admit I am not perfect too. If I am perfect I would not be here.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #186  
Old 09-06-2010, 05:26 PM
molly97 molly97 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
Rep Power: 0
molly97 is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

dah dia punya kucing.. suka hati dia la nak bagi free ke atau nak jual...
kalo ye pun sakit hati x dpt kucing free, takyah la nak berdendam dan serang menyerang ni..
pegi je kutip kucing kat tepi jalan tu berlambak2..
nak kucing yg cantik2 je.. pastu nak free plak... ape hal???

thread picture ni dah jadi jahanam...
mod tolong kasi bersih balik la mana yg tak berkenaan...

nak berperang2 g cerita tempat lain la...
  #187  
Old 09-06-2010, 05:46 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by molly97 View Post
dah dia punya kucing.. suka hati dia la nak bagi free ke atau nak jual...
kalo ye pun sakit hati x dpt kucing free, takyah la nak berdendam dan serang menyerang ni..
pegi je kutip kucing kat tepi jalan tu berlambak2..
nak kucing yg cantik2 je.. pastu nak free plak... ape hal???

thread picture ni dah jadi jahanam...
mod tolong kasi bersih balik la mana yg tak berkenaan...

nak berperang2 g cerita tempat lain la...
salam
bukan niat saya untuk berdendam atau berbalas dendam..as a muslim adelah tanggungjawab saya untuk reveal the truth..
saya amat tidak kisah apa yang orang pikir pasal saya..kerana saya tahu..Allah bersama orang yang benar..
untuk pengatahuan kak nurul..shah xjual pun kucing yg jumpa tu..shah pulangkan kepada owner dia..(i found her owner)

shah bersumpah atas nama Allah..apa yang shah tulis adalah perkara yang benar..terpulang kepada orang untuk menilai..saya rase my responsibility will end here..i did mine..now depends on u..
to moderator if u think i should leave this website..please ban me..i have nothing to loose..
tq.salam
  #188  
Old 09-06-2010, 05:55 PM
molly97 molly97 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
Rep Power: 0
molly97 is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by shahcats View Post
saya rase my responsibility will end here..i did mine...
Ok la tu... dah boleh close dh cerita ni...
raya lagi 4 hari je..nanti bermaaf2 maafan ye suma...
  #189  
Old 09-06-2010, 06:03 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by molly97 View Post
Ok la tu... dah boleh close dh cerita ni...
raya lagi 4 hari je..nanti bermaaf2 maafan ye suma...
salam..
ok.

Last edited by shahcats; 09-06-2010 at 06:29 PM.
  #190  
Old 09-06-2010, 06:08 PM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 14
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Konsep perdebatan adalah mudah:
1 - Isu/case
2 - Hujah dengan bukti dari kedua pihak
3 - Konklusi dgn consideration jika pihak bersalah mengemukakan hujah rasional walaupun tanpa bukti.

Maka dengan ini saya ringkaskan thread ini dengan.....

Isu
----
Kak Nurul Felix the Cat menjual Kucing.



Hujah pendakwaan
----------------------
1- Kak nurul jual kucing. - Bukti ada.
2- Kucing-kucing Kak Nurul tak terjaga dgn baik - Ada saksi.
3- Kucing kak nurul tak di spay walaupun kak nurul pejuang kental 'pengkembirian' di PF. Most of us know this.
4- Kak nurul lantang mengkritik hygiene di pet shop tapi kebersihan kucing2 kak nurul juga terabai - ada saksi

Hujah tambahan
---------------------------
1- Kak nurul tak jujur - kami ada bukti pembohongan kak nurul
2- Blackwood yang Kak Nurul jual selalu kurang dari nilai timbangan sebenar. (Contoh: Kalau beli 5kg, kurang 500grm.. bla..bla..bla..) - Saya jumpa 2 orang yang sedar tentang ini, anyone out there realise this?
3- Blackwood & litter sand kak nurul jual tak murah. Saya beli di pet shop Pet Buddy Station, Taman Megah jauh lebih murah. Dan lebih convenience. (Ini hujah saya untuk menangkis dakwaaan bahawa Kak nurul menjual bukan kerana keuntungan, tapi kerana membantu warga PF lain.)

Hujah balas
--------------
1- Shah tak puas hati sbb tak dapat kucing - any bukti?
2- Adrian BF shah (which mean u accuse they are Gay partner) - any bukti?
3- Shah jual Grey yang saya jaga/ubati - any bukti?( If ada, saya org paling sedih atas dunia ni)
4- Luvnett, Marisa, Shah and Adrian dikatakan instigator - prove this. How many times this mentioned name appear as instigator in PF?


Nota kaki:
1. Again, saya stand firm with the things I believe with. I have my reason not to spay my 2 female cats right now (that's different case). Isu di sini betul atau tidak Kak Nurul cuba menjual exotic short hair kitten with the price RM1.8k each?
2. Saya rapat dgn kumpulan kecil ini (Luvnett, Adrian, Shah dan beberapa org lagi) kerana mereka ini kumpulan telus yang ingin cari kebenaran di sebalik forum-forum PF yang penuh dengan negative intention. Those who have our Facebook will know, kami reveal the truth about pet shops yang dikatakan tidak terurus dan menyiksa haiwan-haiwan. Kalau ada dakwaan Kak Luvnett breed and jual kucing dia, saya tak kisah sbb dia tidak pernah firmly against breeding and non-spaying. Tapi kucing2nya jauh lebih sihat dan terjaga dari kucing-kucing Kak Nurul.
3. Tolong betulkan dimana yang salah, kerana saya juga manusia yang tidak sempurna. Dengan kerana itu tidak perlukan menempelak membabi-buta org di thread-thread lain, ye tak?

Minta maaf jika ada kata-kata yang tidak disenangi. Kita kena ubah culture PF forum, or else org akan mula tidak suka dengan hipokrasi yang berlaku di sini.

Just my 2 cents.
  #191  
Old 09-06-2010, 06:57 PM
indah_baiduri indah_baiduri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
Rep Power: 0
indah_baiduri is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Konsep perdebatan adalah mudah:
1 - Isu/case
2 - Hujah dengan bukti dari kedua pihak
3 - Konklusi dgn consideration jika pihak bersalah mengemukakan hujah rasional walaupun tanpa bukti.

Maka dengan ini saya ringkaskan thread ini dengan.....

Isu
----
Kak Nurul Felix the Cat menjual Kucing.



Hujah pendakwaan
----------------------
1- Kak nurul jual kucing. - Bukti ada.
2- Kucing-kucing Kak Nurul tak terjaga dgn baik - Ada saksi.
3- Kucing kak nurul tak di spay walaupun kak nurul pejuang kental 'pengkembirian' di PF. Most of us know this.
4- Kak nurul lantang mengkritik hygiene di pet shop tapi kebersihan kucing2 kak nurul juga terabai - ada saksi

Hujah tambahan
---------------------------
1- Kak nurul tak jujur - kami ada bukti pembohongan kak nurul
2- Blackwood yang Kak Nurul jual selalu kurang dari nilai timbangan sebenar. (Contoh: Kalau beli 5kg, kurang 500grm.. bla..bla..bla..) - Saya jumpa 2 orang yang sedar tentang ini, anyone out there realise this?
3- Blackwood & litter sand kak nurul jual tak murah. Saya beli di pet shop Pet Buddy Station, Taman Megah jauh lebih murah. Dan lebih convenience. (Ini hujah saya untuk menangkis dakwaaan bahawa Kak nurul menjual bukan kerana keuntungan, tapi kerana membantu warga PF lain.)

Hujah balas
--------------
1- Shah tak puas hati sbb tak dapat kucing - any bukti?
2- Adrian BF shah (which mean u accuse they are Gay partner) - any bukti?
3- Shah jual Grey yang saya jaga/ubati - any bukti?( If ada, saya org paling sedih atas dunia ni)
4- Luvnett, Marisa, Shah and Adrian dikatakan instigator - prove this. How many times this mentioned name appear as instigator in PF?


Nota kaki:
1. Again, saya stand firm with the things I believe with. I have my reason not to spay my 2 female cats right now (that's different case). Isu di sini betul atau tidak Kak Nurul cuba menjual exotic short hair kitten with the price RM1.8k each?
2. Saya rapat dgn kumpulan kecil ini (Luvnett, Adrian, Shah dan beberapa org lagi) kerana mereka ini kumpulan telus yang ingin cari kebenaran di sebalik forum-forum PF yang penuh dengan negative intention. Those who have our Facebook will know, kami reveal the truth about pet shops yang dikatakan tidak terurus dan menyiksa haiwan-haiwan. Kalau ada dakwaan Kak Luvnett breed and jual kucing dia, saya tak kisah sbb dia tidak pernah firmly against breeding and non-spaying. Tapi kucing2nya jauh lebih sihat dan terjaga dari kucing-kucing Kak Nurul.
3. Tolong betulkan dimana yang salah, kerana saya juga manusia yang tidak sempurna. Dengan kerana itu tidak perlukan menempelak membabi-buta org di thread-thread lain, ye tak?

Minta maaf jika ada kata-kata yang tidak disenangi. Kita kena ubah culture PF forum, or else org akan mula tidak suka dengan hipokrasi yang berlaku di sini.

Just my 2 cents.

alahai.. x habes2 lg ke?... hmmm... menyampah baca sesetgh posting yg hanya nk cari kesalahn org laen... nak bukti bagai... sudah2 lah tu...
ada yg sakit hati dgn felix the cat ni... ignore kan je felix... u know urself...
org2 yg hati dan otak x betul tu biarlah mereka terjun dgn labu2nya...
malu la org laki bw mulut...
  #192  
Old 09-06-2010, 08:01 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Konsep perdebatan adalah mudah:
1 - Isu/case
2 - Hujah dengan bukti dari kedua pihak
3 - Konklusi dgn consideration jika pihak bersalah mengemukakan hujah rasional walaupun tanpa bukti.

Maka dengan ini saya ringkaskan thread ini dengan.....

Isu
----
Kak Nurul Felix the Cat menjual Kucing.



Hujah pendakwaan
----------------------
1- Kak nurul jual kucing. - Bukti ada.
2- Kucing-kucing Kak Nurul tak terjaga dgn baik - Ada saksi.
3- Kucing kak nurul tak di spay walaupun kak nurul pejuang kental 'pengkembirian' di PF. Most of us know this.
4- Kak nurul lantang mengkritik hygiene di pet shop tapi kebersihan kucing2 kak nurul juga terabai - ada saksi

Hujah tambahan
---------------------------
1- Kak nurul tak jujur - kami ada bukti pembohongan kak nurul
2- Blackwood yang Kak Nurul jual selalu kurang dari nilai timbangan sebenar. (Contoh: Kalau beli 5kg, kurang 500grm.. bla..bla..bla..) - Saya jumpa 2 orang yang sedar tentang ini, anyone out there realise this?
3- Blackwood & litter sand kak nurul jual tak murah. Saya beli di pet shop Pet Buddy Station, Taman Megah jauh lebih murah. Dan lebih convenience. (Ini hujah saya untuk menangkis dakwaaan bahawa Kak nurul menjual bukan kerana keuntungan, tapi kerana membantu warga PF lain.)

Hujah balas
--------------
1- Shah tak puas hati sbb tak dapat kucing - any bukti?
2- Adrian BF shah (which mean u accuse they are Gay partner) - any bukti?
3- Shah jual Grey yang saya jaga/ubati - any bukti?( If ada, saya org paling sedih atas dunia ni)
4- Luvnett, Marisa, Shah and Adrian dikatakan instigator - prove this. How many times this mentioned name appear as instigator in PF?


Nota kaki:
1. Again, saya stand firm with the things I believe with. I have my reason not to spay my 2 female cats right now (that's different case). Isu di sini betul atau tidak Kak Nurul cuba menjual exotic short hair kitten with the price RM1.8k each?
2. Saya rapat dgn kumpulan kecil ini (Luvnett, Adrian, Shah dan beberapa org lagi) kerana mereka ini kumpulan telus yang ingin cari kebenaran di sebalik forum-forum PF yang penuh dengan negative intention. Those who have our Facebook will know, kami reveal the truth about pet shops yang dikatakan tidak terurus dan menyiksa haiwan-haiwan. Kalau ada dakwaan Kak Luvnett breed and jual kucing dia, saya tak kisah sbb dia tidak pernah firmly against breeding and non-spaying. Tapi kucing2nya jauh lebih sihat dan terjaga dari kucing-kucing Kak Nurul.
3. Tolong betulkan dimana yang salah, kerana saya juga manusia yang tidak sempurna. Dengan kerana itu tidak perlukan menempelak membabi-buta org di thread-thread lain, ye tak?

Minta maaf jika ada kata-kata yang tidak disenangi. Kita kena ubah culture PF forum, or else org akan mula tidak suka dengan hipokrasi yang berlaku di sini.

Just my 2 cents.
Thank you for your two cents Marini
Amboi... bukan main lagi hujah hujah you.....
Kalo betul Blackwood tu kurang... naper beli ngan akk?
For your information, Blackwood tu di timbang di khalayak orang ramai......
Pernah orang complain lebih tapi tak ada orang complain kurang
Kalo betul kurang jangan beli lagi... Tak ada paksaan.

Mempertahankan kucing and against BYB?
Amboi... sedap cakap....
Betul ke nie?
Tapi naper nak kahwinkan BB (Russian Blue) you ngan kucing abang Azmi of Sebare Pets dan sanggup bayar RM500.00 untuk mating and then bila ada anak baru ank bagi bagi?
Jangan pandai cakap orang...... fikir sendiri dulu.

Memang akk nak jual xo dalam Adpost... tapi kuncu you seorang pun nak jual kucing dia tapi bila tau akk di hentam sini cepat cepat delete post padahal kata nak simpan kucing tu then pula nak jual ngan harga RM850.00? Bukti pun ada.......

Barang barang akk jual mahal?
Naper pula nak beli Blackwood dan cat toys ngan akk dan depan akk kata murah... (Ada saksi)
Then you dan Shah nak tubuhkan online petshop nama 'PetsVille' dan nak contact dari akk. (Nasib akk tak bagi)
Then kata akk jual Blackwood sangat murah naper tak up price lagi.... hah... tolong ingatkan kata kata tu.
Akk tolong orang dapatkan price murah bukan nak expoiltasi orang punya duit macam you dan Shah.
Akk tak pernah paksa orang membeli dari akk tu semua dari kerelaan diri sendiri.....
Kalo betul mahal naper orang nak beli ngan saya?

Dah la tu Marini.... malu la sket tu...
Datang ke rumah orang dengan tujuan baik konon tapi sebaliknya... nak jadi spy Shah?
Nak tengok condition lurvee?
You sendiri pun kata keadaan lurvee lebih baik dari BB you yang pernah kena chronic fungal sampai rupa macam spnyx
Cuma hujung ekor lurvee je tak ada bulu tapi sekarang dah nak tumbuh.....
Please don't make it sound as if its bad than it is.

Insaf la sebelum diinsafkan.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #193  
Old 09-06-2010, 09:11 PM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 14
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Thank you for your two cents Marini
Mempertahankan kucing and against BYB?
Amboi... sedap cakap....
Betul ke nie?
Tapi naper nak kahwinkan BB (Russian Blue) you ngan kucing abang Azmi of Sebare Pets dan sanggup bayar RM500.00 untuk mating and then bila ada anak baru ank bagi bagi?
Jangan pandai cakap orang...... fikir sendiri dulu.
As I said, it's different case. Tapi sbb Kak Nurul tanya, so let me answer. Saya dah pergi mating ke? Belum mating lagi kan? Male Russian Blue only found in his shop. And with tip top condition. No fungus, clean ear. My cat(BB) is the smartest cat I ever have in my whole life. My dad and my fren request to own one type like her. if you can give me any contact to get two fine Russian Blue(or maybe Korat or chartreux if u you doubt she is RB) di Malaysia ni, yes I akan pi amik and start planing to spay my cat very soon. As I said, I have my own reason. And I only consider Sabare after almost 6 months he offered me. That is only CONSIDER, not doing it yet. And I dun even hide it! because I know what am doing.

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang akk nak jual xo dalam Adpost... tapi kuncu you seorang pun nak jual kucing dia tapi bila tau akk di hentam sini cepat cepat delete post padahal kata nak simpan kucing tu then pula nak jual ngan harga RM850.00? Bukti pun ada.......
First intention dia is to trap you. This is what I know. Lepas tu kalau dia nak jual saya dah tak mahu amik tau, sbb kucing dia, so dia punya hak. The point is, Kak nurul jual ke tak? Kalau you ada masalah dia jual, then it's out from my problem. Kita bukan boleh control kawan-kawan kita, ye tak?


Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Barang barang akk jual mahal?
Naper pula nak beli Blackwood dan cat toys ngan akk dan depan akk kata murah... (Ada saksi)
Then you dan Shah nak tubuhkan online petshop nama 'PetsVille' dan nak contact dari akk. (Nasib akk tak bagi)
Then kata akk jual Blackwood sangat murah naper tak up price lagi.... hah... tolong ingatkan kata kata tu.
Akk tolong orang dapatkan price murah bukan nak expoiltasi orang punya duit macam you dan Shah.
Akk tak pernah paksa orang membeli dari akk tu semua dari kerelaan diri sendiri.....
Kalo betul mahal naper orang nak beli ngan saya?
Saya tak kata semua barang mahal. Saya kata saya beli Blackwood Kitten 7.5kg dari Pet Buddy Station jauh lebih murah dan Litter Sand dari PetPlaygound pun jauh lebih murah and convenience. Siap tolong angkut masuk kereta.

Haha. Part 'Petsville' tu apa cerita? This is ssssssssooo out of topic. Funny, heh. Saya sendiri tak tau nih. Sumpah tak ingat langsung pasal Petsville. Wujud ke? Any saksi here?

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Dah la tu Marini.... malu la sket tu...
Datang ke rumah orang dengan tujuan baik konon tapi sebaliknya... nak jadi spy Shah?
Nak tengok condition lurvee?
You sendiri pun kata keadaan lurvee lebih baik dari BB you yang pernah kena chronic fungal sampai rupa macam spnyx
Cuma hujung ekor lurvee je tak ada bulu tapi sekarang dah nak tumbuh.....
Please don't make it sound as if its bad than it is.

Insaf la sebelum diinsafkan.....
1- Kak Nurul rasa Shah tu kaya ke nak gajikan Marini sebagai spy dia? Kucing pun asik mintak org je.
2- Siapa di sini yang pernah tgk fungus Lurvee? Kalau ada yang pernah tgk, mungkin sedar ekor Lurvee dah nampak macam Gengren diabetic. Hitam, berkeruping, botak. mata Lurvee pun sangat teruk. Saya siap bagi tips utk ubatkan Lurvee sbb Kak Nurul cakap tak tahu nak pakai Fungus Cream. *I swear by Allah's name. Tapi itu 2 minggu sudah, sekarang maybe dah ok, so I dun have any probs with that. Alhamdulillah.
3- 100% wrong. BB dulu ada really tiny miny fungus problem. Boleh Contact Dr Mervin dari Hand and Paws Vet Clinic, Dataran Prima,Tropicana. He can prove that. Snowy yang dulu suffered with terribly deadly fungus problem. And one of the reason I adopt Snowy is to save her from that problem. Crool can prove that. And I have thousands of their photos to prove that to.


BTW, where is your bukti? Cakap kosong tak payah. Buat penat taip saja. Anyway... Kalau ramai yang berminat nak tgk bukti, saya boleh masukkan di sini. Termasuk dgn bukti2 pengiklanan Kak Nurul(CutiePie69) di Forum Lowyat.

Tak susah pun sebenarnya. We just need your confession saja. Once you confess you mmg nak breed your cat dan with intention to sell each of your Exo kitten with RM1.8k ..... plus not saying people want to sabotage you, then everything akan kembali balik kepada sedia kala.

Saya minta maaf jika keterlaluan. This is what PF's forum for kan? Discuss perkara terbaik untuk pets and reveal the truth of the truth. Saya belajar dari apa yang selalu berlaku di sini. :)

Saya stop di sini. Saya still tunggu bukti dari Kak Nurul. Until that, I will off my pen.

Cheers.

Last edited by maris_sa528; 09-06-2010 at 09:19 PM.
  #194  
Old 09-06-2010, 09:42 PM
Bouquet's Avatar
Bouquet Bouquet is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Location: Klang/Shah Alam
Posts: 58
Rep Power: 14
Bouquet is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Woooo..... Part time lawyer or u are a lawyer.. Jangan lawyer buruk aje sudah la...

Panjang gila hujah2 nya jenuh nak baca/// Pada siapa yang baru bela kucing 2-3 ekor pass tuu nak condemn orang .. udah udah la..

If she has an intention to sell her cats that is up to her la.. If you intend to buy then buy and negotiate with her the price BUT if you dream the have it FREE forget it la..

Did Nurul force people to buy her BW or cat litter? Klu rasa mahal tak yah la beli itu aje and if you can get cheaper price, perhaps we should get u to buy for us then... Bukan ape warga2 PF memang mencari yang murah tapi bermutu untuk anak2 tucin kita

Peace yoooo...

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Konsep perdebatan adalah mudah:
1 - Isu/case
2 - Hujah dengan bukti dari kedua pihak
3 - Konklusi dgn consideration jika pihak bersalah mengemukakan hujah rasional walaupun tanpa bukti.

Maka dengan ini saya ringkaskan thread ini dengan.....

Isu
----
Kak Nurul Felix the Cat menjual Kucing.



Hujah pendakwaan
----------------------
1- Kak nurul jual kucing. - Bukti ada.
2- Kucing-kucing Kak Nurul tak terjaga dgn baik - Ada saksi.
3- Kucing kak nurul tak di spay walaupun kak nurul pejuang kental 'pengkembirian' di PF. Most of us know this.
4- Kak nurul lantang mengkritik hygiene di pet shop tapi kebersihan kucing2 kak nurul juga terabai - ada saksi

Hujah tambahan
---------------------------
1- Kak nurul tak jujur - kami ada bukti pembohongan kak nurul
2- Blackwood yang Kak Nurul jual selalu kurang dari nilai timbangan sebenar. (Contoh: Kalau beli 5kg, kurang 500grm.. bla..bla..bla..) - Saya jumpa 2 orang yang sedar tentang ini, anyone out there realise this?
3- Blackwood & litter sand kak nurul jual tak murah. Saya beli di pet shop Pet Buddy Station, Taman Megah jauh lebih murah. Dan lebih convenience. (Ini hujah saya untuk menangkis dakwaaan bahawa Kak nurul menjual bukan kerana keuntungan, tapi kerana membantu warga PF lain.)

Hujah balas
--------------
1- Shah tak puas hati sbb tak dapat kucing - any bukti?
2- Adrian BF shah (which mean u accuse they are Gay partner) - any bukti?
3- Shah jual Grey yang saya jaga/ubati - any bukti?( If ada, saya org paling sedih atas dunia ni)
4- Luvnett, Marisa, Shah and Adrian dikatakan instigator - prove this. How many times this mentioned name appear as instigator in PF?


Nota kaki:
1. Again, saya stand firm with the things I believe with. I have my reason not to spay my 2 female cats right now (that's different case). Isu di sini betul atau tidak Kak Nurul cuba menjual exotic short hair kitten with the price RM1.8k each?
2. Saya rapat dgn kumpulan kecil ini (Luvnett, Adrian, Shah dan beberapa org lagi) kerana mereka ini kumpulan telus yang ingin cari kebenaran di sebalik forum-forum PF yang penuh dengan negative intention. Those who have our Facebook will know, kami reveal the truth about pet shops yang dikatakan tidak terurus dan menyiksa haiwan-haiwan. Kalau ada dakwaan Kak Luvnett breed and jual kucing dia, saya tak kisah sbb dia tidak pernah firmly against breeding and non-spaying. Tapi kucing2nya jauh lebih sihat dan terjaga dari kucing-kucing Kak Nurul.
3. Tolong betulkan dimana yang salah, kerana saya juga manusia yang tidak sempurna. Dengan kerana itu tidak perlukan menempelak membabi-buta org di thread-thread lain, ye tak?

Minta maaf jika ada kata-kata yang tidak disenangi. Kita kena ubah culture PF forum, or else org akan mula tidak suka dengan hipokrasi yang berlaku di sini.

Just my 2 cents.
  #195  
Old 09-06-2010, 09:44 PM
indah_baiduri indah_baiduri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
Rep Power: 0
indah_baiduri is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

wow wow wow... keadaan sudah amat2 melampau...
ada trap segala... nampak sgt ada kesepakatan nih...perlu ke nk reveal kat sini?
cukup2 lah tu...
nnti terkena batang hidung sendiri susah nanti...
rasanya semuanya dh terkena pon, tp masih lagi nak korek lubang sedalam-dalamnya... nk bagi satu dunia tahu true color masing2... apa suda jadi....
  #196  
Old 09-06-2010, 10:11 PM
Melocy Melocy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 39
Rep Power: 0
Melocy is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Hi mari_sa and shahcats.

Look like both of you good in revealing the truth. Can you help me in revealing the biggest BYB that hide behind the name of Petshop with Clinic at Kota Kemuning? Like take a photo at the kitten mill, make a trap and etc.

I think you know who I mean, because both of you entering his Cat Show last August at Empire.

Sorry if not according to thread title.
  #197  
Old 09-06-2010, 11:32 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Yup... they are good in revealing the truth... but they are also good in hiding the truth....

Marini says that she is against unethecal Pet shops but she is mating her cat with an unethical petshop and some more.... buying a maine coon from the shop.... Supporting or against... I rest my case.....

Then.... Marini and Shah are trying to gain supporters by PM people and asking them to reply to this thread and this was said to me about 10 minutes ago by a PF member whose name is also used here.

They even forced her to say that she posted an add in adpost saying wanting to TRAP me but the person just admitted to me that she did managed to sell her DLH kitten and the buyer is from Shah alam and deposit has been paid. Reason for selling her kitten was of personal reasons..... so I have no comment on it.

You come to my house like a friend but infact you are a devil in disguise... or better said TALAM DUA MUKA. Amboi.... bukan main manis lagi... siap puji puji lurvee depan saya dan Duyong Leo.... konon siap bagi tips... pui... tips apa? Just the name of the cream. For your info.... Lurvee was taken to Clinic Teo last week and was confirmed by Dr. Teoh that her fungus is only left 10% after numerous bath with Malaseb.

Yup... I am a member of Lowyat and Yup... my nick is cutiepie69 tapi tak pernah sekali I jual kitten kat situ... I just gave advice on food and others to the cat forumers there.... Nak fitnah apa lagi?

Woi.... sedar la diri tu MUKA DUA TALAM....... If I knew your intentions I would have not certainly invited a SNAKE (YOU ARE WORSE THAN A SNAKE) TO MY HOUSE. LA.... konon tak tau pasal Petsville..... you nak sell area Puchong and Shah nak sell area Batu Caves...... Shah sendiri bagi tau... on YM. Tolong jangan pakai nama Allah ye... silap haribulan kena sembar petir ko juga yang menyesal

I have been doing Blackwood for two years now... and not one ever complained to me about the pricing maka every month the order is getting more and more.......

Kalo dia siap angkut kat kereta you bagus la... continue la beli dari dia... NOBODY ASKED YOU TO BUY FROM ME IN THE FIRST PLACE!

Dah la tu... I don't have to prove anything to anyone..... anyone who knows me here should know better... unless of course they are HIPOKRITS like you and Shah.....

Nampak sangat bila tak dapat sesuatu baru you all nak condem I habis habisan... tapi kalo lurvee dalam tangan shah I don't think this will happened

Tak jual Miss Gay tapi naper harga dalam PF RM400? Padahal jumpa kucing tu FREE..... so tell me.... saper yang taking advantage of the poor cats? Hmmmmmmm
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 09-06-2010 at 11:38 PM.
  #198  
Old 09-06-2010, 11:36 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by indah_baiduri View Post
wow wow wow... keadaan sudah amat2 melampau...
ada trap segala... nampak sgt ada kesepakatan nih...perlu ke nk reveal kat sini?
cukup2 lah tu...
nnti terkena batang hidung sendiri susah nanti...
rasanya semuanya dh terkena pon, tp masih lagi nak korek lubang sedalam-dalamnya... nk bagi satu dunia tahu true color masing2... apa suda jadi....
Ntah la..... Indah....
Like I said... sarang tebuan jangan di kacau cause.... nanti kena sengat.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #199  
Old 09-07-2010, 12:22 AM
indah_baiduri indah_baiduri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
Rep Power: 0
indah_baiduri is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Ntah la..... Indah....
Like I said... sarang tebuan jangan di kacau cause.... nanti kena sengat.
Nurul, u knoe urself rite, so i rasa u x perlu nk layan anasir2 mcm ni...
lagi dua tiga hari nak raya, org laen sibuk nak bermaaf2an, tp ada org suka nak tambah dosa plk... mcm2...

kpd yg berkenaan tu sudah2 lah... jgn kerana pengaruh kawan, anda perlu backing mati2an... berkawanlah dgn org yg boleh beri +ve influence kat kita...
jgn pula gatal cari kawan yg gunakn kita habes2an... last2 dia ke laut kita pon ke laut... hanyuttttttttttt....
  #200  
Old 09-07-2010, 12:33 AM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Salam semua..

Mulanya Sy memang dah tak nak campur semua ni.. tapi memandangkan nama saya asyik jadi bahan je kat sini so saya nak cakap la buat kali terakhir.. Kepada sesiapa nak percaya thanks.. kepada yg tak percaya tu terserah la.
memang saya mengaku saya ada letak iklan kucing saya dekat mudah dan cadangan saya memang nak jual seekor atas sebab yang tak dapat dielakkan..
So sekarang kalau ada sesiapa nak kata, kata lah.. saya terpaksa.. So jangan guna nama saya lagi boleh tak.. kalau ada sapa tak puas hati dan nak tahu sebab kenapa terus call saya.. tak payah nak gaduh-gaduh kat sini..

Kepada yang bekenaan elok lah kalau ada masalah ngan orang tu jumpa dan bawa berbincang.. renung dulu diri masing-masing.. jangan nak salahkan orang je.. dah tu guna orang lain jadi kambing hitam nak tutup kesalahan sendiri.. Plz la.. stop it.. tak payah saya nak sebut sesiapa.. kamu paham sendiri okay.



last sekali Saya nak ucap Salam aidilfitri untuk semua yang menjeguk thread ni.. Maaf zahir dan batin..
mari lah berdamai.. peace!!
__________________
Wrong is wrong, no matter who does it or who says it..
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post pictures of your petz before & after grooming pics! Wooflepetz Member Introductions 6 07-04-2009 12:37 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM
All You Ever Want To Know About Cats - Understanding Cats' Behaviour ashleywong Training & Behavioral Issues 0 08-01-2008 11:46 AM


All times are GMT +8. The time now is 08:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.