Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Closed Thread
 
Thread Tools
  #221  
Old 09-19-2010, 01:34 AM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 13
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by anizarina View Post
izwann...aku + hubby aku pun tgh panas mcm ko gak nie...langsung xpk org lain kan...adei..bebtul menyusahkan..huh
memang panas satu badan....
kalau next time izwan tak dpt beli lg ngan kak nurul...
harap2 org yg hati busuk buat kitorang newbie2 mcm ni boleh lah bertepuk tangan puas hati sampai kitorang jadi mcm ni, kucing2 izwan pun sengsara, izwan pun dah tak mampu nak beli BW, kat kedai tempat izwan rm 15 utk 500g kitten, carrefour tun hussein onn, Aqua pet shop .. mahal nak mampos kan...
kak Nurul harap bersabar... kalau kitorang dapat beli lagi.. nati sy blanja kak Nurul makan Sup Meletup kat depan 7e BTS tu ok???
hahahha
  #222  
Old 09-19-2010, 03:25 AM
mariellaliyana's Avatar
mariellaliyana mariellaliyana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Location: Mont Kiara, KL
Posts: 2
Rep Power: 0
mariellaliyana is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to mariellaliyana
Default Re: Pictures of My Cats

Salam,

I'm a noob here but from what I see, people like Marini & geng ni memang hampeh. A virus in the system. Orang lain elok je, happy2 takde masalah. Die saje cari penyakit. Ade sesape suruh you all jd lawyer kitorang ke?! Reveal the truth konon. Saje cari pasal sebab DENGKI is more like it! The thing is ada sesape kisah ke??? From what I see, makin byk sambutan utk order BW kak nurul lagi adelah. Haha. Kalau mahal, pegi la tempat lain. Don't worry, kitorang WON'T miss you here ;)
  #223  
Old 09-19-2010, 10:55 AM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 13
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by izwanbest View Post
memang panas satu badan....
kalau next time izwan tak dpt beli lg ngan kak nurul...
harap2 org yg hati busuk buat kitorang newbie2 mcm ni boleh lah bertepuk tangan puas hati sampai kitorang jadi mcm ni, kucing2 izwan pun sengsara, izwan pun dah tak mampu nak beli BW, kat kedai tempat izwan rm 15 utk 500g kitten, carrefour tun hussein onn, Aqua pet shop .. mahal nak mampos kan...
kak Nurul harap bersabar... kalau kitorang dapat beli lagi.. nati sy blanja kak Nurul makan Sup Meletup kat depan 7e BTS tu ok???
hahahha
tuh laa pasal..aku pi laa kdai yg derang nie suggest tuh(yg kt taman megah) nak tgk harga ...isk..dgn kak nurul lagiiiiii murah ..rina check harga kdai tuh still seklo rm 16-rm18 klo nk calculate dgn yg kak nurul punya..bukan apa..even nk dikira duit minyak,rina mmg every week kene p area2 sana..so alang2 je laa...klo dgn kak nurul, satu kg 12.50(kitten)...rm9.90(adult)...ko beli 3 kg dgn kak nurul? baru rm 37.50 compared to klo kat kdai..3 kg rm58-rm60..

dh laa kak nurul..tak payah layan laa budak kecik macam nie...lagi kak nurul layan..lagi sakit hati..harap kami newbie2 yg tak bwk masalah nie tak jadi mangsa dan masih berpeluang berurusan dgn kak nurul demi anak2 bulus kami...
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
  #224  
Old 09-19-2010, 05:21 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 13
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by anizarina View Post
tuh laa pasal..aku pi laa kdai yg derang nie suggest tuh(yg kt taman megah) nak tgk harga ...isk..dgn kak nurul lagiiiiii murah ..rina check harga kdai tuh still seklo rm 16-rm18 klo nk calculate dgn yg kak nurul punya..bukan apa..even nk dikira duit minyak,rina mmg every week kene p area2 sana..so alang2 je laa...klo dgn kak nurul, satu kg 12.50(kitten)...rm9.90(adult)...ko beli 3 kg dgn kak nurul? baru rm 37.50 compared to klo kat kdai..3 kg rm58-rm60..

dh laa kak nurul..tak payah layan laa budak kecik macam nie...lagi kak nurul layan..lagi sakit hati..harap kami newbie2 yg tak bwk masalah nie tak jadi mangsa dan masih berpeluang berurusan dgn kak nurul demi anak2 bulus kami...
btol2.. harap kitorang stilll dpt menikmati privilege ni, jgn pedulikan manusia yg berhati busuk.. kalau nak jadi lawyer pergi blajar...
  #225  
Old 09-20-2010, 01:10 AM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 14
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Pictures of My Cats

Salam,

Selamat Hari Raya..


Saya suka blackwood Kak Nurul. Dah la murah, fresh gitu. Semua stok baru-baru. Mana nak cari blackwood rm9.20/kg kat petshop. Aci kerat jari la.

Dah la asal awal bulan aje, penuh rumah dia dengan BW.Satu rumah bau BW. Tak kira dia kena korban masa layan korang yang datang kutip BW lagi. Tak pikir ke korang yang mengata ni, camana Kak Nurul tahan keadaan rumah dia macam tu demi korang. Dengan keadaan macam tu,salah ke kalau kak Nurul ambil untung sedikit dari jualan pasir kucing, dan barang2 lain? Salah ke?
Kalau tak suka,beli la tempat lain, tu pon nak kena beritahu ke?Macam la pasir kuciing tu barang kawalan. Kak Nurul tak rugi pon kalo korang dah stop amik BW ngan dia, dia pon x untung sesen pon dr BW ni.

Korang bermulut longkang ni memang suka tabut pasir dalam periuk nasi orang lain. Bertaubat la sementara masih berlum terlambat..

Tak takut Tuhan ke?
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
  #226  
Old 09-20-2010, 09:43 PM
shad shad is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 87
Rep Power: 14
shad is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Salam,

Selamat Hari Raya..


Saya suka blackwood Kak Nurul. Dah la murah, fresh gitu. Semua stok baru-baru. Mana nak cari blackwood rm9.20/kg kat petshop. Aci kerat jari la.

Dah la asal awal bulan aje, penuh rumah dia dengan BW.Satu rumah bau BW. Tak kira dia kena korban masa layan korang yang datang kutip BW lagi. Tak pikir ke korang yang mengata ni, camana Kak Nurul tahan keadaan rumah dia macam tu demi korang. Dengan keadaan macam tu,salah ke kalau kak Nurul ambil untung sedikit dari jualan pasir kucing, dan barang2 lain? Salah ke?
Kalau tak suka,beli la tempat lain, tu pon nak kena beritahu ke?Macam la pasir kuciing tu barang kawalan. Kak Nurul tak rugi pon kalo korang dah stop amik BW ngan dia, dia pon x untung sesen pon dr BW ni.

Korang bermulut longkang ni memang suka tabut pasir dalam periuk nasi orang lain. Bertaubat la sementara masih berlum terlambat..

Tak takut Tuhan ke?
sorry,
maybe out of topic, but i think, org2 ini ada kaitan dgn below situation...
cabaran masyarakat kita...

"Tidak mudah untuk menangani cabaran Generasi Y. Mereka ini yang lahir pada sekitar tahun 80′an membawa kepada akhir 90′an, biar pun di sesetengah negara digelar sebagai Generasi MTV, tetapi saya lebih menyetujui pandangan bahawa signature kepada generasi ini adalah pada akses serta dampingan yang akrab dengan kecanggihan alat telekomunikasi, internet dan maklumat."
Golongan ini bergerak lebih maju dari kemajuan dunia. Dunia tak bersedia dgn kewujudan mereka..menyebabkan mereka selalu mempersoalkan persekitaran mereka tanpa menyedari tindakan mereka itu sesuatu yg tak selari dgn adab/ sosial....."
  #227  
Old 09-20-2010, 10:57 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by shad View Post
sorry,
maybe out of topic, but i think, org2 ini ada kaitan dgn below situation...
cabaran masyarakat kita...

"Tidak mudah untuk menangani cabaran Generasi Y. Mereka ini yang lahir pada sekitar tahun 80′an membawa kepada akhir 90′an, biar pun di sesetengah negara digelar sebagai Generasi MTV, tetapi saya lebih menyetujui pandangan bahawa signature kepada generasi ini adalah pada akses serta dampingan yang akrab dengan kecanggihan alat telekomunikasi, internet dan maklumat."
Golongan ini bergerak lebih maju dari kemajuan dunia. Dunia tak bersedia dgn kewujudan mereka..menyebabkan mereka selalu mempersoalkan persekitaran mereka tanpa menyedari tindakan mereka itu sesuatu yg tak selari dgn adab/ sosial....."
kalau dah generasi MTV dah dikategorikan secara umum sebegitu.. macamana pulak generasi HD / 3D nanti pulak yer.
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #228  
Old 09-20-2010, 11:16 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 13
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
kalau dah generasi MTV dah dikategorikan secara umum sebegitu.. macamana pulak generasi HD / 3D nanti pulak yer.
Kasih,
ni yg pening kepala cikgu2 nk mengajar budak2 zaman sekarang..
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
  #229  
Old 09-20-2010, 11:25 PM
indah_baiduri indah_baiduri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
Rep Power: 0
indah_baiduri is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
kalau dah generasi MTV dah dikategorikan secara umum sebegitu.. macamana pulak generasi HD / 3D nanti pulak yer.
nur kasih @ sikin,

sesetgh je yg begitu...
ada ke patut 'org tu' g nyamar semata2 nak trap nurul... aiyoooo!
keji sgt perbuatan itu...
lps tu clapping their hands when someone give comment umum...
aiyaaaaa!
  #230  
Old 09-20-2010, 11:26 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Kasih,
ni yg pening kepala cikgu2 nk mengajar budak2 zaman sekarang..
tell me about it la.. baru 100 meter luar kelas dah takda assalamualaikum punyer..itulah generasi HD Flat Screen kita.. kalau dulu 'Good Morning teacher!"..sekarang "hype!" itu pun kira bagus.. tapi macam tuelah..kita kena faham juga..itulah era di mana Apple dan Blackberry bukan lagi sekadar buah..era lagu sudah tiada irama diganti dengan percakapan, era TV pun hanyalah seperti sekeping gelas with HD..semuanya HD.. saya dari generasi MTV.. mengajar generasi Ipod.. walaupun tak lah lari banyak seperti yang di terangkan tadi.. tapi diakui makin banyak nilai nilai dan amalan sopan santun yang sudah tiada. Bukan salah peredaran zaman.. bukan salah generasi dilahirkan.. jadi salah siapa? Salah Steve Job kot mendahului zaman..dia dah tak main dengan HD ..terus ke retina view sampai mata manusia tidak dapat membezakan pixel..

sorry ngarut..hehehe .. sorry lagi kak Nurul..pinjam thread merapu kejap..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #231  
Old 09-20-2010, 11:27 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by indah_baiduri View Post
nur kasih @ sikin,

sesetgh je yg begitu...
ada ke patut 'org tu' g nyamar semata2 nak trap nurul... aiyoooo!
keji sgt perbuatan itu...
lps tu clapping their hands when someone give comment umum...
aiyaaaaa!
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #232  
Old 09-21-2010, 01:54 AM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 13
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

kak nurul mana erk senyap je.. uhuhuhu
  #233  
Old 09-21-2010, 10:03 AM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 14
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: Pictures of My Cats

abis jugak baca isu hangat ni...

disini pada pendapat saya ada sesetengah pihak yg tidak berpuas hati pada satu pihak lagi...

kalau tak, buat apa dia nak pegi siasat semua, siap pegi rumahla, telefon la, siap bagi bukti bagai just to make their statement more concrete...and bila ada pembaca yg tak bape kesah, diaorg keep on reveal satu persatu supaya org akan percaya...

for me, if i percaya pun...ada aku kesah...as long as the cats terjaga dgn baik...sometimes we as owner try to give the best but adatla cepat atau lambat baiknya kucen2 tu...and one more thing, kenapa nak siasat bagai??mesti ada motifkan..and for me motif kat sini adalah dendam...manusia is not perfect...
  #234  
Old 09-21-2010, 03:18 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 18
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Pictures of My Cats

Dear all,

This debate is going nowhere with accusations flying from both parties and no simple way for any party to verify or disprove of the allegations. All matters on this issue should be put to rest. This thread will now be closed.

In the event of new evidence or further problems, please PM the moderators directly to take follow-up action, instead of fighting among yourselves.

Thank you.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post pictures of your petz before & after grooming pics! Wooflepetz Member Introductions 6 07-04-2009 12:37 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM
All You Ever Want To Know About Cats - Understanding Cats' Behaviour ashleywong Training & Behavioral Issues 0 08-01-2008 11:46 AM


All times are GMT +8. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.