Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 12-04-2009, 11:37 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Quote:
Originally Posted by June View Post
wah!!! comei2,sihat2 belaka kucing ko Yan.bila dah lama tak tempek gambar,sekali tgk durang ni suma dah hensem boboi & pretty mama

paling tak tahan tu tgk durang pakai riben & bunga.kesian jd model tak rela.kikikikikik!!!
Hehe durang x kisah pun pakai bunga / tie / bow tie tu.. tp Yan bukak sbb takut tak selesa.. Yan pun skrg bukan sentiasa bg durang pakai collar.. kdg2 pakai.. kdg2 tak...

Paling SIHAT of coz la Neko-chan.. macam lepat... skrg semua anak2 bulus suka tido dekat saya.. Salem & Neko-chan jdkan kaki saya bantal.. Sherbet tido sebelah kepala .. Alhamdulillah semua sihat dan nakal mcm biasa..

Sherbet manja gila skrg.. tiap2 pagi mesti dtg ngiao2 .. nak baring atas meja diusap2.. tido berbantalkan tangan saya ..ish2..makin besar makin manja pulak
Reply With Quote
  #102  
Old 02-03-2010, 07:10 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default Neko-chan sakit

Lama tak post dalam PF ni.. sebab tak ada apa cerita pun nak di-post sangat ..Alhamdulillah selama ni anak2 bulus semuanya sihat walafiat, tapi segalanya berubah sekarang. Minggu lepas baru perasan kucing betina, Neko-chan jarang makan dan kurus. Dia ni memang susah sikit nak nampak perubahan sebab dia suka tido dan baring melepak sana sini. Dia memang tak suka sangat bergurau dgn jantan 2 ekor kat rumah ni yang ganas sangat..

Alkisah, mula2 ingatkan dia dah bosan dgn BW. Bagi dia ayam rebus kosong dia tak mau.. ayam rebus tak sedap kot.. keluarlah ke Tesco kejap belikan fancy feast. Bila bg tu, dia hirup air sampai kering tapi ayam tu dia gigit2 aje tak telan.. rasa tak sedap hati dah. Tapi masa tu hari Jumaat, hari sabtu tu cuti umum. Hari Ahad tu terfikir pulak, agaknya dia tak suka BW yg dah lama sikit.. buka bekas yg baru dia makan pulak. Hilang sikit risau, tengok lagi macam mana. Tapi malam tu bersihkan litterbox, ada clump pee yg warnanya kuning gelap. Tak tau pee siapa, tunggu depan litterbox tu lepas bersihkan. Tengok2 Neko-chan yang pee kuning gelap. Bila google, high chance dia ada masalah kidney. Tapi vet tutup hari Isnin, dan memang cuti umum pun Isnin tu. Hari Selasa, cepat2 hantar pergi vet. Neko-chan still nampak ok lagi, kuat minum dan still makan lagi so tak de la risau sangat. Tapi bila pergi vet, dia cakap Neko-chan ada masalah yg quite serius. Dia dah jaundice 2/3 badan dia. Saya pulak memang tak perasan (tak dapat bezakan lgsg) dan Neko-chan mmg tak suka dipegang sangat kalau nak buat inspection.. . Menyesalnya tak check Neko-chan thoroughly setiap hari .

To make things worse, dia revert ke feral state. Garang betul, vet pegang aje bukan main kuat lagi dia hissing. Terpaksa dia-sedate untuk ambik darah buat blood test. Bila ambil balik lepas sedation, Neko-chan makin lemah dan tak nak makan,. Risau betul. Sekarang tawakal aje, tunggu result blood test. Tadi call vet tanya, dia cakap lab belum siap lagi liver and kidney test. Initial result, platlet Neko-chan low dan ada slight infection. Buat masa ni, Neko-chan rehat sorang2 dalam cage. Dia still minum tapi tak nak makan (tadi pun guna syringe masukkan jus wetfood dalam mulut dia). Mata dia pun macam x berapa nampak, vet kata side-effect sedation. Doa-doakanlah Neko-chan selamat. Saya pun tak senang tido tengok anak bulus seekor ni sakit. Dalam sekelip mata dia hilang 1 kg. Saya doakan result blood test tu not too bad. Sedih tengok Neko-chan yang dulu bulat dan montok sekarang kurus kering.. gambatte Neko-chan!
Reply With Quote
  #103  
Old 02-03-2010, 07:37 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Alah...ciannya neko-chan . Semua akan doakan dia selamat. Insya-Allah...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #104  
Old 02-04-2010, 12:39 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default My dear Neko-chan

Tadi pagi vet telefon pasal blood test result, nampaknya hati Neko-chan teruk sangat. Ginjal dia ok lagi. Tapi vet bgtau, hari ni probably lebih teruk sebab darah tu diambil hari Selasa. Vet suh hantar gi klinik. Tadi pergi, vet explain pasal blood test, ginjal dia ok lagi, darah merah normal tp platlet dia terlalu rendah dan ujian hati nampak teruk. Saya bg tau vet, Neko-chan dah comatose. Cepat2 dia ambik iv drip, tapi tak boleh masukkan kat kaki depan sebab blood circulation teruk sangat. Vet suruh saya tinggalkan Neko-chan kat klinik dan dia akan bg feedback dalam sejam. Vet kata, tengok result darah tu probably something parasitik tapi buat masa ni dia tak berani nak bagi antibiotik sebab Neko-chan lemah sangat.

Semalaman saya nangis tengok Neko-chan, dia terbaring aje. Makan dan minum dah taknak, kencing pun dah tak larat ke litterbox. Usap2 dia suruh dia kuatkan semangat dan jangan give up lagi sebab saya percaya dia boleh survive. Buat masa ni saya tawakal aje, sebab tengok result liver test tu mmg 50-50. Tengok badan dia yang kurus dan tak bermaya..

Ni la dugaan paling getir saya pernah rasa sejak bela kucing. Sebelum ni Neko-chan pernah sakit teruk tapi tak pernah sampai comatose macam ni. It's like watching her life ebbed away right before my eyes. I feel so helpless, I have no idea how to help her.
Reply With Quote
  #105  
Old 02-04-2010, 01:15 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Euanna,

Sedih la baca pasal Neko-chan...cam ne nak buat ah? Alaahhh...saya nak bagi tips pun tak pernah ada pengalaman...saya boleh doakan je...mungkin forumer lain boleh tolong...

Macam mana boleh jadi macam tu ye? Sahih ke dia kena jundice?
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #106  
Old 02-04-2010, 02:13 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default My dear Neko-chan

Jaundice tu mmg sahih.. putih mata, telinga dan 2/3 badan dia dah kuning. Kalau tak tengok betul2 memang x perasan (sebab warna kulit telinga Neko-chan mmg gelap sikit, tak putih pink macam kucing2 lain kat rumah ni. Bila doctor tunjuk baru perasan.

Macam mana ada masalah hati? Tu pun doktor tak boleh pin point dgn lebih tepat tapi suspected parasitic, tapi dia x tolak kemungkinan NC kena FIP. Buat masa ni, dia rawat symptom yang obvious iaitu masalah hati. Nak buat more test kat Neko-chan pun x guna buat masa ni sebab dia terlalu lemah. Vet akan cuba hydratekan dia balik dan bagi supplement untuk masalah hati tu. Biar dia sihat sikit baru tackle masalah lain. Vet pun tak berani buat rawatan antibiotik sebab NC lemah gila. Tunggu Neko-chan stabil sikit. Saya pun tunggu feedback dari doktor.
Reply With Quote
  #107  
Old 02-04-2010, 02:51 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default My dear Neko-chan

Yan,akak pun tak nak kata apa.mmg sedih tgk keadaan kucing yg sihat tiba2 jd camni mmg akak pun dah suspect Neko berkemungkinan ada FELv/FIP. ciri2 dah ada.byk2 sabar Yan.

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Jaundice tu mmg sahih.. putih mata, telinga dan 2/3 badan dia dah kuning. Kalau tak tengok betul2 memang x perasan (sebab warna kulit telinga Neko-chan mmg gelap sikit, tak putih pink macam kucing2 lain kat rumah ni. Bila doctor tunjuk baru perasan.

Macam mana ada masalah hati? Tu pun doktor tak boleh pin point dgn lebih tepat tapi suspected parasitic, tapi dia x tolak kemungkinan NC kena FIP. Buat masa ni, dia rawat symptom yang obvious iaitu masalah hati. Nak buat more test kat Neko-chan pun x guna buat masa ni sebab dia terlalu lemah. Vet akan cuba hydratekan dia balik dan bagi supplement untuk masalah hati tu. Biar dia sihat sikit baru tackle masalah lain. Vet pun tak berani buat rawatan antibiotik sebab NC lemah gila. Tunggu Neko-chan stabil sikit. Saya pun tunggu feedback dari doktor.
Reply With Quote
  #108  
Old 02-04-2010, 02:56 PM
gabriel gabriel is offline
...
 
Join Date: Jan 2010
Location: cheras
Posts: 83
Rep Power: 14
gabriel is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

as long as u have taken her to vet then its ok..at least ur cat is having the best treatment as soon as possible
Reply With Quote
  #109  
Old 02-04-2010, 05:05 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default My dear Neko-chan

She didn't make it.. She passed away at 3.19pm, at the vet. I brought her back and buried her near the parking lot at my apartment.
Reply With Quote
  #110  
Old 02-04-2010, 06:48 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 14
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Yan
Kak oni tumpang sedih, akak tau the feeling and it will not go off easily, tiap kali kita tengok kucing yg serupa kita kan teringatkan dia. bawa bersabar dik.
Reply With Quote
  #111  
Old 02-04-2010, 09:23 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default My dear Neko-chan

Tengah slowly berdepan dgn realiti, kak oni.. Hopefully bila masa berlalu, kurang sikit rasa rindu pada kucing tersayang

At the moment tengah fikirkan course of action untuk anak2 bulus yang lain kat rumah. Since the death of Neko-chan was due to liver failure, and somewhat vague (not sure why her liver failure progressed so fast). Saya tengah fikir samada nak hantar anak2 bulus yang lain untuk check-up or not.

Last edited by euanna; 02-04-2010 at 09:35 PM.
Reply With Quote
  #112  
Old 02-05-2010, 08:50 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

takziah atas kehilangan neko-chan...semoga bertabah
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #113  
Old 02-05-2010, 12:26 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Thanks Ina, slowly coming to grip with reality as they say :)
Reply With Quote
  #114  
Old 02-25-2010, 05:43 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default My Naughty Sherbet & Salem

Well, tiga minggu dah berlalu since Neko-chan passed away. Everything has passed by so quickly. Sekarang tengah rawat Sherbet, dia pun kena sakit yg sama macam arwah Neko-chan. Setelah selesai buat blood test Salem & Sherbet, nampaknya Sherbet aje yang ada masalah hati. Conclusion dari vet : liver toxicity, probably terkena some sort of racun. Berbincang dgn bf, perhati suasana rumah, fikir apa persamaan antara Sherbet dan arwah Neko-chan vs Salem.. akhirnya dapat conclusion (yang paling mungkin) penyebab keracunan hati yg dialami Neko-chan dan Sherbet.

Punca: Wangian automatic ambi pur yang terlalu dekat dgn food/water bowl durang. Kenapa Sherbet & Neko-chan aje? Sebab durang berdua kuat makan kibble berbanding Salem (Salem lebih suka wetfood / ayam dari kibble). Sepatutnya saya nampak perbezaan sejak dari saya pasang ambi pur tu, tapi sebab masa tu nak "diet"kan Neko-chan yg orang rata2 kata dia gemuk, maka bila selera durang susut saya tak kisah sgt. Sampaila semuanya terlambat utk Neko-chan. Ianya proses keracunan yg perlahan dan jangka masa agak lama, 3bulan lebih baru nampak durang keracunan. Kesannya lebih teruk pada Neko-chan sebab dia paling kuat makan dan paling mudah stress. Dia jugak ada sejarah sakit ringworm dan cirit-birit teruk dulu, so daya ketahanan dia lemah sedikit berbanding hero dua ekor kat rumah ni. Sekarang saya matikan ambi-pur tu, letak dlm bilik baju (no-cat zone sebab selalu baju kena gigit dgn Salem -.-' ) dan kena bagi Sherbet makan supplement setiap hari. Alhamdulillah, saya tukar vet dan nampaknya dgn supplement ni dia dah semakin sihat. Sekarang tunggu dia habiskan seminggu lagi supplement untuk blood test ketiga. Salem sihat walafiat sentiasa sbb dia ni kucing yg mmg stress free. Anyway, nasihat saya.. berhati2lah dgn penyembur wangian. Kerana benda berharga RM20, saya habis almost RM 1K untuk rawatan anak2 bulus dan kehilangan nyawa yg berharga. Although kematian Neko-chan boleh dikatakan sbg vet negligence, tapi saya tak kuasa nak elaborate.. benda dah berlalu, menangis air mata darah pun tak guna (itu yg mak saya selalu kata).
Itula dia umm feedback pasal kematian Neko-chan dan tahap kesihatan anak2 bulus kat rumah ni.
-------------------------------------------------------------------
On a cheery note, (tak boleh selalu sedih2 sangat, nanti stres).. saya buat D.I.Y dangling toy untuk anak2 bulus. Seronok tengok durang main.


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01263.JPG
Views:	217
Size:	45.9 KB
ID:	8953  

Last edited by euanna; 02-25-2010 at 09:21 AM.
Reply With Quote
  #115  
Old 02-25-2010, 10:45 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Thanks for the useful insight Yan...I pun dah alihkan AAirwick puff kat bilik diorang....because apa yang u cakap tu make sense sebab I ada baca somewhere kata hidung kucing sakit kalau dia hidu bau pewangi rumah. Saya perasan kalau saya terlupa nak alihkan airwick tu dr bilik diorang..yang sekor ni kerap bersin...yang lain tidak. Depending dgn badab kucing masing2 kot..
Apa pun better jgn letak...saya letak pewangi kalau diorang tak de lam bilik tu je... Malam saya akan alih dlm toilet...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #116  
Old 02-25-2010, 11:13 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default My Naughty Sherbet

Tks for the long elaboration ttg benda kecik2 yg kdg2 kita overlook dan pandang remeh.nampaknya cancel akak nak psg ambi pur kat rmh

yg masalah kuicng yg quiet & jarang bunyi ialah by the time kita discover sickenss durang,dah terlambat.mcm my Putih meowmy to Peterpan,Pokemon,Gemok,Kecik,Oni & Coklat. 1st week tgk dia limping,few days after that kwn dah tak mau mkn.the next week dah nazak

so akak rasa cara paling baik utk cegah ialah peratikan najis durang,kekerapan mkn & selalu2 pegang durang.at least klu durang mengiaw marah bila dipegang kita tau yg durang tak sihat atau ada sometime else.

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Thanks for the useful insight Yan...I pun dah alihkan AAirwick puff kat bilik diorang....because apa yang u cakap tu make sense sebab I ada baca somewhere kata hidung kucing sakit kalau dia hidu bau pewangi rumah. Saya perasan kalau saya terlupa nak alihkan airwick tu dr bilik diorang..yang sekor ni kerap bersin...yang lain tidak. Depending dgn badab kucing masing2 kot..
Apa pun better jgn letak...saya letak pewangi kalau diorang tak de lam bilik tu je... Malam saya akan alih dlm toilet...
Reply With Quote
  #117  
Old 02-25-2010, 11:42 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Quote:
Originally Posted by June View Post
Tks for the long elaboration ttg benda kecik2 yg kdg2 kita overlook dan pandang remeh.nampaknya cancel akak nak psg ambi pur kat rmh

yg masalah kuicng yg quiet & jarang bunyi ialah by the time kita discover sickenss durang,dah terlambat.mcm my Putih meowmy to Peterpan,Pokemon,Gemok,Kecik,Oni & Coklat. 1st week tgk dia limping,few days after that kwn dah tak mau mkn.the next week dah nazak

so akak rasa cara paling baik utk cegah ialah peratikan najis durang,kekerapan mkn & selalu2 pegang durang.at least klu durang mengiaw marah bila dipegang kita tau yg durang tak sihat atau ada sometime else.
Betul tu Kak June, sekarang salah satu habit saya ialah perhatikan warna dan kekerapan poo durang, lepas tu bila scoop pee clump masuk dlm plastik, saya akan pecahkan clump tu utk tgk warna pee (normal atau tak).
Reply With Quote
  #118  
Old 10-03-2010, 06:24 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default Welcome Baby Cat..

Wah.. dah lama tak post kat thread ni.. ai maklumla.. anak2 bulus dah besar2.. perangai biasa aje...

Update anak jantan sulung.. Sherbet :

Dah besar dah Sherbet, dah 2 tahun umur dia.. Tapi still manja..kadang2 datang tido celah ketiak

Salem pulak :



Dah setahun 10 bulan.. tapi perangai still macam kitten.. Bila bosan, merengek2 atas meja... Kalau tak dilayan akan gigit wayar / plastik / selipar .. hobi dia makan plastik .. selipar .. dah 1 mouse, 1 charger, 1 earphone serta 4 pasang selipar jadi mangsa dia setakat ni..

Ingat lagi kitten yang Kak June selamatkan kat ofis bulan Jun dulu..?



Lepas Kak June selamatkan, dia beri Suhaimy untuk jadi fosterer.. Jumaat lepas (1/10/10), saya adopt dia dari Suhaimy.. Alhamdulillah sihat, sekarang dia jadi baby baru saya.. Dah hantar utk FIV/FeLv test, alhamdulillah negatif.. kutu dah clear, deworm pun dah,... dia ada masalah ringworm sikit..so insya-allah minggu depan akan hantar dia untuk vaksin pulak..

Nama dia Shirahime (Puteri Putih) .. panggilan comel Shishi .. susah betul nak ambil gambar dia.. memang aktif sangat2.. Buat masa ni dia still dalam cage, kadang2 keluarkan biar dia main dalam bilik.. (sebab dia ada ringworm dan belum vaksin, so kena kuarantin dia dari jantan 2 ekor kat rumah ni..)






Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01355a.jpg
Views:	189
Size:	116.8 KB
ID:	10217   Click image for larger version

Name:	DSC01367.JPG
Views:	189
Size:	60.1 KB
ID:	10218   Click image for larger version

Name:	03102010149.jpg
Views:	187
Size:	85.3 KB
ID:	10219   Click image for larger version

Name:	03102010152.jpg
Views:	190
Size:	95.0 KB
ID:	10220   Click image for larger version

Name:	03102010157.jpg
Views:	178
Size:	104.9 KB
ID:	10221  

Click image for larger version

Name:	03102010169.jpg
Views:	191
Size:	540.7 KB
ID:	10222   Click image for larger version

Name:	03102010170.jpg
Views:	182
Size:	269.5 KB
ID:	10223   Click image for larger version

Name:	03102010172.jpg
Views:	178
Size:	357.1 KB
ID:	10224  
Reply With Quote
  #119  
Old 10-04-2010, 12:12 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Welcome Baby Cat..

Wah!! itu Puter Putih sangat menggiurkan. Mata biru you Kesian dgn sedara dia dah mati

Akak dok terfikir, si Puteri ni ikut sapa. Mak dia grey, tak perasan lak ada kucing yg macam kucing siam kat area office akak.

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Wah.. dah lama tak post kat thread ni.. ai maklumla.. anak2 bulus dah besar2.. perangai biasa aje...

Update anak jantan sulung.. Sherbet :

Dah besar dah Sherbet, dah 2 tahun umur dia.. Tapi still manja..kadang2 datang tido celah ketiak

Salem pulak :



Dah setahun 10 bulan.. tapi perangai still macam kitten.. Bila bosan, merengek2 atas meja... Kalau tak dilayan akan gigit wayar / plastik / selipar .. hobi dia makan plastik .. selipar .. dah 1 mouse, 1 charger, 1 earphone serta 4 pasang selipar jadi mangsa dia setakat ni..

Ingat lagi kitten yang Kak June selamatkan kat ofis bulan Jun dulu..?



Lepas Kak June selamatkan, dia beri Suhaimy untuk jadi fosterer.. Jumaat lepas (1/10/10), saya adopt dia dari Suhaimy.. Alhamdulillah sihat, sekarang dia jadi baby baru saya.. Dah hantar utk FIV/FeLv test, alhamdulillah negatif.. kutu dah clear, deworm pun dah,... dia ada masalah ringworm sikit..so insya-allah minggu depan akan hantar dia untuk vaksin pulak..

Nama dia Shirahime (Puteri Putih) .. panggilan comel Shishi .. susah betul nak ambil gambar dia.. memang aktif sangat2.. Buat masa ni dia still dalam cage, kadang2 keluarkan biar dia main dalam bilik.. (sebab dia ada ringworm dan belum vaksin, so kena kuarantin dia dari jantan 2 ekor kat rumah ni..)






Reply With Quote
  #120  
Old 10-04-2010, 03:55 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Hehe.. vet kata dia ni macam burmese cross.. apa2 ajela.. tp coloring dia unik.. telinga, hidung coklat.. kaki ada coklat sikit.. ekor belang2.. ehehe comel dan aktif gila..

Kalau saya masuk bilik dia aje.. bukan main bising lagi, panjat2 cage.. bila lepaskan keluar dari cage.. berguling2 kat kaki.. sibuk berlari2 ke sana kemari.. siapla abang 2 ekor kat rumah ni melayan dia bila dah boleh lepas nanti
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.