Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #221  
Old 08-09-2010, 09:24 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 13
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by md.salleh View Post

5) Oh & by the way, there is nothing wrong for committees' cats to win the show, but people like ryokokiddo & hani14 don't have to LIE by hiding the fact that THEY ARE THE COMMITTEE.
..
EXCUSE ME MD.SALLEH
for your infomation me n ryoko n kak hani ARE NOT MCFA COMMITTEE. mcm mana nak cakap ye bagi orang macam u nie paham???in english???in malay???or other language?????
is dat wrong for us to keep contact mcfa before the show juz to get the information and to tell u guys??is dat wrong??
yang u beria sgt nak ckp kitorang nie comittee nape ye???????pelik la u nie??
or u yang nak sgt jadi comittee tp ismail reject u???haha no wonder la klu u kene reject sbb perangai u yang mmg mcm nie
and for your info kitorang especially kak hani cume nak tolong orang-orang dekat cnie tuk dapatkan maklumat mengenai show tu and BAIK DGN ISMAIL XBERMAKNA KTRANG NIE COMITTEE OK?????
lupa plak..xguna nak ckp dgn orang yang xretii bahasa cam u nie.
well sudah2 la tue..xpenat ke keep dengki dgn orang laen??
apa dapat???
Reply With Quote
  #222  
Old 08-09-2010, 09:40 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 13
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by md.salleh View Post

5) Oh & by the way, there is nothing wrong for committees' cats to win the show, but people like ryokokiddo & hani14 don't have to LIE by hiding the fact that THEY ARE THE COMITTEE..
HELLO??
Macam mane u tau yang kitorang nie comittee??
Ada ke kitorang kat meja pendaftaran semalam??
Or jadi steward dan sebagainya??

Sekali lagi nak explain,kitorang bukan comittee..
Nak tau jugak,ape yang membuatkan u kata kitorang nie comittee??
Bagus sangat la nak kata kitorang tipu bagai nie?
Buktikan yang kitorang comittee mcfa!!

Sudah2 la wehh nak memburuk buruk kan show nie..


Orang2 macam nie la yang Ismail maksudkan awal2 pagi tu.
Reply With Quote
  #223  
Old 08-09-2010, 09:47 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 13
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Sembang Sembang MCFA Cat Show - 8/8/10

Congrats jugak kat kak hani!! hehehe..
hope kita dapat enjoy for the next cat show macam mcfa show nie..
Tahniah jugak pada yang menang..
Pada yang tak menang,jangan rasa terkilan or what..sebab semua kucing2 yang masuk bertanding cantik2!!
Dan pada yang tak kena mengena,jangan nak memekak kat sini..

*dah nak puasa lagi berapa hari,sudah2 la buat dosa..
berbaik baik lah sesama kita.. peace!
Reply With Quote
  #224  
Old 08-09-2010, 10:03 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 13
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Sembang Sembang MCFA Cat Show - 8/8/10

yup yup..besh2 walaupun event bertukar tempat last min yang penting sumernye berjalan lancar..tp biase la..mana ada benda yang sempurna kat dunia nie kecuali "'MEREKA-MEREKA" yang bajet SEMPURNA kat sini dan yang hanya nampak kelemahan orang jer..
banyak juga yang masuk eyh especially bengal kan??well congrat la pada yang menang..alhamdulillah la sume berjalan lancar. xrugi pun join walaupun sampai mlm tp enjoy kan..
agak2 akak ade ke orang-orang yang talam dua muka and hipokrit tu datang???hehehe mesti ada punya, maklum la..dorang kan umpama wartawan tabloid yang nak cari kekurangan dan kelemahan majlis tuk disiarkan dan dihebahkan satu malaysia.huhuhu
sape2 ada pic tu upload la kat cnie k.
hope show pada masa depan akan lebih meriah kan
Reply With Quote
  #225  
Old 08-09-2010, 10:14 PM
md.salleh md.salleh is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Rep Power: 0
md.salleh is on a distinguished road
Default Re: Sembang Sembang MCFA Cat Show - 8/8/10

ceh masuk bakul angkat sendiri

hush enter "busket" self pull up
Reply With Quote
  #226  
Old 08-09-2010, 10:30 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 14
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by Coony View Post
I did not attend the show but from the bit I gather here this show is a total failure. I guess some of the forumers here are just been kind to say it's a success, to me this is not helping as the organizer will get the wrong message.

Firstly a 6 rings show was not deliver accordingly. The low show count is 1 thing but outnumber by the HHP is bad for a TICA pedigree cat show (supposing an International cat show for pedigree). I heard there were no vetting in & there were cats with fungal, flea & smelly unbath cats which is very unfair to the exhibitors who kept their cat clean & healthy.

The rude address to the public in the morning by the president show how arrogant this guy is & I believe that TICA will truly felt embarrass by his action if they know what he did. Having the public so close & leaning on the judging table is not to be allow as it will disturb & distract the judging, not to mention another stress for the cat, this will definitely goes down to TICA show record (another embarrassment for Malaysian cat fancy) Having some of the judges to judge the same cats all over again is tiring & stressful to the judges just becoz the organizer fail to get the other 2 judges promise for a 6 rings show.

So!! I'm sorry to say there is nothing here that I can see to justify that this is a successful show in any way. Offcoz there is no cat show that do not come with some hiccup but this is not any hiccup it is the failure to hold a show probably.


U are totally right Jimmy.


Kepada yang lain2, kita dah dengar otai catshow bagi ulasan. Sebagai seorang yg penah sama2 terlibat dalam penganjuran catshow, dan antara individu yang paling kerap menyertai show, bukan sahaja di Malaysia, tapi juga di luar negara, beliau dah point out apa kelemahan show semalam.

Kita dah tahu kelemahan, kelebihannya sama-sama la kita pikirkan... mgkin dapat ramai kawan baru, dpat tukar2 pendapat, dapat hadiah yg 'berbaloi' tu, dan lain-lain..

Sedarlah, dengan menyokong orang yang tak sepatutnya disokong, menyebabkan bnyak masalah akan timbul dan dah timbul pun! Judge2 TICA pun MUNGKIN dah mula meletakkan standard yg rendah terhadap penganjuran catshow di Malaysia...

Kepada yang menang, TAHNIAH!

Yg tak menang, cuba lagi di show akan datang (President siap umum tarikh next show lagi!)

Sekian
Reply With Quote
  #227  
Old 08-09-2010, 10:33 PM
dog is my buddy's Avatar
dog is my buddy dog is my buddy is offline
PetFinder Moderator
 
Join Date: May 2008
Location: Penang
Posts: 2,359
Rep Power: 17
dog is my buddy has disabled reputation
Default Re: Sembang Sembang MCFA Cat Show - 8/8/10

Ms Hani,
Why open another new thread for MCFA Cat Show - 8/8/10 ?
you already wrote many at thread http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=4693
Please continue any new update about information and photo for Sembang Sembang MCFA Cat Show - 8/8/10. Kah Bagus?
__________________
Please review Petfinder Forum Rules , or if you are new, or have not yet read them, please get familiar with them. Thanks. Petfinder Forum rules

Sometimes,things in life are out of our control. We just need to accept the fact.
Rocky, Ricky and Rusty is my best friend.

Last edited by dog is my buddy; 08-09-2010 at 10:34 PM. Reason: same thread title MCFA Cat Show - 8/8/10
Reply With Quote
  #228  
Old 08-10-2010, 01:05 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 15
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

rasanya lama dah tak memberi pendapat dalam pf ni kerana selalunya pendapat tersebut akan di salah sangka kan oleh org2 yg berfikiran secara bias.

di kampung sebelah pernah di bincangkan mengenai sebuah cat club yg akhirnya di gantung/di tutup oleh kerana masalah dalam penggurusan organisasi tersebut.

saya rasa lebih baik sekiranya kita mengambil tindakan tunggu dan lihat sahaja. tidak perlulah bertikam lidah kerana tujuan forum ini adalah untuk mendapat lebih ramai kenalan yg mempunyai minat yg sama dan pengetahuan tentang pets.

Sekiranya Mfca di uruskan dengan baik saya pasti mcfa akan terus wujud dan mengadakan lebih banyak cat shows di masa akan datang (tahun ni tak sempat lg gi mana2 cat show).
tetapi sekiranya benar ada kepincangan dalam organisasi mcfa biarkan si luncai terjun dengan labunya.
Reply With Quote
  #229  
Old 08-10-2010, 01:08 AM
grrrrrrrk grrrrrrrk is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 43
Rep Power: 0
grrrrrrrk is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Saya juga setuju dgn apa yg en Zarul katakan.

Two thumbs up.
Reply With Quote
  #230  
Old 08-10-2010, 03:29 AM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 13
hhplover is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
saya rasa lebih baik sekiranya kita mengambil tindakan tunggu dan lihat sahaja.
Saya kurang bersetuju dengan tindakan sebegini. Lihat apa dah jadi dengan show ini. Ini disebabkan kebanyakan kita hanya tunggu dan lihat dan membiarkan dia (Presiden) buat sesuka hati, akibatnya :-
1. Pengorganisasian Cat Show mendapat nama buruk di pandangan antarabangsa (TICA International Judge)
2. Show di tempat yang sempit dan tidak sepertimana dijanjikan
3. Mana dia 6 rings? Mana dia 6 kategori HHP?
4. Status `International' Cat Show Malaysia menjadi standard National
5. Pengurusan show yang tidak terurus dan mengelirukan
6. Cats Eye dan IAMS kecewa dengan venue dan promosi show yang kurang, menyebabkan kurangnya pengunjung, membuatkan organisasi lain akan sukar mendapatkan penajaan untuk cat show yang lain.
7. Ramai peserta merasa tertipu

Masalahnya, ramai dari kita yang menutup sebelah mata tentang kepincangan di atas. Saya tak menyalahkan mereka, kerana pada mereka, asal ada show itu sudah dikira cukup baik. Ada di antara mereka yang tidak menyokong Ismail secara peribadi, tetapi disebabkan mahukan show, mereka membela Ismail membuta tuli.
Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
tidak perlulah bertikam lidah kerana tujuan forum ini adalah untuk mendapat lebih ramai kenalan yg mempunyai minat yg sama dan pengetahuan tentang pets.
Saya setuju.

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
tetapi sekiranya benar ada kepincangan dalam organisasi mcfa biarkan si luncai terjun dengan labunya.
Luncai = Ismail
Labu = Adik beradik dan sedara mara Ismail
Labi = MCFA members and adhoc committee members

Saya setuju membiarkan luncai terjun dengan labunya, tetapi saya tak sanggup melihat labi sama-sama terjun. Terus terang saya katakan saya sayang MCFA dan akan terus menyokongnya, tapi saya tak rela diperbodohkan atau ditipu oleh luncai dan labunya. Di sebabkan oleh Ismail, kita sama-sama bertelagah dan bermasam muka dan semua orang menjadi kalah dalam hal ini, kecuali Ismail dan kedainya yang akan jadi pemenang. Oleh itu, saya benar-benar berharap semua labi di Malaysia (termasuk saya) sedar akan hal ini, dan bersatu lakukan sesuatu bagi menaikkan imej Malaysia Cat Show di mata dunia. Jangan tunggu dan lihat, kerana akibat buruk bukan saja pada kita tetapi pada kawan-kawan kita dan seluruh pencinta kucing di Malaysia.

Last edited by hhplover; 08-11-2010 at 11:02 PM.
Reply With Quote
  #231  
Old 08-10-2010, 07:43 AM
jojo1968 jojo1968 is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 10
Rep Power: 0
jojo1968 is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

I agree with hhplover. Well said, for the benefit of Labi & members. I've spoken to some of the committee members (Labi) & participants. It seemed that even the new AJK has already felt the pinch of this so-called "human being" by the name of ISMAIL MOHD ALI. They have now started to understand what the exAJK disagrees with ISMAIL MOHD ALI, who continously brags about able to hold the show "even if all the committees resign". why? because he thinks he can always grab any tom dick & harry to be the next committee. And therefore you will see that even after 3 shows, the quality of the show stay at the same level if not deteriorates because of new committees.

The same thing goes with his customers. You don't see the same customers coming back to his shop! Because 90% of them feel cheated. Even the committees don't buy from him! Even the Tan Sri daughter who is financially stable don't go there anymore! She stopped joining the show even after the first show! His strategy is to keep on cheating his customers because "there will always be another customer to cheat tomorrow!". That is exactly why he need to hold shows to promote his cat-producing-backyard-factory called "Imadi", to lure in new & unsuspecting customers.

To the new committees & members - hold an AGM, change your president (which I bet you cannot..) & move forward. Or leave with dignity like the exAJK.
Reply With Quote
  #232  
Old 08-10-2010, 09:26 AM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Korang yang join show hari tu, i hope korang boleh nampak sendiri betapa banyak kelemahan pada show tersebut. even pada perjalanan show, pada judges, peserta-peserta dan kucing-kucing yang ada.

Kami bukan nak menjatuhkan MCFA. saya pun happy ada kelab yang bernaung bawah TICA. it's a good thing u know. tapi, if show di Empire Gallery tu yang menjadi satu kebanggaan, maka pincanglah ia. sepertimana apa yang dicakapkan oleh jimmy, HHPlover and few more persons here, kita kalau boleh, cuba tunjuk pada TICA judges yang kita mampu menjalankan show yang dpt impresskan diorang. saya percaya, diorang balik after show ni, sure kena buat laporan untuk TICA. apa agaknya kandungan laporan judges tentang show hari tu..even 2 orang judges yang tolak untuk jadi judge show hari tu pun terpaksa buat surat kenapa diorang menolak untuk jadi judge MCFA show...tentu kandungan surat tu juga menggerunkan kita semua.

Pergaduhan teks (macam perbalahan mulut la ni) kat sini bukan pergaduhan kosong. kami cuba untuk mengajar apa yang kami tahu. kami bukan orang baru. pada yang kurang ajar pada saya dulu, saya maafkan. sebab diorang kurang ilmu dalam cat show.

untuk sekarang, kita cuba pikir masing-masing macamana kita nak cover balik imej MCFA yang saya fikir sudah rosak di mata TICA. saya tak pelik if lepas ni, kelab besar TICA ni akan menarik balik naungan dia untuk MCFA. tapi, sebelum diorang berbuat demikian, kita terlebih dahulu kena buktikan yang MCFA tu sebenarnya boleh organize show yang bagus. taknak dah jadi macam Empire Gallery. dengarnya ada lagi show MCFA yer bulan November ni? please la this time prepare awal-awal. venue confirm awal-awal..if ada sebarang perubahan or latest news, terus inform dalam ni..salah tu if sorok the venue changes last minute. tak keruan peserta yang terlibat dibuatnya.

pasal Ismail, i malas dah nak argue. semua orang tau dah. yang still nak menyokong dia, apa kita boleh buat. yang tidak menyokong dia macam saya, kita try lah cari solution demi kebaikan MCFA sendiri. hope TICA akan bagi peluang kedua buat MCFA.

Sekian..Wassalam.
Reply With Quote
  #233  
Old 08-10-2010, 09:58 AM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by kyoko_kiddo View Post
EXCUSE ME MD.SALLEH
for your infomation me n ryoko n kak hani ARE NOT MCFA COMMITTEE. mcm mana nak cakap ye bagi orang macam u nie paham???in english???in malay???or other language?????
is dat wrong for us to keep contact mcfa before the show juz to get the information and to tell u guys??is dat wrong??
yang u beria sgt nak ckp kitorang nie comittee nape ye???????pelik la u nie??
or u yang nak sgt jadi comittee tp ismail reject u???haha no wonder la klu u kene reject sbb perangai u yang mmg mcm nie
and for your info kitorang especially kak hani cume nak tolong orang-orang dekat cnie tuk dapatkan maklumat mengenai show tu and BAIK DGN ISMAIL XBERMAKNA KTRANG NIE COMITTEE OK?????
lupa plak..xguna nak ckp dgn orang yang xretii bahasa cam u nie.
well sudah2 la tue..xpenat ke keep dengki dgn orang laen??
apa dapat???
hahahaha....
btol2...
Reply With Quote
  #234  
Old 08-10-2010, 10:14 AM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Luncai = Ismail
Labu = Adik beradik dan sedara mara Ismail
Labi = MCFA members and adhoc committee members

hye...

saye rase tak perlu lah kamu same kan seperti diatas... saye juga ahli MCFA & menyertai cat show tersebut..

jika kamu ada masalah dengan ismail,kenapa perlu babitkan & umpamakan kami seperti berikut?

saya tau itu hanye perumpamaan,tp banyak lagi cara boleh kamu sampai kan selain separti umpamakan dengan nama haiwan..

fikir la jika kamu diumpamakan lebih teruk dari itu... tak perlu lah contoh diberikan seperti yang kamu lakukan...

thanks..
Reply With Quote
  #235  
Old 08-10-2010, 11:45 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by jasmine forever View Post
Luncai = Ismail
Labu = Adik beradik dan sedara mara Ismail
Labi = MCFA members and adhoc committee members

hye...

saye rase tak perlu lah kamu same kan seperti diatas... saye juga ahli MCFA & menyertai cat show tersebut..

jika kamu ada masalah dengan ismail,kenapa perlu babitkan & umpamakan kami seperti berikut?

saya tau itu hanye perumpamaan,tp banyak lagi cara boleh kamu sampai kan selain separti umpamakan dengan nama haiwan..

fikir la jika kamu diumpamakan lebih teruk dari itu... tak perlu lah contoh diberikan seperti yang kamu lakukan...

thanks..
Jasmine , ooo jasmine..

I baca post you berkenaan isu ini dari awal sampai sekarang.. terang-terang ada yang ada masalah dengan so called Ismail. mereka tak membabitkan sesiapa pun, hanya tujukan pada yang berkenaan..sehinggalah.. ada beberapa orang yang berbesar hati membela ismail yang mana tuan punya nama tiada langsung di sini.. Tiada siapa yang suruh anda lindungi atau jadi peminat kipas mati pada Ismail. members di sini lebih membincangkan dan bimbangkan tentang kelab itu sendiri.. Apabila dibincangkan secara umum , anda terasa. kenapa? kerana anda dengan post post anda sebelum ini, dan juga ada yang letakkan post post membalas seperti perangai kebudak-budakkan yang bergaduh masa bermain sembunyi-sembunyi. Mungkin juga kebanyakkan anda lupa, siapa yang disebalik nickname yang anda semua baca, kita lupa ada yang jauh lebih berpengalaman yang tak mungkin kita gapai.. Selidiklah dulu. kalau kita setahun jagung, kita mengaku, kita belajar..itu tujuan thread nie.. Dan dengan itu saya setuju dengan cikgu Zarul.

Setakat ini, walaupun saya tak pergi ke cat show itu atau pun kenal secara terus dengan mana-mana pihak dan hanya membaca dari pembacaan, thread ini berjaya.. Kenapa? Kerana ramai super otai yang sanggup meluangkan masa memberi pendapat. patut anda semua rasa bertuah kerana setelah sekian lama, otai-otai yang serius dalam kekucingan , yang menjadikan kekucingan itu hidup mereka datang dan memberi pendapat.

Janganlah terlampau taksub dan tak mahu mendengar dari kedua-dua belah pihak, banyak lagi yang kita perlu belajar. dan untuk melindungi orang yang tak berani langsung mempertahankan dirinya walaupun online dan offline, yang tak memberikan apa2 tapi hanya sakit hati.. saya rasa, pada penghujungnya..tidak berbaloi pun. Salah orang lain, tak payah kita serah diri untuk tanggung, lagipun orang lain pun tidak suruh anda menangung.

Fikir fikirkanlah.. 2 cents from me..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #236  
Old 08-10-2010, 02:08 PM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 13
hhplover is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by jasmine forever View Post
saye rase tak perlu lah kamu same kan seperti diatas... saye juga ahli MCFA & menyertai cat show tersebut..
jika kamu ada masalah dengan ismail,kenapa perlu babitkan & umpamakan kami seperti berikut?
saya tau itu hanye perumpamaan,tp banyak lagi cara boleh kamu sampai kan selain separti umpamakan dengan nama haiwan..
Jasmine,
Saya minta maaf kalau Jasmine tersinggung. Tapi yang sebenarnya Labi bukan nama binatang, nama binatang/haiwan ialah Labi-Labi. Nama Labi saya ambil dari cerita Allahyarham P.Ramlee, iaitu nama pelakon dalam filem itu.

Dari post-post Jasmin, nampak sangat Jasmin mementingkan diri sendiri. Pada Jasmin, asal ada cat show itu sudah dikira cukup baik. Yang penting kucing Jasmin dapat masuk show, collect gift dan sekiranya bernasib baik ada menang. Jasmin tak peduli kualiti show, cara show di jalankan, berbaik dan berkenalan secara sihat dengan orang lain, akibat buruk pada peserta lain, akibat buruk pada nama Malaysia dan akibat buruk pada nama MCFA.

Saya tidak langsung against MCFA. Kalau saya against, saya tidak menyertai show lepas. Saya kritik MCFA kerana saya sayangkan MCFA dan mahu MCFA lebih berjaya. Masalahnya, MCFA ditadbir oleh Presiden yang tidak mahu langsung dikritik, enggan menerima pendapat, sombong, suka menipu, tidak langsung mahu mengaku silap dan menganggap MCFA adalah kepunyaannya seorang. Dia lupa bahawa MCFA adalah kepunyaan semua ahlinya. Itu sebab saya bimbang sekiranya apa-apa terjadi, MCFA akan mendapat nama buruk maka berkuburlah MCFA di Malaysia. Kita semua yang rugi.
Reply With Quote
  #237  
Old 08-10-2010, 02:51 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 14
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by hhplover View Post
Jasmine,
Saya minta maaf kalau Jasmine tersinggung. Tapi yang sebenarnya Labi bukan nama binatang, nama binatang/haiwan ialah Labi-Labi. Nama Labi saya ambil dari cerita Allahyarham P.Ramlee, iaitu nama pelakon dalam filem itu.

Dari post-post Jasmin, nampak sangat Jasmin mementingkan diri sendiri. Pada Jasmin, asal ada cat show itu sudah dikira cukup baik. Yang penting kucing Jasmin dapat masuk show, collect gift dan sekiranya bernasib baik ada menang. Jasmin tak peduli kualiti show, cara show di jalankan, berbaik dan berkenalan secara sihat dengan orang lain, akibat buruk pada peserta lain, akibat buruk pada nama Malaysia dan akibat buruk pada nama MCFA.

Saya tidak langsung against MCFA. Kalau saya against, saya tidak menyertai show lepas. Saya kritik MCFA kerana saya sayangkan MCFA dan mahu MCFA lebih berjaya. Masalahnya, MCFA ditadbir oleh Presiden yang tidak mahu langsung dikritik, enggan menerima pendapat, sombong, suka menipu, tidak langsung mahu mengaku silap dan menganggap MCFA adalah kepunyaannya seorang. Dia lupa bahawa MCFA adalah kepunyaan semua ahlinya. Itu sebab saya bimbang sekiranya apa-apa terjadi, MCFA akan mendapat nama buruk maka berkuburlah MCFA di Malaysia. Kita semua yang rugi.
Atau lebih teruk, tidak akan ada lagi mana-mana club di MALAYSIA ini bernaung dibawah TICA... Dan ini sekaligus menyusahkan *breeder2 yang berdaftar dengan TICA untuk showkan kucing mereka di sini...

*Tidak termasuk backyard breeder yer!

Last edited by mctabbywhite_exo; 08-10-2010 at 02:58 PM.
Reply With Quote
  #238  
Old 08-10-2010, 02:51 PM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by hhplover View Post
Jasmine,
Saya minta maaf kalau Jasmine tersinggung. Tapi yang sebenarnya Labi bukan nama binatang, nama binatang/haiwan ialah Labi-Labi. Nama Labi saya ambil dari cerita Allahyarham P.Ramlee, iaitu nama pelakon dalam filem itu.

Dari post-post Jasmin, nampak sangat Jasmin mementingkan diri sendiri. Pada Jasmin, asal ada cat show itu sudah dikira cukup baik. Yang penting kucing Jasmin dapat masuk show, collect gift dan sekiranya bernasib baik ada menang. Jasmin tak peduli kualiti show, cara show di jalankan, berbaik dan berkenalan secara sihat dengan orang lain, akibat buruk pada peserta lain, akibat buruk pada nama Malaysia dan akibat buruk pada nama MCFA.

Saya tidak langsung against MCFA. Kalau saya against, saya tidak menyertai show lepas. Saya kritik MCFA kerana saya sayangkan MCFA dan mahu MCFA lebih berjaya. Masalahnya, MCFA ditadbir oleh Presiden yang tidak mahu langsung dikritik, enggan menerima pendapat, sombong, suka menipu, tidak langsung mahu mengaku silap dan menganggap MCFA adalah kepunyaannya seorang. Dia lupa bahawa MCFA adalah kepunyaan semua ahlinya. Itu sebab saya bimbang sekiranya apa-apa terjadi, MCFA akan mendapat nama buruk maka berkuburlah MCFA di Malaysia. Kita semua yang rugi.
hye...

ok...sye pun mnta maaf sekiranya sye pun mementingkan diri,tp bg saye selagi hal seperti ni (cm kite bncang2 sume ni la kn) you all yang da lame,jauh lagi tau mengenai cat show ni tak kemukakan kepada presiden sendiri,sampai ble kite semua nak macam ni?

mmg saye syg MCFA, malah bukan sye sahaje,kamu & kawan2 yg lain pun syg kn MCFA kn?
jadi sye rase klo setkat bergado macam ni, menyakitkan hati mane2 pihak, smpai next show pun tak kn habis, betol tak?

baik sesiape yang arif pergi berbincang sendiri dengan pengerusi mengenai hal ni supaya saya & peserta2 lain dapat join next show dengan lebih senang hati.

kite nak semua enjoy & MCFA jadi kelab yang jauh lebih bagus,itu sahaja!

akhir sekali, selamat berpuase kepada rakan2 PF...

thanks
Reply With Quote
  #239  
Old 08-10-2010, 03:22 PM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 13
hhplover is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Ini yang diambil dari thread yang di tutup semalam.

From Hani14
Salam semua..
Tahniah kpd semua peserta yg telah berjaya mendapat top 10 dan berjaya membawa balik sekampit besar cat eye, trophy & beautiful rossete.
Yg tidak berjaya pun tidak pulang dgn tangan kosong..kesemua peserta dapat membawa balik sekampit 1.5kgs cat eye & Iams. Memang berbaloi.. pada mulanya hhp hanya ditandingkan untuk 3 rings tetapi telah ditambah kepada 6 rings.
Tahniah juga kepada semua ajk & president mcfa yg telah menjayakan event ini dengan jayanya. Walaupun terdapat sikit kelam kabut.. tetapi itu adalah perkara normal bagi mana2 event pun. Apapun event kali ini dapat merapatkan ahli2 & perserta2 yg ada.. dapat dilihat juga dimana perserta2 lain bekerjasama dan lebih mesra berbanding dgn show yg lalu.
Walaupun MCFA & presidentnya En. Ismail telah menerima byk tohmahan dan kutukan tetapi beliau menerimanya dgn positif.. dan event ini tetap berjalan dgn sukses sekali. TAHNIAH sekali lagi..

From : Ryokodeichi
Congrats jugak kat kak hani!! hehehe..
hope kita dapat enjoy for the next cat show macam mcfa show nie..
Tahniah jugak pada yang menang..

From : Kyokokiddo
yup yup..besh2 walaupun event bertukar tempat last min yang penting sumernye berjalan lancar..tp biase la..mana ada benda yang sempurna kat dunia nie kecuali "'MEREKA-MEREKA" yang bajet SEMPURNA kat sini dan yang hanya nampak kelemahan orang jer..
hope show pada masa depan akan lebih meriah kan

From : Mdsalleh
ceh masuk bakul angkat sendiri
hush enter "busket" self pull up

Setuju dengan MdSalleh!
Kalau ini yang dikatakan sukses dan berjaya.... Nampak sangat yang berkenaan hanya syok sendiri, dan begitu rendah/murah meletakkan standard cat show. Ish.. menakutkan. Kucing saya ada jugak yang dapat top 10, tapi saya malu mau mengakuinya disebabkan standard show yang rendah.
Nampak sangat mereka ini sengaja membutakan mata dengan segala kepincangan yang ada. Terpaksa bukak thread lain kerana disini segala kepincangan telah didedahkan.
Sempena bulan Ramadhan yang mulia ni, saya harap pada mereka yang berkenaan (termasuklah saya), bukalah minda, muhasabah diri dan belajar menerima dan mengakui kelemahan sendiri. Jangan dibiarkan diri hanyut dengan pujian sesama sendiri, kelak nanti hanyut lemas. Yang dibela dan diagungkan, tidak akan menolong... percayalah.

HAPPY RAMADHAN AL MUBARAK TO ALL!
Reply With Quote
  #240  
Old 08-10-2010, 04:48 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 15
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by hhplover View Post
Saya kurang bersetuju dengan tindakan sebegini. Lihat apa dah jadi dengan show ini. Ini disebabkan kebanyakan kita hanya tunggu dan lihat dan membiarkan dia (Presiden) buat sesuka hati, akibatnya :-
1. Pengorganisasian Cat Show mendapat nama buruk di pandangan antarabangsa (TICA International Judge)
2. Show di tempat yang sempit dan tidak sepertimana dijanjikan
3. Mana dia 6 rings? Mana dia 6 kategori HHP?
4. Status `International' Cat Show Malaysia menjadi standard National
5. Pengurusan show yang tidak terurus dan mengelirukan
6. Cats Eye dan IAMS kecewa dengan venue dan promosi show yang kurang, menyebabkan kurangnya pengunjung, membuatkan organisasi lain akan sukar mendapatkan penajaan untuk cat show yang lain.
7. Ramai peserta merasa tertipu

Masalahnya, ramai dari kita yang menutup sebelah mata tentang kepincangan di atas. Saya tak menyalahkan mereka, kerana pada mereka, asal ada show itu sudah dikira cukup baik. Ada di antara mereka yang tidak menyokong Ismail secara peribadi, tetapi disebabkan mahukan show, mereka membela Ismail membuta tuli.

Saya setuju.


Luncai = Ismail
Labu = Adik beradik dan sedara mara Ismail
Labi = MCFA members and adhoc committee members

Saya setuju membiarkan luncai terjun dengan labunya, tetapi saya tak sanggup melihat labi sama-sama terjun. Terus terang saya katakan saya sayang MCFA dan akan terus menyokongnya, tapi saya tak rela diperbodohkan atau ditipu oleh luncai dan labunya. Di sebabkan oleh Ismail, kita sama-sama bertelagah dan bermasam muka dan semua orang menjadi kalah dalam hal ini, kecuali Ismail dan kedainya yang akan jadi pemenang. Oleh itu, saya benar-benar berharap semua labi-labi di Malaysia (termasuk saya) sedar akan hal ini, dan bersatu lakukan sesuatu bagi menaikkan imej Malaysia Cat Show di mata dunia. Jangan tunggu dan lihat, kerana akibat buruk bukan saja pada kita tetapi pada kawan-kawan kita dan seluruh pencinta kucing di Malaysia.
bukan apa. telah banyak yang di bincangkan mengenai presiden mcfa itu namun masih ada lagi yg mempertahankan beliau.
saya sebagai org luar hanya mampu menunggu dan lihat sahaja sama ada mcfa akan terus bertahan atau mengalami nasib yang sama seperti sebuah kelab kucing tak lama dahulu.
kepada ahli2 kelab saya nasihatkan agar meminta agm di adakan supaya semua persoalan terutama dari segi pengurusan kewangan dapat di bentangkan kepada semua yang menjadi ahli.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TICA or CFA or FiFe show - yes or no? starsport Cats & Kittens 4 01-02-2011 06:16 PM
MCFA CAT SHOW 8 August? Think Again... pedigreelover Events 23 06-02-2010 06:30 PM
MCFA CAT SHOW 25 April? Think Again... hhplover Events 40 04-06-2010 10:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.