Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Closed Thread
 
Thread Tools
  #141  
Old 09-03-2010, 10:22 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 14
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Oshyn View Post
maybe kak Nurul x upload lgi gmbr2 baru diorang...
skarang msti da montel2 lgi kan?

Maksud saya kenapa letak advertisement gambar diorang yang kecik? Patut letak recent pictures la kan?

Hmmm... Sure lagi montel n gebus gebas! Dah start makan kibbles Blackwood kitten kot...
  #142  
Old 09-03-2010, 10:46 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

korang agak2 la..aku kenal kak nurul..xkan la dia nak jual..dia tu true cat lover..
xkan dia nak jual..kalau korang tgok pun dia byk kutuk2 org len jual kcg..xkan dia nak jual gak..harituh baby exo ni sakit2..ekor pun da xde bulu..da kurus2..tp da ok kot skrg..
  #143  
Old 09-03-2010, 10:49 PM
Oshyn's Avatar
Oshyn Oshyn is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
Oshyn is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by mctabbywhite_exo View Post
Maksud saya kenapa letak advertisement gambar diorang yang kecik? Patut letak recent pictures la kan?

Hmmm... Sure lagi montel n gebus gebas! Dah start makan kibbles Blackwood kitten kot...
erm, betol jugak. itu kena tnya kak Nurul sendiri...
haha... mesti adorable sgt tgk diorang kunyah kibbles...
  #144  
Old 09-03-2010, 10:53 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 14
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by shahcats View Post
korang agak2 la..aku kenal kak nurul..xkan la dia nak jual..dia tu true cat lover..
xkan dia nak jual..kalau korang tgok pun dia byk kutuk2 org len jual kcg..xkan dia nak jual gak..harituh baby exo ni sakit2..ekor pun da xde bulu..da kurus2..tp da ok kot skrg..
Tula, die ade ckap yg die xnak jual sebab syang sume skali... Ntah2 kes orang tipu x? Guna gambar anak kucing kak Nurul, pastu letak dalam tu. Pastu taknak fussy buyers plak tuh! Sahla kot orang tipu ni, bukan Kak Nurul.

Shahcats, betul ke sakit? Saya rasa kes tipu ni, kalau sakit, takkan kak nurul nak jual. Ni kes sama macam yang kat Kelantan tu...
  #145  
Old 09-03-2010, 10:54 PM
Oshyn's Avatar
Oshyn Oshyn is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
Oshyn is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by shahcats View Post
korang agak2 la..aku kenal kak nurul..xkan la dia nak jual..dia tu true cat lover..
xkan dia nak jual..kalau korang tgok pun dia byk kutuk2 org len jual kcg..xkan dia nak jual gak..harituh baby exo ni sakit2..ekor pun da xde bulu..da kurus2..tp da ok kot skrg..
erm... ade jugak dgr die ckp dlu, mmg die x ske jual kucing... she will just open for adoption... tp adopter WAJIB jaga elok2 and keep updating the kids condition....
  #146  
Old 09-03-2010, 11:02 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 14
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Saya percaya yang tu bukan Kak Nurul. Ni mesti kes menipu orang lagi nih!
  #147  
Old 09-03-2010, 11:03 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by mctabbywhite_exo View Post
Shahcats, betul ke sakit? Saya rasa kes tipu ni, kalau sakit, takkan kak nurul nak jual. Ni kes sama macam yang kat Kelantan tu...
haah mmg sakit..sebab dulu kak nurul janji nak bg kat aku si lurvee..aku hanye perlu jage silurvee ni dgn penuh kasih syg..and biler lurvee dpt anak bahagi 2..dia pun nak bg aku 1 baby exo jantan..nak mating ngan lurvee(future plan ni) tp xjd..xtau lak nape..tp aku ok je.tu yg shah terperanjat korang ckp kak nurul nak jual..kak nurul penentang BYB kot...tp during aku menaruh harapan ngan lurvee..aku slalu update kesihatan lurvee tu..ramai gak bgtau aku condition lurvee tu..fungus plg teruk la..mate pun sakit..ekor da xde bulu..
aku ade amik gambar 1 of kcg dia..jab aku tgok kat file..ade ke x..
  #148  
Old 09-03-2010, 11:51 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

aah marini....masa aku amik bw bulan lepas ada gak tgk baby exo ni....ada fungus sikit tapi kak nurl ckp dah pi vet and mandikan ngan malaseb rasanya sekarang mesti dah baik kan.....

ape2 pun baby exo ni memang comel.....suka sangat....heheheheh
__________________
  #149  
Old 09-04-2010, 12:49 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by shahcats View Post
haah mmg sakit..sebab dulu kak nurul janji nak bg kat aku si lurvee..aku hanye perlu jage silurvee ni dgn penuh kasih syg..and biler lurvee dpt anak bahagi 2..dia pun nak bg aku 1 baby exo jantan..nak mating ngan lurvee(future plan ni) tp xjd..xtau lak nape..tp aku ok je.tu yg shah terperanjat korang ckp kak nurul nak jual..kak nurul penentang BYB kot...tp during aku menaruh harapan ngan lurvee..aku slalu update kesihatan lurvee tu..ramai gak bgtau aku condition lurvee tu..fungus plg teruk la..mate pun sakit..ekor da xde bulu..
aku ade amik gambar 1 of kcg dia..jab aku tgok kat file..ade ke x..
Thanks all for highlighting....
Report dah di buat ngan Mudah.com dan add dah di delete dan tengah di investigate.

Shah...... pasal lurvee you kan dah tau pasal apa dan akk pun dah explain ngan Shah dengan baik. I did inform you that kita boleh bincang balik tapi you senyap je.

Secondly kucing akk tak ada la fungal seteruk yang Shah katakan tu. Bahagian ekor si lurvee je tak ada bulu bahagian lain lain pun tak ada. Pasal mata sakit tu kan you ada dekat Klinik Dr. Teoh masa akk bawa mereka untuk check up. Kan akk bagi tau mereka ada selsema dan selsema tu yang menyebabkan mata mereka berair. Sekarang mata dah ok. Bulu kat ekor pun dah tumbuh. Please try not to exgerate ok? Saper saper yang datang ke rumah akk boleh sahkan kucing akk tak ada fungal teruk dan telah di ubatkan. Babies pun mana ada kurus? Semua yang datang kata gemuk tapi Shah seorang yang kata kurus padahal last yang Shah jumpa was a month ago....masa kita jumpa kat Klinik Dr. Teoh.

Akk tau Shah kecil hati pasal Lurvee tapi jangan la wat cerita sampai macam tu. Tak baik tau lebih lebih dalam bulan puasa lagi.

Yes... I might be letting go two of my babies in future........ but not now. Still comtemplating as very difficult to find someone who will not exploit the cats.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 09-04-2010 at 01:24 AM.
  #150  
Old 09-04-2010, 05:32 AM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Thanks all for highlighting....
Report dah di buat ngan Mudah.com dan add dah di delete dan tengah di investigate.

Shah...... pasal lurvee you kan dah tau pasal apa dan akk pun dah explain ngan Shah dengan baik. I did inform you that kita boleh bincang balik tapi you senyap je.

Secondly kucing akk tak ada la fungal seteruk yang Shah katakan tu. Bahagian ekor si lurvee je tak ada bulu bahagian lain lain pun tak ada. Pasal mata sakit tu kan you ada dekat Klinik Dr. Teoh masa akk bawa mereka untuk check up. Kan akk bagi tau mereka ada selsema dan selsema tu yang menyebabkan mata mereka berair. Sekarang mata dah ok. Bulu kat ekor pun dah tumbuh. Please try not to exgerate ok? Saper saper yang datang ke rumah akk boleh sahkan kucing akk tak ada fungal teruk dan telah di ubatkan. Babies pun mana ada kurus? Semua yang datang kata gemuk tapi Shah seorang yang kata kurus padahal last yang Shah jumpa was a month ago....masa kita jumpa kat Klinik Dr. Teoh.

Akk tau Shah kecil hati pasal Lurvee tapi jangan la wat cerita sampai macam tu. Tak baik tau lebih lebih dalam bulan puasa lagi.

Yes... I might be letting go two of my babies in future........ but not now. Still comtemplating as very difficult to find someone who will not exploit the cats.
betul ke ade org nak sabotage akak..akak jgn nak menipu sane sini kak..
Allah tau semua...
shah da sruh kawan call no fon yg kat ad tu..
confirm kan betul ke akak nak jual exo..
positive! Mmg akak mengaku akak nak jual..siap akak sruh kwn sy tgok kat pf gambar2 baby exo tu..mmg akak nak jual!xkan la kiteorg xkenal suara merdu akak tu.. 1.8k each!..skrg akak kate ade org sabo akak?buat fake ad?


dekat adpost pun akak post iklan kan? bukan akak mintak tlg seseorg tuk tlg akak publish gambar tu? xkan akak nak sabo diri sendiri..
shah sedih? Shah lg sedih tengok akak menipu sane sini..shah kalau boleh da xnak masuk campur psal akak..tp bile tgok akak menipu..shah da xleh tahan..shah reveal this because I think this gonna be my responsibility to protect others..

klau akak lupe janji akak,akak kan kate kat shah akak ni pelupe(ni alasan akak biler xjd bg lurvee kat shah)..akak janji nak bg lurvee kat shah..and another exotic male..for breeding plan akak..akak bgtau shah akak da lame cari breeding partner..tp xde..akak kate kwn akak yg suhaimi(i have no idea who this suhaimi) xboleh dipercayai(I didnít ask y)..suhaimi adelah org pertama yg kak nurul offer lurvee.(same mcm shah xjd bg)once lurvee da dpt anak..akak nak separuh..nak jual..1.6k atleast! Remember?and I told u I donít mind if u want all the babies..and I will spay lurvee after 1st litter..(sound like BYB kan?)
itu saje yg akak mintak kat shah..remember?

but I still offering u a cattree..since 1st deal was im offered u a cattree worth for 400 and pay another 400 but few minutes after that..u just ask me to join ur breeding program.(BYB program I guess) at the end didnít get any exo baby..sedih tp xkisah sgt..
fyi I donít have any problem with BYB..but everyone knows how kak nurul against BYB..


fungal xseteruk yg shah kate kan tu? R u kidding me? Bulu ekor xde..da mcm ekor tikus..itu minor fungal ke kak? even from ur the pic u post the red exo obliviously has a fungus problem..


ada lagi shah nak reveal..tapi akak pikir la dalam2..apa yang akak buat skrg ni..banyak da org akak tipu..
the only i can say..bawak bertaubat kak..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	kak nurul jual kucing.jpg
Views:	156
Size:	66.4 KB
ID:	10016   Click image for larger version

Name:	kak nurul jual kucing_adpost profile 1.jpg
Views:	146
Size:	72.3 KB
ID:	10017  
  #151  
Old 09-04-2010, 09:19 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

isk....betul ke kak nurul mcm ni....mcm x percaya je.....
__________________
  #152  
Old 09-04-2010, 09:24 AM
erin_luv erin_luv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
erin_luv is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by mctabbywhite_exo View Post
Tula, die ade ckap yg die xnak jual sebab syang sume skali... Ntah2 kes orang tipu x? Guna gambar anak kucing kak Nurul, pastu letak dalam tu. Pastu taknak fussy buyers plak tuh! Sahla kot orang tipu ni, bukan Kak Nurul.
Kenapa tibe2 ade kes tipu2 ni? erin yang telefon Kak Nurul ni. Die yg guide erin bukak Petfinder(thru telefon). Sblm ni erin xpernah tau pun psl wujudnya benda ni.. Account ni buat pun lepas erin bukak thread ni.
  #153  
Old 09-04-2010, 09:28 AM
erin_luv erin_luv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
erin_luv is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Thanks all for highlighting....
Report dah di buat ngan Mudah.com dan add dah di delete dan tengah di investigate.
Kak Nurul, kenapa akak nak investigate? Kan akak yang beritau erin, bukak thread ni utk tgk anak2 kucing yang akak nak jual ni.. akak ni tipu erin ke? Akak sndr yg guide erin thru phone (remember?). erin x suka la mcm ni. bila tgk org2 komen yang kucing2 akak ni sakit sedangkan akak ms tu ckp "ni la kucing yang akak nak jual. diorang ni da besar,bulu tebal,senang nak jaga"

siapa yang betul n siapa yang salah skrg ni?
  #154  
Old 09-04-2010, 10:45 AM
erin_luv erin_luv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
erin_luv is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

hi semua! erin skrg ni bengong plak tiba2... mmg minat dgn kucing2 ni...
gini la...kak nurul claim akak kene sabo... erin nk confirmkn sape yg ade num kak nurul? ni ke num die... sbb org ni la yg erin tepon last week. 012-6113258 ...
  #155  
Old 09-04-2010, 10:52 AM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 13
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by erin_luv View Post
hi semua! erin skrg ni bengong plak tiba2... mmg minat dgn kucing2 ni...
gini la...kak nurul claim akak kene sabo... erin nk confirmkn sape yg ade num kak nurul? ni ke num die... sbb org ni la yg erin tepon last week. 012-6113258 ...
Ini lah number yang saya selalu contact dengan Kak Nurul Felix the cat sebelum ni... Ada org hack no tlipon kak nurul and buat sabotaj ke?

  #156  
Old 09-04-2010, 10:55 AM
erin_luv erin_luv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
erin_luv is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Ini lah number yang saya selalu contact dengan Kak Nurul Felix the cat sebelum ni... Ada org hack no tlipon kak nurul and buat sabotaj ke?

oh no!!! what is happening kak nurul???
things getting more complicated now!
  #157  
Old 09-04-2010, 12:58 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Ini lah number yang saya selalu contact dengan Kak Nurul Felix the cat sebelum ni... Ada org hack no tlipon kak nurul and buat sabotaj ke?

isk....sampai begitu sekali ek.....
__________________
  #158  
Old 09-04-2010, 02:38 PM
Oshyn's Avatar
Oshyn Oshyn is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
Oshyn is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by erin_luv View Post
hi semua! erin skrg ni bengong plak tiba2... mmg minat dgn kucing2 ni...
gini la...kak nurul claim akak kene sabo... erin nk confirmkn sape yg ade num kak nurul? ni ke num die... sbb org ni la yg erin tepon last week. 012-6113258 ...
I don't know if that's her number... sbb I contact kak Nurul with this number whenever I need BW from her, 016 380 8664...
  #159  
Old 09-04-2010, 03:19 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

osyhn she got 2 numbers..016 for BW purposes.here another advertisement..maybe she already deleted it! luckily my fren screen print the ad..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	kak nurul jual kucing_adpost(1).jpg
Views:	153
Size:	88.6 KB
ID:	10018  

Last edited by shahcats; 09-04-2010 at 03:33 PM.
  #160  
Old 09-04-2010, 03:43 PM
erin_luv erin_luv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
erin_luv is on a distinguished road
Default Re: Pictures of My Cats

Quote:
Originally Posted by shahcats View Post
osyhn she got 2 numbers..016 for BW purposes.here another advertisement..maybe she already deleted it! luckily my fren screen print the ad..
hi shah.. this is the same advertisement yg die ltak kt mudah.my... maknenye ni org yg same la yer? tp kt mudah.my akak nurul kate price is firm.

kak nurul,where r u?
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post pictures of your petz before & after grooming pics! Wooflepetz Member Introductions 6 07-04-2009 12:37 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM
All You Ever Want To Know About Cats - Understanding Cats' Behaviour ashleywong Training & Behavioral Issues 0 08-01-2008 11:46 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.