Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-01-2009, 02:43 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Cat Grass

baru2 ni,pergi kat petshop...
terjumpa cat grass ni...
siapa yang dah ada pengalaman guna cat grass ni...?
elok ke rumput ni?
ddk taman ni,susah nk jumpa rumput..sebab tu terpaksa tanam rumput dlm rumah..
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2009, 03:17 PM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

pernah.... ok jer guna setakat nie....

tucin2 saya suka pantang bru nk tbuh pcuk jer dah dimamamnyerr... kire2 x sempat panjang ler rumput tuh..
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2009, 03:21 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

ooo..macam tu..
kalau rumput tu dh di makan,nnti dia tumbuh balik tak?
atau dia tumbuh sekali je?
saya baru isi air dlm tu semalam,kena tunggu semggu nk tumbuh...tak sabar rasanya nk tengok hasilnya..
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2009, 03:52 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 14
simple is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

Quote:
Originally Posted by rock View Post
baru2 ni,pergi kat petshop...
terjumpa cat grass ni...
siapa yang dah ada pengalaman guna cat grass ni...?
elok ke rumput ni?
ddk taman ni,susah nk jumpa rumput..sebab tu terpaksa tanam rumput dlm rumah..
Rock, Simba,
Boleh tunjuk sikit camner rupa packaging dia ? Curious gak nak try for my cats. I dok pi ACE Hardware cari Catnip seeds tak jumpa pulak.

Tnx.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2009, 04:00 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

alamak simple,bungkusan dia saya dh buang pagi tadi....
kalau nak tgk benda tu,nantu saya letak gambar yer..
tapi bungkusan dia tak ada lah....

harga dia dlm rm15.++, ada juga yang rm16.++...
bergantung pada jenama dan kedai yg menjualnya...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2009, 04:34 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

nilah gambarnya...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1030481.jpg
Views:	122
Size:	92.1 KB
ID:	7422   Click image for larger version

Name:	P1030482.jpg
Views:	108
Size:	60.4 KB
ID:	7423   Click image for larger version

Name:	P1030483.jpg
Views:	116
Size:	106.1 KB
ID:	7424  
Reply With Quote
  #7  
Old 10-01-2009, 04:36 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

Quote:
Originally Posted by rock View Post
nilah gambarnya...
Dia macam yang orang selalu beli kat cameeroon highland tue ker..yang amacam bear..pastue kiter siram dia naik rambut (grass).. samer ekk?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 10-01-2009, 04:40 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

ni ambik gambar dlm internet....
kalau tgk cover depan bungkusan cat grass ni,rupa dia lebih kurang macam nilah..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3e061c740fcb4dab0b3701ddd3b1aac9719b68d4.jpg
Views:	149
Size:	139.9 KB
ID:	7425  
Reply With Quote
  #9  
Old 10-01-2009, 04:52 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

Quote:
Originally Posted by rock View Post
ni ambik gambar dlm internet....
kalau tgk cover depan bungkusan cat grass ni,rupa dia lebih kurang macam nilah..
Beli kat mana..nak jugaklah..hehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #10  
Old 10-01-2009, 05:31 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 14
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Cat Grass

menarik nye.. petshop mana yang ada? boleh cerita camana nak cari ni?
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #11  
Old 10-01-2009, 05:35 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

hari tu singgah kt petshop kt ampang...ada..
yang beli ni,beli kt petshop kt kg...
kasih,kt penang ni saya tak jumpa lagi...
kalau saya turun kl,nnti saya bagitahu yer..
kalau nk tolong saya belikan...
time nak balik tu,tggulah saya tepi jambatan area2 kondo klcc tu ..
kasih,cage awak kt luar rumah..
diorg makan rumput yang original dh...
tapi kalau nak letak dlm cage diorg,ok juga..leh buat deco cage diorg tu...
Reply With Quote
  #12  
Old 10-01-2009, 05:37 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

nak kena korek tong sampah balik ni..harap2 adalah lagi...
dekat tanda harga tu,ada number tel kedai tu...dekat area ampang..
kalau ada lagi,saya letak kt sini..
kedai tu oklah,macam2 ada...
saya siap beli spray utk bagi kucing wangi..nk hntr kt vet,tak segan sgt nnti..

kedai tu nama = U R MT PET HOUSE
no tel = 03-79566186
Reply With Quote
  #13  
Old 10-01-2009, 05:49 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

Quote:
Originally Posted by rock View Post
nak kena korek tong sampah balik ni..harap2 adalah lagi...
dekat tanda harga tu,ada number tel kedai tu...dekat area ampang..
kalau ada lagi,saya letak kt sini..
kedai tu oklah,macam2 ada...
saya siap beli spray utk bagi kucing wangi..nk hntr kt vet,tak segan sgt nnti..

kedai tu nama = U R MT PET HOUSE
no tel = 03-79566186
memang diorang makan rumput fresh tapi sayer bela kucing pun cam bela lembu sesekali bukak cage mesti larik carik rumput. Kesian lak...

Perfume tueh kat kedai aquarium a.k.a kedai pet xclusive 2 tingkat kat tepi tune hotel tueh banyak.. Tapi sya prefer bedak lagi. Hehehe nway kedai tueh cam mini zoo pun ada gak. Tempat family bawak anak2 tgk ikan besau2... Tengok kura2 besau.... Huhuhu tapi brang kucing dalam 0.05% jer... Huhu and mahal.... Siap ada dog spa plus fish spa bersebelhan..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #14  
Old 10-01-2009, 05:57 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
memang diorang makan rumput fresh tapi sayer bela kucing pun cam bela lembu sesekali bukak cage mesti larik carik rumput. Kesian lak...

Perfume tueh kat kedai aquarium a.k.a kedai pet xclusive 2 tingkat kat tepi tune hotel tueh banyak.. Tapi sya prefer bedak lagi. Hehehe nway kedai tueh cam mini zoo pun ada gak. Tempat family bawak anak2 tgk ikan besau2... Tengok kura2 besau.... Huhuhu tapi brang kucing dalam 0.05% jer... Huhu and mahal.... Siap ada dog spa plus fish spa bersebelhan..
http://blog.mohdimran.com/visiting-c...aquarium-shop/
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #15  
Old 10-01-2009, 07:34 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 14
simple is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

Quote:
Originally Posted by rock View Post
nak kena korek tong sampah balik ni..harap2 adalah lagi...
dekat tanda harga tu,ada number tel kedai tu...dekat area ampang..
kalau ada lagi,saya letak kt sini..
kedai tu oklah,macam2 ada...
saya siap beli spray utk bagi kucing wangi..nk hntr kt vet,tak segan sgt nnti..

kedai tu nama = U R MT PET HOUSE
no tel = 03-79566186
Errr ... Cik Rock ... sori ler anda kena korek tong sampah pulak.
This pet shop - i tau, i tau ... ada satu outlet kat PJ.
I pun segan nak hantar kcg busuk ke vet, walaupun dia tentu dah biasa.
Tp I punya dah berapa kali buat hal dlm carrier dia. Masa kita nak jumpa vet, masa tu laa dia nak membuang. Habis satu keta bau ... phew ... RC ker, BW ker ..., siapa kata bau poo poo dia wangi ... poning den. Sebelum kluarkan dr carrier, tpksa la apologize kat vet. Vet pun sabau jer ler. Boleh senyum lagi tuuu.. Dlm hati i, nasib baik doktor ni baik. Kucing kampung, kan, bila dpt air cond keta, masa tulah dpt ilham nak membuang kot ...
Reply With Quote
  #16  
Old 10-02-2009, 12:21 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

samalah kita simple....saya pn pernah kena macam awak..siap poo atas riba saya lagi.
baru je nk keluar kete,sampai kt vet,dia poo....semerbak bau,dahlah time tu,dia tgh cirit birit...kelam kabut cari paip air kt situ..
org vet tu pn dh nampak,jadi dia fahamlah...nak letak dlm carrier,kesian pula,sebab masa tu tgh sakit teruk..so pegang jelah,sebab dia pn ddk diam je dlm kete.

tapi diorg ni ok,ddk dlm aircond,semua tido...sedap tido dlm sejuk agaknya.

kasih,tu laman web kedai tu ke?cantiknya kedai...
takut pula nak pergi..cuba tgk kt situ,mana tahu ada jual rumput ni kt situ...
beli benih dia,tanam dlm pasu plastik sendiri.beli tanam hitam.
Reply With Quote
  #17  
Old 10-02-2009, 12:58 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

Quote:
Originally Posted by rock View Post
samalah kita simple....saya pn pernah kena macam awak..siap poo atas riba saya lagi.
baru je nk keluar kete,sampai kt vet,dia poo....semerbak bau,dahlah time tu,dia tgh cirit birit...kelam kabut cari paip air kt situ..
org vet tu pn dh nampak,jadi dia fahamlah...nak letak dlm carrier,kesian pula,sebab masa tu tgh sakit teruk..so pegang jelah,sebab dia pn ddk diam je dlm kete.

tapi diorg ni ok,ddk dlm aircond,semua tido...sedap tido dlm sejuk agaknya.

kasih,tu laman web kedai tu ke?cantiknya kedai...
takut pula nak pergi..cuba tgk kt situ,mana tahu ada jual rumput ni kt situ...
beli benih dia,tanam dlm pasu plastik sendiri.beli tanam hitam.
yang tue sapa tah tangkap pic kedai dier..dier takder pic webste actually..hehehehe..masalah nyer bila g menyinggah mesti ditarik nak tengok ikan lebey..makanan kucing ...mamat tueh osan... tak sempat nak belekk
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #18  
Old 10-02-2009, 12:58 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Grass

nasib baik akak blm pernah mengalami kucing berak dlm seluar (maksudnya berak dlm carrier).hehehehehhe!!! sebab kucing akak suma penakut.klu ditempat asing,suma duduk rapat2,senyap dgn mata terbeliak

Rock,akak nak sgt beli rumput yg ko cakap tu.sebabnya penyapu kat rmh abis lunyai dikerjakan kucing.durang sangka penyapu tu rumput.

ko kata petshop yg jual tu kat ampang tp nombor telefon tu mcm kat area PJ

Quote:
Originally Posted by rock View Post
samalah kita simple....saya pn pernah kena macam awak..siap poo atas riba saya lagi.
baru je nk keluar kete,sampai kt vet,dia poo....semerbak bau,dahlah time tu,dia tgh cirit birit...kelam kabut cari paip air kt situ..
org vet tu pn dh nampak,jadi dia fahamlah...nak letak dlm carrier,kesian pula,sebab masa tu tgh sakit teruk..so pegang jelah,sebab dia pn ddk diam je dlm kete.

tapi diorg ni ok,ddk dlm aircond,semua tido...sedap tido dlm sejuk agaknya.

kasih,tu laman web kedai tu ke?cantiknya kedai...
takut pula nak pergi..cuba tgk kt situ,mana tahu ada jual rumput ni kt situ...
beli benih dia,tanam dlm pasu plastik sendiri.beli tanam hitam.
Reply With Quote
  #19  
Old 10-02-2009, 03:24 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: Cat Grass

kak june petshope tu satu jln dengan klinik ara ampang tu. dia dekat ampang waterfront. jalan depan lg lepas LRT (star)
Reply With Quote
  #20  
Old 10-02-2009, 03:33 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Grass

oh!! dekat tu.apa nama petshop tu??

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
kak june petshope tu satu jln dengan klinik ara ampang tu. dia dekat ampang waterfront. jalan depan lg lepas LRT (star)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fund Raising For GrASS Penang JScott Events 1 07-30-2009 12:07 PM
Green Animal Shelter & Sanctuary(GrASS) Location Penang dog is my buddy Animal Organizations & Societies 2 06-30-2009 04:05 PM
Why Do Cats Eat Grass? dog is my buddy Cats & Kittens 2 01-21-2009 07:05 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.