Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-19-2010, 02:33 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 14
simple is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Semalam nak beli RC, penjual beritahu harga dah naik since 15 mar 2010, sebanyak 5%.
I wonder, ni global ker local saja yg naik harga. Manalah tau ... semua distributors pakat nak terminate RC masuk M'sia. Naikkan harga sampai pengguna tak larat nak "mengejar harga". Akhirnya tentu kita semua turn to something more affordable and in big bulks.
Dah berapa lama cuba train my cats makan BW or something else, dia tetap kutip RC satu persatu dlm campuran cat kibbles tuh. (Ada yg dah pandai "spit" bila terambil yg bukan RC. Melenting benda tuh ke tepi). Macam cerita P Ramlee, bawak beras dsb dlm satu karung, nak masak kena asingkan dari bawang, garam, dll. Kalau letak 1 mangkuk RC + 10 ketul BW, at last tinggal 9 or 10 ketul BW saja. The rest habis.
Reply With Quote
  #22  
Old 03-19-2010, 07:08 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Royal Canin naik harga???

selain dari rc,kibbles mana lagi yang ok untuk long hair??stakat ni yang sy tau yang ok BW je....
boleh bagi komen sikit pasal brand2 kat bawah ni n kesesuainnya terhadap DLH..

-nutriedge
-sp
-iams(so far dgr kata teruk,siap ada serangga dalam tu,tak tau betul or tak)

so,kalau ada brand lain yg sy tak tau,komen la sikit ye,premium kibbles ONLY...kalau boleh,letak la harga pasaran...nak taknak kena la tukar gak,nsib bek aritu dah spare awal2,tapi dah tinggal 10kg je,tak tau boleh tahan bape lama lg...
Reply With Quote
  #23  
Old 03-23-2010, 06:27 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 14
simple is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Naq,

Rasanya dah ada some threads on cat kibbles. Tp nak cari benang2 tertentu tanpa index, susah laa sikit.

Soalan Naq ni patut dijawab oleh those yg ada long haired cats. (calling2 Nurkasih ...)

For me, i just have dsh.
I put my trust in iams (bukan semua ada ulat, Naq. In fact, org kata, boleh jemur jer, or masuk dlm oven, yum2, jadi biskut berprotin tinggi ), rc and bw. Sekali sekala esp hujung bulan sy beri cheaper kibbles dicampurkan dgn premium kibbles. Tak selalu beri, so tak nampak perbezaan.

Cuma bw mmg buatkan some of them lebih bulat. Pernah tgk tak berapa besar jadinya bila seketul bw kembang terkena air ? imagine benda tu kembang dlm perut kucing ...
Reply With Quote
  #24  
Old 03-23-2010, 09:47 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by simple View Post
Naq,

Rasanya dah ada some threads on cat kibbles. Tp nak cari benang2 tertentu tanpa index, susah laa sikit.

Soalan Naq ni patut dijawab oleh those yg ada long haired cats. (calling2 Nurkasih ...)

For me, i just have dsh.
I put my trust in iams (bukan semua ada ulat, Naq. In fact, org kata, boleh jemur jer, or masuk dlm oven, yum2, jadi biskut berprotin tinggi ), rc and bw. Sekali sekala esp hujung bulan sy beri cheaper kibbles dicampurkan dgn premium kibbles. Tak selalu beri, so tak nampak perbezaan.

Cuma bw mmg buatkan some of them lebih bulat. Pernah tgk tak berapa besar jadinya bila seketul bw kembang terkena air ? imagine benda tu kembang dlm perut kucing ...
Yes, RC naik harga.. and no, naik harga doesn't mean it will soon be off market. As for the other choices, I myself, would choose Innova Evo. http://www.evopet.com/products/default.asp?id=1500 If you all browse around my previous thread, I ada sebut pasal ini, and I personally like it and also do my cats. It will be a very good substitution to my RC Hair and Skin as it is still high with crude protein (50%..even higher than RC) and carb free. The only reason why I do not switch to Innova 100% is that, I have to call in and order at least a month before I actually go and pick up , which susah sket la. Takda on-shelf dekat tempat I duduk nieh. Yang ada pun hanya untuk anjing as for dogs, kalau tak salah, diornag tak bagi RC sbb diorang considered Innova lebih high end ( lebih bagus) untuk doggies.

Harga? Last 3 months kot..Rm90 for 7 kg. Even better bargain dari RC tapi kinda poor in the sense of packaging sket ( dia pakai pembalut kertas rather than plastic.


My 2 cents.. and a link for you to read up http://www.naturapet.com/brands/evo.asp
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #25  
Old 03-23-2010, 09:50 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by simple View Post
Naq,

Rasanya dah ada some threads on cat kibbles. Tp nak cari benang2 tertentu tanpa index, susah laa sikit.

Soalan Naq ni patut dijawab oleh those yg ada long haired cats. (calling2 Nurkasih ...)

For me, i just have dsh.
I put my trust in iams (bukan semua ada ulat, Naq. In fact, org kata, boleh jemur jer, or masuk dlm oven, yum2, jadi biskut berprotin tinggi ), rc and bw. Sekali sekala esp hujung bulan sy beri cheaper kibbles dicampurkan dgn premium kibbles. Tak selalu beri, so tak nampak perbezaan.

Cuma bw mmg buatkan some of them lebih bulat. Pernah tgk tak berapa besar jadinya bila seketul bw kembang terkena air ? imagine benda tu kembang dlm perut kucing ...
http://forums.petfinder.my/showthrea...ghlight=innova
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #26  
Old 03-23-2010, 10:09 PM
kingmaliQue's Avatar
kingmaliQue kingmaliQue is offline
***feline guardian***
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang, Selangor
Posts: 44
Rep Power: 0
kingmaliQue is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kingmaliQue
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Yes, RC naik harga.. and no, naik harga doesn't mean it will soon be off market. As for the other choices, I myself, would choose Innova Evo. http://www.evopet.com/products/default.asp?id=1500 If you all browse around my previous thread, I ada sebut pasal ini, and I personally like it and also do my cats. It will be a very good substitution to my RC Hair and Skin as it is still high with crude protein (50%..even higher than RC) and carb free. The only reason why I do not switch to Innova 100% is that, I have to call in and order at least a month before I actually go and pick up , which susah sket la. Takda on-shelf dekat tempat I duduk nieh. Yang ada pun hanya untuk anjing as for dogs, kalau tak salah, diornag tak bagi RC sbb diorang considered Innova lebih high end ( lebih bagus) untuk doggies.

Harga? Last 3 months kot..Rm90 for 7 kg. Even better bargain dari RC tapi kinda poor in the sense of packaging sket ( dia pakai pembalut kertas rather than plastic.


My 2 cents.. and a link for you to read up http://www.naturapet.com/brands/evo.asp
sokong! Evo is d best 1 for me...2nd choice wud be Orijen...both high in animal protein n grain free Dah 3+ months bg my cats mkn dis two brands...their body is getting more into shape...yg kurus dah makin sihat...n yg terlebih sihat dah tone down...bulu pon makin cantik...n less poo
Reply With Quote
  #27  
Old 03-24-2010, 04:38 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by kingmaliQue View Post
sokong! Evo is d best 1 for me...2nd choice wud be Orijen...both high in animal protein n grain free Dah 3+ months bg my cats mkn dis two brands...their body is getting more into shape...yg kurus dah makin sihat...n yg terlebih sihat dah tone down...bulu pon makin cantik...n less poo
kingMalique, care to share the prices. It's been a while since I bought one. Nak update harga and nak compare dengan my regular pet shop. Your post actually get me thinking of 'why not be 100% on Evo' as my cats can take it ( and it's cheaper and better) . I am now getting RC Hair n Skin 10kg. Evo ada 10 kg ke? atau 7 kg aja?

update : called my pet shop. She said 7kg Evo for RM150.Betul?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne

Last edited by nurkasih; 03-24-2010 at 06:10 PM.
Reply With Quote
  #28  
Old 03-25-2010, 09:22 AM
kingmaliQue's Avatar
kingmaliQue kingmaliQue is offline
***feline guardian***
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang, Selangor
Posts: 44
Rep Power: 0
kingmaliQue is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kingmaliQue
Default Re: Royal Canin naik harga???

owh ya...d price...missed that 1 lol

d shop here is selling RM140.10 for 7kg...lepas 'kaw-tim' ngan tokey tu dpatla RM132 flat. Tokey tu kate "kalau u ambik 2-3packs i bg murah lg la..."...dalam hati i was like...mak aih tokey ni, aku pancing dia...dia 'counter' pancing aku balik

Btw terkejut gak when u said it was RM90 for 7kg...rase mcm diri ni dah kena scam pon ade gak mula2 Nasib baik ade price update...lega dah pas bace tu hehe. Papepon here around dis central region biasa jumpa RM14x jugak...so not much difference on ur side there i guess.

As for d packaging...so far 3kg n 7kg je yg i tau...i pon x pernah tanye lg if any bigger packs r available...will find out n update
Reply With Quote
  #29  
Old 03-25-2010, 01:21 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Pasal apa RC naik harga tu..Apa yg I tahu bila tanya few petshops,kata, dulu distributor ambik dari Thailand...sekarang ni direct from France dah...so sebab tu naik ...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #30  
Old 03-25-2010, 04:41 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Pasal apa RC naik harga tu..Apa yg I tahu bila tanya few petshops,kata, dulu distributor ambik dari Thailand...sekarang ni direct from France dah...so sebab tu naik ...
Keep it cool, harga naik 5% - 10% jerk doesn't mean they won't supply RC anymore ait...

Quote:
Originally Posted by kingmaliQue View Post
owh ya...d price...missed that 1 lol

d shop here is selling RM140.10 for 7kg...lepas 'kaw-tim' ngan tokey tu dpatla RM132 flat. Tokey tu kate "kalau u ambik 2-3packs i bg murah lg la..."...dalam hati i was like...mak aih tokey ni, aku pancing dia...dia 'counter' pancing aku balik

Btw terkejut gak when u said it was RM90 for 7kg...rase mcm diri ni dah kena scam pon ade gak mula2 Nasib baik ade price update...lega dah pas bace tu hehe. Papepon here around dis central region biasa jumpa RM14x jugak...so not much difference on ur side there i guess.

As for d packaging...so far 3kg n 7kg je yg i tau...i pon x pernah tanye lg if any bigger packs r available...will find out n update
Wow, if RM132..can take 2 packets at a time but then I am yet to negotiate. Maybe can tolak lagi ( never bargain actually.. silly me..). and the pet shop confirmed that 7 kg is the largest pack so far.
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #31  
Old 03-25-2010, 05:45 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 14
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Hm..RC hair n skin Rm75, dh naik la..tp kat st.angel bagi diskaun 15%, jadik RM63. Sy penah cube Innova Evo, tp kucing x brape suke sgt..nak RC jugak..erm, Orijen kucing slalu suke x? dgr kate orijen dapat anugerah petfood of the year 2009.

Semalam bli RC hair n skin, rasenye ada perbezaan dari yg lame la,bkn dari segi harga je. Kibbles dia lagi gelap rasenye n lebih berminyak, rasanye yg dulu x mcm ni..hm..xtau la forumers lain berpengalaman same atau sy je berperasaan begitu,hehe
Reply With Quote
  #32  
Old 03-25-2010, 06:07 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

[QUOTE=nurkasih;78335]Keep it cool, harga naik 5% - 10% jerk doesn't mean they won't supply RC anymore ait...

I know...I'm just adding some info je..untuk pengetahuan forumer lain sebab apa harga naik...tu je..
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #33  
Old 03-25-2010, 11:58 PM
origin origin is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 75
Rep Power: 13
origin is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
Hm..RC hair n skin Rm75, dh naik la..tp kat st.angel bagi diskaun 15%, jadik RM63. Sy penah cube Innova Evo, tp kucing x brape suke sgt..nak RC jugak..erm, Orijen kucing slalu suke x? dgr kate orijen dapat anugerah petfood of the year 2009.
Betul, kat pack orijen tu mmg ada logo anugerah 'winner catfood of the year 2009 / 2010' dari 'Glycemic researh institute Washington USA, bukan 2009 je tau. Dia menang sebab kandungannya 75% daging premium ayam, turkey, telur dan ikan; 25% sayuran dan vitamin. Takde langsung bijirin, jagung, beras dan gandum. Bijirin, jagung dan gandum ni la yang TAK sesuai utk penghadaman kucing tapi ia terkandung dlm jenama catfood lain termasuk yg premium brand (tapi sket la) lebih2 lg jenama yg dijual kat hypermarket tu. Kandungan proteinnya yg tinggi mungkin tak brapa sesuai utk kucing2 jenis pemalas dan gemuk. Kucing bengal saya pon tak brapa suka makan. Tak tau camna nak abiskan 7kg tu coz saya ada sekor je kucing.
Reply With Quote
  #34  
Old 03-26-2010, 09:59 AM
kingmaliQue's Avatar
kingmaliQue kingmaliQue is offline
***feline guardian***
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang, Selangor
Posts: 44
Rep Power: 0
kingmaliQue is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kingmaliQue
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by origin View Post
Betul, kat pack orijen tu mmg ada logo anugerah 'winner catfood of the year 2009 / 2010' dari 'Glycemic researh institute Washington USA, bukan 2009 je tau. Dia menang sebab kandungannya 75% daging premium ayam, turkey, telur dan ikan; 25% sayuran dan vitamin. Takde langsung bijirin, jagung, beras dan gandum. Bijirin, jagung dan gandum ni la yang TAK sesuai utk penghadaman kucing tapi ia terkandung dlm jenama catfood lain termasuk yg premium brand (tapi sket la) lebih2 lg jenama yg dijual kat hypermarket tu. Kandungan proteinnya yg tinggi mungkin tak brapa sesuai utk kucing2 jenis pemalas dan gemuk. Kucing bengal saya pon tak brapa suka makan. Tak tau camna nak abiskan 7kg tu coz saya ada sekor je kucing.
Ooopss hold it there...no offense but i dont think u got d facts right

1st thing we must bear in mind is dat dogs n cats main source of energy r protein n fat. But then most pet food(even those labled as 'SUPER PREMIUM') hav like 40+% carbs in them. Eventho cats can still process carbs for their energy...it's just not meant for them. Dalam proses penghadaman, carbs will b utilised 1st b4 any fats n proteins....but then when there's just too many carbs in d food...most of d time it's not even fully utilised...n as a result protein n lemak pon langsung x terpakai n tersimpan dalam badan...not to mention d unused carbs will also be coverted into more fat Dats y kucing jadi terlebih sihat

So as far as Evo n Orijen r concern...dis 2 brands r surely high in protein n fat...but hav less carbs...thus cats feeding on them will b able to utilise those protein n fat as well...which is wat/how it should b in d 1st place actually. So xdelah masalah gemok tu...n even cats yg dah terlebih sihat pon lg elok mkan yg ni sbb lemak dlm badan tu nnt akan d gunakan instead of disimpan Like my previous posting ive stated that my cat yg terlebih sihat dah tone down...dulu mcm bolster dah Ni dah adela rupe kucing...n dah makin aktif main2 jugak

Ape2pon if u saper2 nak more info follow this link

http://files.championpetfoods.com/OR...hite_Paper.pdf

Hope this helps...but in d case of kucing x suke makan tu...xdpatla pakcik nak tolong Even my cats will only take chicken...bg fish dia buat dekkkk je
Reply With Quote
  #35  
Old 03-26-2010, 10:40 AM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 14
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

ada tak sape2 kat sini yg bli RC hair & skin lepas naik harga? ada perbezaan dari segi kibbles x? sbb saya rasa kibblesnya agak gelap berbanding before & lebih oily..ada tak sape2 yg ada pengalaman sama? ke semua dh stop pkai RC?
Reply With Quote
  #36  
Old 03-26-2010, 10:55 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Royal Canin naik harga???

Same goes to humanlah. asyik makan je takde exercise dari slim mlim jd si gelombon Key word is moderation.


chk this out: http://www.royalcanin.us/cats/default.aspx



Quote:
Originally Posted by kingmaliQue View Post
Ooopss hold it there...no offense but i dont think u got d facts right

1st thing we must bear in mind is dat dogs n cats main source of energy r protein n fat. But then most pet food(even those labled as 'SUPER PREMIUM') hav like 40+% carbs in them. Eventho cats can still process carbs for their energy...it's just not meant for them. Dalam proses penghadaman, carbs will b utilised 1st b4 any fats n proteins....but then when there's just too many carbs in d food...most of d time it's not even fully utilised...n as a result protein n lemak pon langsung x terpakai n tersimpan dalam badan...not to mention d unused carbs will also be coverted into more fat Dats y kucing jadi terlebih sihat

So as far as Evo n Orijen r concern...dis 2 brands r surely high in protein n fat...but hav less carbs...thus cats feeding on them will b able to utilise those protein n fat as well...which is wat/how it should b in d 1st place actually. So xdelah masalah gemok tu...n even cats yg dah terlebih sihat pon lg elok mkan yg ni sbb lemak dlm badan tu nnt akan d gunakan instead of disimpan Like my previous posting ive stated that my cat yg terlebih sihat dah tone down...dulu mcm bolster dah Ni dah adela rupe kucing...n dah makin aktif main2 jugak

Ape2pon if u saper2 nak more info follow this link

http://files.championpetfoods.com/OR...hite_Paper.pdf

Hope this helps...but in d case of kucing x suke makan tu...xdpatla pakcik nak tolong Even my cats will only take chicken...bg fish dia buat dekkkk je
Reply With Quote
  #37  
Old 03-26-2010, 12:25 PM
kingmaliQue's Avatar
kingmaliQue kingmaliQue is offline
***feline guardian***
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang, Selangor
Posts: 44
Rep Power: 0
kingmaliQue is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kingmaliQue
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by June View Post
Same goes to humanlah. asyik makan je takde exercise dari slim mlim jd si gelombon Key word is moderation.


chk this out: http://www.royalcanin.us/cats/default.aspx
Yup2...in evrything we do Tp si Mika aka Bolster sy tu xdela x excercise pon...tiap2 mlm berpesta jugak x pernah miss...tp biler dah terlebih sihat a couple months back...boleh nmpak la agility dia dah down...kurang melompat2(x larat la tuh )...bile lari2 terlanggar sane terhantuk sini...brek dah x makan Now doing much better after changing his diet
Reply With Quote
  #38  
Old 03-26-2010, 12:35 PM
kingmaliQue's Avatar
kingmaliQue kingmaliQue is offline
***feline guardian***
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang, Selangor
Posts: 44
Rep Power: 0
kingmaliQue is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kingmaliQue
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
ada tak sape2 kat sini yg bli RC hair & skin lepas naik harga? ada perbezaan dari segi kibbles x? sbb saya rasa kibblesnya agak gelap berbanding before & lebih oily..ada tak sape2 yg ada pengalaman sama? ke semua dh stop pkai RC?
NK maybe u can help...calling NK...calling NK
Reply With Quote
  #39  
Old 03-26-2010, 01:23 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by kingmaliQue View Post
NK maybe u can help...calling NK...calling NK
Sapa NK? saya ker..heheh nway, haven't bought the new one yet. Just a week ago I went to buy new ceramic water bowl, and the owner alerted me on that. Tapi dia kata kat i : "Your normal Hair n Skin(10kg) naik from RM205 to RM225. But if you want the old price, we still have one more stock of the old price lor..." . Itulah, seems like dia nak habiskan stock lepas.. Tapi i tak ambik sbb masih banyak lagi...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #40  
Old 03-26-2010, 01:34 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin naik harga???

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
Hm..RC hair n skin Rm75, dh naik la..tp kat st.angel bagi diskaun 15%, jadik RM63. Sy penah cube Innova Evo, tp kucing x brape suke sgt..nak RC jugak..erm, Orijen kucing slalu suke x? dgr kate orijen dapat anugerah petfood of the year 2009.

Semalam bli RC hair n skin, rasenye ada perbezaan dari yg lame la,bkn dari segi harga je. Kibbles dia lagi gelap rasenye n lebih berminyak, rasanye yg dulu x mcm ni..hm..xtau la forumers lain berpengalaman same atau sy je berperasaan begitu,hehe
It struck my head. I pergi check my stock and RC Hair and Skin suppose to be berminyak sket and gelap warna. U beli dalam pack asal atau repack.. Kalau u tinggal expose to the air memang dia jadi cam kering and brownish dia tak hitam sangat.. sbb tue my cats wont eat the remainer after left out for a very long time.
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Imported Persian deanil Cats & Kittens 53 03-21-2010 12:03 PM
My mc and persian izyandanial Cat TV and Photos 5 12-26-2009 01:28 AM
Persian shahampang Cats & Kittens 35 11-13-2009 05:33 PM
Royal Canin Canada adds specialty diet pet foods to recall list dog is my buddy Cats & Kittens 11 08-05-2009 11:01 AM
kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner lovecat Cat TV and Photos 26 06-29-2009 10:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 08:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.