Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-31-2011, 08:01 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 13
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default on heat

hye

baru2 ni, my cat(female) asik nk keluar je.,.. and my father ni x boleh kalau sesiapa merengek2 die confirm kasi keluar... bila saya cari dia dalam rumah, my father simply say " dia kat luar tu, nanti dia balik"...

Rupa2nye.. my father slalu keluar kan die.... no wonder la ada byk kutu n da start kene kurap...... Tapi mmg betul, die akan keluar sekejap, then after nampak saya kat pintu, berlari die masuk rumah.. Kalau dengan I.. mmg jgn harap la dapat keluar... sejap semenjak i blum sempat nk anta die g vet sb pergi keje pg blk mlm.. area sini plak.. vet mesra doc after kul 6 xde...

Baru2 ni... mase die terlepas... tapi dekat2 area umah i je.. maybe sbb byk kucing kot.. die rse byk kawan...so i guess i leave it je... tapi kene perati2 kan jugak.. tkut hilang... rupa2ye.. die bukan cari kawan.. die cari a special one..

smlm i taye kawan kerja.. macam mane nk taw cat ni on heat.. kawan i tu pergi la buat bunyi kucing on heat... bile blk.. i peratikan la cat i ni... asik nk keluar je... duk depan pintu tgu org bukak.. bila die bunyik je... pergh.. same la dengan bunyik kawan I..

pastu.. bunyik plak kucing jantan kat luar umah memanggil2... pastu menjadi2 plak...... sampaikan.. si jantan tu duk depan pintu umah,... yang my cat ni plak.. x duk diam.. sampai i terpaksa masukkan die dalam sangkar.. i mmg x dpt tido... tgkkan die.. last2 i try letak die kat luar rumah.. xlame tu die diam.. i pon tinjau2 la.. rupe2 ye.. si jantan duk dengan die sebelah sangkar.. huhuhu...

So now.. i wondering.. nk bg je die mengawan ke x ni.. yela.. kalau boleh biar la dengan jantan hensem sket kan.....
Reply With Quote
  #2  
Old 03-31-2011, 10:39 AM
ferdaus ferdaus is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Location: wangsa maju, kuala lumpur
Posts: 35
Rep Power: 0
ferdaus is on a distinguished road
Default Re: on heat

tu la masalahnye..sbb tu kot ramai kucing jadi andartu..zaman skrg xleh memilih sgt.. kat mudah.my ramai yg menawarkan kucing utk dikawenkan..kacak2 semuanya..free pun ada..tp sbgai balasan nnt kalau kitten da putus susu kene bagi dorang la sekor dua..

neway ape kate u ckp kat kucing jantan tu supaya pegi buat plastic surgery..mesti nnt hensem wow!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-31-2011, 01:36 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 12
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by nani View Post
hye

baru2 ni, my cat(female) asik nk keluar je.,.. and my father ni x boleh kalau sesiapa merengek2 die confirm kasi keluar... bila saya cari dia dalam rumah, my father simply say " dia kat luar tu, nanti dia balik"...

Rupa2nye.. my father slalu keluar kan die.... no wonder la ada byk kutu n da start kene kurap...... Tapi mmg betul, die akan keluar sekejap, then after nampak saya kat pintu, berlari die masuk rumah.. Kalau dengan I.. mmg jgn harap la dapat keluar... sejap semenjak i blum sempat nk anta die g vet sb pergi keje pg blk mlm.. area sini plak.. vet mesra doc after kul 6 xde...

Baru2 ni... mase die terlepas... tapi dekat2 area umah i je.. maybe sbb byk kucing kot.. die rse byk kawan...so i guess i leave it je... tapi kene perati2 kan jugak.. tkut hilang... rupa2ye.. die bukan cari kawan.. die cari a special one..

smlm i taye kawan kerja.. macam mane nk taw cat ni on heat.. kawan i tu pergi la buat bunyi kucing on heat... bile blk.. i peratikan la cat i ni... asik nk keluar je... duk depan pintu tgu org bukak.. bila die bunyik je... pergh.. same la dengan bunyik kawan I..

pastu.. bunyik plak kucing jantan kat luar umah memanggil2... pastu menjadi2 plak...... sampaikan.. si jantan tu duk depan pintu umah,... yang my cat ni plak.. x duk diam.. sampai i terpaksa masukkan die dalam sangkar.. i mmg x dpt tido... tgkkan die.. last2 i try letak die kat luar rumah.. xlame tu die diam.. i pon tinjau2 la.. rupe2 ye.. si jantan duk dengan die sebelah sangkar.. huhuhu...

So now.. i wondering.. nk bg je die mengawan ke x ni.. yela.. kalau boleh biar la dengan jantan hensem sket kan.....
haah kak nani g la cari kuceng yang ensem2 sikit. bulu fluffy muffy
ari tu ade kawan nak kawenkan kucing jantan die die kate kucing die asyik bising je. tapi kat area cni la jgak bdaknye... heheheeeee
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2011, 03:22 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 13
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: on heat

hehehe... tu la.. kucing ye x memilih.. tapi tuan ye plak yang melebih2.... alang2 nk bercucu.. biar la yg hensom2 or cantik2... .. mmg nk contact pf's member.. tapi masalah ye.. kucing saya ni belum lagi vaccined, kutu pon byk, kurap ade.. blum sempat la nk g jumpa doc... duit pon kurg.. tgu gaji masuk.. hehe... pastu.. bukan apa.. bg kucing luar mengawan ngn my cat ni karang, tkut bertambah2 la penyakit cat ni... huhu.. tp kalau kucing saya da x thn sgt.. ape kan daye.. terpakse jugak la lepas kan die
Reply With Quote
  #5  
Old 03-31-2011, 05:58 PM
Luna10 Luna10 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Location: kuala lumpur
Posts: 46
Rep Power: 0
Luna10 is on a distinguished road
Default Re: on heat

hehehehe.. kes kita sama la... my cat luna pun cenggitu.. ade boypren kt luar memanggil2.. masa on head berguling2 sakan... pastu buat bunyi gersang.. rimas sgt!!! then hantar pegi mating bila dia cukup setahun... alhamdulillah skang tunggu hari nk melahirkan...

nani.. kalau nk jodohkan ngan kucing luar rumah tu kene pastikan kucen tu sihat bebas dari masalah.. takut nnt jangkit kat kucing kita kan... good luck pilih menantu yer...
Reply With Quote
  #6  
Old 03-31-2011, 06:16 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by nani View Post
hehehe... tu la.. kucing ye x memilih.. tapi tuan ye plak yang melebih2.... alang2 nk bercucu.. biar la yg hensom2 or cantik2... .. mmg nk contact pf's member.. tapi masalah ye.. kucing saya ni belum lagi vaccined, kutu pon byk, kurap ade.. blum sempat la nk g jumpa doc... duit pon kurg.. tgu gaji masuk.. hehe... pastu.. bukan apa.. bg kucing luar mengawan ngn my cat ni karang, tkut bertambah2 la penyakit cat ni... huhu.. tp kalau kucing saya da x thn sgt.. ape kan daye.. terpakse jugak la lepas kan die
Salam Nani,

Kalo Nani kekurangan duet untuk neuter, akk boleh tolong.
Ikhlas akk nak tolong.
Dari ada banyak baby nanti, better Nani neuterkan je.
This Saturday, akk cuti, kalo nak akk boleh hantar ke SPCA untuk neuter.
Akk pernah pesan kat Nani kan pasal kucing tu.
Harap Nani ingat pesanan akk tu.
Thanks.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 04-01-2011, 02:19 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 13
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: on heat

Thanks kak nurul^^.. by the way.. after saya n whole famiy berbincang... .. mak saya kate.. xpe la.. kali ni je.. so kami akan biarkan je... sbb lagi pon kesian sangat tgk kat dia... asik mengiaw je... but after this... misal kate die bunting n beranak... da putus susu sume, saya cepat2 nueter kan die.. btw.. kucing jantan tu medium hair kaler all grey.. macam mix persian pon ade.. asik bertenggek kat depan umah... semalam die da "bersama" kat tempat parking kete ... jadi x taw camne.. this weekend saya kan bawa die ke vet n check macam mane dgn doc... jika die bunting... its ok.. saya akan jage je anak2 die... jd skang ni dalam perancangan utk membeli cage 3 tiers
Reply With Quote
  #8  
Old 04-01-2011, 03:24 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 12
anjeain is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by nani View Post
Thanks kak nurul^^.. by the way.. after saya n whole famiy berbincang... .. mak saya kate.. xpe la.. kali ni je.. so kami akan biarkan je... sbb lagi pon kesian sangat tgk kat dia... asik mengiaw je... but after this... misal kate die bunting n beranak... da putus susu sume, saya cepat2 nueter kan die.. btw.. kucing jantan tu medium hair kaler all grey.. macam mix persian pon ade.. asik bertenggek kat depan umah... semalam die da "bersama" kat tempat parking kete ... jadi x taw camne.. this weekend saya kan bawa die ke vet n check macam mane dgn doc... jika die bunting... its ok.. saya akan jage je anak2 die... jd skang ni dalam perancangan utk membeli cage 3 tiers
sabar2... kalau dia baru "bersama" semalam or seminggu rasanya tak perlu nak bawa pergi vet untuk sahkan dia pregnant. ikut pengalaman saya dulu kalau dlm waktu terdekat vet tak dpt nak pastikan lg. tempoh kucing bunting 62hari dari first mating. otai2 kalau saya salah tolong betulkan ya.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-01-2011, 03:48 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 12
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by nani View Post
Thanks kak nurul^^.. by the way.. after saya n whole famiy berbincang... .. mak saya kate.. xpe la.. kali ni je.. so kami akan biarkan je... sbb lagi pon kesian sangat tgk kat dia... asik mengiaw je... but after this... misal kate die bunting n beranak... da putus susu sume, saya cepat2 nueter kan die.. btw.. kucing jantan tu medium hair kaler all grey.. macam mix persian pon ade.. asik bertenggek kat depan umah... semalam die da "bersama" kat tempat parking kete ... jadi x taw camne.. this weekend saya kan bawa die ke vet n check macam mane dgn doc... jika die bunting... its ok.. saya akan jage je anak2 die... jd skang ni dalam perancangan utk membeli cage 3 tiers
kak nani. ari tu saya ade tanye someone pasal kiki mase mula2 die dikawenkan dlu

die kate kalo betul2 nak tau pregnant ke x kene la scan. alaaa... cam manusia... last2 die kate tggu je seminggu dua akan nampak kucing tu bunting ke x. lagi2 kalo badan die kecik lagi senang nampak.

satu orang tu kate perut die nampak berisi sikit, selera makan die pun bertambah and puting susu die da start membesar.... heheheeee.....

semuaaa.... kalo salah tolong betulkan ye...
Reply With Quote
  #10  
Old 04-01-2011, 03:59 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
kak nani. ari tu saya ade tanye someone pasal kiki mase mula2 die dikawenkan dlu

die kate kalo betul2 nak tau pregnant ke x kene la scan. alaaa... cam manusia... last2 die kate tggu je seminggu dua akan nampak kucing tu bunting ke x. lagi2 kalo badan die kecik lagi senang nampak.

satu orang tu kate perut die nampak berisi sikit, selera makan die pun bertambah and puting susu die da start membesar.... heheheeee.....

semuaaa.... kalo salah tolong betulkan ye...
Normal gestation period untuk kucing adalah 62 to 65 days

For me, tak payah la nak g scan. Untuk tau kalo kucing selamat di kawinkan, just perhatikan kalo betina tu jerit kuat kuat and then dia akan golek golek dan jilat bahagian sulit dia. Tu akan menandakan dah selamat 'ahem'. Just tunggu 62 to 65 days untuk baby kuar.

Tanda kucing pregnant :-

- Manja dari biasa
- Badan akan naik. Kalo pandang dari belakang masa dia duduk, badan berbentuk 'pear'. Kalo pandang dari atas masa dia berdiri perut akan kembang dari tepi.
- Kuat makan
- Kuat tido
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 04-01-2011 at 04:07 PM.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-01-2011, 04:15 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 12
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Normal gestation period untuk kucing adalah 62 to 65 days

For me, tak payah la nak g scan. Untuk tau kalo kucing selamat di kawinkan, just perhatikan kalo betina tu jerit kuat kuat and then dia akan golek golek dan jilat bahagian sulit dia. Tu akan menandakan dah selamat 'ahem'. Just tunggu 62 to 65 days untuk baby kuar.

Tanda kucing pregnant :-

- Manja dari biasa
- Badan akan naik. Kalo pandang dari belakang masa dia duduk, badan berbentuk 'pear'. Kalo pandang dari atas masa dia berdiri perut akan kembang dari tepi.
- Kuat makan
- Kuat tido
oooooo.... patut la kiki camtu
tapi kak c kiki ni even tengah pregnant tapi die suke lari sane lari sini lompat sane lompat sini. x bahaye ke???
Reply With Quote
  #12  
Old 04-01-2011, 04:26 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
oooooo.... patut la kiki camtu
tapi kak c kiki ni even tengah pregnant tapi die suke lari sane lari sini lompat sane lompat sini. x bahaye ke???
Depends on kucing.
Kalo dia jenis sensitive ada kemungkinan akan gugur kandungannya.
Seelok eloknya kalo rasa kucing kita tengah pregnant atau dah selamat di matekan, cagekan dulu untuk sebulan supaya pergerakan dia terhad dan tidak berlaku yang tak di inginkan.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #13  
Old 04-01-2011, 04:30 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 12
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Depends on kucing.
Kalo dia jenis sensitive ada kemungkinan akan gugur kandungannya.
Seelok eloknya kalo rasa kucing kita tengah pregnant atau dah selamat di matekan, cagekan dulu untuk sebulan supaya pergerakan dia terhad dan tidak berlaku yang tak di inginkan.
dah krung tapi bile bagi sume yang len masuk dalam main2 kesian lak kat die. bagi die, bagi la die masuk

bile dah masuk perghhh... ligat abes....
Reply With Quote
  #14  
Old 04-01-2011, 04:41 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 12
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
dah krung tapi bile bagi sume yang len masuk dalam main2 kesian lak kat die. bagi die, bagi la die masuk

bile dah masuk perghhh... ligat abes....
kiki oiiiii......

Click image for larger version

Name:	01042011292.jpg
Views:	59
Size:	42.2 KB
ID:	10769

Click image for larger version

Name:	01042011286.jpg
Views:	59
Size:	77.0 KB
ID:	10770

Click image for larger version

Name:	31032011277.jpg
Views:	61
Size:	38.9 KB
ID:	10771

Click image for larger version

Name:	31032011278.jpg
Views:	58
Size:	45.4 KB
ID:	10772

Click image for larger version

Name:	01042011288.jpg
Views:	59
Size:	66.9 KB
ID:	10773
Reply With Quote
  #15  
Old 04-02-2011, 01:01 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 12
hafiz90 is on a distinguished road
Talking Re: on heat

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
dah krung tapi bile bagi sume yang len masuk dalam main2 kesian lak kat die. bagi die, bagi la die masuk

bile dah masuk perghhh... ligat abes....
kak nurul pagi ni ade cite kelakar gile. saya dengar abang saya jerit dari lua.
die kate tengok c oyien ni......

tau die watpe??? tengah isap susu kat kiki. tergelak saya.....hahahaaaa......{ shy}
Reply With Quote
  #16  
Old 04-02-2011, 03:26 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
kak nurul pagi ni ade cite kelakar gile. saya dengar abang saya jerit dari lua.
die kate tengok c oyien ni......

tau die watpe??? tengah isap susu kat kiki. tergelak saya.....hahahaaaa......{ shy}
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #17  
Old 04-03-2011, 09:14 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 13
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: on heat

hehe.. yeke... smalam saya g vet anta lola.. da kene injection kurap n bg ubat kutu.. mlm2 sy bg ubat ichi syrup.. sb lola ni sensitif dengan gigitan kutu ape ntah.. jadi kalau die menggaru abes luka2... macam tuan die gak sensitif skin..

kalau da selamat dimatingkan tu, die jadi manje x kak nurul.. skang ni lola tersangat la manja.. ikut je kemane saya pergi.. kalau nk marah pon x yah cakap byk kali... sekali cakap kate jangan trus die x buat... ni dia kat umah xtaw la mak snang x jage die... tapi so far ok la.. mak call kate die x byk ragam.. kalau keluar pon die akan masuk sangkar n baring.. ntah la.. tersangat mendengar kate la plak... .. ade pepe ke.. hihihihi...

one more thing.. g vet.. injection kurap rm10? xyah g lagi... murah ke? ubat kutu 3 month rm52? xsure la murh ke x... tapi berbanding dengan mesra, ni lagi murah......
Reply With Quote
  #18  
Old 04-04-2011, 12:58 AM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 12
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: on heat

Quote:
Originally Posted by nani View Post
hehe.. yeke... smalam saya g vet anta lola.. da kene injection kurap n bg ubat kutu.. mlm2 sy bg ubat ichi syrup.. sb lola ni sensitif dengan gigitan kutu ape ntah.. jadi kalau die menggaru abes luka2... macam tuan die gak sensitif skin..

kalau da selamat dimatingkan tu, die jadi manje x kak nurul.. skang ni lola tersangat la manja.. ikut je kemane saya pergi.. kalau nk marah pon x yah cakap byk kali... sekali cakap kate jangan trus die x buat... ni dia kat umah xtaw la mak snang x jage die... tapi so far ok la.. mak call kate die x byk ragam.. kalau keluar pon die akan masuk sangkar n baring.. ntah la.. tersangat mendengar kate la plak... .. ade pepe ke.. hihihihi...

one more thing.. g vet.. injection kurap rm10? xyah g lagi... murah ke? ubat kutu 3 month rm52? xsure la murh ke x... tapi berbanding dengan mesra, ni lagi murah......
kak nani lola tu dah pregnant ke???
Reply With Quote
  #19  
Old 04-04-2011, 02:15 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 13
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: on heat

grrr.. xtaw la hafiz...
tapi.. yang pasti... die mmg kuat makan.. perut yang buncit.. kuat tido n da x heran da nk kuar ke ape... kuar bila boyfriend die ade kat depan pintu(yang kaler grey tu... keturunan die sume kaler grey medium hair.. da g check kat umah tuan ye tgk adik-bradik die)

maybe sbb da kene injection kurap tu or maybe die ntah la... hehehe... skng ni nk cari sangkar 2 layer tapi besar... misal kate die ade baby... akak akan bukak untuk adoption.. kalau byk la... kalo x.. simpan je la.. jadi kawan lola.... best gak tgk die memen2 kan..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
male cat on heat?? azzudagreat Training & Behavioral Issues 73 09-21-2011 02:05 PM
on heat ferdaus Cats & Kittens 0 03-28-2011 01:34 PM
on heat problem glee Cats & Kittens 2 12-24-2010 07:32 PM
Belle is in heat. :x a.lya Cats & Kittens 23 02-04-2009 09:31 AM
My cat is in heat... sillylupie Health, Disease & Diet 19 08-15-2008 11:21 AM


All times are GMT +8. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.