Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 04-11-2011, 09:02 PM
zul langat's Avatar
zul langat zul langat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 25
Rep Power: 0
zul langat is on a distinguished road
Default Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

haa...tahniah hafiz...sebab ko berani kedepan...
saya sebagai orang yang dah tua...memang tua pon....kebanyakkan member kat thread ni dah patut panggil saya pakcik..merasa sesangat gembira dengan janji yang hafiz katakan....jadikan kes ni yang pertama dan terakhir!
nanti...bila dah habis tempoh berkabung.....dan nak bela pet semula...kajiselidik dulu...ok
Alhamdulliah....semoga berakhir sudah kutuk2kan diharapkan selepas ni...sesama kita membantu kekawan yang perlukan bantuan...Amin.
Reply With Quote
  #42  
Old 04-12-2011, 04:30 AM
Marcelleve's Avatar
Marcelleve Marcelleve is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pulau Langkawi
Posts: 249
Rep Power: 12
Marcelleve is on a distinguished road
Send a message via AIM to Marcelleve Send a message via Yahoo to Marcelleve Send a message via Skype™ to Marcelleve
Default Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

Holy shit!!! Rascal died??? Just saw his profile last month....never thought there are IRRESPONSIBLE adopters out there...I mean, mostly the pets who are looking for home either got a bad past or a happy home... Rascal was once in a happy home and end up DEAD... WTH??? PETS are not TOYS! You just make me sick. Action speaks louder than words.
I may forgive you but what do you care? I'm just another stranger and this incident will repeat again - not by you hopefully but by anyone who 'likes' to get a "Pet" but never think about their own "Situation" or their ''Ability" to have another living being inside their homes.

P/S: Condolences to VEE. I really feel sad about the whole situation VEE went through while reading this subject in the forum. I can't imagine losing anyone without knowing what happened.... I feel you.
__________________
"Non-violence leads to the highest ethics, which is the goal of all evolution. Until we stop harming all other living beings, we are still savages."~Thomas A. Edison

Last edited by Marcelleve; 04-12-2011 at 05:06 AM.
Reply With Quote
  #43  
Old 04-12-2011, 11:37 AM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 12
picco is on a distinguished road
Default Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

Quote:
Originally Posted by pjud View Post
kepada pet lovers,

saya sedar sume ni ade kesilapan dan kelalaian yg saya lakukn smpai jd sbgini then sya pon sedar lpas tgk komen2 yg sume da tulis,sy mta maaf pd sume and akn brubah pd msa dpn. pd vee20 i'm really sorry 4 dis thing happen [espcially rascal that need to be safe 1st]...cuma seribu kemaaf dr sya pd sume pet lovers and i promise that i'll not adopt another animal anymore and i'll try to sve the others yg perlukn home but not 4 now, biarlah sya ade kemampuan yg secukupnye dan lebih knowledge about wat i'm gonna do 1st, that i promise.pda sume and vee20,dr sherina, sya M.HAFIZUDDIN@pjuds mohon ampun dan maaf ats kjdian yg menimpa ats rascal.berilah sya peluang tuk perbaiki diri sy sendri jika ada sifat yg perlu sya ubah dan perbaiki,sya harapkn kemaafan dr sume pihak terutama pd Vee20 and dr.sherina.



p/s : saya ampun dan maafkn pd sume org ats kritikan yg dibuat.

sekian dr sya.


jgn jdikn kritikan itu satu penghinaan tpi jdikn la ia sebagai satu pengalaman dimasa akan dtg supaya lebih berhati hati ok..sya selut pd pjud sbb akhirnye berani mengaku kesilapan,x semua org bleh ngaku kesilapan sndri............

kt forum ni kita bukan nk cari musuh,tpi cri kawan untk brsama sama meluaskn lg pemikiran kita tntg penjagaan makhluk allah yg satu ni..

Reply With Quote
  #44  
Old 04-12-2011, 03:55 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 12
sharina is on a distinguished road
Default Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

pjud mesti ingat bila kita ambik kucing, kita dah tak boleh la relax2 free2 macam kite single2 dulu..kita dah ada tangungjawab, makan, minum, mainan, mandi, vaccine, etc tu semua tanggungjawab kita.

dan yang penting sediakan kawasan rumah yang selamat..kucing bukan macam haiwan peliharan yang duduk dalam bekas2 kaca tu, kucing ada keinginan nak jalan2 kat luar and sangat curious..kalau die dengar kucing gaduh kat luar pun die akan ke pintu dengar apa yang terjadi..jadi sliding door, tingkat2 tu kalu taknak tutup rapat pasang la jaring2 supaya dorang tak boleh keluar..

ramai je bela kucing kat apartment, saya sendiri pun duduk apartment. jadi mesti ingat sebelum ambik pet, kena pastikan diri ni dah bersedia dengan kerenah mereka yang akan datang. terutama kucing, anjing, ular, etc mereka akan bersama kita untuk jangka masa yang lama...bukan setahun dua. so fikir2 kan la..
Reply With Quote
  #45  
Old 04-19-2011, 01:59 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 13
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

agreed... I bru sbulan lbh adopt cat 1 year lbh macamtu... mula sampai rumah, dia asik menyorok je bawah kerusi n hising.. kalau kite pasang washing machine atau ape2 la yang berbunyi, dia start nak mencakar2 sapa yang dekat dengan dia. thats why saya letak die dalam sangkar pada malam tu. then lusa macam tu, tunang saya offer nak jage sbb dia kate maybe die nk area yang xbyk kucing, sbb kawasan rumah saya ni byk kucing. but u know, bile dekat rumah tunang I, even letak sangkar kat luar pntu depan n ditutupkan sangkar tu dengan kain supaya x sejuk pada waktu malam, dia baik sangat.. maybe rumah tu penuh dengan jejaka kowt..furrr

Then sminggu macam tu saya pon ambil dia balik. baru sehari dia di rumah saya, tibe2 adik saya call kate kucing saya lari dari rumah.. puas la mencari, last2 jumpa dekat pokok pasu rumah jiran sebelah. Bila kita angkat dia bawak masuk dalam sangkar, dia akan mencakar2. fuhh sakit jugak la.. sampai ayah saya suruh pulangkan dia blk. saya time tu mmg berbelah bahagi sangat2... saya feed dia, then mandikan dia even dicakar2, peluk2 dia... mmg rase sayang sangat.

Do u know how it feel, when u da sayang seekor kucing ni, then parents u n tunang minta dia dipulangkan blk.. sdh sangat2... then saya nekad, kalau dalam sbulan dia still x brubah2 jadi jinak, saya akan pulangkan blk. maybe environment yang buat dia xslesa...

dalam minggu ke-3 macamtu, dia nk keluar, rupa2nya nk ngawan, I kurung dia, but my dad slalu lepaskan dia. ayah saya cakap, kesian la kat dia, cuba u nk kahwinn ayah x kasi... apa perasaan u.. tu yang lepas kan je..

Alhamdulillah, right after 2 days macam tu, dia bersandiwara dengan si jantan (kaler grey n mix persian kowt, bulu pendek) dia jadi sangat2 manja..

skarang ni malam2 tidur dalam bilik mak saya, sebab ade air-cond.. even da kne marah sampai mak saya da start kesian la dekat dia so dibiarkn je.

N whole family da start sayangkan dia, sbb kecing berak xperlu risau dia akan membuang dalam toilet cat, tidur dengan kami, asik menggesel je dekat mak saya(amik hati kot)...,pastu slalu ikut saya kemana-mana, kecuali toilet, sbb dia tahu, once dia masuk, mesti kene mandi... yang plg mak saya suka, dia sangat mendengar kata... sangat2 dengar kata mak saya.....

So kesimpulannya, bila kita nak adopt cat exspecially dari fosterer or dbkl, bukan beli kat kedai tu, kita kene bersedia. sbb sometime kita tgk dia baik tapi belum tentu lagi bila dekat umah kite... sbb environment barukan.. mmg kene banyak sangat bersabar... bila kita titik berat kebajikan dia, mesti dia akan jaga tuan dia.. macam lola hari ini, saya demam, so bila malam saya ke dapur dia akan temankan saya, saya kedepan pon dia akan follow.. perhatikan tuan dia kot, kot2 pepe jadi..
Reply With Quote
  #46  
Old 12-20-2011, 12:06 PM
AzeaF's Avatar
AzeaF AzeaF is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 35
Rep Power: 0
AzeaF is on a distinguished road
Default Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

Dear Vee,
saya tumpang sedih atas kehilangan Rascal... Rascal sgt macho, hensem... tgk gambar terus rasa nak nangis bila baca kisah mcm mana dia mati...

Tapi, kalau ikut logiknya, u belum tgk lagi body Rascal... and maybe its not Rascal.. maybe dia kena kidnap...?? maybe.....???

walau apa sekalipun, setiap apa yg terjadi pasti ada hikmahnya...


Dear Hafizudin,
Bagus tindakan anda meminta maaf, tlg la ambik pengajaran dari hal ni... kucing tu tak tau pun awk adopt dia, yg dia tau dia perlukan kasih syg dan penjagaan yg sewajarnya...
__________________
Reply With Quote
  #47  
Old 12-22-2011, 01:19 PM
affa affa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
Rep Power: 0
affa is on a distinguished road
Default Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

Quote:
Originally Posted by pjud View Post
kepada pet lovers,

saya sedar sume ni ade kesilapan dan kelalaian yg saya lakukn smpai jd sbgini then sya pon sedar lpas tgk komen2 yg sume da tulis,sy mta maaf pd sume and akn brubah pd msa dpn. pd vee20 i'm really sorry 4 dis thing happen [espcially rascal that need to be safe 1st]...cuma seribu kemaaf dr sya pd sume pet lovers and i promise that i'll not adopt another animal anymore and i'll try to sve the others yg perlukn home but not 4 now, biarlah sya ade kemampuan yg secukupnye dan lebih knowledge about wat i'm gonna do 1st, that i promise.pda sume and vee20,dr sherina, sya M.HAFIZUDDIN@pjuds mohon ampun dan maaf ats kjdian yg menimpa ats rascal.berilah sya peluang tuk perbaiki diri sy sendri jika ada sifat yg perlu sya ubah dan perbaiki,sya harapkn kemaafan dr sume pihak terutama pd Vee20 and dr.sherina.


p/s : saya ampun dan maafkn pd sume org ats kritikan yg dibuat.

sekian dr sya.


u ni g*** ke hape.nape lak u nk mintak ampun n maaf pd dorg atas kesalahan yg u dh buat pd RASCAL..dorg bknye tuhan! kesalahan u dh buat RASCAL pon dh mati.ape yg u perlu buat adalah bertaubat dgn apa yg u dah buat...berdoa lah banyak2 supaya tuhan ampunkn dgn apa yg u dh lakukan pd RASCALi rase u ni psyco la..u got split identiti.. ni sekejap ok..sekejap x.. kita ada tuhan jd minta keampunan pd tuhan bkn pd vee20 or sesape.opkos vee marah dgn apa yg u dh buat.i pon marah tp org mcm u bkn bole di marah coz u got mental prob.hari ni u sckp sorry..sok u buat lg.i hope u btl2 insaf dgn perbuatan u.
Reply With Quote
  #48  
Old 07-09-2012, 11:22 AM
jouhari jouhari is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2012
Location: Cyberjaya
Posts: 115
Rep Power: 11
jouhari is on a distinguished road
Default Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

Read through the thread rather quickly. just few points to add.

1. I added this 'dunia kucing' page on my fb. One day a girl was asking for monetary help for her cat that fell off the 9th floor on there. I told her, she should be charged for animal abuse, and the whole page ganged up on me. so I left the page. I thought the page was for animal lovers. my mistake.

2. Lots of people think, if they cuddle and feed the pet, that's whats considered a responsible pet owner. Theres more to it than that.

3. For those living an apartments..... You can prevent these accidents. Lots of areas of the house you have to cat proof .

4. A net is between rm2.50 to rm4 per meter from a hardware store. just use the plastic one so your apartment still easy on the eyes. cable ties are about rm2 per pack. Comes in black, white or green. with about rm50-rm100 you can secure your grills on doors, balcony and windows. Takes no special skills to install. Just put it up against your grill, cut it with a garden cutter or kitchen scissors and secure it with cable ties. (buy the ones that would fit through your net). for rm50 you can proudly say you did something to protect your cat from accidents. If you really need to see a picture of one, give me a holla.

5. (i'm not joking) When my pride goes with me in my car, I secure their carrier in the back seat with the seatbelts. we do it with for children right? How many of owners had to suddenly brake and their cats just falls off to the floor? Don't let them roam around the car! if they get under your pedals, everyone is screwed. Windows up obviously.

6. Lots of cat owners get frustrated when their cats jump up on the dining table to steal food. Here is a breakthrough that I just found out hahaha. I started to use an autofeeder. No more feeding time, theyd always have food when they want. They never ever jumped up on dining table for food. For fun maybe but not for food.

7. You want them off your expensive leather sofa? too bad! should have thought of it before you bought the sofa. Those repellant sprays dont work on street cats hahaha. If you know of one that works, please do let me know. Ill try it. Solution? Get them a cat tree. they want to be at the highest(and safe) point of their domain. I bet its because thats how they would ambush prey anyways. Get a cat tree and safe your sofa. Dont kick your cat for scratching your leathers. Thats like kicking a blindman for not being able to see.

Last edited by jouhari; 07-09-2012 at 11:42 AM. Reason: oh my english
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Veterinarian who don't deserve to be one!!! navarani Hall of Shame 11 01-08-2011 08:03 PM
Mutts/Mongrels/Moggies! They deserve good homes too. lynielime General Discussion 8 03-04-2009 10:06 PM
Rascal creates havoc vivienlpl Rabbits 3 02-27-2009 02:45 PM
Rascal - my so called rabbit vivienlpl Rabbits 8 09-09-2008 05:28 PM
One of the biggest health concerns facing dogs today is obesity. dog is my buddy Health, Disease & Diet 3 07-27-2008 01:07 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.