Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #2921  
Old 08-03-2009, 01:42 PM
Bouquet's Avatar
Bouquet Bouquet is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Location: Klang/Shah Alam
Posts: 58
Rep Power: 14
Bouquet is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
saya ada perasan iklan tentang blackwood and kitten for adoption kat mudah.my. sapa nak beli bw kat dia ,dia kasi price 13 sekilogrm.sapa nak adopt anak kat dia dia kasi bw utk seminggu.org tu ker?

Ada.. Ada perasan.. Saya baru terpikir nak calling tanya pasal cat dia tuu.. nak cari partner utk kucing jantan saya..

Saya nie slow sikit.. errkk sekarang nie musim mengawan keh.. Yang Jantan tuu grumpy semacam aje.. Yang si betina lak dah lari lak dengan Kucing stray luar.. Dah tak nak balik..

Saya baru cita kat kak Nurul, masa ambil BW ari tuu.. skrg beli 8kg.. Yang makannya seekor aje... Saya nak cari partner untuk kucing Jantan saya.. Kalau tak nanti takut dia pun lari sama lak.. Tolong.....
Reply With Quote
  #2922  
Old 08-03-2009, 01:43 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 14
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
farah,klu MLM dia kata leceh,duit lambat,kena pujuk org join.jalan senang,jual BW murah2,amik kucing tepi jalan yg cantik2 dan jual murah2.masyuk!! dia kata inilah sikap manusia yg nak kaya cepat.amik jalan mudah.
Betul Kak June! ni manusia yang tak sabar nak wat duit, wat scam ngan kucing!
Biasanya mmg lah hasil dia banyak.. tp duit cepat aje abes, tak de keberkatan.. sedar2 tak tau mana gi duit banyak-banyak tu..
tunggulah sok kat Akhirat nnt kena siksa ngan Kucing tu!
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #2923  
Old 08-03-2009, 01:46 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

mamat ni seekor,ada lg seekor budak forum ni.ada yg dah tau sapa dia.aku tak nak sebut nama.klu sebut mmg perang sabil lagi.tp sendiri mo ingatlah.

bagus bro.klu ko nak gi belasah dia, bgtau aku.nak ikut sekali.nak practice kaki aku msh kuat tak tendang orang


Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
aku ada tengok dalam mudah.com... ada mamat ni nama yusman nak jual BW rm13/kg... mamat ni ke...?

aku cakap satu je... kalau aku tau sapa-sapa yang buat taik... pastu aku takleh nak dapat supply macam ni dah... memang aku carik... ko tunggu je la... sapa-sapa ada info tolong bagitau aku... gambar sekali... senang keja aku...

p/s: nurul... sorry still takde masa nak amik my portion...
Reply With Quote
  #2924  
Old 08-03-2009, 01:49 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
mamat ni seekor,ada lg seekor budak forum ni.ada yg dah tau sapa dia.aku tak nak sebut nama.klu sebut mmg perang sabil lagi.tp sendiri mo ingatlah.

bagus bro.klu ko nak gi belasah dia, bgtau aku.nak ikut sekali.nak practice kaki aku msh kuat tak tendang orang
Amboi! Takut saya si Shahril dan June nie dah start mengganas
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2925  
Old 08-03-2009, 01:54 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Itulah kak.. setujuk ngat tu.. kepala dok pikir duit..duit..duit..gitu lah jadiknya..
Anyway Kak Nurul,sangat happy amik BW tempohari.. Thanks! teringat ingat Tiger yang manja dan sangat peramah.. dan paling tak lupa, Kak Nurul nye grumpy persian.. hehehe
Alhamdulilah Kalo Farhnm hapi Nurul pun tumpang hapi gak .

Bukan apa.... kalo nak jual tu boleh tak ada orang nak larang tapi sebaik baiknya kita kena la tanya supplier tu dulu. Minta kebenaran dari dia untuk menjual dengan harga tu. Kalo supplier dapat tau yang dia beli dari saya dengan harga murah dah tu jual dengan harga suka suki dia apa pula dia kata nanti? Silap haribulan dia stop kita beli dari dia sebab tak maintain harga pasaran Mana kita nak cari makanan murah lagi? .

Macam June kata, nanti pet shop owner dapat tau macam mana pula? Kena boycott kita yang susah nanti
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2926  
Old 08-03-2009, 02:00 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Bouquet View Post
Ada.. Ada perasan.. Saya baru terpikir nak calling tanya pasal cat dia tuu.. nak cari partner utk kucing jantan saya..

Saya nie slow sikit.. errkk sekarang nie musim mengawan keh.. Yang Jantan tuu grumpy semacam aje.. Yang si betina lak dah lari lak dengan Kucing stray luar.. Dah tak nak balik..

Saya baru cita kat kak Nurul, masa ambil BW ari tuu.. skrg beli 8kg.. Yang makannya seekor aje... Saya nak cari partner untuk kucing Jantan saya.. Kalau tak nanti takut dia pun lari sama lak.. Tolong.....
Hi Sue,

Nice to meet you. Anyway... kalo you nak cari teman for your male cat... try to check the adoption thread here. Banyak kucing kucing cantik for adoption tau.

Good Luck!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2927  
Old 08-03-2009, 02:01 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 14
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Blackwood

payah la kalu ada org mcm ni,anak saya ngan mak mentua saya tak dpt la mkn bw lagi,dah la rc ngan yg lelain mahal.gila la itu org!bukan bleh kaya cepat pun. mak mentuaku pun merungut rc mahal,tahan seminggu je,dpt bw ni bernafas la sikit,tapi kerana org ni saya takut tak dpt beli lagi bw.saya nak serang dia,sapa nama dia?hehehe.....
Reply With Quote
  #2928  
Old 08-03-2009, 02:04 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
payah la kalu ada org mcm ni,anak saya ngan mak mentua saya tak dpt la mkn bw lagi,dah la rc ngan yg lelain mahal.gila la itu org!bukan bleh kaya cepat pun. mak mentuaku pun merungut rc mahal,tahan seminggu je,dpt bw ni bernafas la sikit,tapi kerana org ni saya takut tak dpt beli lagi bw.saya nak serang dia,sapa nama dia?hehehe.....
Alamak! Seorang lagi dah mengganas
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2929  
Old 08-03-2009, 02:04 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 14
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Blackwood

kak june ada 2 org ke yg buat kerja tu?
Reply With Quote
  #2930  
Old 08-03-2009, 02:07 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 14
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Blackwood

oh kak felixku ....bukan apa marah la juga.dah dpt senang nak senang lagi. org mcm kita yg tersepit. mcm saya ni.bila mknann anak dah habis mula la pening.
Reply With Quote
  #2931  
Old 08-03-2009, 02:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

So far ada 2 org tp kot ada lg nak buat dajal.kena selalu jd spy ni

Nurul,klu pasal kucing,tetiba saja org yg baik2 pun blh jd ganas ko tau.hehehhe!! klu aku mmg sejak azali lg ganas.

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
kak june ada 2 org ke yg buat kerja tu?
Reply With Quote
  #2932  
Old 08-03-2009, 02:17 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
oh kak felixku ....bukan apa marah la juga.dah dpt senang nak senang lagi. org mcm kita yg tersepit. mcm saya ni.bila mknann anak dah habis mula la pening.
Wahai adikku Balqis, akk akan mula mengganas apabila supplier ada komen apa apa kat nurul. Kalo kita tak dapat stock dengan harga murah lagi baru akk kuarkan keganasan ku
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2933  
Old 08-03-2009, 02:29 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 14
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Blackwood

akak ckp mcm tu tak jadi la.simpan balik la keganasan saya ni....
Reply With Quote
  #2934  
Old 08-03-2009, 05:04 PM
zurin71 zurin71 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 32
Rep Power: 0
zurin71 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

alamak!! ni yang tak sedap dengar ni, kak zurin baru je join, seronok tengok anak2 bulus kak zurin suka makan BW, tiba2 dapat berita macam ni pulak, sedih..... sedih....
Reply With Quote
  #2935  
Old 08-03-2009, 05:11 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 14
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Blackwood

bukan kak zurin je baru join,saya pun baru join.dpt tau mcm tu tak sedap hati gak.apapun org yg wat mcm tu moga dia berhenti dari perbuatannya.nak jual gak ikutlah harga yg dah ditetapkan.
Reply With Quote
  #2936  
Old 08-03-2009, 05:30 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 15
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam...sy Yusman yg Tuan-puan ceritakan dlm forum nie...x baik tuduh sblm siasat...nie akaun sy sendiri yg baru dicreate..b4 this sy xda akaun petfinder...WALLAHI sy mmg x pena ada akaun..

sy dah menghubungi Kak Nurul and talk to her regarding this issue...

sy mmg x tau salah menjual BW kak Nurul semula selepas membelinya..sy minta maaf..tp, sy bkn nak wat bisnes,k...sy baru order 5kg 4 me...stok last month x hbs lg...so, sy dgn kurang teliti, mengiklankan dlm mudah bout BW sy bulan lepas yg masih berbaki 2kg...sy dah pun delete and IM SORRY about my action...

about my cat for adoption..tue nak cover neuter cost, dewormed, spay and vaksin...actually costnya lebih 300% from RM100, ...

Sy bekerja sbg ENGINEER di salah sebuah SYARIKAT PEMBUAT SOLAR TERBESAR DUNIA..maaf sgt2 kpd sesap yg fitnah sy di sini dgn mengatakan sy wat bisnes kcg...ckp pendapatan sy dgn izin Pencipta aku dan kamu..ALLAH tahu tujuan sy put them for adoption...sesapa di sini yg hendak menghubungi sy..private msg no hp msg2,sy akan kol...sy skrg masih ada 6 ekor kucing..and 2 is for adoption..one 1 free..1 ada fees...

sesiapa yg pernah adopt kucing dr sy will know who I am dan sapa2 pena kasi kucing depa to me, they know how i take care of their cat..bg yg memfitnah dan mengapi-apikan org di sini..sy bole senaraikan semua org yg pena adopt kucing dr sy..yg sy adopt kucing diorg..dan DEMI ALLAH yg mana nyawaku tebusanNya..kamu tidak akan mendapati sebarang komplain..aduan..rungutan..tertipu from them...tetapi, kesian setengah manusia Allah azza wajalla membutakan mata, hati, akal dan pateri atas hati mereka..sehinggan membuka keaiban..fitnah...tanpa usul periksa dlm forum pencinta kucing nie.

sapa2 x puas hati...bole kol no hp..sy akan jelaskan...Ingat..sy manusia biasa..saya wat silap..sy ngaku...tp, sesapa yg fitnah sy WALLAHI WABILLAHI WATALLAHI...urusan kt akan diselesai di depan Mahkamah ALLAH azza wajalla di Mahsyar..siasat dulu b4 react...tanya dulu b4 wat kp2sn..xpa..Allah akan mengadili sy atau pun org2 yg fitnah sy


"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." ( al-Qur'an,al-Hujurat, 6 ).

no hp saya...019-5771751...kol sy or sms sy...Sesungguhnya, dgn nama Allah, skali lg I'm sorry to anyone involved in this problem. kpd, yg tuduh tanpa menyiasat....

60 Demi sesungguhnya, jika orang-orang munafik dan orang-orang yang ada penyakit (syak ragu-ragu) dalam hatinya, serta orang-orang yang menyebarkan berita-berita dusta di Madinah itu tidak berhenti (dari perbuatan jahat masing-masing), nescaya Kami akan mendesakmu memerangi mereka; sesudah itu mereka tidak akan tinggal berjiran denganmu di Madinah lagi melainkan sebentar sahaja,
61 serta mereka tetap ditimpa laknat. Di mana sahaja mereka ditemui, mereka ditangkap dan dibunuh habis-habisan.

(surah al-ahzab)

akhir kata...semoga ALLAH dgn keberkatan selawat atas junjungan mulia s.a.w...mengampunkan sy dan sesiapa yg terlibat dlm hal nie secara x lgsg..tp..yg memulakan semua nie tanpa usul periksa...biar Allah penentu antara kt sama ada di dunia atau di akhirat...

sy boleh dihubungi di talian tertera 24/7 INSYA-ALLAH..

MA'ASSALAMAH...
Reply With Quote
  #2937  
Old 08-03-2009, 05:45 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

Akaun baru?? ini bukan akaun zahranur?? nape tetiba jd yusman pula.beginilah cik abang.kami pun bukan heran sangat dgn kerja awak yg pengeluar solar yg terbesar kat dunia ni.byk lg org2 kat sini yg kerja bagus,gaji bagus tak heran apa.

takde sapa yg fitnah sapa.klu u takde kucing buat apa order BW lg?? musykilkan?? ramai lg budak2 kat sini yg jd pet rescuer termasuk saya sendiri.org2 kat sini mmg ramai kenal saya & walau saya tak cite durang pun tau apa saya buat sebab saya minta bantuan dari segi pinjam cage/carrier klu tak cukup.jd tak perlu lebih details apa yg telah saya buat.riak namanya. saya pun antar kuicng neuter,vaksin dan deworm.tp saya tak pernah minta byk2.klu setakat RM100 utk cover kesemua cost neuter,vaksin & deworm tu biasa. kwn2 kat sini pun sama.tp kami tak buka kat mudah.com sebab kat situ hanya org yg beli kucing suka pergi sana.ada yg amik kucing dari kita pastu jual.kesimpulannya tempat tu bukan tempat org yg betul2 jujur nak adopt kucing.susah nak cari org yg betul2 nak adopt kucing kampung yg tak lawa.suma nak yg bulu panjang dan lebat.

klu nak buka for adoption,buka je kat petfinder ni. takpun kat kitten.com.

lg satu,tak payah nak bersyarah ttg hal agama dgn kami kat sini.we know who we are and we know what we are talking abt. bukan cakap cakap kosong.

saya lupa nak tambah kat sini,sebenarnya cost pengubatan kuicng2 yg akan diadopt mmg lebih tinggi dari yg kita minta,tp bg pendapat saya,saya ikhlas & rasanya tak perlu nak ungkit dgn tuan baru yg adopt kuicng2 tu. lg satu,rata2 kucing2 yg awak bagi tu,takde pun di neuter & vaccine.paling tak pun deworm je.

Last edited by June; 08-03-2009 at 05:55 PM.
Reply With Quote
  #2938  
Old 08-03-2009, 06:28 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 14
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

June

Dah le tu, subject closed, tak yah layan lagi........Mai kita ceria balik dengan cite cite anak anak bulus kita k.......................
Reply With Quote
  #2939  
Old 08-03-2009, 06:34 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 15
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
aku ada tengok dalam mudah.com... ada mamat ni nama yusman nak jual BW rm13/kg... mamat ni ke...?

aku cakap satu je... kalau aku tau sapa-sapa yang buat taik... pastu aku takleh nak dapat supply macam ni dah... memang aku carik... ko tunggu je la... sapa-sapa ada info tolong bagitau aku... gambar sekali... senang keja aku...

p/s: nurul... sorry still takde masa nak amik my portion...
yusman... ayat aku tu pertanyaan ke pertuduhan..? citer sket... kata ENGINEER... mesti la highly educated ye tak... tak kan simple phrase macam ni pun tak leh nak analyse... aku sebut nama ko, sebab aku nampak ko nak jual murah kat dalam mudah.com... kalau tak betul tak yah la nak hangin... cakap je la tak betul... apa ada hal...

aku malas cakap banyak la... kalau tak betul bagus la... tapi kalau betul ko memang buat bisnes beli kat nurul pastu jual balik... itu bergantung pada 2 keadaan... selagi supply aku tak terganggu dengan aktiviti ko ni... silakan... tapi kalau kacau supply aku... memang aku akan hangin... itu je...
Reply With Quote
  #2940  
Old 08-03-2009, 06:49 PM
ahmadbadwi ahmadbadwi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Rep Power: 0
ahmadbadwi is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
yusman... ayat aku tu pertanyaan ke pertuduhan..? citer sket... kata ENGINEER... mesti la highly educated ye tak... tak kan simple phrase macam ni pun tak leh nak analyse... aku sebut nama ko, sebab aku nampak ko nak jual murah kat dalam mudah.com... kalau tak betul tak yah la nak hangin... cakap je la tak betul... apa ada hal...

aku malas cakap banyak la... kalau tak betul bagus la... tapi kalau betul ko memang buat bisnes beli kat nurul pastu jual balik... itu bergantung pada 2 keadaan... selagi supply aku tak terganggu dengan aktiviti ko ni... silakan... tapi kalau kacau supply aku... memang aku akan hangin... itu je...

Salamun alayk..fantasticat

sy tdk lgsg berniat tujukan ayat tersebut kpd awak...sy tujukannya pd ssapa yg memulakan fitnah utk memburkkan2 sy tanpa tau wats hidden. Maaf if u terasa..mmg sy Yusman in mudah...aak pun jgn pertikai bout my education...wats da point? sy x mention ur name or involve u in this problem, my friend...cuma org yg mana Allah telah ttp ati mereka drpd kebenaran shg tuduh tnp usul periksa...Wallahu A'lam
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.