Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 02-08-2010, 08:09 AM
carlhady's Avatar
carlhady carlhady is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 5
Rep Power: 0
carlhady is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by DukeJebat View Post
saper saper yang pernah ader transaction dengan penipu nie please PM me the full name and account number.
hi mates, His Acct. number is 15306522656, maybank, Zulkifli bin Haji Ismail. I hope it helps. TQ
Reply With Quote
  #62  
Old 02-08-2010, 07:27 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 14
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by carlhady View Post
hi mates, His Acct. number is 15306522656, maybank, Zulkifli bin Haji Ismail. I hope it helps. TQ
Huhu! DukeJebat, show me/us some magic now
Reply With Quote
  #63  
Old 03-11-2010, 01:49 AM
esyad87 esyad87 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
esyad87 is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

sy pernah jumpe khaty & joe...boleh sape2 cite lg pasal penipuan dia
Reply With Quote
  #64  
Old 03-11-2010, 07:31 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 14
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by esyad87 View Post
sy pernah jumpe khaty & joe...boleh sape2 cite lg pasal penipuan dia
Apa kata cik yg cerita? Jumpa kat mana? Camana orgnya? Ada beli kucing ke dgn mereka? Cerita je la apa2
Reply With Quote
  #65  
Old 03-11-2010, 02:43 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

mahapkan saya ...saya nak offtopic...seteruk2 prangai BYB di mudah tu...at least...few potential adopters from Mudah...yg interested kat kucing2 yg diiklan kan di situ boleh la di harap..maksud saya ..saya dah berurusan dgn beberapa orang yg call saya untuk iklan saya di Mudah...even tho dorang tak dpt adopt my Abang (coz Abang tunjuk prangai tak frenli) tapi they make inisiatif to come and see me and check out Abang after one or two sms (one of them came all the way from Melaka...tks Butherfly)...

likewise potential2 cat lover kat sini...sms betalu2 tunjuk interest...tapi by the time hari nak tengok...1001 alasan....lagik worse bila kita sms to remind...not even a reply from them..senyap trosss....

*matilamak kena nih*

...well ..tak salah kan lepaskan apa yg bebuku kat hati nih....
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #66  
Old 03-11-2010, 02:53 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Berhati-hati di Mudah

aku sokong 100% Ina. ada pengalaman sendiri.mula2 berminat.beriya iya sgt.katawalau strays tp kuicng lawa,bersih dll.tp tup tup bila time nak amik,senyap je.bila aku tanya,kata tak blh amiklah coz kat rmh dah byk,mak,nenek,datuk,pakwe dan ntah sapa2 lg tak kasih.abis tu,masa nak minta dulu nape tak fikir suma tu?? tup tup,few months later,blh pula adopt yg long hair. ko ingat aku tak hangin ke??

ada lg,mula2 kata suami tak kasih,tak blh kuicng byk2 kat rmh.tp berminat.bila tanya lg sekali,tak jd sebab dah dpt kucing breed baik punya.huh!! punyalah hipokrit.2 kucing tak blh,tp kucing breed baik boleh pula.ingatkan org je yg ada diskriminasi bangsa,rupanya kucing pun dipandang melalui bulu & baka

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
mahapkan saya ...saya nak offtopic...seteruk2 prangai BYB di mudah tu...at least...few potential adopters from Mudah...yg interested kat kucing2 yg diiklan kan di situ boleh la di harap..maksud saya ..saya dah berurusan dgn beberapa orang yg call saya untuk iklan saya di Mudah...even tho dorang tak dpt adopt my Abang (coz Abang tunjuk prangai tak frenli) tapi they make inisiatif to come and see me and check out Abang after one or two sms (one of them came all the way from Melaka...tks Butherfly)...

likewise potential2 cat lover kat sini...sms betalu2 tunjuk interest...tapi by the time hari nak tengok...1001 alasan....lagik worse bila kita sms to remind...not even a reply from them..senyap trosss....

*matilamak kena nih*

...well ..tak salah kan lepaskan apa yg bebuku kat hati nih....
Reply With Quote
  #67  
Old 03-12-2010, 02:19 PM
iraiqaim's Avatar
iraiqaim iraiqaim is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 23
Rep Power: 0
iraiqaim is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

hai semua...
i pun selalu juga tengok iklan kt mudah ni...
sekarang ni i tengok banyak kucing yang diiklankan oleh NORA AMYLIA dr kelantan...
so..ada tak sesiapa yang pernah berurusan dengan dia...i need info...
thanks...

Last edited by iraiqaim; 03-12-2010 at 02:20 PM. Reason: add
Reply With Quote
  #68  
Old 03-12-2010, 05:11 PM
esyad87 esyad87 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
esyad87 is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Nora amylia adalah org yg sama dgn katty & joe....
Reply With Quote
  #69  
Old 03-12-2010, 06:03 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 16
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by esyad87 View Post
Nora amylia adalah org yg sama dgn katty & joe....
betul ke?
Reply With Quote
  #70  
Old 03-12-2010, 06:08 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 14
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Berhati-hati di Mudah

nak senang,tak payah beli kat mudah,2ekor DLH yang saya beli kat mudah,mmg problem,yang tommy tu dulu ada masalah behaviour,tak reti berak dalam litter box,kena fungus,ekor sampai botak,tapi owner die cakap sebab tersental time mandi,yela time dulu pun mane tau sangat,yang mimi pulak,matanya dah lama tak lap sampai hitam,bulu pun cepat luruh....tommy dah recover sepenuhnya,cume ekor lambat sikit nak tumbuh bulu,yang mimi pulak dlam proses penyembuhan...dan yang paling perfect sekali,adalah Ogy,DLH gak,ambil dari kak lyn_cat...mmg takde cacat cela masa ambil dulu,pembersih,sampai skrg sy bersyukur sgt sebb ogy tak pernah timbulkan problem....so kalau nak beli ke,adopt ke,tanya secara personal dgn forummer kat sini...aritu sy pernah try gak,tengok ada org jual kucing murah,tengok dari gambar pun dah tau menipu,then sy hantar mesej kononnya berminat...Taktik yang diorg pakai adalah teknik shipping,nanti dorg akan cakap diorg duk kat luar negara,yang aritu org tu cakap die dari singapore n nak hantar kucing tu,tapi kite msti bayar kos penghantaran dulu,then saya kelentong la saya ada kawan kat singapore n saya wakilkan kawan sy untuk ambil kucing tu,terus diorg tak reply email...agaknya diorg ni tak tau ke yang org malaysia ni dah bijak2..
Reply With Quote
  #71  
Old 03-12-2010, 10:09 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 18
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Berhati-hati di Mudah

June,

I think there's one way to make sure the adopter really loves cats and not simply long hair cats who might then throw it out if it doesn't look beautiful anymore one day. Make it a point that the long hair is given to only those who adopt the DSH. Say the DLH is no longer available, and if they took a DSH instead, then they are the ones who deserve to have the DLH.

Quote:
Originally Posted by June View Post
aku sokong 100% Ina. ada pengalaman sendiri.mula2 berminat.beriya iya sgt.katawalau strays tp kuicng lawa,bersih dll.tp tup tup bila time nak amik,senyap je.bila aku tanya,kata tak blh amiklah coz kat rmh dah byk,mak,nenek,datuk,pakwe dan ntah sapa2 lg tak kasih.abis tu,masa nak minta dulu nape tak fikir suma tu?? tup tup,few months later,blh pula adopt yg long hair. ko ingat aku tak hangin ke??

On the subject below, I think we can't judge someone without knowing their background. Sometimes things or circumstances change. I don't know about others, but for me, my hubby didn't like cats at all. He refused to let me keep a single kitten or cat, and they were all turned from my home. It was ok for me to feed them outside my home, but they weren't allowed in my home.

One day, Blackie and his late sibling came into my life. Hubby said I have to put them back on the street when they can eat solid food. But, as time went, he grew fond of Blackie. So, from not being allowed to keep a cat, I was allowed to keep Blackie.

Even then, he said we can only keep one cat, and set his foot down. Any other kittens that we found, I was not allowed to keep. I don't know if you remember, but you had a kitten that looked very much like Blackie, and I wanted it, but he won't hear of it.

Then, one day, we were at a friend's home. This friend has big cats. I won't mention any names for privacy reasons. Hubby fell in love with this friend's big cats. He played and carried the cats around. I was astonished, as he had never touched a strange cat before. He loved these big cats although he didn't know what breed they are, neither is he aware that they are pure bred show cats. To him, they were simply "little friendly tigers", and he loved the "little friendly tigers".

So, when this friend one day gave us one of his "little friendly tiger" as a gift, he didn't reject it. So, from one cat, I'm now allowed to have 2 cats, and that's the new quota in our home. Hamsters and birds not allowed yet.....yes, I'd like to keep some hamsters and birds for my cats to play with.

What I'm saying is, sometimes, things changes and we can't really judge a person without knowing the whole story.

Quote:
Originally Posted by June View Post
ada lg,mula2 kata suami tak kasih,tak blh kuicng byk2 kat rmh.tp berminat.bila tanya lg sekali,tak jd sebab dah dpt kucing breed baik punya.huh!! punyalah hipokrit.2 kucing tak blh,tp kucing breed baik boleh pula.ingatkan org je yg ada diskriminasi bangsa,rupanya kucing pun dipandang melalui bulu & baka
Reply With Quote
  #72  
Old 03-13-2010, 02:14 PM
esyad87 esyad87 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
esyad87 is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
betul ke?
byk hint yg menyatakan diorg adalah sama...
cuma sy nak bukti pasal penipuan diorng dgn lebih kukuh...
Reply With Quote
  #73  
Old 03-13-2010, 07:37 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 14
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by esyad87 View Post
byk hint yg menyatakan diorg adalah sama...
cuma sy nak bukti pasal penipuan diorng dgn lebih kukuh...
Hi esyad87,

Since awak pernah jumpa diorang, awak ceritalah pengalaman berjumpa mereka.

Thanks.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #74  
Old 03-14-2010, 02:20 PM
esyad87 esyad87 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
esyad87 is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

sy pernh jual hedgehog dgn dia...tiada masalah dgn urus niaga dgn dia...
cuma ada lah sy tnye nak tgk kucing dia....dia bg macam2 alasan...
Reply With Quote
  #75  
Old 06-13-2010, 03:48 AM
kerel kerel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
kerel is on a distinguished road
Angry Re: Berhati-hati di Mudah

seriously aku hampir tertipu!!!!!!!
cantik btol kucing2 dia.. nasib baik terjumpa post forum ni sbb aku sje google nama nora amylia, dia ada gak guna nora che seman and joe (number phone SAMA) adoihhh..pastu ni ha rasenye complot dia gak Zu ataw Zuhaidi Bin

ni post diorang terbaru..

http://www.mudah.my/Kucing+Kacukan+S...as-6279329.htm

http://www.mudah.my/Istimewa+Kucing+...ia-6153901.htm

http://www.mudah.my/Kucing+Turkish+A...343.htm?last=1

http://www.adpost.com/my/pets/38946/

http://www.adpost.com/my/pets/36056/

http://www.mudah.my/Snow+White+Cat-6279351.htm?last=1

http://www.mudah.my/Kucing+Kacukan+S...as-6279329.htm

http://www.mudah.my/Kucing+Putih+Geb...al-5919850.htm

memang murah..spe yg tak nak..

adoii.. ada jugak org macam ni eh..

ni number diorang kalo nak kaco

Zu/Zuhaidi/Hj Zul Ismail: 0199640901

joe / nora amylia :0199091600

ni antara business lain :
jual kasut (mmg boley tipu cam kucing)
jual kreta n tanah ni xtaw la cam susah nak tipu
tpi org yg sama number phone pon sama

http://www.carlist.my/used-cars/list...ar-169360.html

http://www.mudah.my/Tanah+Pertanian+...ng-5852136.htm

Nama derang brubah-ubah

http://www.mudah.my/Original+Versace+Shoe-6293027.htm

http://www.mudah.my/Ori+Adidas+Copa+...oe-5803453.htm

adoii..ntah la..

Last edited by kerel; 06-13-2010 at 03:51 AM. Reason: ada link nak tambah
Reply With Quote
  #76  
Old 06-13-2010, 04:12 AM
kerel kerel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
kerel is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

satu lagii...
http://www.mudah.my/Banglo+4+Bilik+Y...or-5803405.htm
Reply With Quote
  #77  
Old 11-25-2010, 08:24 PM
hafiz aulaiman hafiz aulaiman is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
hafiz aulaiman is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

aku dah kena tipu dengan mangkuk nora amylia dgn haji zul dia buat business maid siam/kemboja rm1500..pls give me his adress or something..dah x boleh contact dia...aku ingat nak repot polis - hafiz 0169227089
Reply With Quote
  #78  
Old 11-26-2010, 02:14 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 13
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Hi semua!! ni ade jumpe iklan... kat mudah jugak....
*maklumlah setiap hari g tengok kucing-kucing ape yang ade dekat mudah ni*

So ade jumpa 2 iklan.... dia nak jual kucing-kucing dia jugak.
tapi yang peliknya, satu lokasi kat Sarawak, satu lagi kt Johor... Macam x logik je kan? Boleh siapa-siapa tolong siasat?

Dua-dua kena contact melalui email, yang hanya kat mudah je. Kucing memang comel-comel belaka... adesss....

http://www.mudah.my/Siberia+anak+kucing-7678002.htm


http://www.mudah.my/Anak+kucing+brit...ek-7677957.htm
Reply With Quote
  #79  
Old 11-26-2010, 02:30 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 13
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
Hi semua!! ni ade jumpe iklan... kat mudah jugak....
*maklumlah setiap hari g tengok kucing-kucing ape yang ade dekat mudah ni*

So ade jumpa 2 iklan.... dia nak jual kucing-kucing dia jugak.
tapi yang peliknya, satu lokasi kat Sarawak, satu lagi kt Johor... Macam x logik je kan? Boleh siapa-siapa tolong siasat?

Dua-dua kena contact melalui email, yang hanya kat mudah je. Kucing memang comel-comel belaka... adesss....

http://www.mudah.my/Siberia+anak+kucing-7678002.htm


http://www.mudah.my/Anak+kucing+brit...ek-7677957.htm
aku_ais,

ni antara iklan tipu yg berleluasa di mudah..
diorg ni pernah iklan kt PF ni.. dan sy pernah email diorg..
jawapan standard yg diterima, kucing ni free tapi kena bayar cost shipping sebab diorg kat singapore..
dah banyak org mengadu dan tertipu pasal ni.. antaranya boleh rujuk entry ini http://forums.petfinder.my/showthrea...highlight=tipu

iklan ni pulak macam sindiket..
sebab ada kawan sy pernah email.. tp bukan cakap berminat.. dia cakap diorg penipu dalalm bahasa melayu..
tp kawan sy dpt reply yg sama macam saya "thanks for your interest.....bla...bla.." kan dh nampak sangat penipu.. dan kelakar

jadi hati2 la dengan iklan internet ni..
selagi tak nampak kucign tu depan mata, jangan la beli..
dari membazir duit bagi dekat si penipu ni, baik beli blackwood kasi stray cat.

sy suka juga tgk kucing2 kat mudah tu..
antara ciri iklan tipu di mata sy
1- gambar kucing tu cantik sangat
2- pure breed untuk diberi percuma tp siap dengan cert dan medical cert
3- cuma letak email
4- no telepon yg pelik

apa2 pon berhati2...jangan mudah percaya
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #80  
Old 11-26-2010, 10:17 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 16
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
Hi semua!! ni ade jumpe iklan... kat mudah jugak....
*maklumlah setiap hari g tengok kucing-kucing ape yang ade dekat mudah ni*

So ade jumpa 2 iklan.... dia nak jual kucing-kucing dia jugak.
tapi yang peliknya, satu lokasi kat Sarawak, satu lagi kt Johor... Macam x logik je kan? Boleh siapa-siapa tolong siasat?

Dua-dua kena contact melalui email, yang hanya kat mudah je. Kucing memang comel-comel belaka... adesss....

http://www.mudah.my/Siberia+anak+kucing-7678002.htm


http://www.mudah.my/Anak+kucing+brit...ek-7677957.htm
iklan ni dah di delete kan
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
to PF frens berhati-hatilah iskandarshah Coffee Room 6 01-05-2010 02:12 PM
Berhati-hati: Penjual yang tak beretika syamry dari bangi, kl post jual terbaru kitten bernama burn yeop20an General Discussion 29 12-27-2009 04:58 PM
Hati-hati dengan mereka ini... semua penipuan... shareen_natasha Coffee Room 29 10-26-2009 06:37 PM
Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!! abgraldo Coffee Room 49 10-23-2009 02:05 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.