Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 03-31-2009, 11:52 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default want 2 know d real price..tolong

Ko nak dtg kol berapa?? akak dtg awal ni.kol 8pg dah terpacak kat depan klinik.almakumlah jalan jam kat jln cheras tu

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
jumpa kak june kat sana ye....
Reply With Quote
  #42  
Old 03-31-2009, 01:11 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 15
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by June View Post
Ko nak dtg kol berapa?? akak dtg awal ni.kol 8pg dah terpacak kat depan klinik.almakumlah jalan jam kat jln cheras tu
dalam pukul 8.30 sampai kot... sebab nak hantar anak gi skolah dulu....

saya akan datang seawal yang mungkin lah....

kene parking kat luar pulak 2....
Reply With Quote
  #43  
Old 03-31-2009, 01:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default want 2 know d real price..tolong

ok,ok.jumpa kat sana

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
dalam pukul 8.30 sampai kot... sebab nak hantar anak gi skolah dulu....

saya akan datang seawal yang mungkin lah....

kene parking kat luar pulak 2....
Reply With Quote
  #44  
Old 04-01-2009, 03:08 AM
ripcurl's Avatar
ripcurl ripcurl is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Location: ampang
Posts: 97
Rep Power: 14
ripcurl is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
saya mybe x join kot...mak saya x bagi kuar rumah pas pukul 8mlm..hehehehe..
mybe ripcurl bleh order trus dari pakcu..try PM dier..nama dier pun ade dlm senarai kehadiran gathering tu...
xkenal?cuba ripcurl buka thread pakcu usual petshop n buka page 43..kat situ ade gambar dier..gmbar dier tgh beri ucapan..n ade misai ala2 Datuk K tu..hehehehe
tapi klu ripcurl rasa lambat, better ripcurl beli sendiri...kebanyakkan petshop/vet ade jual spot on nie...
owh, thanx eh nik_tropicana..la,pujkla mak awak pon dtg skali.

bbpie, yey..nak beli satu dari u..
katne i nak amik?brape price die..tell me k..
Reply With Quote
  #45  
Old 04-01-2009, 03:11 AM
ripcurl's Avatar
ripcurl ripcurl is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Location: ampang
Posts: 97
Rep Power: 14
ripcurl is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak pun selalu pergi pagi2.selalunya 8pg dah smp.jd orang yg pertama.klu petang petang atau late morning mcm sardin, pack.

Ripcurl,ARA Ampang opposite shell station near LRT Ampang station. klu dari Ampang Point dah tak jauh.

Vaksin kat sana klu tak salah RM50 sekali dgn deworm. mahal.
thanx june, i nak tanye ckit lrt ampang 2 yg putra ke atau star? ade 2 lrt n due2 dkat ngan shell n ampang point..
so i cam konfius skit..
u slalu pgi klinik mane june?
Reply With Quote
  #46  
Old 04-01-2009, 10:59 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default want 2 know d real price..tolong

Ripcurl LRT Star ampang.tak tau pula Putra LRT ada kat Ampang station setau saya takde.

selalu pegi ARA Ampang tulah.dgn dr jonathan.dia baik sgt.dah regular dgn dia.yg penting dia sayang binatang.pantang betul dia klu tgk owner mistreated pet durang.dia akan marah durang.


Quote:
Originally Posted by ripcurl View Post
thanx june, i nak tanye ckit lrt ampang 2 yg putra ke atau star? ade 2 lrt n due2 dkat ngan shell n ampang point..
so i cam konfius skit..
u slalu pgi klinik mane june?
Reply With Quote
  #47  
Old 04-01-2009, 11:15 AM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 14
bbpie is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by ripcurl View Post
owh, thanx eh nik_tropicana..la,pujkla mak awak pon dtg skali.

bbpie, yey..nak beli satu dari u..
katne i nak amik?brape price die..tell me k..
hmm..u area ampang gak kan..bb nye umah kat belakang K4 ampang tu ja..nak jumpe situ pun buleh gak..its RM16 satu tiub
Reply With Quote
  #48  
Old 04-01-2009, 04:03 PM
ripcurl's Avatar
ripcurl ripcurl is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Location: ampang
Posts: 97
Rep Power: 14
ripcurl is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by June View Post
Ripcurl LRT Star ampang.tak tau pula Putra LRT ada kat Ampang station setau saya takde.

selalu pegi ARA Ampang tulah.dgn dr jonathan.dia baik sgt.dah regular dgn dia.yg penting dia sayang binatang.pantang betul dia klu tgk owner mistreated pet durang.dia akan marah durang.
owh kat ampang ade gak putra dkat ngan pelita tue..
bagusla camtu, baru kite tau mane betul mane care salah..
boleh perbaiki..
kan..
Reply With Quote
  #49  
Old 04-01-2009, 04:06 PM
ripcurl's Avatar
ripcurl ripcurl is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Location: ampang
Posts: 97
Rep Power: 14
ripcurl is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by bbpie View Post
hmm..u area ampang gak kan..bb nye umah kat belakang K4 ampang tu ja..nak jumpe situ pun buleh gak..its RM16 satu tiub
dkat ngan tesco x?
x sure sgt carrefour katne..
baru pindah ampang..
umah fam kat bukit jalil..
hehehe
kalau area tesco or great eastern sume tu taula..
Reply With Quote
  #50  
Old 04-01-2009, 04:07 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default want 2 know d real price..tolong

nak tanya ni,klu STAR LRT turun kat ampang station.klu Putra LRT ampang kat mana station durang?? apa nama station durang?? kena tanya ni.karang naik PUTRA tak teraba raba

Quote:
Originally Posted by ripcurl View Post
owh kat ampang ade gak putra dkat ngan pelita tue..
bagusla camtu, baru kite tau mane betul mane care salah..
boleh perbaiki..
kan..
Reply With Quote
  #51  
Old 04-01-2009, 04:37 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 14
euanna is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
euanna ade nak pegi clinic kat cheras 2 minggu ni tak? mia nak pegi hari khamis ni .... kalau nak boleh lah tolong bawak euanna skali ?
Oooh.. esok ke? Maybe pegi klinik cheras bawak si Salem kot.. dia dah 3 bulan ni.. kena vaksin. Tapi tak berani janji la.. sebab bf tak berapa sihat.. kalau ada, adala
Reply With Quote
  #52  
Old 04-01-2009, 06:18 PM
ripcurl's Avatar
ripcurl ripcurl is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Location: ampang
Posts: 97
Rep Power: 14
ripcurl is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by June View Post
nak tanya ni,klu STAR LRT turun kat ampang station.klu Putra LRT ampang kat mana station durang?? apa nama station durang?? kena tanya ni.karang naik PUTRA tak teraba raba
kalau star name station die ampang je.
kalau putra name station die ampang park..
before klcc station
Reply With Quote
  #53  
Old 04-01-2009, 06:33 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default want 2 know d real price..tolong

hahahahha!! iya tak iya juga.sebab ampang kat town sungguh.itu yg lupa


Quote:
Originally Posted by ripcurl View Post
kalau star name station die ampang je.
kalau putra name station die ampang park..
before klcc station
Reply With Quote
  #54  
Old 04-01-2009, 06:37 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 15
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Oooh.. esok ke? Maybe pegi klinik cheras bawak si Salem kot.. dia dah 3 bulan ni.. kena vaksin. Tapi tak berani janji la.. sebab bf tak berapa sihat.. kalau ada, adala
ok
Reply With Quote
  #55  
Old 04-02-2009, 09:43 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default want 2 know d real price..tolong

Mira,sorilah akak tak dtg ari ni.anak kucing yg nak dibawa gi cucuk dibawa lari oleh ibu dia.ades!! pagi2 akak dah turun naik cari kittens tu.tup tup tadi akak dah masuk opis (gara2 kucing akak baru masuk ni.heheheeh!) suami akak tepon baru jumpa kittens tu dan dia simpan dlm rmh.takut ibu kucing bawa lari lg.nampaknya minggu depan baru dpt pergi inject durang.
Reply With Quote
  #56  
Old 04-02-2009, 09:53 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 14
euanna is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by June View Post
Mira,sorilah akak tak dtg ari ni.anak kucing yg nak dibawa gi cucuk dibawa lari oleh ibu dia.ades!! pagi2 akak dah turun naik cari kittens tu.tup tup tadi akak dah masuk opis (gara2 kucing akak baru masuk ni.heheheeh!) suami akak tepon baru jumpa kittens tu dan dia simpan dlm rmh.takut ibu kucing bawa lari lg.nampaknya minggu depan baru dpt pergi inject durang.
heh.. nasib baik Kak June tak gi.. penat aje saya bawak si Salem terjerit2 atas motor.. masya-allah..dia punya jerit.. macam kena sepit dalam carrier tu.. melolong2 macam kena dera....

Sampai jek kat hosp vet cheras tu.. ada event la pulak.. Hari Veterinar 2009 Peringkat Wilayan Persekutuan KL .... staff2 kat situ suh join event.. tapi Yan decline... si Salem ni tak leh dikurung.. kang orang tgh berucap..ada pulak iringan nyanyian Salem... ..terus Yan balik.... (sambil cuba menenangkan budak yang melolong2 tu.. )

Tapi, register nama... dapatla goodie bag ..sampel Feline Principle, srikaya telur itik, air kotak, baulu 2 ketul dengan multivitamin kucing.

Esok hosp vet cheras tu bukak (orang tu kata.. sebab ari ni tutup, ada event kan.. ) tapi tak hilang lagi penat bawak banshee sekor ni kalau nak gi esok ... Isnin nanti baru gi lagi bawak Salem..

Last edited by euanna; 04-02-2009 at 05:52 PM.
Reply With Quote
  #57  
Old 04-02-2009, 10:08 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default want 2 know d real price..tolong

huhuhuhu!!! akak mmg nak join event tu sebab dah masuk teka berat kucing.manalah tau kot kot menang. tp si kitten buat ragam.tp nasib baik gak tak dtg sebab yan kata service close ye pasal event tu?? esok akak tak dpt dtg ler.ingat nak dtg monday depan.


Quote:
Originally Posted by euanna View Post
heh.. nasib baik Kak June tak gi.. penat aje saya bawak si Salem terjerit2 atas motor.. masya-allah..dia punya jerit.. macam kena sepit dalam carrier tu.. melolong2 macam kena dera....

Sampai jek kat hosp vet cheras tu.. ada event la pulak.. Hari Veterinar 2009 Peringkat Wilayan Persekutuan KL .... staff2 kat situ suh join event.. tapi Yan decline... si Salem ni tak leh dikurung.. kang orang tgh berucap..ada pulak iringan nyanyian Salem... ..terus Yan balik.... (sambil cuba menenangkan budak yang melolong2 tu.. )

Tapi, register nama... dapatla goodie bag ..sampel Feline Performance, srikaya telur itik, air kotak, baulu 2 ketul dengan multivitamin kucing.

Esok hosp vet cheras tu bukak (orang tu kata.. sebab ari ni tutup, ada event kan.. ) tapi tak hilang lagi penat bawak banshee sekor ni kalau nak gi esok ... Isnin nanti baru gi lagi bawak Salem..
Reply With Quote
  #58  
Old 04-02-2009, 01:32 PM
ripcurl's Avatar
ripcurl ripcurl is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Location: ampang
Posts: 97
Rep Power: 14
ripcurl is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

testing..testing..
__________________
mUfFiNN n GuCcI
Reply With Quote
  #59  
Old 04-02-2009, 01:47 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 15
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
heh.. nasib baik Kak June tak gi.. penat aje saya bawak si Salem terjerit2 atas motor.. masya-allah..dia punya jerit.. macam kena sepit dalam carrier tu.. melolong2 macam kena dera....

Sampai jek kat hosp vet cheras tu.. ada event la pulak.. Hari Veterinar 2009 Peringkat Wilayan Persekutuan KL .... staff2 kat situ suh join event.. tapi Yan decline... si Salem ni tak leh dikurung.. kang orang tgh berucap..ada pulak iringan nyanyian Salem... ..terus Yan balik.... (sambil cuba menenangkan budak yang melolong2 tu.. )

Tapi, register nama... dapatla goodie bag ..sampel Feline Performance, srikaya telur itik, air kotak, baulu 2 ketul dengan multivitamin kucing.

Esok hosp vet cheras tu bukak (orang tu kata.. sebab ari ni tutup, ada event kan.. ) tapi tak hilang lagi penat bawak banshee sekor ni kalau nak gi esok ... Isnin nanti baru gi lagi bawak Salem..
euanna hawat tak pi masuk kat dalam...saya ade kat both spca.... dok sebok kacau jacinta ngan kawan kawan spca
sian kat u dah datang naik moto... ku memahami perasaan mu... aku dulu pon macam 2 jugak..

Kak June dah x de jodoh nak jumpe... tak pe lah..

oh ye yang teka berat kucing 2 ade brother ni yang menang ... die teka 4.85 kg... berat sebenar 4.9 kg...
Reply With Quote
  #60  
Old 04-02-2009, 03:57 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 14
euanna is on a distinguished road
Default Re: want 2 know d real price..tolong

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
euanna hawat tak pi masuk kat dalam...saya ade kat both spca.... dok sebok kacau jacinta ngan kawan kawan spca
sian kat u dah datang naik moto... ku memahami perasaan mu... aku dulu pon macam 2 jugak..

Kak June dah x de jodoh nak jumpe... tak pe lah..

oh ye yang teka berat kucing 2 ade brother ni yang menang ... die teka 4.85 kg... berat sebenar 4.9 kg...
Sorile.. kalau saya bawak Sherbet, memang selamba join sekali event tu.. tapi bawak si Salem the screaming banshee.. tak dapek den nak m'nolong.. budak tu tak boleh dikurung langsung..baik dalam carrier/cage/bilik.. dia akan melolong2 macam kena dera.. kuarla ngiao 5-6 harkat tuh... sedangkan kat rumah masuk bilik tukar baju sat pun dia melolong luar pintu..
Tak dapek ku nak bayangkan, ketika Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia tu bg ucapan... ada pulak iringan "ngiaoooooooooo ngiaooooooooo" kat background...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
deworming, fleas, vaccinating

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tolong fia86 Cats & Kittens 92 11-19-2009 05:36 PM
TOlong. Help ME!! Jebat HIlang!! fia86 Lost & Found 0 03-11-2009 08:33 AM
Dog Training. Place n Price. Anyone know? BellXun Dogs & Puppies 8 02-26-2009 09:14 PM
dry dog foods price list loulou Pet Products 0 09-27-2008 09:49 PM
kibbles price chemonk Pet Products 28 08-25-2008 09:33 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.