Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-04-2010, 09:32 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Ceritanya panjang, tidak tahu macam mana mahu singkatkan.

Aku bagi point.
- ibu kucing ini selalu datang bertandang di rumah. kalau ada 24jam, 20 jam adalah di rumah aku dan 4 jam di rumah tuan dia. Anak-anak dia terabai.

-2-3 hari lepas anak-anak dia ikut naik ke rumah aku di atas bukit jaraknya dalam 250 meter.

- keadaan mereka agak menyedihkan, semacam tidak terurus. Terasa rangka dan perut buncit. Sedangkan ibu mereka spesis DMH dan anak-anaknya ada yang menjadi DLH.

- Rumah tuan dia byk kucing. ada dalam 15 ekor. belum termasuk emak mereka ini yg sedang bunting dan seekor lagi kucing betina tunggu hari sahaja.

- kucing-kucing tidak di bawa ke jabatan haiwan. tidak di dewormed. tidak di aksin dan tidak mendapat rawatan sewajarnya.

- tuan mereka tidak mahu spayed/neuter.

- aku berjaya pujuk tuan dia untuk beri adopt anak-anak kucingnya. Alasan aku `Kawan saya ramai mahu kucing`. Pandai-pandai saja aku, sedangkan sebetulnya, aku mahu mereka mendapat tuan yang bukan hanya tahu membela tapi tahu menjaga kebajikan mereka.

Jadi, ada 6 ekor anak kucing yang di buka untuk adoption. Mereka ini semuanya jenis DMH dan ada yang DLH tapi keadaan mereka yg tidak terurus buat kecantikan sebenar tidak kelihatan.


Kucing A. Aku sudah adopt 2 hari lepas. DLH. Kurus dan perut buncit dan kutu bersepah. Aku sudah bawa ke *et!


Kucing b. Warna hitam putih. Anak sulung rasanya dari 4 beradik sebab badan dia lebih besar. :))


Kucing C. Yang ini dari pandangan mata aku jenis DLH sebab bulu dia lebat dan panjang. Tapi keadaan amat daif. :((

Kucing D aku tidak sempat ambil gambar. warna kelabu + putih.

Kucing A,b , C dan D adalah adik beradik dan ibu mereka di bawah ini.



Dua ekor lagi juga pasangan adik beradik.


Kucing E


Kucing F

Gambar kucing E dan F adalah gambar lama bertarikh Mei 2010.Sekarang emak mereka baru beranak lagi kira-kira seminggu yang lalu. :))

Aku harap sangat ada yang sudi adopt mereka. Tuan kucing ini bukan orang berada tapi mereka amt sayangkan kucing cuma tidak tahu penjagaan rapi sahaja. Kucing yang sepatutnya membesar dengan sihat dan cantik jadi sebaliknya.

Sesiapa yang berminat atau ada sebarang pertanyaan boleh emel kepada aku di mylosermind@yahoo.com
Lokasi kami adalah di Negeri Melaka.

Cerita lanjut boleh di baca di sini.

http://myqza.blogspot.com/2010/08/si...ah-makcik.html

Terima kasih.
__________________
[
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2010, 11:28 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 12
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

salam.. tediber... kesian nya saya tengkok kucing2 ni.. memang terserlah fizikal mereka nampak menyedihkan, kurus dan tak terurus. saya berminat nak adop jenis DLH atau DMH tapi owner dia bage ker? dah sebulan saya cari jenis ni untuk gantikan tempat anak saya si boboy (kucing DLH) yang dah mati. bukan saya memilih yang jenis bulu panjang tapi jenis DSH saya dah ada sepasang yang saya adopt dari sabak bernam. dalam sebulan ni dah hampir 10 owner yang offer nak let go saya call tapi semua dah di jual. harap sangat tediber boleh jadi orang tengah untuk saya. dua tiga ekor pun tak apa saya berbesar hati kalau dapat adopt. any news please telephone / sms saya 017-2350515 (aizat).

Last edited by blackie007; 08-16-2010 at 08:30 PM. Reason: inappropriate language use - short form for example: utk, sy, tgh, etc.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2010, 11:36 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

salam aizat,
boleh emel ke mylosermind@yahoo.com

Terima kasih.
__________________
[
Reply With Quote
  #4  
Old 08-04-2010, 11:37 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 13
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

cik tedi,
serba salah pulak tak jadi ambil salah satu dari diorg ni..
Harap2 ada yg baik hati dapat beri rumah baru kt diorg yg comel ni.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-04-2010, 11:44 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
cik tedi,
serba salah pulak tak jadi ambil salah satu dari diorg ni..
Harap2 ada yg baik hati dapat beri rumah baru kt diorg yg comel ni.
InsyaAllah illi,
Mungkin tuah mereka ada dgn orang lain.
tak dapat nak bayangkan macam mana mereka akan terima lebih kurang 8-9 adik-adik baru dlm masa 2-3 minggu lagi.

masing-masing tunggu hari bersalin.
__________________
[
Reply With Quote
  #6  
Old 08-04-2010, 11:45 PM
PusaChomel's Avatar
PusaChomel PusaChomel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: puChonG
Posts: 44
Rep Power: 0
PusaChomel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

sian dorang nie..... kucing stray yg i jaga lagi gemuk dr dorang nie.... kalau DMH/DLH mesti ramai yg nak adopt.. insyallah akan jadi cantik mcm Neem jaga si Ton Ton... :)
Reply With Quote
  #7  
Old 08-04-2010, 11:54 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Quote:
Originally Posted by PusaChomel View Post
sian dorang nie..... kucing stray yg i jaga lagi gemuk dr dorang nie.... kalau DMH/DLH mesti ramai yg nak adopt.. insyallah akan jadi cantik mcm Neem jaga si Ton Ton... :)
InsyaAllah. Harap-harap.

Terima kasih.
__________________
[
Reply With Quote
  #8  
Old 08-05-2010, 09:05 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

tedi
sedeynya tengok keadaan mereka
semoga mereka semua mendapat penjagaan yang sempurna.
comel bangat mereka semuaaa
Reply With Quote
  #9  
Old 08-05-2010, 10:50 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

teddy...
comel semuanya
tapi kak zai risau ....
takut jatuh ke tgn org tak bertanggungjawab
nanti mereka jadi 'kittens mills'

mudah2an mereka dpt mama & papa yg bertanggungjawab
Reply With Quote
  #10  
Old 08-05-2010, 12:12 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
tedi
sedeynya tengok keadaan mereka
semoga mereka semua mendapat penjagaan yang sempurna.
comel bangat mereka semuaaa
InsyaAllah lin, tgk interview beberapa orang yang berminat
__________________
[
Reply With Quote
  #11  
Old 08-05-2010, 12:15 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
teddy...
comel semuanya
tapi kak zai risau ....
takut jatuh ke tgn org tak bertanggungjawab
nanti mereka jadi 'kittens mills'

mudah2an mereka dpt mama & papa yg bertanggungjawab
kak zai, setuju tu. setakat ni 2 orang sahaja calon sesuai dari 4 yang memohon.

ada itu, bila tengok DLH terus mahu adopt tapi tiada pengalaman. Tidak bolehlah sebab kucing ini perlu penjagaan rapi dari mereka yang arif. :))

kalau kucing yang sudah besar panjang dan gemuk tiada masalah. :))
__________________
[
Reply With Quote
  #12  
Old 08-05-2010, 01:20 PM
poyo poyo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 26
Rep Power: 0
poyo is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Aiseh, Melaka..... kalau kat K.L dh lama catnap sekor! Kesian lak kalau bwk dlm keta from Melaka - K.L, dah la sure 1st time naik kereta, drive jauh lak tu, sure takut + tertekan gile nye. :(
Reply With Quote
  #13  
Old 08-05-2010, 01:43 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Quote:
Originally Posted by poyo View Post
Aiseh, Melaka..... kalau kat K.L dh lama catnap sekor! Kesian lak kalau bwk dlm keta from Melaka - K.L, dah la sure 1st time naik kereta, drive jauh lak tu, sure takut + tertekan gile nye. :(

yup. aku aku di Melaka. :))
__________________
[
Reply With Quote
  #14  
Old 08-05-2010, 01:44 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

kebetulan mereka datang bertandang lagi. foto-foto terbaru akan di kemaskini. :))
__________________
[
Reply With Quote
  #15  
Old 08-05-2010, 02:10 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
teddy...
comel semuanya
tapi kak zai risau ....
takut jatuh ke tgn org tak bertanggungjawab
nanti mereka jadi 'kittens mills'


mudah2an mereka dpt mama & papa yg bertanggungjawab

Zai, Gee pun skrg rasanya dah dpt tangkap org yg berciri sebegitu. Geram ni.. Harap2 bukan lah. MAsih dalam siasatan
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #16  
Old 08-07-2010, 09:20 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Kemaskini gamar mereka. :))



Kucing B



Kucing B

Budak ini cantik. Badan Berisi.


Kucing C. Bulu panjang.


Kucing D


Kucing D. Kelabu + putih


Emak mereka.Bukan untuk adoption .



Mereka sekeluarga menjamu selera di rumah saya.

Adoption masih di buka untuk ketiga-tiga anak kucing .

Terima kasih.
__________________
[
Reply With Quote
  #17  
Old 08-08-2010, 10:36 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

isk!! sayu ati akak nengok kucing ni.kurus dan tak terurus pdhal cantik klu dijaga betul betul.
Reply With Quote
  #18  
Old 08-08-2010, 01:07 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Quote:
Originally Posted by June View Post
isk!! sayu ati akak nengok kucing ni.kurus dan tak terurus pdhal cantik klu dijaga betul betul.
a`alah kak June,
emak dia bunting lagi. Ada seekor di rumah tuan dia bunting. dan seekor lagi baru beranak.
__________________
[
Reply With Quote
  #19  
Old 08-09-2010, 12:24 AM
poyo poyo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 26
Rep Power: 0
poyo is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Ala, kesian nye tgk diaorg.
Reply With Quote
  #20  
Old 08-16-2010, 12:28 PM
yatielai yatielai is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Rep Power: 0
yatielai is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing DLH, DMH dan DSH yang tidak terurus! Please Adopt Them!

Salam Semua,

Adakah kitty nie still up for adoption...

Kalu masih ada plz pm I yer....

Yatie minat sgt.....

boleh sms atau call 0192463029

Thanks
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jom list cat food yang ada/tidak ada pork hemorion Cats & Kittens 73 12-24-2012 01:26 PM
KucinG Yang Ensem untuk di adopt!! tediber Rescuers & Fosterers 0 06-04-2010 10:19 PM
Apa Benda Yang Keluar Dari Saluran Najis Anak Kucing Ini..? Pak Lubis Health, Disease & Diet 6 03-15-2010 09:48 PM
Anak Tasya yang lahir pada 31/07/2009 Daniel Cat TV and Photos 260 11-24-2009 11:04 PM
Kenapa kucing saya tidak suka dipegang?? Pak Lubis Training & Behavioral Issues 151 09-15-2009 02:45 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.