Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-19-2009, 06:57 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 14
oni hatamah is on a distinguished road
Default Kitty dah kena kipnap

Asalamualaikum semua

+Akak rasa semua dah tau, hari Raya tahun ini akak hilang 4 ekor kucing sekali gusssss. 1 kena langgar, 1 kena racun, 2 hilang tak tau cerita. C black,adik comel, anak Diva Peah tak ada kabar berita lagi. Tapi semalam jiran akak ada bagitau anak dia ada nampak dua minggu lepas org kipnap kuching akak c kitty [mengikut description dia] memang anak teruna dia kenal kuching akak, umah dia depan umah akak je. Ni keja org yg datang open house yg setiap minggu ada je kat Sering Ukay ni. Dia p jogging-petang, nampak keta wira dan ada tiga lelaki kepong kucing akak dan sumbat dalam bot keta. Apa punya manusia ni. Jadi tolong le kabarkan kat kawan kawan opis ke, adik beradik ke, kalau ada org hadia kucing, tengok tengok le sikit manalah tau kot kot c kity ni. Gambar yg aka pos ni gambar tahun sudah,la ni dia dah besar lagi, dia ni memang comel habis bulu panjang, hidung pink, ekor kembang gila. Dia pakai coket warna biru ada pearl lagi.

Akak memang dah berazam kalau ada kenduri kendara kat Sering Ukay ni akak memang nak sangkarkan semua kucing kuching akak je.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	KITTY10.jpg
Views:	62
Size:	109.6 KB
ID:	7523   Click image for larger version

Name:	KITTY13.jpg
Views:	80
Size:	88.0 KB
ID:	7524   Click image for larger version

Name:	KITTY02.jpg
Views:	74
Size:	40.3 KB
ID:	7525   Click image for larger version

Name:	KITTY5.jpg
Views:	74
Size:	35.7 KB
ID:	7526   Click image for larger version

Name:	KITTY6.jpg
Views:	63
Size:	47.4 KB
ID:	7527  

Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2009, 07:31 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Kitty dah kena kipnap

sy rasa kan,msti ada sindiket jual kucing,diorg tangkap kucing yang ada value tinggi,then diorg jual kat pet shop or kat org lain...akak rajin2 kan la tgk iklan kat internet,kot2 diorg iklankan kat internet jual kucing tu,or tgk kat petshop sekitar area situ..
Reply With Quote
  #3  
Old 10-19-2009, 08:06 PM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 14
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: Kitty dah kena kipnap

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Asalamualaikum semua

+Akak rasa semua dah tau, hari Raya tahun ini akak hilang 4 ekor kucing sekali gusssss. 1 kena langgar, 1 kena racun, 2 hilang tak tau cerita. C black,adik comel, anak Diva Peah tak ada kabar berita lagi. Tapi semalam jiran akak ada bagitau anak dia ada nampak dua minggu lepas org kipnap kuching akak c kitty [mengikut description dia] memang anak teruna dia kenal kuching akak, umah dia depan umah akak je. Ni keja org yg datang open house yg setiap minggu ada je kat Sering Ukay ni. Dia p jogging-petang, nampak keta wira dan ada tiga lelaki kepong kucing akak dan sumbat dalam bot keta. Apa punya manusia ni. Jadi tolong le kabarkan kat kawan kawan opis ke, adik beradik ke, kalau ada org hadia kucing, tengok tengok le sikit manalah tau kot kot c kity ni. Gambar yg aka pos ni gambar tahun sudah,la ni dia dah besar lagi, dia ni memang comel habis bulu panjang, hidung pink, ekor kembang gila. Dia pakai coket warna biru ada pearl lagi.

Akak memang dah berazam kalau ada kenduri kendara kat Sering Ukay ni akak memang nak sangkarkan semua kucing kuching akak je.
sangkar takut kecik sgt..sian lak diaorg nti..wat enclosure pun ok jugak..byk org kt sini suma enclose je kucing diaorg.satu takut kene catnap, 2 takut dok bergaduh dgn kucing2 jiran sebelah, 3 takut mcm neighbour ariff..kucing dia mkn tikus longkang n 2 days after that mati mcm2 skang ni, so rajin2lah menjenguk thread DIY kami ye kak,

jgn sedih, nti blk la kucing akak tuh insyaAllah
Reply With Quote
  #4  
Old 10-19-2009, 08:41 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 14
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: Kitty dah kena kipnap

alahai.
comel kucing kak oni ni.
mudah2han selamat lah dia ye.
sbr ye kak.
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #5  
Old 10-20-2009, 11:02 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 14
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Kitty dah kena kipnap

Dear All

Ribuan terima kaseh le atas comments tu, jadi penawar gak kat akak ni.

Salam buat semua
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My BumbleBee kena gelek van Halim66 Cats & Kittens 42 11-09-2009 04:52 PM
Sayangku Dania kena demam kuning jeranq Health, Disease & Diet 6 09-12-2009 08:14 AM
~My cat makan kena suap.. nurkasih Training & Behavioral Issues 16 09-06-2009 01:33 PM
newborn kittens kena flu,is it possible? mira_idora18 Health, Disease & Diet 2 05-08-2009 04:24 PM
Kucing Pun Nak Kena Tukar2 Menu ? anitayusof00 Cats & Kittens 38 03-19-2009 08:15 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.