Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 06-12-2009, 12:54 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 16
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Prefer hantar klinik swasta. Kalau nak vaccine n bagi ubat cacing, hantar kat jabatan haiwan je. Kalau flu ke, sakit ke, biasanya hantar ke private. Oleh kerana duduk di Kajang, tempat pilihan saya adalah Mesra di Bangi dan St Angel Kajang. Kalau dari segi equipment, St Angel lagi lengkap. Tapi mahal sikit la. (bukan mahal sikit, mahal banyak). 2 days my cat warded, kene RM 3 ratus. Tapi demi anak anak bulu kugagahi juga.....
Reply With Quote
  #42  
Old 06-12-2009, 03:36 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 15
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by meowmeow View Post
hye boo,.
u live at kota damansara?
i live at dmansara prima.
x jauh la dr ur place.
hari tu kn nuneng jatuh.
i anta private vet dekat sri dsara.
quite ok la.
not to pricey.
hari tu nuneng kne 3 injection. anti-shock.stop bleeding and antibiotik.
then siap dapat ubat lagi.
baru rm70.
kira ok la.
da la doctor tu sgt baik.
a few days lpas tu. doct tu siap call lg.tanye kesihatan nuneng.
try la kat situ.
pe namer private vet 2 meowmeow....
Reply With Quote
  #43  
Old 06-12-2009, 04:02 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 15
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
pe namer private vet 2 meowmeow....
klinik haiwan kesayangan
6.G, jalan ara, sd 7/3a,
bdr sri dsara.

try la situ.
good doctor.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #44  
Old 06-12-2009, 04:22 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 15
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

nak tanya lagik ni...area 2 dekat2 dgn apa ek...
umah boo dkt dgn Giant baru bukak kat tepi highway 2...
gtaw benchmark sket
Reply With Quote
  #45  
Old 06-12-2009, 04:28 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 15
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
nak tanya lagik ni...area 2 dekat2 dgn apa ek...
umah boo dkt dgn Giant baru bukak kat tepi highway 2...
gtaw benchmark sket
ok cm ni.
kua highway nkve tu.
amek tol la.
masuk kua susur sg buloh.
tol rm1.20 je.
then lpas tol tu.
ade split simpang tau.
amek blah kanan.
na ke kepong. bkn sg buloh.
trus je.
nt nmpk signboard sri dsara 6-15.
masuk yg tu.
kalo na ikut ldp pun leh.
lalu persiaran surian.
then lalu dpn curve kn?
amek ldp na ke kepong tu
sraight je.
smpi tol pencala.
tepi flora dsara.
kn ade tol.
lpas tol.
ade simpang ke kiri.
sri dsara.
masuk.
then ade trafik lite.
amek kiri.
ade shell.
tepi shell tu ade kdai mamak nasi kandar sedap.
sederet nasi kandar sedap tu la.
selang 2-3 kedai je.
try la.
kalo x phm.
tanye lagi.
hehehe.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #46  
Old 06-12-2009, 04:34 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 15
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

hihi..tangs ya..dok try nak paham ni..klu x paham kang boo tanya lagik kay....
Reply With Quote
  #47  
Old 06-12-2009, 04:44 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 15
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
hihi..tangs ya..dok try nak paham ni..klu x paham kang boo tanya lagik kay....
hehhe.
sng je la boo.
straight je.
hehe.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #48  
Old 06-16-2009, 02:02 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 15
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

boo da taw da kat mana klinik 2..tangs ya meowmeow...
btw boo sker p klinik kat wangsa maju 2..Anicare 2....besh sngt doct dia...n price pon ok la not bed...
Reply With Quote
  #49  
Old 06-18-2009, 12:10 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Hah betol!.. baru pasan lama tak nmpk.. bertapa ek?
june.. kakak rozee.. haah.. bertapa kat gunung jerai.. keh keh.. tader la.. bz sket dgn kerja.. hihihi... gawat maaa...
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #50  
Old 06-18-2009, 12:15 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

oh camtu ye?? jgn lupa share2 ilmu dari gunung jerai tu

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
june.. kakak rozee.. haah.. bertapa kat gunung jerai.. keh keh.. tader la.. bz sket dgn kerja.. hihihi... gawat maaa...
Reply With Quote
  #51  
Old 06-18-2009, 03:04 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 15
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

hai semua,

sorry dah lama tak jon sekaki. Ni sal klinik Anicare kat wangsa maju tu. klinik ni memang best. semua 12 cats 1 buat treatment kat ctu. Sekarang tinggal Dr. Chris je tapi dia memang friendly, u will feel so welcome there. Zess memang mahal sikit, betina RM190 n jantan RM150, tapi perfect, stiches dia kemas, kuching active pun tak pa, tak ada parut, extreemly clean cut and stiches. Ngeri gak tengok gambar kuching yg dzess kat kedai pakcu tu. Biasanya I akan tinggalkan kuching overnight kat ctu, pagi operate, petang g ambil, kuching relax je, macam tak ada apa apa. Kita dule zess 7 betina n 3 jantan, parah le sikit, tapi sayang punya sal, bekorban je. Treatment dia bagus, vacination pun tak dak le kuching tu sakit ke demam ke. Dia layan kuching pun macam princess, tak kira kuching biasa pun dia treat sama je. I highly recommended klinik Anicare care ni.
Reply With Quote
  #52  
Old 06-20-2009, 11:41 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 16
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
hai semua,

sorry dah lama tak jon sekaki. Ni sal klinik Anicare kat wangsa maju tu. klinik ni memang best. semua 12 cats 1 buat treatment kat ctu. Sekarang tinggal Dr. Chris je tapi dia memang friendly, u will feel so welcome there. Zess memang mahal sikit, betina RM190 n jantan RM150, tapi perfect, stiches dia kemas, kuching active pun tak pa, tak ada parut, extreemly clean cut and stiches. Ngeri gak tengok gambar kuching yg dzess kat kedai pakcu tu. Biasanya I akan tinggalkan kuching overnight kat ctu, pagi operate, petang g ambil, kuching relax je, macam tak ada apa apa. Kita dule zess 7 betina n 3 jantan, parah le sikit, tapi sayang punya sal, bekorban je. Treatment dia bagus, vacination pun tak dak le kuching tu sakit ke demam ke. Dia layan kuching pun macam princess, tak kira kuching biasa pun dia treat sama je. I highly recommended klinik Anicare care ni.
Alah..syoknyer lah rekemen rekemen vet..i kat Penang nieh...kena carik sendiri..sib baik i g vet yang betul..so semua kat klinik sama..kalau kucing i deworm+antiobiotik+sakit perot dalam RM15 jerk... tapi yang herannya...my bunny dulu kena fungus...bawak vet tue , dia bagi makan antibiotik..3 minggu baik..tapi bila i antar adopter...derong antar klinik kerajaan..cucuk sekali..baik da... yang i kena berulang 3 kali 3 minggu bagi vet tue observe..diorang g sekali jerk.. naper ekk?..dos kuat terus ker?

I tak pernah lagi g antar klinik kkerajaan...heheh
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #53  
Old 06-22-2009, 11:05 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 15
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

oni hatamah
Animal Lover Join Date: Apr 2009
Posts: 13
Rep Power: 0


Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

--------------------------------------------------------------------------------

hai semua,

sorry dah lama tak jon sekaki. Ni sal klinik Anicare kat wangsa maju tu. klinik ni memang best. semua 12 cats 1 buat treatment kat ctu. Sekarang tinggal Dr. Chris je tapi dia memang friendly, u will feel so welcome there. Zess memang mahal sikit, betina RM190 n jantan RM150, tapi perfect, stiches dia kemas, kuching active pun tak pa, tak ada parut, extreemly clean cut and stiches. Ngeri gak tengok gambar kuching yg dzess kat kedai pakcu tu. Biasanya I akan tinggalkan kuching overnight kat ctu, pagi operate, petang g ambil, kuching relax je, macam tak ada apa apa. Kita dule zess 7 betina n 3 jantan, parah le sikit, tapi sayang punya sal, bekorban je. Treatment dia bagus, vacination pun tak dak le kuching tu sakit ke demam ke. Dia layan kuching pun macam princess, tak kira kuching biasa pun dia treat sama je. I highly recommended klinik Anicare care ni.



ntah ler...
boo dok p klinik anicare kat wangsa maju 2...mmg besh la klinik dia...
mgu dpn nak antaq anak2 bulus p dworm n vaksin....
ada 13 ekoq kitten... imagine pulus nak kuaq 2....warghh..
Reply With Quote
  #54  
Old 06-29-2009, 12:46 PM
mummy mummy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 12
Rep Power: 0
mummy is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

salam
nak minta tlg semua........
my cat /kitten berkudis dan bulu gugur
walaupun dikurung dlm cage berukuran 2 meter x 6 meter
minta tlg sesiapa berikan pendapatdah bawa vaksin dan deworm ............cost tahu ajelah berapa kalau dah 9 ekor
Reply With Quote
  #55  
Old 06-29-2009, 01:29 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 16
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by mummy View Post
salam
nak minta tlg semua........
my cat /kitten berkudis dan bulu gugur
walaupun dikurung dlm cage berukuran 2 meter x 6 meter
minta tlg sesiapa berikan pendapatdah bawa vaksin dan deworm ............cost tahu ajelah berapa kalau dah 9 ekor
semua ke berkudis tu??? cuba letak ubat telinga yg anti mites, pastu mandikan ngan Malaseb, bersihkan tempat diorang... semalam ade kat cat show diorang jual krim tuk luka2, kurap dan sebagainya... mungkin boleh cari krim camtu tuk rawat diorang...
Reply With Quote
  #56  
Old 06-29-2009, 03:45 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 15
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by mummy View Post
salam
nak minta tlg semua........
my cat /kitten berkudis dan bulu gugur
walaupun dikurung dlm cage berukuran 2 meter x 6 meter
minta tlg sesiapa berikan pendapatdah bawa vaksin dan deworm ............cost tahu ajelah berapa kalau dah 9 ekor
erk... naper leh jadik cmtu...suma ke yg kena....jgn biar melarat....
u ada rescue stray cat then msuk skali lam cage 2...takot bejangkit dri mana2 jer.....x penah lepas kucin ke?
Reply With Quote
  #57  
Old 06-29-2009, 03:55 PM
mummy mummy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 12
Rep Power: 0
mummy is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

salam........
tu yg mummy sedih
norwegian,siam,mix bengal,yg mata sebelah biru sebelah kuning,angora,semuanya kena
dah tak tau nak buat apa.............tiap minggu mandikan dgn sabun berubat
ada lepaskan tapi mungkin dah terlalu lama kat dlm cage tu so depa semua dengar ckp
kalau ckp main kat dlm rumah ,depa duduk kat dlm rumah sambil bersantai dan bersihkan diri
kalau ckp berjemur dulu dlm 5 min sat lagi lepas jemur depa masuk kat dlm rumah
tiap hari ada bersihkan cage
tapi hairan kenapa lak boleh jadi camni
Reply With Quote
  #58  
Old 06-29-2009, 04:45 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 16
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

hmm... mungkin keaadaan cuaca yg selalu jerebu, panas and hujan menyebabkan fungus semakin senang nak merebak... ade org kate ade injection tuk fungus.. mungkin boleh cuba?
Reply With Quote
  #59  
Old 06-29-2009, 06:29 PM
hemorion hemorion is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 41
Rep Power: 0
hemorion is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
heh...mmg bepeloh gak la dengor rega dia.....anak meow da ada 9 ekoq!! baru 2minggu...ada dua mak budak nak kena zasss neh...tambah sekoq lagik anak dara nak zasss.....nk dngn nak nyambot org baru lg lam family bulan 8 neh.... bertambah la isi rumah berserta duit poket mummynyerrrr....
nnt boo upload gambor2 anak2 bulus yg baru lahir....kat umah da mcm wad besalin daaaaaaaaa
tp sonok......balik umah mmg banyak keja la nak buat....ada kitten lg nak feeed nenen kat dia....nak bg mamam ibu2 pantang lg...mamam derang nak abih plak 2.....balik ni kena p bank dulu tngok pitih...heh...klu x wat home made food je cam bro bareen ajor...heh...
nak tergelak akak baca busy bebenor rasanya tapi akak faham perasaannya...cam akak keluar kejap nak amek anak pun rasa nak cepat2 balik sbb risaukan yang kecik2 kat rumah tu melalak tak henti kang sakit tekak depa satu hal plak
Reply With Quote
  #60  
Old 06-29-2009, 06:31 PM
hemorion hemorion is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 41
Rep Power: 0
hemorion is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
hmm... mungkin keaadaan cuaca yg selalu jerebu, panas and hujan menyebabkan fungus semakin senang nak merebak... ade org kate ade injection tuk fungus.. mungkin boleh cuba?

agree gak with prinz, mungkin faktor cuaca kita pun main peranan fungus nih semua kot
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya fantasticat Vets & Docs Reviews 231 06-11-2014 03:09 PM
Transportation needed from Tmn Puncak Jalil to Klinik Kembiri (Setapak) sillylupie Rescuers & Fosterers 7 04-06-2010 12:49 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.