Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-20-2011, 11:21 AM
shahana shahana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Rep Power: 0
shahana is on a distinguished road
Exclamation Kucing beranak, tapi susu tak ade...macam mana nak buat ni?

Kucing saya baru beranak pagi tadi dalam pukul 9.00 pagi. Ni kali pertama dia jadi mama. Kami sekeluarga langsung tak tahu dia pregnant sebab nampak macam biasa je, lagi pun perut dia selalu gemuk.

Tapi, pagi tadi beranak(buat masa sekarang baru seekor, tak tahulah ada lagi ke tak), tapi susu macam tak ade je. Anak mencari tapi tak dapat. Saya rasa dari pagi tadi tak minum apa-apa lagi.

Ibunya pulak gelabah semacam. Macam mana nak handle ni ye?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-20-2011, 12:06 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 19
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Kucing beranak, tapi susu tak ade...macam mana nak buat ni?

Quote:
Originally Posted by shahana View Post
Kucing saya baru beranak pagi tadi dalam pukul 9.00 pagi. Ni kali pertama dia jadi mama. Kami sekeluarga langsung tak tahu dia pregnant sebab nampak macam biasa je, lagi pun perut dia selalu gemuk.

Tapi, pagi tadi beranak(buat masa sekarang baru seekor, tak tahulah ada lagi ke tak), tapi susu macam tak ade je. Anak mencari tapi tak dapat. Saya rasa dari pagi tadi tak minum apa-apa lagi.

Ibunya pulak gelabah semacam. Macam mana nak handle ni ye?
Taniah atas kelahiran cucu
First of all, jangan panik.
Selalunya kucing akan tau apa yang nak wat.
Just biarkan si ibu dalam kotak dalam bilik yang sunyi.
Tolong check dari masa semasa.
Tu je.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2011, 10:19 PM
shahana shahana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Rep Power: 0
shahana is on a distinguished road
Default Re: Kucing beranak, tapi susu tak ade...macam mana nak buat ni?

Thanks Felix The Cat!!!

Semuanya dah ok...tadi bawak ibu ke vet dan dia cucuk untuk banyakkan susu dan terus cucuk untuk bagi cepat beranak...
Lepas tu keluarlah yang bongsu...
Total 2 ekor dan susu pun dah normal....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH? aku_ais Cats & Kittens 63 06-23-2011 02:30 PM
macam mana nak bawak kucing pindah?... shahampang Cats & Kittens 36 01-28-2011 01:09 AM
Macam mana nak tau kucing serasi ke tak? afzaa Training & Behavioral Issues 6 08-07-2010 02:26 PM
macam mana nk tukar makanan kucing? Nur_illiyana Cats & Kittens 7 04-10-2010 11:09 AM
macam mana taknak bg kucing lari fathin Cats & Kittens 9 12-13-2009 05:26 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.