Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 07-30-2009, 10:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default cari menantu

tau takpe.nangis akak nanti siang mlm rindukan durang

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
MCM LA K.JUNE NK KASIK.....kehkehkehkehkeh
Reply With Quote
  #22  
Old 07-31-2009, 08:52 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
huhu, setampik setampik warna dia ekk. haa tunggu mlm karang yong g culik!! bia kawan dgn caspian
Tak payah culik orang punyer, Yong .... not worth the trouble sebab kat longkang/warong/pasar/tepi jalan/tong sampah besar boleh jumpa banyak ... dibuang dalam plastic bag hitam mcm sampah tak kira hidup ke mati ... pastu kalau Yong nasib tak baik, kena tangkap masuk lockup satu dua malam ... (shhhhh!!!! Yong, June nie u jangan main-main .... kalau aper-aper kena kat kocing dia .... huhhhh!!!! dia terus jadi "Mafia of Taman Shamelin Perkasa"!!!!! .... not worth it, kawan!

Anyway, kalau Yong air liur meleleh dengan budak-budak jenis "setampik setampik" nie hah yang saya jumpa dibuang kat orang semasa kecik, busuk, kotor, dan hodoh dulu .... skang dah bosar jadi ratu kat umah ....

Pergi lah Yong scout around kat tempat-tempat tu semua ....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B22SMT07.jpg
Views:	61
Size:	37.2 KB
ID:	6815   Click image for larger version

Name:	B38SMT03.jpg
Views:	60
Size:	38.6 KB
ID:	6816  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 07-31-2009 at 08:58 AM.
Reply With Quote
  #23  
Old 07-31-2009, 09:03 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: cari menantu

brooo...........................
comel giler..comel tahap gaban....
gedebus..gedebab....gedebak.....gegendutnya.....{h igh}
pandainya bro jager dier.......
bersih giler bulu dier......cantik sangat lah bro...
Reply With Quote
  #24  
Old 07-31-2009, 09:03 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Bukan hanya yang jenis "setampik setampik" ada, Yong .... yang "duatampik- duatampik" pun ada ....

Nie dua ekor "duatampik- duatampik" saya yang jumpa dulu .... skang dah comeh gebu ....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B39CRL02.jpg
Views:	68
Size:	38.6 KB
ID:	6817   Click image for larger version

Name:	B42SPT01.jpg
Views:	69
Size:	38.4 KB
ID:	6818  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #25  
Old 07-31-2009, 09:05 AM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 14
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: cari menantu

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Bukan hanya yang jenis "setampik setampik" ada, Yong .... yang "duatampik- duatampik" pun ada ....

Nie dua ekor "duatampik- duatampik" saya yang jumpa dulu .... skang dah comeh gebu ....
eeiiii....bestnyer wat peluk...tgh tggu dak2 kat umah tu besor sket...leh wat tdo..ngeh2....
Reply With Quote
  #26  
Old 07-31-2009, 09:08 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Yang tak ada "tampik-tampik" tapi berwarna-warni pun berlambak ada, Yong .... nie contoh yg saya jumpa ... tapi don't wokri, ada baaaaaaaaaanyak lagi kat sana ... setiap hari/minggu stok ditambah oleh orang yg kejam dan tidak bertanggungjawab (cuma tahu main kucing tapi tak tahu kembirikan mereka) ....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B60GLD04.jpg
Views:	65
Size:	38.2 KB
ID:	6819   Click image for larger version

Name:	B34GLD01.jpg
Views:	55
Size:	37.8 KB
ID:	6820  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #27  
Old 07-31-2009, 09:09 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Yang "setampik-setampik" dan berwarna-warni pun ada ....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B68BNN01.jpg
Views:	55
Size:	38.4 KB
ID:	6821   Click image for larger version

Name:	B68BNN06.jpg
Views:	53
Size:	39.0 KB
ID:	6822  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #28  
Old 07-31-2009, 09:11 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Yang berwarna-warni bulu panjang sedikit, ekor boleh buat penyapu pun ada ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B68AMB01.jpg
Views:	66
Size:	38.2 KB
ID:	6823   Click image for larger version

Name:	B68AMB03.jpg
Views:	59
Size:	38.6 KB
ID:	6824   Click image for larger version

Name:	B68AMB05.jpg
Views:	56
Size:	38.5 KB
ID:	6825   Click image for larger version

Name:	B65AMB01.jpg
Views:	57
Size:	38.4 KB
ID:	6826  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #29  
Old 07-31-2009, 09:21 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Pastu kalau jemu dengan yang berwarna-warni dan ingin yg sleek, chic dan elegant hitam dan charcoal, belang macam kuda belang dan corak tayar lori pun ada ....

.... kalo air liur dah meleleh, jangan shortcut datang culik aku punyer, ya kawan ... pergi cari sondrik, kay?

Anda tidak akan kecewa .... huwahhhhhh!!!!!

.... macam cari baju baru lah ... kan lebih baik pergi beli yg dah siap ... dapat try pakai di badan cukup-cukup berpusing depan cermin ... boleh lihat comei sesuai ke tidak sebelum beli .... murah pulak tu sebab sale .....

... berbanding dengan kita beli kain, pilih pattern dan kasi kat tailor suruh jahitkan ... apabila dah siap pakai tengok ishh, ishhh ... tak brapa lawa seperti di imagine lah ... tapi tak leh tolak sebab dah beli kain dan suka ke tak suka baju tu kena bayar upah kat tukang jahit juga .....

.... kannnnnn??????

.... jadi, kawan-kawan semua, tak usah breed, pergi cari yg rasa berkenan dan terus adopt ajer ..... kalau breed sondirik, kalau semua tomei-tomei tak per .... nanti breed keluar yg tak tomei dan tak sorang pun yg berkenan .... huh! banyak ekor pulak tu ... apa nak buat dengan mereka? kasi orang masa kiut okay lah, bila mereka dah besar dan tak kiut lagi atau orang tu jumpa yg lebih kiut, mula lah buang kat merata-rata ... buat nanyer diorang ajer ....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B68KIM04.jpg
Views:	78
Size:	38.2 KB
ID:	6827  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 07-31-2009 at 09:44 AM.
Reply With Quote
  #30  
Old 07-31-2009, 09:32 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
brooo...........................
comel giler..comel tahap gaban....
gedebus..gedebab....gedebak.....gegendutnya.....{h igh}
pandainya bro jager dier.......
bersih giler bulu dier......cantik sangat lah bro...
Kucing kutip, Linda ... sebenarnya kucing kampung memang amat lawa .... kasi makanan premium jadi lawa lah mereka .... mereka semua makan Royal Canin dari kecik ... mula dengan Babycat (mahal giler!) diikuti oleh Kitten pastu hingga sekarang Fit32 ... yang disukat dengan cermat tak mahu mereka terlalu gemok ... sekali satu scoop coffee maker yg sebanyak 10g. Masa kecik kasi makan 4 kali sehari (4 scoop iaitu 40g sehari). Sekarang dah dewasa cuma makan 3 kali sehari sahaja (setiap kali hanya 1 scoop 10g sahaja).

Tak ada kasi mereka sebarang food supplement pun, cuma lots and lots of kasih sayang. Dan pastikan kawasan rumah semuanya bersih dan selamat utk mereka.

Memang aku kedekut dan ration makanan mereka, takut besok poket saya lagi bocor kerana asyik kena bayar vet bill mengubati mereka pulak.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #31  
Old 07-31-2009, 09:36 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post
eeiiii....bestnyer wat peluk...tgh tggu dak2 kat umah tu besor sket...leh wat tdo..ngeh2....
Bila mereka naik dada kita dan tidor atasnya bukan main lagi sodap rasanya ... pastu ada pulak sekor yg tidor atas tengkok kita sampai bulunya tutup hidung kita payah utk bernafas ..... ekor dan buntut wangi dia atas muker kiter ..... adooooiiiii!!!!!!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #32  
Old 07-31-2009, 10:02 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: cari menantu

bro saya sangat bangga dengan awak n kak june....
sangat-sangat bangga...sampai saya pon terharu......
kucing di jalanan..dikutip, dibelai penuh kasih sayang ...
tak pnah keputusan makanan..dijaga kebersihan,dipastikan selamat,tempat yang selesa...

dan akhirnya.....sangat-sangat berbaloi..
walopon kekadang tak gemok..tapie dari segi perhatian cukup2 wat mereka berasa sangat selesa dan disayangi...

bro..seumo idop saya tak pnah lagie nampak orang yang betol2 sanggup menjaga kucing tepi jalan, tepi longkang...diberi makan, vaksin n kembirikan..tanpa mengenal erti putus asa, tanpa merungut walopon beratus-ratus wit dikeluarkan dan menjaganya dengan penuh sabar, tapie disini,diforum ini saya muler membuka mata...
tahniah bro FURKIDS n KAK JUNE- ikhlas dari linda.....
Reply With Quote
  #33  
Old 07-31-2009, 03:25 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Tima kasih, Linda ... dulu saya tak sedar mengenai penderitaan mereka tetapi bila mata dah terbuka dan nampak, maka hati pun rasa kesian sungguh ... kita manusia tahu mengeluh ajer hidup kita susah dan asyik komplen itu dan ini, tapi hidup mereka lagi menderita ... makanan tak ada, tempat tinggal pun tak ada ... manusia nampak ajer campak ke dalam tong sampah atau bunuh, seolah-olah mereka semua tak ada hak langsung hidup di atas bumi kita nie .....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #34  
Old 07-31-2009, 03:29 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: cari menantu

btol tue..
mereka pon ada hak cam kita...
sama-sama idop..
sama-sama pon atie..
apalah sangat kalo kita bagi diorang sedikit kasih sayang.....
tak luak mana pon..
dia mendoakan kita lagie ada....
Reply With Quote
  #35  
Old 07-31-2009, 03:46 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cari menantu

Betol cakap Linda ... and they actually do not ask for very much, cuma sedikit makanan setiap hari dan tempat tinggal ... tak mcm stengah manusia yg tak pernah puas dengan apa yang Tuhan bagi ... pastu hati penuh dengan dengki dan khianat ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #36  
Old 07-31-2009, 05:04 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default cari menantu

Linda,akak pun mcm FK gak.dari dulu mmg suka kucing sebab mmg family pun suka sgt kucing.satu keluarga mesti ada kuicng masing2. cuma tak begitu kisahkan sgt ttg welfare durang.maksud akak how they suffer,kena siram air panas,kena buang bila bunting etc,etc.tp lama kelamaan mata kita terbuka tgk durang punya suffering.klu manusia susah dan sengsara kita ada mulut,cukup kaki & tangan utk cari makan sendiri atau pun menjaga diri sendiri.tp kuicng atau binatang mana blh cakapkan?? so kesimpulannya akak hanya kasih apa yg durang deserve walaupun tak dpt bg suma tp buat mana yg termampu.klu akak dan suami ikat perut utk mkn,apalah sgt kan?? kita manusia should be grateful,roof on our head,makan/minum bila2 mau,pakai baju yg cantik.tp kucing??


amboi!! si FK.mentang2 ada kucing lawa,suma tampik2 ko keluar ye

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
bro saya sangat bangga dengan awak n kak june....
sangat-sangat bangga...sampai saya pon terharu......
kucing di jalanan..dikutip, dibelai penuh kasih sayang ...
tak pnah keputusan makanan..dijaga kebersihan,dipastikan selamat,tempat yang selesa...

dan akhirnya.....sangat-sangat berbaloi..
walopon kekadang tak gemok..tapie dari segi perhatian cukup2 wat mereka berasa sangat selesa dan disayangi...

bro..seumo idop saya tak pnah lagie nampak orang yang betol2 sanggup menjaga kucing tepi jalan, tepi longkang...diberi makan, vaksin n kembirikan..tanpa mengenal erti putus asa, tanpa merungut walopon beratus-ratus wit dikeluarkan dan menjaganya dengan penuh sabar, tapie disini,diforum ini saya muler membuka mata...
tahniah bro FURKIDS n KAK JUNE- ikhlas dari linda.....
Reply With Quote
  #37  
Old 07-31-2009, 05:07 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default cari menantu

amboi!! Brader,sedapnya ko kutuk aku eh.mentang2 I'm offline.aku bukan mafia Tmn Shamelin tau.klu kucing ku dicatnap,jadi Incredible Hulk terus.baru korang tau.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Tak payah culik orang punyer, Yong .... not worth the trouble sebab kat longkang/warong/pasar/tepi jalan/tong sampah besar boleh jumpa banyak ... dibuang dalam plastic bag hitam mcm sampah tak kira hidup ke mati ... pastu kalau Yong nasib tak baik, kena tangkap masuk lockup satu dua malam ... (shhhhh!!!! Yong, June nie u jangan main-main .... kalau aper-aper kena kat kocing dia .... huhhhh!!!! dia terus jadi "Mafia of Taman Shamelin Perkasa"!!!!! .... not worth it, kawan!

Anyway, kalau Yong air liur meleleh dengan budak-budak jenis "setampik setampik" nie hah yang saya jumpa dibuang kat orang semasa kecik, busuk, kotor, dan hodoh dulu .... skang dah bosar jadi ratu kat umah ....

Pergi lah Yong scout around kat tempat-tempat tu semua ....
Reply With Quote
  #38  
Old 08-01-2009, 09:15 AM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 14
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: cari menantu

Quote:
Originally Posted by June View Post
Belang kata,mehlah auntie Yong.klu berani catnaplah Belang.mummy mesti selamatkan Belang

Inilah si Belang akak yg cumel

walawehhh.. engseng nye!!!!! sorry la semalam tak keje. so tak on9. semalam demam. haihz. skg ni bhya la. demam senang bjangkit². kak june, shomel nye belang. nak nak catnapp!!!!!
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #39  
Old 08-01-2009, 09:16 AM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 14
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: cari menantu

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Bukan hanya yang jenis "setampik setampik" ada, Yong .... yang "duatampik- duatampik" pun ada ....

Nie dua ekor "duatampik- duatampik" saya yang jumpa dulu .... skang dah comeh gebu ....
keh keh keh. mcm biskut oreo plak dia kan? tapi comel saaaaaaaaangaaaattt!!!!! nak culik jugak boleh? hehee
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #40  
Old 08-01-2009, 09:18 AM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 14
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: cari menantu

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Yang tak ada "tampik-tampik" tapi berwarna-warni pun berlambak ada, Yong .... nie contoh yg saya jumpa ... tapi don't wokri, ada baaaaaaaaaanyak lagi kat sana ... setiap hari/minggu stok ditambah oleh orang yg kejam dan tidak bertanggungjawab (cuma tahu main kucing tapi tak tahu kembirikan mereka) ....
ni pon comel jugak. mcm kain patched! cute!! waarghh. rambang mata~~
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.