Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-22-2010, 08:29 PM
azzu02's Avatar
azzu02 azzu02 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 41
Rep Power: 0
azzu02 is on a distinguished road
Default kencing luar litterbox

saya ada 3 ekor kucing. Kucing no.1 saya seolah2 tak reti nak kencing dalam litter box. padahal saya ada empat kotak litterbox yang agak besar. awal2 dulu ok, tapi pada semasa ke semasa dia kencing luar kotak. pening saya dibuatnya. rumah pun bau hancing je.
Nasib baik saya dok kat area selangor so bil air tak terlalu mencanak.
tolong bagi solusi.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-22-2010, 11:08 PM
sphinxlover sphinxlover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 69
Rep Power: 12
sphinxlover is on a distinguished road
Default Re: kencing luar litterbox

Its best if you bring your cat to the vet. Usually when cats are not urinating or defecating in the proper place its usually a sign thats something is wrong. Its the cats way of communicating with you since they can't really talk. Hope for the best for you and your cat.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-23-2010, 10:28 AM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 13
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: kencing luar litterbox

I pun ada cat yang sebelum ni suka sangat kencing outside of his litterbox from time to time, but Alhamdulillah now dah behave

First of all, of course mesti rule out all health issues first (urinary tract infection etc). Tapi kalau dah betul confirm that it's not a health issue, but instead a behavioral issue, then maybe you can try what i did.

Kucing ni once dia dah kencing kat one place, no matter u cuci dengan air & sabun macam mana banyak pun, the smell will never be completely gone (hidung kucing memang power). So they will go back & kencing at their fav spots again..and again and again...

I solved my problem by buying an enzymatic cleaner (in spray bottle). Enzymatic cleaner ada enzymes yang get rid of the cat pee & poo odour completely, so I cuci semua tempat yg dia pee, and also spray banyak2 kat tempat2 where he is likely to pee, especially area just outside of his litterbox - and i solved my problem overnight!

Pastu, u kena spray tempat2 tu on a regular basis pasal kalau the cleaner dah lose it's effect, your cat might start to pee at those places again. So must always keep this spray handy la.

Best part is, murah je. I guna spray Fido, which is like 8.90 kat Tesco.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2010, 11:13 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kencing luar litterbox

Kucing u dah kembiri belum?? Kadang kadang ada kucing suka menembak sana sini untuk tunjukkan itu ialah territory dia. Kalau vet kata dia tak sakit, kalau belum kembiri seeloknya cepat cepat pergi zass.

Quote:
Originally Posted by azzu02 View Post
saya ada 3 ekor kucing. Kucing no.1 saya seolah2 tak reti nak kencing dalam litter box. padahal saya ada empat kotak litterbox yang agak besar. awal2 dulu ok, tapi pada semasa ke semasa dia kencing luar kotak. pening saya dibuatnya. rumah pun bau hancing je.
Nasib baik saya dok kat area selangor so bil air tak terlalu mencanak.
tolong bagi solusi.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-23-2010, 11:51 AM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 14
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: kencing luar litterbox

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kucing u dah kembiri belum?? Kadang kadang ada kucing suka menembak sana sini untuk tunjukkan itu ialah territory dia. Kalau vet kata dia tak sakit, kalau belum kembiri seeloknya cepat cepat pergi zass.
june, anjing kalau tak dizass pun kencing tanda kawasan jugak ekk..? siwolf nie pun selalu gak akk nampak pancut tayar kereta setiap kali dia dah kenyang makan blackwood...
Reply With Quote
  #6  
Old 09-23-2010, 12:02 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Re: kencing luar litterbox

Tak taulah pula. Tapi saya rasa perangai anjing memang macam tu kalau yang tak ditrain betul betul. Menembak sana sini.

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
june, anjing kalau tak dizass pun kencing tanda kawasan jugak ekk..? siwolf nie pun selalu gak akk nampak pancut tayar kereta setiap kali dia dah kenyang makan blackwood...
Reply With Quote
  #7  
Old 09-23-2010, 12:27 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kencing luar litterbox

Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
... Kucing ni once dia dah kencing kat one place, no matter u cuci dengan air & sabun macam mana banyak pun, the smell will never be completely gone (hidung kucing memang power). So they will go back & kencing at their fav spots again..and again and again...

I solved my problem by buying an enzymatic cleaner (in spray bottle). Enzymatic cleaner ada enzymes yang get rid of the cat pee & poo odour completely, so I cuci semua tempat yg dia pee, and also spray banyak2 kat tempat2 where he is likely to pee, especially area just outside of his litterbox - and i solved my problem overnight!

Pastu, u kena spray tempat2 tu on a regular basis pasal kalau the cleaner dah lose it's effect, your cat might start to pee at those places again. So must always keep this spray handy la.

Best part is, murah je. I guna spray Fido, which is like 8.90 kat Tesco.
Heheh! Kawan, bikin sondrik and save the environment and your $ at the same time, la .......

Very de sonang wan ..... I paling suker buat dengan sisa nenas yg diperolehi daripada my favorite fruit stall ... wangi giler!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	garbage01.jpg
Views:	89
Size:	48.6 KB
ID:	10136   Click image for larger version

Name:	garbage02.jpg
Views:	98
Size:	28.5 KB
ID:	10137   Click image for larger version

Name:	Garbage enzyme.JPG
Views:	317
Size:	35.5 KB
ID:	10138   Click image for larger version

Name:	Garbage enzyme01.jpg
Views:	94
Size:	26.0 KB
ID:	10139   Click image for larger version

Name:	garbage_enzyme.jpg
Views:	95
Size:	19.2 KB
ID:	10140  

Click image for larger version

Name:	garbage_enzyme_ferment.jpg
Views:	79
Size:	83.5 KB
ID:	10142   Click image for larger version

Name:	Garbage_enzyme_production.png
Views:	91
Size:	84.5 KB
ID:	10143   Click image for larger version

Name:	Garbage_EnzymeDIY.jpg
Views:	651
Size:	12.8 KB
ID:	10144   Click image for larger version

Name:	GarbageEnzyme.jpg
Views:	99
Size:	81.4 KB
ID:	10145   Click image for larger version

Name:	ladyfinger-enzyme.jpg
Views:	88
Size:	252.0 KB
ID:	10146  

__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #8  
Old 09-23-2010, 12:35 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kencing luar litterbox

Pastu taroh ke dalam satu bekas spray (I suka yg Ikea jual murah tu, around RM2 lebih sahaja) dan campurkan dengan air ikut dilution rate kegunaan.

Boleh taroh sedikit ke dalam air mandi last rinse kocing juga sebab akan kurangkan bau dan juga nyahkan kutu jika ada.

Kalau beli, satu botol kecik 500 ml hanya around RM7 sahaja kat pasar. I dilute around 1 part garbage enzyme with 10-20 parts water dan spray the poo box before and after putting in the newspaper lining and shreds. It is very good.

Spray lantai pun bagus. I especially suka spray kat toilet dan toilet bowl, tak toksik dan tak berbau kencing.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	garbage_enzyme_use.jpg
Views:	85
Size:	14.1 KB
ID:	10147   Click image for larger version

Name:	garbageDrJoeanOon.jpg
Views:	111
Size:	44.6 KB
ID:	10148   Click image for larger version

Name:	rice-water-enzyme.jpg
Views:	92
Size:	133.3 KB
ID:	10149  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #9  
Old 09-23-2010, 12:55 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 13
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: kencing luar litterbox

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Heheh! Kawan, bikin sondrik and save the environment and your $ at the same time, la .......

Very de sonang wan ..... I paling suker buat dengan sisa nenas yg diperolehi daripada my favorite fruit stall ... wangi giler!
Tu la FK.. my mom rajin buat back in my hometown... anak dia je pemalas
Reply With Quote
  #10  
Old 09-23-2010, 08:12 PM
azzu02's Avatar
azzu02 azzu02 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 41
Rep Power: 0
azzu02 is on a distinguished road
Default Re: kencing luar litterbox

wah...garbage enzyme yek....tak pernah pulak terfikir.Mungkin boleh di cuba...yang beli kat tesco pun ok gak.
tapi apa-apa hal hantar ke vet dulu lah kot...make sure dia tak sakit. dan kalau ada sen sikit nanti saya kembirikan budak tu...huh.....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changing the type of litterbox trevorish Training & Behavioral Issues 98 03-15-2011 11:21 AM
kucen susah kencing / berak monyok Health, Disease & Diet 8 09-08-2009 02:14 PM
Saluran Kencing Berdarah orkid84 Health, Disease & Diet 17 04-07-2009 08:32 AM
Litterbox Problems in Multi-cat Homes ashleywong Training & Behavioral Issues 1 10-03-2008 01:59 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.