Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 09-08-2009, 11:29 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Sebab I tinggal seorang, tak duduk sekali dengan mak. Kalau duduk dengan mak, pasti se ekor pun tak boleh bela sebab family I memang anti kucing. So I clever, hantar dua ekor shih tzu balik kampung mak tolong jagakan, senyap senyap bela kucing kat kuala Lumpur tanpa pengetahuan mereka.....mereka pernah tanya I mengapa tangan dengan kaki macam kena cakar oleh kucing, saya kata tak ada lah, luka biasa jer....yang teruk sekali kaki n tangan saya semakin hari semakin teruk macam gigitan nyamuk sebab allegic kepada kutu kutu kucing....sampai sekarang I dah tak berani nak pakai seluar pendek sebab luka luka kat kaki, hodoh sangat....apa boleh buat.....

Pak Dani, kita pun tinggal sorang gak, away from mommy - tapi masalahnyer bila cuti lama2 kena la bawak anak2 4 ekor ni balik.. tu yg mommy dearest bising.. hehehhe... Dulu kita ada gak sekor kucing Oren (R.I.P) yg hobinya gigit kaki.. mmg berbelang la kaki.. tapi yg 4 ekor ni alhamdulillah tak suka gigit kaki... hehehhe
Reply With Quote
  #22  
Old 09-08-2009, 11:45 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

[/I] Ni lagik pics my furry kids... sorry lah gambar tak clear sgt - amatur bab2 ambik gambar nih.. The second pic tu is Grumpy (sbb dia suka grumpy tanpa sebab hehhehe) - dia ni anak tiri Serai hehheheh
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Superman.jpg
Views:	42
Size:	12.8 KB
ID:	7284   Click image for larger version

Name:	grumpy.jpg
Views:	44
Size:	11.6 KB
ID:	7285   Click image for larger version

Name:	posing mondok.jpg
Views:	40
Size:	11.2 KB
ID:	7286  
Reply With Quote
  #23  
Old 09-09-2009, 06:32 AM
honeybun's Avatar
honeybun honeybun is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 145
Rep Power: 14
honeybun is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Hi Thini,

Jadi kucing Thini ni ada 4-5 semuanya? Comel2 belaka!
Reply With Quote
  #24  
Old 09-09-2009, 01:20 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 15
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Pak Dani, kita pun tinggal sorang gak, away from mommy - tapi masalahnyer bila cuti lama2 kena la bawak anak2 4 ekor ni balik.. tu yg mommy dearest bising.. hehehhe... Dulu kita ada gak sekor kucing Oren (R.I.P) yg hobinya gigit kaki.. mmg berbelang la kaki.. tapi yg 4 ekor ni alhamdulillah tak suka gigit kaki... hehehhe
I nie tak boleh ambik cuti langsung, lebih lebih pun satu hari saja. I nie kalau nak cuti pun, akan make sure ada orang tolong jaga kan mereka.....
Reply With Quote
  #25  
Old 09-09-2009, 01:24 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 14
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Pak Dani, kita pun tinggal sorang gak, away from mommy - tapi masalahnyer bila cuti lama2 kena la bawak anak2 4 ekor ni balik.. tu yg mommy dearest bising.. hehehhe... Dulu kita ada gak sekor kucing Oren (R.I.P) yg hobinya gigit kaki.. mmg berbelang la kaki.. tapi yg 4 ekor ni alhamdulillah tak suka gigit kaki... hehehhe
jelesnye ngan org yg tinggal sorg nihleh bela anak bulus tanpa org lain bising2
Reply With Quote
  #26  
Old 09-09-2009, 03:04 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by honeybun View Post
Hi Thini,

Jadi kucing Thini ni ada 4-5 semuanya? Comel2 belaka!
honey, sepatutnya ada 5 ekor lah, tapi oren hilang , sedih sangat coz he's my first one.. Nanti upload gambar dia... So, now ada 4 ekor lah, sumer dah besar2, anak2 Serai pun dah 8 months, ni tengah gatal tangan nak kidnap kittens kat tepi jalan
Reply With Quote
  #27  
Old 09-09-2009, 03:33 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

tu la best dok sorang... mcm sy pun dok sorang2 senang nk bela kucing... tapi nasib baik akak jiran sy tu pun suka kuing gak... jd kalau balik kg dia akan jaga sbb sy akan bg kunci umh..umah sy ada 12ekor sumer...
Reply With Quote
  #28  
Old 09-09-2009, 03:45 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
tu la best dok sorang... mcm sy pun dok sorang2 senang nk bela kucing... tapi nasib baik akak jiran sy tu pun suka kuing gak... jd kalau balik kg dia akan jaga sbb sy akan bg kunci umh..umah sy ada 12ekor sumer...
naza, wahhh salute lah awak - 13 ekor ehhh, mesti meriah rumah - saya yg ada 4 ekor ni pun, macam nak pecah rumah dibuatnya esp masa nak makan,,,


Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
jelesnye ngan org yg tinggal sorg nihleh bela anak bulus tanpa org lain bising2

Tinggal ngan housemate, tapi kena la jugak jaga anak2 bulus ni supaya tak ganggu kan, so normally malam2 depa tidoq kat pondok yg kita sediakan kat depan rumah, bawah porch.. Kadang2, bawak masuk bilik 4 ekor tuh.. tidoq ngan kita
Reply With Quote
  #29  
Old 09-09-2009, 04:45 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 14
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
tu la best dok sorang... mcm sy pun dok sorang2 senang nk bela kucing... tapi nasib baik akak jiran sy tu pun suka kuing gak... jd kalau balik kg dia akan jaga sbb sy akan bg kunci umh..umah sy ada 12ekor sumer...
haish...bila lah nak ada rumah sendiri nih(berangan2 nak mencari rumah tepi senang buat rumah anak2 bulus)
Reply With Quote
  #30  
Old 09-09-2009, 08:29 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Perkenalkan anak2 jagaan saya

shikin,akak dok rmh sendiri dgn suami.suami pun sangat tolerate dgn kucing kat rmh tp masalah lain pula dtg.jiran2 tak suka kucing/anjing.semalam akak nampak 3 beruk (jiran akak) tengah discuss pasal pet yg dipelihara oleh residents kat sini.akak intai dari tgkt 3 (unit akak).mcm nak baling pasu bunga dari atas kat kepala durang durang tak suka,bukan maksudnya seisi kawasan kena dengar cakap dia.ingat dunia ni durang punya ke?? dunia ni luas bukan utk manusia je,binatang & tumbuh tumbuhan pun berhak utk tinggal sini.

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
haish...bila lah nak ada rumah sendiri nih(berangan2 nak mencari rumah tepi senang buat rumah anak2 bulus)
Reply With Quote
  #31  
Old 09-10-2009, 06:16 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 14
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by June View Post
shikin,akak dok rmh sendiri dgn suami.suami pun sangat tolerate dgn kucing kat rmh tp masalah lain pula dtg.jiran2 tak suka kucing/anjing.semalam akak nampak 3 beruk (jiran akak) tengah discuss pasal pet yg dipelihara oleh residents kat sini.akak intai dari tgkt 3 (unit akak).mcm nak baling pasu bunga dari atas kat kepala durang durang tak suka,bukan maksudnya seisi kawasan kena dengar cakap dia.ingat dunia ni durang punya ke?? dunia ni luas bukan utk manusia je,binatang & tumbuh tumbuhan pun berhak utk tinggal sini.
hahahaha!!kalu saya,saya buat2 tertolak pasu tu biar bertepek kat pala diaorg..pastu ckp opss!!tertolak
Reply With Quote
  #32  
Old 09-11-2009, 02:25 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by June View Post
shikin,akak dok rmh sendiri dgn suami.suami pun sangat tolerate dgn kucing kat rmh tp masalah lain pula dtg.jiran2 tak suka kucing/anjing.semalam akak nampak 3 beruk (jiran akak) tengah discuss pasal pet yg dipelihara oleh residents kat sini.akak intai dari tgkt 3 (unit akak).mcm nak baling pasu bunga dari atas kat kepala durang durang tak suka,bukan maksudnya seisi kawasan kena dengar cakap dia.ingat dunia ni durang punya ke?? dunia ni luas bukan utk manusia je,binatang & tumbuh tumbuhan pun berhak utk tinggal sini.

Macam2 la manusia ni... tapi tu lah my neighbours so far tak ada kata apa2, kadang2 anak2 bulus tuh gi lepak bawah van jiran.. tapi kalau thini balik, depa balik rumah.. and alhamdulillah poo2/ pee2 sumer kat litter box depa - tak la kat rumah orang
Reply With Quote
  #33  
Old 09-12-2009, 12:10 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

tomeinyer!! color serai unik ler.... muker bulat lak tu. anak2 dia lak tergolek jer... mcm rimba pakcu lak...hehehe. congrats thini
Reply With Quote
  #34  
Old 09-12-2009, 12:46 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
tomeinyer!! color serai unik ler.... muker bulat lak tu. anak2 dia lak tergolek jer... mcm rimba pakcu lak...hehehe. congrats thini
tq tq pakcu... anak2 dia memang suka menggolekkan diri, especially si ketot tuh yg rupa bandit,, jalan sikit, golek.. hehehheh. Berat kot
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anak2 kesayanganku nastygurlz Cat TV and Photos 45 10-05-2010 10:21 AM
tolong saya,saya dh buntu.. rock Health, Disease & Diet 52 12-13-2009 04:27 PM
tolong saya,saya dh buntu.. rock Vets & Docs Reviews 10 08-16-2009 12:05 AM
Saya baru je berpindah... Zarul Member Introductions 31 06-23-2009 01:30 AM
Anak2 Kesayanganku.. ;) bhutan Cat TV and Photos 4 10-06-2008 09:14 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.