Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-27-2008, 07:11 PM
lovecat's Avatar
lovecat lovecat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: ampang
Posts: 15
Rep Power: 0
lovecat is on a distinguished road
Default HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

i baru beli kitten nie , jenis maine coon.. kesian sbb parent kitten nie jenis maine coon,but dia tak jd maine coon sbb ekor pendek. Then tuan kitten tolak dekat pet shop rm50.Sebab kitten tak jadi maine coon, maybe sakit.I mmg sayang dia , plz kekawan help me..I beli dia bukan pasal baka, tapi pasal kesian tengok dia..Not happy kat kdai tu,kitten tu need org mcm kita nie sayang dia ,care pasal dia.Pet shop owner pun cakap ,dia x nak jual mahal2 sbb kucing dia ambik murah..Masa i datang tu, owner kitten baru balik(jual kitten tu kat pet shop).Then i datang pet shop setengah jam lepas tu,nampak kitten tu mcm takut je,so i ambik then beli..So i perlu pergi vet ker nanti???Eeee.. takut pulak i nk dgr apa doc tu ckp psal kitten tu, sbb i sayang dia..tak sanggup kehilangan lagi seekor,yg hari tu kene langgar baru seminggu sudah.Yg ini i tak akan kasi keluar rumah, tak nak jd lg sekali.. i hope dia ok,sbb i bagi air yang bertapis R.O water.Then i perlu jaga dia dengan rapi,supaya dia tak jatuh sakit...Ni pun i biarkan dia tidur dekat atas katil dalam bilik jer,tak campur dengan kitten yg lain2 dlm rumah nie.plz help me!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2008, 01:14 AM
lovecat's Avatar
lovecat lovecat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: ampang
Posts: 15
Rep Power: 0
lovecat is on a distinguished road
Default Re: HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

hmmm...tlg ye...kekawan semua..Sblum ni x penah dapat kitten yang sakit mcm nie..
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2008, 07:35 PM
a.lya's Avatar
a.lya a.lya is offline
Meow
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sunway
Posts: 191
Rep Power: 15
a.lya is on a distinguished road
Default Re: HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

Quote:
Originally Posted by lovecat View Post
i baru beli kitten nie , jenis maine coon.. kesian sbb parent kitten nie jenis maine coon,but dia tak jd maine coon sbb ekor pendek. Then tuan kitten tolak dekat pet shop rm50.Sebab kitten tak jadi maine coon, maybe sakit.I mmg sayang dia , plz kekawan help me..I beli dia bukan pasal baka, tapi pasal kesian tengok dia..Not happy kat kdai tu,kitten tu need org mcm kita nie sayang dia ,care pasal dia.Pet shop owner pun cakap ,dia x nak jual mahal2 sbb kucing dia ambik murah..Masa i datang tu, owner kitten baru balik(jual kitten tu kat pet shop).Then i datang pet shop setengah jam lepas tu,nampak kitten tu mcm takut je,so i ambik then beli..So i perlu pergi vet ker nanti???Eeee.. takut pulak i nk dgr apa doc tu ckp psal kitten tu, sbb i sayang dia..tak sanggup kehilangan lagi seekor,yg hari tu kene langgar baru seminggu sudah.Yg ini i tak akan kasi keluar rumah, tak nak jd lg sekali.. i hope dia ok,sbb i bagi air yang bertapis R.O water.Then i perlu jaga dia dengan rapi,supaya dia tak jatuh sakit...Ni pun i biarkan dia tidur dekat atas katil dalam bilik jer,tak campur dengan kitten yg lain2 dlm rumah nie.plz help me!!!
I cuba search kat Yahoo and Google on the red stuff thingy. Banyak keluar kat YahooAnswer tu and ramai tak sure apa benda tu yg reply suruh dia bawak kucing pergi vet. Ada yg ckp ada kena mengena dgn intestines and such.

Hm. I guess nak taknak kena bawak gi vet jgk la.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2008, 08:09 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 15
binbin is on a distinguished road
Default Re: HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

better bawak pi jumpa vet........
kalau terlambat penyakit dia maybe makin teruk....
Reply With Quote
  #5  
Old 01-02-2009, 01:41 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 16
filinlee is on a distinguished road
Default Re: HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

mungin dia punyer poo poo yang kaler merah.. merah macam darah ke? apa pon u need to go to the vet a.s.a.p... takot keadaan dia semakin teruk...

p/s : skrang apa citer kucen u? da bawa ke vet ker?
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2009, 05:40 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 16
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

haa...kene bawak g vet ASAP..
nyesal kendian x berguna,..
yg penting, kita dah usaha dr mula...
supaya x melarat...

kalo x tau vet mane elok, bgtau dalam nih awak duduk area mana,
maybe kengkawan yg lain bleh tolong suggest mane2 vet...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #7  
Old 01-05-2009, 07:18 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

lovecat...hows your cat ? masih kuar merah lagi ke ?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-24-2009, 08:55 PM
lovecat's Avatar
lovecat lovecat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: ampang
Posts: 15
Rep Power: 0
lovecat is on a distinguished road
Default Re: HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

thanx kekawan..tiger dia dah sihat dah,maybe masa owner dia yg pertama x jaga dia dgn btul kot. Kita bagi dia cat food , bagi minum air minerel bukan dari air paip.Maybe penyakit dah hilang, dia kuat makan , kuat minum , kuat main , manja sampai mengedik sekali , suka kaco org tido kul 4-5pagi dah macam jam loceng pulak , cepat belajar , tiger bijak sikit , licik tiba2 jer dah keluar dari kandang dia, pandai buka pintu toilet , pintu bilik , dia memilih tempat tido , tido dekat tempat sejuk,atas kain @ atas katil , tempat dia membuang mesti kena bersihkan kalo tak dia takkan nak membuang popo dia..hmmm mula2 pening gak dgn peragai dia,dia mcm garang jer..Mcm xda perasaan nak manja dengan kita,lama2 baru la kita tahu peragai maine coon mmg macam tu..Tapi tu lah masa main2 slalu terslip punggung dia.. Berat punggung katakan,kaki dia mcm snow shoes..xda grip bila membrek
Reply With Quote
  #9  
Old 01-24-2009, 09:01 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah..

Quote:
Originally Posted by lovecat View Post
thanx kekawan..tiger dia dah sihat dah,maybe masa owner dia yg pertama x jaga dia dgn btul kot. Kita bagi dia cat food , bagi minum air minerel bukan dari air paip.Maybe penyakit dah hilang, dia kuat makan , kuat minum , kuat main , manja sampai mengedik sekali , suka kaco org tido kul 4-5pagi dah macam jam loceng pulak , cepat belajar , tiger bijak sikit , licik tiba2 jer dah keluar dari kandang dia, pandai buka pintu toilet , pintu bilik , dia memilih tempat tido , tido dekat tempat sejuk,atas kain @ atas katil , tempat dia membuang mesti kena bersihkan kalo tak dia takkan nak membuang popo dia..hmmm mula2 pening gak dgn peragai dia,dia mcm garang jer..Mcm xda perasaan nak manja dengan kita,lama2 baru la kita tahu peragai maine coon mmg macam tu..Tapi tu lah masa main2 slalu terslip punggung dia.. Berat punggung katakan,kaki dia mcm snow shoes..xda grip bila membrek
happy kak zai dengar tiger dah sehat dan kuat makan. Mula-mula memang 'pening' nak kenal-kenalan dgn 'kwn' baru..mcm pakwe baru jugak laaa...kannnlama-lama sikit, dah betul-betul kenal baru ok.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ngape "bontot" & paha Chello cam ade luka2? abzalia Cats & Kittens 144 05-19-2009 11:27 AM
Kittens 4 adoption Mia_Katz Rescuers & Fosterers 25 02-27-2009 11:45 PM
Kitten in Cyberjaya Needs Help blackie007 Rescuers & Fosterers 81 12-01-2008 11:24 PM
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM
Soal Jawal Kemusykilan Agama Dari Segi Pemgembirian Bintanang Peliharaan ashleywong General Discussion 15 10-04-2008 03:52 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.