Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-16-2009, 10:27 AM
lovecat's Avatar
lovecat lovecat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: ampang
Posts: 15
Rep Power: 0
lovecat is on a distinguished road
Default kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

i angry betul but kecian ngan kitten ni , i rasa owner tak reti nak jaga .Ada ke dia biarkan pintu slidding umah terbuka dan biarkan kitten itu kat luar . Nasib baik i nampak , kalau dia kena langgar ngan kereta macam mane , nasib kitten sangat baik . Mula2 jatuh atas atap umah orang , then jatuh atas rumput and last skali dia duk kat jalan. I bawak balik umah , my hubby cakap dia lucky pasal i dgr suara dia , thanx to my bulus sebab tunjukkan i mana kitten itu berada . My hubby cakap tak guna pun kasi balik nnt dia biarkan lagi kitten itu , i takut kalo kasi balik kitten,takut x lama..faham2 je la..
geng tolong lah daku ini , membesar kitten yg masih kecil ini , bagilah pendapat korang ttg penjagaan dia.Si persian kitten yg nama dia comot

kes no 2 pulak owner yg buang mix persian cat tengah sarat mengandung dekat apartment i , masa itu nak pergi kuar makan then i nampak kat guard house cat ini , then masa balik pun cat still ada kat situ . I pun ambik bawak balik umah, i bagi nama dia Mama Nala yg very friendly sgt rapat dgn my family. Mama nala sgt sihat , kuat tido , kuat makan dan kecian ngan dia bila dia nak jilat bulu dia , terpaksa bersandar dekat dinding umah semata-mata nak jilat bulu.Entah nape dorang ini , rasa x bole bela je buang

si simba ni jumpa kat kedai kaki dia tengkak , masa itu dalam kereta tunggu hubby beli food kat kedai mamak . Nampak dia duk bawak kerusi kedai mamak itu , kecian dia. I panggil dia skali je , dia datang kat i then masuk dalam kereta. Si simba ini nakal , asyik membebel je , kuat marah orang , kuat main dlm umah ini smpai tertanggal cat pintu rumah . Nasib baik i tgh cat satu umah skrg , so xkisah lah dia buat macam itu.

Semua jumpa dlm tempoh satu minggu serentak, fuhhhh...rezeki bulus ada dlm umah ini , next month rezeki datang lg byk..hehehehe...so bole beli toy , rumah semua kelengkapan dia nnt..Nnt lovecat scan pic dorang taruk dlm forum..Beri komen nye

Last edited by lovecat; 05-16-2009 at 10:34 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-16-2009, 10:46 AM
lovecat's Avatar
lovecat lovecat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: ampang
Posts: 15
Rep Power: 0
lovecat is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Simba

Comot
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2009, 10:47 AM
lovecat's Avatar
lovecat lovecat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: ampang
Posts: 15
Rep Power: 0
lovecat is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

nnt i taruk pic mama nala pulak , pkai camera lain...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-16-2009, 11:24 AM
shanim's Avatar
shanim shanim is offline
Cat's Love
 
Join Date: Nov 2008
Location: KOTA KEMUNING
Posts: 82
Rep Power: 15
shanim is on a distinguished road
Send a message via MSN to shanim Send a message via Yahoo to shanim
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

cian diorg ni..

bila tgk COMOT, teringat masa NICO kecik2..
rindu sgt, cam nak rewind balik memory masa jumpa NICO dulu..
skrg da besar nakal sgt.. x dgr ckp mama n daddy dia..
dulu dia la sekor2 nye hero dlm umah, skrg da ramai adik2 bulus tu yg merajuk n rasa dipinggirkan jek..

Reply With Quote
  #5  
Old 05-16-2009, 11:54 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 15
euanna is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Cerita pasal kesian tgk kitten... tadi balik dari Tesco nampak seekor kitten terbujur kaku kat tingkat bawah. Kesiannya .. maybe jatuh/dicampak (dari position dia.. tak mungkin kena langgar..sebab dekat coridor) atau.. entahla..saya tak sampai hati nak tengok. A few weeks ago, kitten yang kaler macam Salem saya terbujur kaku di taman. Macam mana dia ada kat situ, saya pun tak tau... dah lama tak nampak kitten tu..tup2.. dah arwah .. yang peliknya, saya tak dengar lgsg bunyi mengiao atau bunyi kitten panik (taman tu depan flat ..boleh nampak dari tingkap).. macam mana dia mati, pun saya tak pasti.
Walaupun stray, sedih tengok.. saya tak dapat nak tolong apa..tak termampu.. hanya bisa melihat dengan rasa sayu dan sedih.

Comot memang bernasib baik.. kitten sebesar tu berjaya survive jatuh dari balkoni. Ishh.. kalau awak mampu bela dia, lovecat.. baik awal bela aje.. .. kalau balik kat owner dia.. takut jatuh lagi . IMHO, bela kitten/kucing, macam bela budak kecik. Kita kena sentiasa beringat, berwaspada supaya durang tak terlepas ke tempat2 bahaya. Esp tingkap terbuka, sliding door / balkoni (kalau duduk apartmen/flat).
Reply With Quote
  #6  
Old 05-16-2009, 04:40 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 15
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Sian nye comot... ok tak dia? dah bawak p vet?...
sapa lah tuan dia ni.... sangat 'bijak'

dulu ada sorang Chef ni, kucing dia DLH jatuh dari tingkat 16.... paham paham je lah apa jadi kat kucing 2.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-16-2009, 05:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

pelik betul dgn org mcm nikan.dah kucing jatuh tp buat tak tau je.klu pun nak buka sliding door,pastikan keselamatan kucing.akak pun selalu buka sliding door tp mesti salah satu dari kita org akan jaga kucing2 kat balconi.pdhal rmh akak tgkt 3.rasanya klu tinggi lg rmh akak,mmg tak merasalah durang duduk kat balcony.tak berani amik risiko.

akak ada baca kat magazine,si Adibah yg gemok gedempol selalu main cerita utk film2 Yasmin Ahmad.dia ada 20 ekor kucing.3 mati jatuh dari rmh dia.klu tak salah tingkat 8 ke 9 lebih kuranglah.nampak tak org mcm ni?? gaya org educated tp bab keselamatan kucing dungu. bayangkan,3 ekor kucing mati dlm tahun yg sama dgn alasan yg sama.klu dia ada anak,agaknya dia buat benda yg sama tak?? kena buat undang2 charge owner dgn akta kecuaian baru padan muka pastu dgn bangga cite kat magazine, " my 3 cats died because zupp!!!" sambil dia buat gesture jatuh dari balcony.stupid woman. big body but small brain marah betul akak baca article tu. apa yg funny sgt cite pasal kucing jatuh dari rmh?? I don't find anything funny abt it.
Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
Sian nye comot... ok tak dia? dah bawak p vet?...
sapa lah tuan dia ni.... sangat 'bijak'

dulu ada sorang Chef ni, kucing dia DLH jatuh dari tingkat 16.... paham paham je lah apa jadi kat kucing 2.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-17-2009, 09:28 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 17
adamyala is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Aku minat dgn adibah noor, bila berlakon selamba je..bila nyanyi sore dia power. Tapi tak sangka pulak dia owner kucen yg lalai dan alpa. Kalau dah sampai 3 ekor kucen mati jatuh tingkat 9, memang patut dikasi lecture. Harapan aku biar dia bukak PF nih dan baca post June ni. Baru sedar sikit dia kot. Maknanye after the first cat mati jatuh tu, it didnt teach her any lesson dan dia tak bertindak untuk keselamatan kucen2 yang lain. Ke...she doesnt care about her cats safety ??? , some more she could make a joke about it ? sense of humor tak bertempat la tu

ada satu kwn pun kucen mati jatuh kondo. Baru beli dari KL, kucen pedigree umur 5 bulan. Riban2 kuar duit nak kucen berjenama. Itu hak dia la kan.
Bwk balik penang, dok kondo, esoknya kucen mati , jatuh dari tingkat 13. Kesian betul kucen tu...tuan dia sibuk cari kucen lagi nak beli.
Aku ckp slow2 ngan dia, harap dia boleh faham. lebih baik gi adopt kucen kat SPCA, itu pun kalau dia rasa diri dia 'layak' bela kucen, atau kasi derma kat rescue works kat pulau ketam, ada gak faedahnye


Quote:
Originally Posted by June View Post
pelik betul dgn org mcm nikan.dah kucing jatuh tp buat tak tau je.klu pun nak buka sliding door,pastikan keselamatan kucing.akak pun selalu buka sliding door tp mesti salah satu dari kita org akan jaga kucing2 kat balconi.pdhal rmh akak tgkt 3.rasanya klu tinggi lg rmh akak,mmg tak merasalah durang duduk kat balcony.tak berani amik risiko.

akak ada baca kat magazine,si Adibah yg gemok gedempol selalu main cerita utk film2 Yasmin Ahmad.dia ada 20 ekor kucing.3 mati jatuh dari rmh dia.klu tak salah tingkat 8 ke 9 lebih kuranglah.nampak tak org mcm ni?? gaya org educated tp bab keselamatan kucing dungu. bayangkan,3 ekor kucing mati dlm tahun yg sama dgn alasan yg sama.klu dia ada anak,agaknya dia buat benda yg sama tak?? kena buat undang2 charge owner dgn akta kecuaian baru padan muka pastu dgn bangga cite kat magazine, " my 3 cats died because zupp!!!" sambil dia buat gesture jatuh dari balcony.stupid woman. big body but small brain marah betul akak baca article tu. apa yg funny sgt cite pasal kucing jatuh dari rmh?? I don't find anything funny abt it.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-17-2009, 09:16 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

aku mmg minat kat dia ni dulu.tp bila baca kisahnya ttg kucing,terus hilang minat. yg aku menyampah tu sambil cerita dia blh buat lawak kes kuicng dia jatuh. come on,apa yg funny sgt pasal kucing jatuh dari balkoni dan mati?? mcm ko cakap lg,seekor dah jatuh takkan tak serik serik lg kot?? malang sungguh kucing2 yg bertuankan dia ni.

kwn ko pun lagu ni juga perangainya?? klu kena aku tu Zai,mmg kena 2 das je dgn aku. ada satu ex-officemate perangai lagu ni gak.bukan kucing murah,baka yg bagus suma yg harga riban2. 2 tahun lalu,raya open house aku gi rmh dia,tgk kucing tu dah serabai.mata penuh taik,bulu matted.tak terurus, taik sana sini.suruh maid yg urus.ada 1 dah mati jatuh dari tingkat 19. abis tu kenapa gatal nak amik kucing mahal2 dan perlukan perhatian klu tau takde time.? jam tu juga aku das dia kat depan suma org.aku tak blh tahan tgk org hipokrit mcm ni. dah puas aku lecture,terus cakap "dahlah,aku takde mood nak raya.tgk kucing ko mcm ni.aku balik" smp skrg pun kami tak bertegur lg. aku puas ati sebab org nampak perangai hipokrit dia.baru2 ni aku dengar dari kawan yg kenal dia juga,dia takde pelihara kucing lg dah.

rasannya suatu hari nanti klu aku kena interview oleh tv ke atau media ke,aku akan cakap.aku nak sampaikan pesanan buat Adibah Noor.pastu luahkan apa yg aku nak cakap pasal kuicng.baru dia tau.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Aku minat dgn adibah noor, bila berlakon selamba je..bila nyanyi sore dia power. Tapi tak sangka pulak dia owner kucen yg lalai dan alpa. Kalau dah sampai 3 ekor kucen mati jatuh tingkat 9, memang patut dikasi lecture. Harapan aku biar dia bukak PF nih dan baca post June ni. Baru sedar sikit dia kot. Maknanye after the first cat mati jatuh tu, it didnt teach her any lesson dan dia tak bertindak untuk keselamatan kucen2 yang lain. Ke...she doesnt care about her cats safety ??? , some more she could make a joke about it ? sense of humor tak bertempat la tu

ada satu kwn pun kucen mati jatuh kondo. Baru beli dari KL, kucen pedigree umur 5 bulan. Riban2 kuar duit nak kucen berjenama. Itu hak dia la kan.
Bwk balik penang, dok kondo, esoknya kucen mati , jatuh dari tingkat 13. Kesian betul kucen tu...tuan dia sibuk cari kucen lagi nak beli.
Aku ckp slow2 ngan dia, harap dia boleh faham. lebih baik gi adopt kucen kat SPCA, itu pun kalau dia rasa diri dia 'layak' bela kucen, atau kasi derma kat rescue works kat pulau ketam, ada gak faedahnye
Reply With Quote
  #10  
Old 05-17-2009, 09:54 PM
daRLing's Avatar
daRLing daRLing is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: putrajaya
Posts: 534
Rep Power: 0
daRLing is an unknown quantity at this point
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

alahai xboleh fikir la kucing jatuh2 ni,serik semacam rase nye setiap kali nak keluar,sy memang make sure sliding door sume tutup,tingkap pun tutup,balik2 rumah je,trus kira kehadiran kucing,panggil name sekor2 kalau sekor xde,mula risau mcm ape,trauma rasenye.kucing2 tu dah ibarat nyawa,x faham betul dgn org yg konon2 bela,tapi abai mcm tuh je,,baik xpyh bela la wehh,jaga diri sndri je la
Reply With Quote
  #11  
Old 05-17-2009, 11:45 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 15
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Quote:
Originally Posted by June View Post
pelik betul dgn org mcm nikan.dah kucing jatuh tp buat tak tau je.klu pun nak buka sliding door,pastikan keselamatan kucing.akak pun selalu buka sliding door tp mesti salah satu dari kita org akan jaga kucing2 kat balconi.pdhal rmh akak tgkt 3.rasanya klu tinggi lg rmh akak,mmg tak merasalah durang duduk kat balcony.tak berani amik risiko.

akak ada baca kat magazine,si Adibah yg gemok gedempol selalu main cerita utk film2 Yasmin Ahmad.dia ada 20 ekor kucing.3 mati jatuh dari rmh dia.klu tak salah tingkat 8 ke 9 lebih kuranglah.nampak tak org mcm ni?? gaya org educated tp bab keselamatan kucing dungu. bayangkan,3 ekor kucing mati dlm tahun yg sama dgn alasan yg sama.klu dia ada anak,agaknya dia buat benda yg sama tak?? kena buat undang2 charge owner dgn akta kecuaian baru padan muka pastu dgn bangga cite kat magazine, " my 3 cats died because zupp!!!" sambil dia buat gesture jatuh dari balcony.stupid woman. big body but small brain marah betul akak baca article tu. apa yg funny sgt cite pasal kucing jatuh dari rmh?? I don't find anything funny abt it.
2 lah kak....ramai yang ada kucing tapi tang hal hal penjagaan 2 ada bengap.
Reply With Quote
  #12  
Old 05-18-2009, 09:51 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

erm..tue lah pasal ..
linda pon duk apartment jugak...
start linda bela kucing..tak pnah lagie bukak sliding door..takut diorang bergurau jatuh plak ke bawah...(mintak2 ler jauhkan)....

kalo balik kijer .....linda akan kirer satu2 ..
cumer ingat nak jugak bawak diorang jenjalan..
diorang pon bosan gak asik berkurung jerk lam rumah...
ingat nak carik gak leash tuk diorang..
Reply With Quote
  #13  
Old 05-18-2009, 10:51 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

@euanna..awak dkt penara kan? kak hate dah pindah kat lumayan next to wisma zelan...now am on 7th flr..tak boleh nak sambil lewa jek skang nih...belum berkesempatan nak pasang net ...tapi semua tingkap bertutup jek..akak tak kisah pasang kipas 24 jam buang electricity untuk dorang..rather than leave the window open.....dah la semua 7 ekor tu adults yg sangat panjang akal sekor2...

@lovecat...pity the kitties yg tak survive...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #14  
Old 05-18-2009, 10:53 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 16
Zarul is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
erm..tue lah pasal ..
linda pon duk apartment jugak...
start linda bela kucing..tak pnah lagie bukak sliding door..takut diorang bergurau jatuh plak ke bawah...(mintak2 ler jauhkan)....

kalo balik kijer .....linda akan kirer satu2 ..
cumer ingat nak jugak bawak diorang jenjalan..
diorang pon bosan gak asik berkurung jerk lam rumah...
ingat nak carik gak leash tuk diorang..
same here..... dulu waktu hanya ada mysuri dan valaris.... saya memang bukak sliding door tu. tapi bila ada wildfire dgn adeputra kena tutup sentiasa
Reply With Quote
  #15  
Old 05-18-2009, 11:14 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
2 lah kak....ramai yang ada kucing tapi tang hal hal penjagaan 2 ada bengap.

no comment...entah lah..aku ni sayang betul duit kalau nak beli persian beribu ringgit pastu free2 jek pandang dorang jatuh ke bumi tehempas mcm tuh..hari ni nanges guling2..esok happy2 bleh pegi beli lagik sekor dua buat pengganti (tu cat lover ke or ape tuh)...elok lagik duit ribu2 tu dia pegi buat fence ke net ke tutup keliling tempat yg tebukak...rasa2nya tak habis duit dia satu show untuk buat net2 tu seme...sedih gile bila oang boleh buat remark anak2 bulu mati sbb jatuh condo/aprtment dlm nada kelaka ...

Amad akak penah jatuh yg tingkat 2 dulu ..aku kesal kan diri aku sendiri makan berhari2 ..rasa besalah sesangat tengok muncung dia bedarah sambil alignment jalan pon tak betul...aku kutuk diri aku nape aku lalai sesangat...mujor anak aku tuh sihat sekarang...tu yg sekarang ni fobia jek bila nengok ada oang bukak tingkap...rasa bedesup darah bila kira2 anak2 bulu tak cukup..i've learnt my lesson well...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #16  
Old 05-18-2009, 11:20 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

ntahlah Ina.mgkn durang ingat nyawa kucing takde harga kot. meh aku tolak org ni pula ke bawah.tgk dia hargai nyawa dia tak.blh tak dia buat lawak bodoh lg

aku sejak Pokemon & Peterpan jatuh,phobia tak abis2.klu tak nampak je durang,mula fikir yg bukan2.walau aku dah kira suma ada dlm rmh,bila kuar rmh,masuk balik.nak dbl confirm. aku ada panggil satu abang indon tlg kukuhkan lagi benteng kat depan balkoni aku tu. bayar lebih sikit takpe.puncanya si Pokemon pandai korek netting tu.pastu happily jalan meniti atas bumbung.aku dah panic setengah mati tu.

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
no comment...entah lah..aku ni sayang betul duit kalau nak beli persian beribu ringgit pastu free2 jek pandang dorang jatuh ke bumi tehempas mcm tuh..hari ni nanges guling2..esok happy2 bleh pegi beli lagik sekor dua buat pengganti (tu cat lover ke or ape tuh)...elok lagik duit ribu2 tu dia pegi buat fence ke net ke tutup keliling tempat yg tebukak...rasa2nya tak habis duit dia satu show untuk buat net2 tu seme...sedih gile bila oang boleh buat remark anak2 bulu mati sbb jatuh condo/aprtment dlm nada kelaka ...

Amad akak penah jatuh yg tingkat 2 dulu ..aku kesal kan diri aku sendiri makan berhari2 ..rasa besalah sesangat tengok muncung dia bedarah sambil alignment jalan pon tak betul...aku kutuk diri aku nape aku lalai sesangat...mujor anak aku tuh sihat sekarang...tu yg sekarang ni fobia jek bila nengok ada oang bukak tingkap...rasa bedesup darah bila kira2 anak2 bulu tak cukup..i've learnt my lesson well...
Reply With Quote
  #17  
Old 05-18-2009, 12:34 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Quote:
Originally Posted by June View Post
aku ada panggil satu abang indon tlg kukuhkan lagi benteng kat depan balkoni aku tu. bayar lebih sikit takpe.puncanya si Pokemon pandai korek netting tu.pastu happily jalan meniti atas bumbung.aku dah panic setengah mati tu.
hadoi kalo aku dah lemah jantung..
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #18  
Old 05-18-2009, 05:32 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 15
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
no comment...entah lah..aku ni sayang betul duit kalau nak beli persian beribu ringgit pastu free2 jek pandang dorang jatuh ke bumi tehempas mcm tuh..hari ni nanges guling2..esok happy2 bleh pegi beli lagik sekor dua buat pengganti (tu cat lover ke or ape tuh)...elok lagik duit ribu2 tu dia pegi buat fence ke net ke tutup keliling tempat yg tebukak...rasa2nya tak habis duit dia satu show untuk buat net2 tu seme...sedih gile bila oang boleh buat remark anak2 bulu mati sbb jatuh condo/aprtment dlm nada kelaka ...

Amad akak penah jatuh yg tingkat 2 dulu ..aku kesal kan diri aku sendiri makan berhari2 ..rasa besalah sesangat tengok muncung dia bedarah sambil alignment jalan pon tak betul...aku kutuk diri aku nape aku lalai sesangat...mujor anak aku tuh sihat sekarang...tu yg sekarang ni fobia jek bila nengok ada oang bukak tingkap...rasa bedesup darah bila kira2 anak2 bulu tak cukup..i've learnt my lesson well...
kalau sekor 2 tak pe lah kak... mungkin tergelincir ke atau lari2 tak boleh stop ke,tapi kalau dah 3 ekor terjun balkoni itu dah dikira owner tak bertanggungjawab... kalau sekor 2 mungkin masih lagi dalam sesi pembelajaran...
Reply With Quote
  #19  
Old 05-18-2009, 05:37 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 15
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

Quote:
Originally Posted by June View Post
ntahlah Ina.mgkn durang ingat nyawa kucing takde harga kot. meh aku tolak org ni pula ke bawah.tgk dia hargai nyawa dia tak.blh tak dia buat lawak bodoh lg

aku sejak Pokemon & Peterpan jatuh,phobia tak abis2.klu tak nampak je durang,mula fikir yg bukan2.walau aku dah kira suma ada dlm rmh,bila kuar rmh,masuk balik.nak dbl confirm. aku ada panggil satu abang indon tlg kukuhkan lagi benteng kat depan balkoni aku tu. bayar lebih sikit takpe.puncanya si Pokemon pandai korek netting tu.pastu happily jalan meniti atas bumbung.aku dah panic setengah mati tu.
fuh! pokemon terer betul buat jantung mummy june terhenti sekejap....

kalau saya 2 mau terduduk kejap....
Reply With Quote
  #20  
Old 05-18-2009, 06:53 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner

tulah pasal Mia.akak dah panic gila.mcm nak nangis pun ada.akak pujuk2 dia balik dgn wetfood peberet dia pun tak jalan.dia pandang je pastu siap bersidai atas bumbung ala ala sunbath nasib baik last2 dia masuk balik sebab kucing2 lain dah riuh pasal nak wet food tu gak. dulu dia terjatuh bukan sengaja.masa tu akak tak tau yg dia retarded.bila dia tengah main2 dgn kucing2 dlm rmh,tup tup dia lari kuar dan buat high jump.ades!!! punyalah gelabah gila masa tu.bila bawa gi vet baru tau dia sebenarnya retarded.nasib baik dia takde patah atau internal bleeding.dia landing kat keta orang.

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
fuh! pokemon terer betul buat jantung mummy june terhenti sekejap....

kalau saya 2 mau terduduk kejap....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My mc and persian izyandanial Cat TV and Photos 5 12-26-2009 01:28 AM
stupid driver June Coffee Room 124 10-27-2009 03:03 PM
Penang: Apartment Residents Complaining->Stray Dogs Must Be Shot JScott General Discussion 6 03-03-2009 12:57 PM
HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah.. lovecat Health, Disease & Diet 8 01-24-2009 09:01 PM
Soal Jawal Kemusykilan Agama Dari Segi Pemgembirian Bintanang Peliharaan ashleywong General Discussion 15 10-04-2008 03:52 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.