Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Shops & Services

Pet Shops & Services List and review pet shops and services here

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-13-2009, 03:57 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Petknode online petshop

Salam

Pada yg masih tercari2 tempat untuk boarding and also cat food delivery to your doorstep (klang valley area aje)...

http://www.petknode.com.my/

__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
  #2  
Old 08-13-2009, 04:05 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Petknode online petshop

mekaseh Ina...useful info
  #3  
Old 08-13-2009, 06:59 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Petknode online petshop

Wah...bestnyer tempat boardingnye....nice & very clean...

Service area Klang Valley je ke....alahhhh...
  #4  
Old 08-29-2009, 08:10 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Terima kasih hatemetoday!!

untuk semua mama-mama & papa-papa kucing, jemputlah singgah ke laman web kami yang kecil ni. http://www.petknode.com.my

sebarang cadangan dan soalan amat dialu-alukan. Terima kasih dan selamat berpuasa.
  #5  
Old 08-29-2009, 08:56 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Petknode online petshop

Quote:
Originally Posted by petknode View Post
Terima kasih hatemetoday!!

untuk semua mama-mama & papa-papa kucing, jemputlah singgah ke laman web kami yang kecil ni. http://www.petknode.com.my

sebarang cadangan dan soalan amat dialu-alukan. Terima kasih dan selamat berpuasa.
hi ...congrats
skrg dah boleh order barang2 kucing online ke ?
kat mana product catalogue ? kak zai tak jumpa la
  #6  
Old 08-29-2009, 11:36 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Selamat berpuasa Kak Zai!

Untuk kak Zai dan lain-lain pencinta kucing yang menghadapi kesukaran menggunakan katalog produk kami, bolehlah rujuk pautan faq seperti yang disediakan:-

http://www.petknode.com.my/faqs/gett...acing-an-order

Selamat membeli-belah untuk kucing!!!
  #7  
Old 08-30-2009, 01:26 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Petknode online petshop

selamat berpuasa to you too
OK...I got it ... found the catalogue
hope to start ordering soon
nice way to shop ....and if I m not mistaken its C.O.D right ?
means that we only pay when the items are delivered to our doorstep ?
  #8  
Old 08-30-2009, 05:20 AM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Semua urusan pembayaran hanya di dalam bentuk C.O.D kak zai. Pembayaran hanya dibuat apabila barang ada di depan pintu rumah.
  #9  
Old 08-30-2009, 05:56 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Petknode online petshop

Quote:
Originally Posted by petknode View Post
Semua urusan pembayaran hanya di dalam bentuk C.O.D kak zai. Pembayaran hanya dibuat apabila barang ada di depan pintu rumah.
ok, kalau camtu nak suggest you tambah barang2 ni kat dalam catalogue home delivery : RC persian 30 , RC kitten persian 32 , RC hair & skin 33, addiction salmon bleu, angel salmon sashimi *treat*, kitzyme conditioning tablets, nutri-stat.

kak zai beli RC 4kg bags sahaja, setiap satu. kalau barang2 ni ada, start bulan september tak payah kak zai pergi shopping brg2 ni lagi. Just order kat petknode aje
  #10  
Old 08-30-2009, 12:15 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

inshaAllah Kak Zai. Akan diusahakan.
  #11  
Old 09-04-2009, 03:30 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Selamat berpuasa semuanya.

Khidmat boarding kami telah pun dibuka untuk tempahan. Untuk sebarang tempahan, boleh layari laman web kami:-

http://www.petknode.com.my/cat-boarding
  #12  
Old 09-04-2009, 03:47 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Petknode online petshop

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ok, kalau camtu nak suggest you tambah barang2 ni kat dalam catalogue home delivery : RC persian 30 , RC kitten persian 32 , RC hair & skin 33, addiction salmon bleu, angel salmon sashimi *treat*, kitzyme conditioning tablets, nutri-stat.

kak zai beli RC 4kg bags sahaja, setiap satu. kalau barang2 ni ada, start bulan september tak payah kak zai pergi shopping brg2 ni lagi. Just order kat petknode aje
peehhhh..tu dia..

encik petknode..kalau dpt la saye tambah satu lagik barang iaitu FL spot on combo amat2lah dihargai kerana saya menggunakan ubat ini monthly basis (2 kotak) untuk anak2 bulu saya..mekaseyy.....diskaun bai diskaun...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
  #13  
Old 09-05-2009, 09:15 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Petknode online petshop

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
peehhhh..tu dia..

encik petknode..kalau dpt la saye tambah satu lagik barang iaitu FL spot on combo amat2lah dihargai kerana saya menggunakan ubat ini monthly basis (2 kotak) untuk anak2 bulu saya..mekaseyy.....diskaun bai diskaun...
setuju sangat tu Ina FL perlu ada
nak tanya sikit pasal pinnacle pinewood pellets cat litter
kan itu bedding untuk kuda kan ?
tapi kalau elok, absorb moisture dan bau memang sesuai sgt untuk kucing.
pinewood tentu ringan dan biodegradable kan ?
Ada satu size je ke encik petknode ? *buat suara ala2 manje ..ahakz*

ahemm...lagi satu kan nak tanya
fussie cat canned food, kalau nak order 1 kotak (24 cans)
macam mana nak order ?
nak drag 24 kali ke dalam trolley ke ?

Last edited by adamyala; 09-05-2009 at 09:31 AM.
  #14  
Old 09-05-2009, 03:01 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Hehehe, Kak Zai, tunggu yer nanti kami updatekan produk untuk Fussie Cat canned food tu nanti bolehlah kalau nak beli satu kotak, dengan kotak2 tu nanti kita buat boleh drag sekali. Penat juga yer nak drag sampai 24 kali, thanks sebab utarakan masalah ni.

Mengenai Pinewood cat litter tu memang bagus mcm Kak Zai cakap tu, dapat kurangkan bau tambahan lagi dengan bau pine kedai ni pun dah bau pine aje haaa. part yang paling best pine cat litter ni senang nak degrade jadi mana2 yg dah 'terguna' dek si comel tu akan mendap ke bawah litter box jadi secara tak langsung dpt kurangkan bau. kelebihan dia yg boleh degradable ni lagi kalau kita nak flush terus dalam tandas pun takpe sebab takkan timbulkan masalah clogging.
  #15  
Old 09-05-2009, 03:18 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

hai kak hatemetoday. masih dalam proses untuk bawa masuk produk2 tambahan untuk si comel2 kita ni. nanti kita update. skrg tgh dlm proses nak update produk2 baru insyaAllah dlm minggu depan available dalam website :))))
  #16  
Old 09-05-2009, 04:50 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Petknode online petshop

jual makanan dgn pasir je ke?
  #17  
Old 09-06-2009, 02:15 AM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Hi Rock!!

Terima kasih di atas soalan yang diberikan.

Untuk makluman En. Rock, Petknode baru sahaja memulakan perniagaan dan diakui masih banyak kekurangan dari segi pilihan produk yang ditawarkan. Namun begitu, adalah menjadi hasrat kami untuk memberi pengalaman membeli belah yang lebih menyeronokkan pada masa sekarang dan masa-masa akan datang.

Terima kasih.
  #18  
Old 09-09-2009, 02:20 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Selamat berpuasa semuanya. Terdapat dua jenama makanan kucing yang akan ditambah ke dalam katalog kami pada minggu ini; Wellness dan Artemis. Kedua-dua makanan ini merupakan super premium. Untuk maklumat lanjut, boleh ke laman web principle untuk kedua-dua produk tersebut.

p/s - tak sabor nak shopping raya
  #19  
Old 09-10-2009, 02:18 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Petknode Cat Boarding masih lagi menerima tempahan untuk hari raya. sila layari

http://www.petknode.com.my/cat-boarding untuk membuat tempahan
  #20  
Old 09-21-2009, 07:29 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Petknode online petshop

Kami di Petknode Online Pet Store & Cat Boarding ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua pencinta kucing.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Online donation to PAWS lisalau PAWS 1 08-01-2013 11:17 PM
The Online Album of Tim & Sam azraf Cat TV and Photos 16 09-03-2009 06:46 AM
Pets Magazine Online dog is my buddy Coffee Room 0 06-29-2009 09:41 AM
The Online Album of Dot Dot azraf Cat TV and Photos 6 06-26-2009 05:13 AM
The Best PetShop around - Denisedylan grooming and pets daniyamagic Pet Shops & Services 0 05-20-2009 03:02 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.