Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-07-2010, 01:47 PM
immy's Avatar
immy immy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
immy is on a distinguished road
Default suggestion to spay a stray

i'm sure many of you out there has help spay and release strays...can u please share how u do it?

how to spay a stray that comes for food...but ...wont let u go near ??

thanks for sharing
Reply With Quote
  #2  
Old 05-07-2010, 02:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default suggestion to spay a stray

I did that with strays around our apartment area. Me and my neighbour Ms Yap befriended with the strays first. We feed them everyday until they are tame. After that we put them in the carrier and off you go to the vet

For the not so friendly one (the type come,eat and go) we use badminton net to capture them. 3 times got bitten by them until I have to go the clinic for a jab. I heard now you can borrow the net from Klinik Kembiri in Setapak they use to capture cats. But not sure how much they charge.

Quote:
Originally Posted by immy View Post
i'm sure many of you out there has help spay and release strays...can u please share how u do it?

how to spay a stray that comes for food...but ...wont let u go near ??

thanks for sharing
Reply With Quote
  #3  
Old 05-07-2010, 07:35 PM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 13
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

hurm..selain dr spay ni kan..xde ke ada cara lain ek?
sy tau sy akan kena marah..tp serius..sy xsmpai hati...

serius...sy just tnya..if n only if ada cr lain dr spay that cat...

hurm

hati kecil tertanya tanya: byngkan klu aku ditmpat mahkluk tuhan ni..org bg aku makan..aku syngkan tuan tu..tp dia mandulkan aku ..hurm...apa agak ek rasanye klu kena mandul...hurm....sorry guys...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-07-2010, 10:07 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 18
blackie007 has disabled reputation
Default Re: suggestion to spay a stray

Yes, there is an alternative to neuter. It's a drug called FeralStat, and it acts like the human contraceptive pills. The subject has been raised before. You can read more about it here. >>> http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=672
Reply With Quote
  #5  
Old 05-07-2010, 11:03 PM
immy's Avatar
immy immy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
immy is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

i was wondering how to use the netting...n what a coincidence, just saw it on animal planet n they were also using net to catch the dogs...now i know how it works!! hehe
tried the befriending tactic before, but before manage to catch them, they've stop coming...hmm... guess need to try harder..thanksss
Reply With Quote
  #6  
Old 05-07-2010, 11:23 PM
immy's Avatar
immy immy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
immy is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

i'm not quite sure if i interprete your msg correctly, but i guess ur saying you dont agree to spaying?

well,In a perfect world, all animals should have a loving home, but thats not the case in reality..
i understand you love animals wants the best for them too...

this is how i feel.. but i;m sure there are people who agree and those who disagree...there are just too many homeless dogs out there, i feel its better to prevent than seeing them suffer ..being abuse, getting run over by cars..no food..no shelter....etc...
Reply With Quote
  #7  
Old 05-07-2010, 11:45 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 18
blackie007 has disabled reputation
Default Re: suggestion to spay a stray

Quote:
Originally Posted by immy View Post
i'm not quite sure if i interprete your msg correctly, but i guess ur saying you dont agree to spaying?
Is this question directed at me? If it is, then my answer is, I agree with neutering and spaying. My male cat is neutered and my female cat is spayed. Both have never mated before in their entire lives.

However, there are some who would like alternatives, like using contraceptive pills. Just like some humans go for the human equivalent of spaying or neutering (although there is a larger number of wives being spayed than the number of husbands being neutered), others use oral contraceptives.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-08-2010, 01:05 AM
immy's Avatar
immy immy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
immy is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

hi blackie,
oh nono...not directed to u...was trying to reply to another post, but i cant seem to be able to pick who i want to reply to..
thanks for sharing on the alternative to neuter, never knew it exist.. i read the link u put there, seems like its only for cats?
Reply With Quote
  #9  
Old 05-27-2010, 09:18 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Quote:
Originally Posted by June View Post
... I heard now you can borrow the net from Klinik Kembiri in Setapak they use to capture cats. But not sure how much they charge.
Yang tu kalo nak pinjam korang kena pinjam dengan Krishnan sekali sebab benda tu berat gila, handle guna besi berat bukan jenis light weight aluminium mahal sedikit yg mat salleh guna kat TV tu .... aku dua belah tangan pun susah nak angkat, nie nak kata tangkap kucing serba ligat ... kucing jinak nampak aku struggle pegang benda berat tu pun cabut lari, apa nak kata kucing liar lagi ...

Tak per la, biar aku tetap dengan carrier saiz paling besar Pet Voyager (lubang pintu dia besar berbanding dengan brand lain) atau perangkap musang aku ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #10  
Old 05-27-2010, 09:34 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
hurm..selain dr spay ni kan..xde ke ada cara lain ek? sy tau sy akan kena marah..tp serius..sy xsmpai hati... ...
Memang kesian tengok dia sakit beberapa ketika, tapi nanti dia akan senang dan sihat seumur hidup dia. Yang aku dan kawan-kawan lain lebih tak sampai hati dan kesian adalah nengok dia menderita seumur hidup kemudian tu mcm kena buang tepi jalan/warong/pasar semasa sarat mengandung tak tahu mana ada kawasan selamat utk dia melahirkan dan menyusu anak-anak dia tanpa anak-anak dia dirampas buang ke dalam tong sampah belum buka mata lagi, atau anak-anak kecik dia di makan anjing atau tikus besar, kena gelek kereta, dan ... dan ... dan ... dan .... banyak lagi penderitaan lain.

Pastu, cucu-cicit dia pun menghadapi nasib yg sama, sama dengan grand-grand cucu-cicit, grand-grand-grand cucu-cicit, grand-grand-grand-grand-grand-grand cucu-cicit, grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand cucu-cicit .....

Jangan cakap aku angan-angan mat jening ... sebab aku dan kawan-kawan lain boleh kata hari-hari dok jumpa keliling mata ... pergi lah kat tepi jalan, warong, pasar, lihat dalam longkang, lihat dalam tong sampah .... anak kucing baru lahir tali perut masih ada dan mata pun belum buka dipisahkan daripada ibu mereka taroh dalam kotak atau beg plastic buang dalam tong sampah atau longkang, bangkai anak kucing baru lahir kepala hilang kena makan ada banyak ...... bangkai kucing dan anak kucing kena langgar berlumuran darah pecah kepala, biji mata kedua-dua tanggal daripada bahagian kepala pun ada banyak ... yg kena sembur air panas mendidih satu badan oleh pekerja warong makan pun banyak ....
Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
hati kecil tertanya tanya: byngkan klu aku ditmpat mahkluk tuhan ni..org bg aku makan..aku syngkan tuan tu..tp dia mandulkan aku ..hurm...apa agak ek rasanye klu kena mandul ...hurm....sorry guys...
Rasa sakit sekejap, tapi selesa dan sihat kemudian hari ... dan tidak berpeluang rasa sedih melihat sendiri dan cucu-cicit merana hidup sengsara sebagai unwanted strays.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #11  
Old 05-27-2010, 10:45 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default suggestion to spay a stray

betul tu bro.Hidrya, kita tak blh humanise binatang.mereka bukan bertindak mengikut akal fikiran mcm kita manusia.klu tak nak mengandung blh amik mcm2 pil,pakai condom etc. tp binantang mengikut instinct. mmglah mereka ada nafsu juga tp klu dah overpopulation dan membawa mudarat kpd keadaan sekeliling,kan dah menyusahkan?? contohnya tikus.cepat membiak.klu dah byk2 tikus tu larat ke tgk?? mmg u akan kata tikus dan kucing lain tp bottom linenya tetap sama.mereka membiak dgn cepat dari mata u berkelip. utk your knowledge, ada setengah manusia choose utk mandulkan diri sendiri coz tak nak mengandungkan pompuan bila dia sleep around.

Brader FK,aku tak pernah pinjam Mr Krishnan dan perangkap tu,tp aku dengar Mr Krishnan dulu offer kat ada budak yg cadang nak tangkap strays.aku pakai net badminton yg aku dpt free dari tong sampah.aku nampak net tu kat tong sampah besar warna hijau kat rmh aku.angkut bawa balik.hehehehe!!

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Memang kesian tengok dia sakit beberapa ketika, tapi nanti dia akan senang dan sihat seumur hidup dia. Yang aku dan kawan-kawan lain lebih tak sampai hati dan kesian adalah nengok dia menderita seumur hidup kemudian tu mcm kena buang tepi jalan/warong/pasar semasa sarat mengandung tak tahu mana ada kawasan selamat utk dia melahirkan dan menyusu anak-anak dia tanpa anak-anak dia dirampas buang ke dalam tong sampah belum buka mata lagi, atau anak-anak kecik dia di makan anjing atau tikus besar, kena gelek kereta, dan ... dan ... dan ... dan .... banyak lagi penderitaan lain.

Pastu, cucu-cicit dia pun menghadapi nasib yg sama, sama dengan grand-grand cucu-cicit, grand-grand-grand cucu-cicit, grand-grand-grand-grand-grand-grand cucu-cicit, grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand-grand cucu-cicit .....

Jangan cakap aku angan-angan mat jening ... sebab aku dan kawan-kawan lain boleh kata hari-hari dok jumpa keliling mata ... pergi lah kat tepi jalan, warong, pasar, lihat dalam longkang, lihat dalam tong sampah .... anak kucing baru lahir tali perut masih ada dan mata pun belum buka dipisahkan daripada ibu mereka taroh dalam kotak atau beg plastic buang dalam tong sampah atau longkang, bangkai anak kucing baru lahir kepala hilang kena makan ada banyak ...... bangkai kucing dan anak kucing kena langgar berlumuran darah pecah kepala, biji mata kedua-dua tanggal daripada bahagian kepala pun ada banyak ... yg kena sembur air panas mendidih satu badan oleh pekerja warong makan pun banyak .... Rasa sakit sekejap, tapi selesa dan sihat kemudian hari ... dan tidak berpeluang rasa sedih melihat sendiri dan cucu-cicit merana hidup sengsara sebagai unwanted strays.
Reply With Quote
  #12  
Old 05-27-2010, 12:27 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Kenapa susah sangat nak convince kan org pasal neuter & spay ni, ye?

Apa kata Kak June tu sangat la betol...jgn samakan kita dgn kucing. Kalau tak takkan JAKIM boleh kuarkan fatwa dia dan banyak lagi nas2 menagtakan harus mengkasi binatang2 kesayangan ni...lain la kalau kiranya kucing2 ni dah nak pupus....ni 'breeding like rabbits' lepas tu biarkan kucing2 ni mati macam tu je. Worst kalau tak larat hantar kat killing shelter...pun salah sapa? Membunuh binatang yang Tuhan buat. Kita yang hantar tak rasalah sebab yg bunuhnye org lain... Dan apa yang FK kata, mati kena makn anjing, kena sepak terajang, kena siram air panas....ada satu couple tu pegi selamatkan anak kucing yang dipotong kedua2 kaki depan dia semata2 anak kucing tu lapar dan curi seekor ikan di tempat makan tuan kedai makan tu ambik keputusan potong kaki kitten tu. Couple tu takut kucing sebenarnya tapi atas dasar kesian, dia ambik la kucing yang putus kedua2 kaki tu dan rawat. Sekarang walaupun cacat. Dia sihat dan happy dgn keluarga yang ambik dia. Saya menagis tengok video pasal kucing ni...

Walaupun tak semua FAHAM dan sokong neuter & spay ni, tapi kalau tak nak buat kasi-mengasi ni, TOLONG la jadi tuan kucing yang bijaksana...kalau kesian tengok kucing tu nak beranak, TOLONG jaga anak2 dia jgn lepaskan dan tambah lagi populasi strays. Sometimes, bila dah tak larat, then kita akan tahu betapa betolnya kita harus spay & neuterkan kucing.

Penat la nak educate people about this...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #13  
Old 05-27-2010, 12:51 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 13
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Kenapa susah sangat nak convince kan org pasal neuter & spay ni, ye?

....ada satu couple tu pegi selamatkan anak kucing yang dipotong kedua2 kaki depan dia semata2 anak kucing tu lapar dan curi seekor ikan di tempat makan tuan kedai makan tu ambik keputusan potong kaki kitten tu. Couple tu takut kucing sebenarnya tapi atas dasar kesian, dia ambik la kucing yang putus kedua2 kaki tu dan rawat. Sekarang walaupun cacat. Dia sihat dan happy dgn keluarga yang ambik dia. Saya menagis tengok video pasal kucing ni...

Penat la nak educate people about this...
Kak, sorry mencelah sikit..kesiannya kucing yg kena potong kaki tu, barair mata baca huhuhu... Camna akak dapat tau cerita tu?
Reply With Quote
  #14  
Old 05-27-2010, 01:13 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Quote:
Originally Posted by June View Post
... Brader FK,aku tak pernah pinjam Mr Krishnan dan perangkap tu,tp aku dengar Mr Krishnan dulu offer kat ada budak yg cadang nak tangkap strays.aku pakai net badminton yg aku dpt free dari tong sampah.aku nampak net tu kat tong sampah besar warna hijau kat rmh aku.angkut bawa balik.hehehehe!!
Itu net arrrr, Tuan Krishnan guna utk tangkap kucing yg terlepas dalam bilik surgeri klinik yg tertutup semua pintu dan tingkap boleh laa ... acu suruh dia guna utk tangkap kucing terlepas kat luar ...

Wahhh!!! Sudah pandai cari benda free discarded kat tong sampah utk tujuan yg amat berguna disamping menjimatkan $ poket for the strays, arrrr .... ... memang layak utk memegang gelaran "Macgyver June" ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #15  
Old 05-27-2010, 01:13 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Itulah, yang baca pun sedih..ni kalau tengok sendiri video kucing tu...Kawan akan..dia vet..ada video nya tapi tak reti nak tepek sebab bukan lam youtube...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #16  
Old 05-27-2010, 01:26 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default suggestion to spay a stray

oh!! itu mcm kah rupanya.

biasalah Bro.skrg suma benda mahal.selagi blh jimat $$ recycle lah mana yg blh skrg ni my husband me dan jd muka free.suma nak free klu boleh.

Kuntum,akak tak sangguplah tgk video mcm tu.blh nangis smp tak ingat dunia.itu satu hal,lepas tu dok terkenang kenang hilang mood berminggu minggu dibuatnya.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Itu net arrrr, Tuan Krishnan guna utk tangkap kucing yg terlepas dalam bilik surgeri klinik yg tertutup semua pintu dan tingkap boleh laa ... acu suruh dia guna utk tangkap kucing terlepas kat luar ...

Wahhh!!! Sudah pandai cari benda free discarded kat tong sampah utk tujuan yg amat berguna disamping menjimatkan $ poket for the strays, arrrr .... ... memang layak utk memegang gelaran "Macgyver June" ....
Reply With Quote
  #17  
Old 05-27-2010, 01:46 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Quote:
Originally Posted by June View Post

Kuntum,akak tak sangguplah tgk video mcm tu.blh nangis smp tak ingat dunia.itu satu hal,lepas tu dok terkenang kenang hilang mood berminggu minggu dibuatnya.
Heheh...tak pe Kak June..video tu just tunjuk kucing tu dah sihat..sebulan lepas gruesome ordeal tu. Perkembangan macam mana dia adapt dgn kaki 2 sahaja..very touching..tak pe ...happy ending punya ...he's a strong kitten...kalau tengok bagi semangat untuk buat kebajikan esp. pada strays...dan how important kita berlaku baik pada binatang...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #18  
Old 05-27-2010, 03:51 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 13
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Kak June and kuntum,

ni blog owner kucing 2 kaki tu.. nama kucing tu Hero..

http://kakimotong.blogspot.com/
Reply With Quote
  #19  
Old 05-27-2010, 04:09 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: suggestion to spay a stray

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Kak June and kuntum,

ni blog owner kucing 2 kaki tu.. nama kucing tu Hero..

http://kakimotong.blogspot.com/
Haaaa...ni lah dia...Tahnks, Nur_iliyana

Tak pe jgn takut tengok tak de apa2 yang gruesome...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #20  
Old 05-27-2010, 04:58 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 13
Kyzoor is on a distinguished road
Unhappy Re: suggestion to spay a stray

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Haaaa...ni lah dia...Tahnks, Nur_iliyana

Tak pe jgn takut tengok tak de apa2 yang gruesome...


Masyallah...................

maaf mencelah.....Wan tgk video nie wan tak tahan n wan nangis teresak2........demi allah knapalah sanggup "seekor manusia" itu menyebabkan hero sebegitu rupa....bukannya seekor manusia tue binatang yang tidak diberi akal fikiran.........Ya allah semoga diberi petunjuk kepada manusia2 yang menyerupai binatang yang sedemikian rupa.....maaf kalau kata2 wan terlalu beremosi tetapi wan sebak sgt sampai tak henti airmata keluar tgk keadaan hero........sbb tu wan tak sanggup bagi sekor pun dr kucing2 wan ( 16 ekor ) tau dunia luar tanpa wan yang bawa jalan lam keta......kerana wan tak nak sedikit pun diaorg merasa sakit n tercalar......sungguh wan nie anak lelaki bongsu n nakal dr kecil tapi wan dididik untuk menyayangi dan mengasihi segala kehidupan tanpa membezakan.......somga allah s.w.t kurniakan akal fikiran n kesedaran utk saudara2 ku yang sukar utk memahami kehidupan haiwan kesayangan Nabi Muhammad s.a.w ini.....amin.............bengkak dah mata wan n malu pulak nak kuar kang kena ejek ngan awek depan rumah.....hahahhaha...tak macho dah...............


Kyzoor
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spay my bella.. BeLLaRiN Cats & Kittens 10 04-20-2010 09:06 PM
Spay and neuter your pets (Education article) acsyen General Discussion 0 11-05-2009 08:46 AM
Grooming Suggestion weetingtan Training & Behavioral Issues 0 04-29-2009 12:37 PM
California's Spay & Neuter Law lynielime Animal Protection Laws & Rights 23 04-17-2009 07:40 PM
Early Spay and Neuter of Cats ashleywong Cats & Kittens 17 10-23-2008 05:21 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.