Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #2761  
Old 07-23-2009, 11:48 AM
orkid84's Avatar
orkid84 orkid84 is offline
STOP animal cruelty!
 
Join Date: Mar 2009
Location: Putrajaya
Posts: 138
Rep Power: 14
orkid84 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to orkid84 Send a message via Skype™ to orkid84
Default Re: Blackwood

Salam Kak Nurul, orkid dah transfer aite.. TQ.

Status:Accepted
Reference number: 1326104969
Transaction date: 23 Jul 2009 11:44:08

Amount:RM73.60

From Account: xxxxxxxxxxxxx WSA

TransactionType : Funds Transfer Interbank
Beneficiary Name : Teng Hui Lee @ Phyllis
Receiving Bank : PUBLIC BANK
Beneficiary Account Number :4869651605
__________________

Last edited by orkid84; 07-23-2009 at 01:51 PM.
Reply With Quote
  #2762  
Old 07-23-2009, 12:15 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 16
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Felix, I (or "we" as in "me and 10 cats"...) would like to order 24kg ....
:)
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #2763  
Old 07-23-2009, 12:17 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

Bina,welcome to the club. I mean 24kg of BW club

Quote:
Originally Posted by sillylupie View Post
Felix, I (or "we" as in "me and 10 cats"...) would like to order 24kg ....
:)
Reply With Quote
  #2764  
Old 07-23-2009, 12:44 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 16
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
Bina,welcome to the club. I mean 24kg of BW club
We did work very hard to reach this "status" ...
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #2765  
Old 07-23-2009, 12:59 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

muahahahha!! I started with 5 cats, then 8,then 9 and finally 11 cats My mum said having cats like having children.Once you beranak,you tend to multiply very quickly


Quote:
Originally Posted by sillylupie View Post
We did work very hard to reach this "status" ...
Reply With Quote
  #2766  
Old 07-23-2009, 03:34 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 14
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Amin

Insyaallah.... nanti saya makan banyak banyak garam bagi masin Mmmmm best tu June. Aku jadi weekend volunteer
jgan kak nurul....nnti kena darah tinggi.....
nnti sakit sapa nk jga bulus2 tu...
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #2767  
Old 07-23-2009, 07:30 PM
camarputih camarputih is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
camarputih is on a distinguished road
Thumbs up Re: Blackwood

nurul,

payment on d wayyyyy

Status : Accepted
Reference number: 1326242342
Transaction date : 23 Jul 2009 19:22:48
Amount : RM220.00

From Account: 164258353166 WSA
TransactionType : Funds Transfer Interbank
Beneficiary Name : Teng Hui Lee
Receiving Bank : PUBLIC BANK
Beneficiary Account Number : 4869651605
Reply With Quote
  #2768  
Old 07-23-2009, 08:56 PM
MamaCat MamaCat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Location: Damansara, K.L
Posts: 26
Rep Power: 0
MamaCat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Boo, MamaCat dah g merayau kat petshop kota dsara tu n also Giant. Petsmore kat Giant tu mahal giler Boo reganye. Skrg ni kitten mamacat makan RC36 n can get it at RM78 kat Tmn Tun. Kitten tu ngada2 dah beli Iams Kitten yang 9 kg tu tapi dia buat2 lembik perut pulak.Tak nak bercakap n just menung panjang je. Previously mkn RC36 ingat nak budget2 bg Iams Kitten.Hampeh! Anyway dah order dengan Nurul, BW adult n kitten. Bila nak bersalin??



Quote:
Originally Posted by booboo View Post
uihss...kak june...kucen stray pon kak june bg blacwood no...baek btoi la kak june ni. kak june ni mmg pencinta haiwan yg sejati la....tabek springggggggg kat kak jonnnnnnnnnnn.......

boo xder la bg stray cat mkn BW. boo bg wiskas jer. kucen kat umah pon da mkn bagai nak rak. xdan rolling wit la nak beli BW kat stray cat. janji depa kenyang mkn boo rasa da lega da jlnkan tanggungjawab. 2 pon kdg curik gak bg depa mkn BW tp hubby bisin. dia kata bg la apa yg kita mampu. nnt kucen di luar gemok2 kucen kat umah kebulur.
Reply With Quote
  #2769  
Old 07-24-2009, 12:29 AM
DukeSr's Avatar
DukeSr DukeSr is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 14
Rep Power: 0
DukeSr is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam semua...

Saya baru je join forum ni.. need some guidence...

Saya ada satu pertanyaan berkenaan produk BW ni.. Saya baru je adopt a kitten.. Nama dia Duke..... ikutkan ex-owner nya.. kitten ni consume BW for kitten.. ( Thanks pada ex-owner dia sbb bekalkan makanan utk anak dia ni. .). Since bekalan yang dibekalkan oleh ex-owner dia dah nak settle, saya pun ringan2kan kaki gi pet shop n dapat kan food supply utk my baby Duke.

Masalahnya.. lepas consume BW yang baru beli kat pet shop. .. dicampur dgn yang balance2 tuh... Duke kena cirit-birit la plaks.... ...terus jadi mcm moody je... leh sapa2 confirmkan dlm pic tu... yang sebelah kiri yang saya baru beli BW for kitten... and yang disebelah kanan tu yang ex owner sedekahkan... is it for BW product for kitten juga? or else?

Tolong sapa2 tolong advicekan ya....

Thanks in advance...

Cheers!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	23072009311.jpg
Views:	97
Size:	39.7 KB
ID:	6755  
Reply With Quote
  #2770  
Old 07-24-2009, 08:40 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 14
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by DukeSr View Post
Salam semua...

Saya baru je join forum ni.. need some guidence...

Saya ada satu pertanyaan berkenaan produk BW ni.. Saya baru je adopt a kitten.. Nama dia Duke..... ikutkan ex-owner nya.. kitten ni consume BW for kitten.. ( Thanks pada ex-owner dia sbb bekalkan makanan utk anak dia ni. .). Since bekalan yang dibekalkan oleh ex-owner dia dah nak settle, saya pun ringan2kan kaki gi pet shop n dapat kan food supply utk my baby Duke.

Masalahnya.. lepas consume BW yang baru beli kat pet shop. .. dicampur dgn yang balance2 tuh... Duke kena cirit-birit la plaks.... ...terus jadi mcm moody je... leh sapa2 confirmkan dlm pic tu... yang sebelah kiri yang saya baru beli BW for kitten... and yang disebelah kanan tu yang ex owner sedekahkan... is it for BW product for kitten juga? or else?

Tolong sapa2 tolong advicekan ya....

Thanks in advance...

Cheers!
kalo tk salah sy la..yg bentuk segi tiga pastu ade lubang kt tgh2 tu cm BW for adult..kalo salah tlg btul kn ekk..
p/s: ari2 bg mkn kt anak bulus pun tk igt cmne rupe BW adult
__________________
Reply With Quote
  #2771  
Old 07-24-2009, 08:40 AM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 14
abul is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Belah kanan tu (bentuk tiga segi tu) BW for adult!!
Utk kitten xpasti la plak, sbb sblm ni my furkids makan RC, skrg batu tukar BW


Quote:
Originally Posted by DukeSr View Post
Salam semua...

Saya baru je join forum ni.. need some guidence...

Saya ada satu pertanyaan berkenaan produk BW ni.. Saya baru je adopt a kitten.. Nama dia Duke..... ikutkan ex-owner nya.. kitten ni consume BW for kitten.. ( Thanks pada ex-owner dia sbb bekalkan makanan utk anak dia ni. .). Since bekalan yang dibekalkan oleh ex-owner dia dah nak settle, saya pun ringan2kan kaki gi pet shop n dapat kan food supply utk my baby Duke.

Masalahnya.. lepas consume BW yang baru beli kat pet shop. .. dicampur dgn yang balance2 tuh... Duke kena cirit-birit la plaks.... ...terus jadi mcm moody je... leh sapa2 confirmkan dlm pic tu... yang sebelah kiri yang saya baru beli BW for kitten... and yang disebelah kanan tu yang ex owner sedekahkan... is it for BW product for kitten juga? or else?

Tolong sapa2 tolong advicekan ya....

Thanks in advance...

Cheers!
Reply With Quote
  #2772  
Old 07-24-2009, 08:54 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by DukeSr View Post
Salam semua...

Saya baru je join forum ni.. need some guidence...

Saya ada satu pertanyaan berkenaan produk BW ni.. Saya baru je adopt a kitten.. Nama dia Duke..... ikutkan ex-owner nya.. kitten ni consume BW for kitten.. ( Thanks pada ex-owner dia sbb bekalkan makanan utk anak dia ni. .). Since bekalan yang dibekalkan oleh ex-owner dia dah nak settle, saya pun ringan2kan kaki gi pet shop n dapat kan food supply utk my baby Duke.

Masalahnya.. lepas consume BW yang baru beli kat pet shop. .. dicampur dgn yang balance2 tuh... Duke kena cirit-birit la plaks.... ...terus jadi mcm moody je... leh sapa2 confirmkan dlm pic tu... yang sebelah kiri yang saya baru beli BW for kitten... and yang disebelah kanan tu yang ex owner sedekahkan... is it for BW product for kitten juga? or else?

Tolong sapa2 tolong advicekan ya....

Thanks in advance...

Cheers!
hai duke.....
kalo dari segi penglihatan linda...
yang belah kiri tue blackwood kitten..yang kanan tue blackwood adult..
so sknag nie ex-owner bagi kitten u makan blackwood adult

kitten linda pon tak suker makan blackwood kitten..tapie kalo makan blackwood adult laju jerk..walopon baru 3 bulan...
tapie seelok2nya kitten kner bagi makanan kitten (khasiat dier tinggi)
good luck k
Reply With Quote
  #2773  
Old 07-24-2009, 09:01 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
hai duke.....
kalo dari segi penglihatan linda...
yang belah kiri tue blackwood kitten..yang kanan tue blackwood adult..
so sknag nie ex-owner bagi kitten u makan blackwood adult

kitten linda pon tak suker makan blackwood kitten..tapie kalo makan blackwood adult laju jerk..walopon baru 3 bulan...
tapie seelok2nya kitten kner bagi makanan kitten (khasiat dier tinggi)
good luck k
Hi Duke,

Memang betul apa Linda_gamble kata tu. Yang sebelah kiri tu BW for kitten dan yang kanan tu BW for adult. For your information, BW kitten mengandungi 21% Fat compared to BW Adult yang hanya ada 15% Fat tu yang membuat kitten tu cepat membesar .

Masa Nurul ada kitten dulu pun, bila Nurul bagi BW kitten mereka nak makan yang adult dan yang adult pula makan yang kitten So masa time makan tu terpaksa nurul pisahkan kitten tu dari yang adult.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2774  
Old 07-24-2009, 09:26 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Komposisi makanan kitten mengandungi lebih banyak protein utk keperluan badan yang sedang membesar (protein adalah body building food) manakala komposisi makanan adult yg mengandungi protein lebih rendah adalah utk "maintenance" sahaja. Lemak adalah lebih tinggi utk kitten kerana mereka lebih aktif tetapi tidak boleh diberi kepada kucing dewasa kerana lemak tinggi ini akan mendatangkan masalah kesihatan utk badan kucing dewasa.

Oleh kerana kandungan protein yg lebih tinggi, makanan kitten adalah lebih mahal daripada makanan adult cat. Harga bag 24kg utk kitten adalah RM280 manakala utk adult cat adalah RM220.

Kibble adult cat adalah yg bentuk 3 segi dengan lubang di tengah manakala bentuk kibble kitten adalah mcm bunga 3 petal seperti di gambar bawah.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BWkittenfood.png
Views:	66
Size:	219.5 KB
ID:	6756  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #2775  
Old 07-24-2009, 09:55 AM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 16
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Hi Felix, pls do not forget my 24kg order ya..

Thanks ...
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #2776  
Old 07-24-2009, 10:29 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam.... To All As usual, Kedai Blackwood is open for order. Order and payment from 18th July 2009 until 30th July 2009. Collection Date : 1st August 2009 (Saturday).


Adult 24 KG
Price : RM220.00 (Sharing Basis : RM9.20 per KG)
1. Nurul (12 kg) + Chida (12 kg) = 24 kg
2. Erin = 24 kg
3. Meira (5 kg) + Shareen Natasha (5kg) + Nurul (3 kg)+ Yanty's Friend (1 kg) + Euanna (5 kg) + Farahnm (5 kg) = 24 kg
4. NaztyGurl (15 kg) + Asmaradonut (7 kg) + NaztyGurl (2 kg ) = 24 kg
5. Darling = 24 kg
6. Bond Mie (10 kg) + MamaCat (10 kg) + Orkid (4kg) = 24 kg
7. June = 24 kg
8. Camarputih = 24 kg
9. Abul = 24 kg
10. Nynakayle (5kg) + Sarah (10 kg) + CT (3kg) + AA (2 Kg) + Orkid (1 kg) + Prinz (3 kg) = 24 kg
11. Cookie Monster (16 kg) + June (8kg) = 24 kg
12. Sabrina Kiss (24 kg) = 24 kg
13. Linda Gamble (10 kg) + Prinz (2kg) + Nazty Gurl (5kg) + Elaine (7kg) = 24 kg
14. Prinz (5 kg) + Bellanella (2 kg) + Nazty Gurl (2kg) + Casriex (5 kg) + Alif (6 kg) + Yanty's friend (4 kg) = 24 kg
15. Yanty = 24 kg
16. Azieazlie = 24 kg
17. Azieazlie (10kg) + Binbin (5 kg) + Orkid 84 (3 kg) + Shimi (1 kg) + Nurul (2 kg) + Elaine (3 kg) = 24 kg
18. Simistri (8 kg) + June (14 kg) + Mama cat (2 kg) = 24 kg
19. Sillylupie = 24 kg

Adult 7.5 KG
Price : 90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
9.
10.

Kitten 3.63 KG
Price : RM64.00

1. June
2. Mamacat
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 7.5 KG
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
9.
10.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2777  
Old 07-24-2009, 10:30 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by sillylupie View Post
Hi Felix, pls do not forget my 24kg order ya..

Thanks ...
Hi Bina

How can I forget your order
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2778  
Old 07-24-2009, 11:23 AM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 15
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

fuhhh... baru dapat masuk... 6kg for me please... thank you...
Reply With Quote
  #2779  
Old 07-24-2009, 11:51 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 18
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
fuhhh... baru dapat masuk... 6kg for me please... thank you...
Salam.....

Mmm nampak macam order dah penuh la my friend
Macam mana ek?
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2780  
Old 07-24-2009, 02:24 PM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 15
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: Blackwood

My dear Nurul,

I dah transfer RM220 to your account. Tapi i tak sempat nak scan the slip yet. I did it yesterday. malam ni or esok i scan ye.
__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.