Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #221  
Old 08-05-2009, 12:39 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

I think it is ok, it is already the 3rd day, memang gatal tempat plaster tu, and the cat gigit sebab nak tanggalkan plaster tu.

Dia tak nak pakai e-collar pun tak aper, non of all my neuters (berpuluh-puluh kalau belum sampai seratus) touch wood, tak pernah pakai collar dan kalau jilat pun sedikit sahaja (it is normal, dia bersihkan badannya). Just watch out for excessive licking of the wound jika berlaku dan the wound gets wet and red/swollen. Otherwise everything should be normal.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #222  
Old 08-05-2009, 12:43 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Neutering, What to expect, preparations??

itulah pasal bro.kucing2 yg aku neuter suma mana ada pakai e-collar.aku tgk pun kesian. aku just pastikan they don't lick exccesively.after sapu gel gamat aku kipas2 kasih kering itu gel sip through itu wound. tp some forumers bgtau aku durang punya kucing keep on licking kat wound tu.nak buat apalg?? terpaksalah masukkan e-collar.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
I think it is ok, it is already the 3rd day, memang gatal tempat plaster tu, and the cat gigit sebab nak tanggalkan plaster tu.

Dia tak nak pakai e-collar pun tak aper, non of all my neuters (berpuluh-puluh kalau belum sampai seratus) touch wood, tak pernah pakai collar dan kalau jilat pun sedikit sahaja (it is normal, dia bersihkan badannya). Just watch out for excessive licking of the wound jika berlaku dan the wound gets wet and red/swollen. Otherwise everything should be normal.
Reply With Quote
  #223  
Old 08-05-2009, 12:59 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by June View Post
Bro,si Linda risau sebab kucing dia tak naka pakai e-collar tp dok nak gigit plaster tu. tp aku tak pastilah klu dia jilat wound dia ke tak.
hehhhe..
tul tue kak june..wisau sangat
dah ler linda tak perasan dier prgnant...
ada member cakap..kalo pregnant rahim tebal..
so darah akan kuor....cam darah haid..

sib baek ada bro n kak june...
bleh gak refer....linda nie tak der pengalaman
kak june n bro dah otai....
cumer sorry lah kalo linda asik tanya jerk...
yerlah linda nie suker pk yang bukan....
Reply With Quote
  #224  
Old 08-05-2009, 01:04 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

It depends, June ... there are many things we do not know about these cases which may differ from ours in many conditions.

Sebagai contoh lah, adakah mereka tu pelanggan Klinik Kembiri Setapak ke atau pelanggan vet bertauliah ke atau pelanggan klinik Kunta Kinte? Here alone dah terdapat banyak differences contributing to the possibility of different quality of the surgery performed. There are many good vet surgeons in the private sector as well as government, but there are also many bad, bad ones. Not all vets are skilled surgeons, neither do many have the surgical experience, honest! That is why (I shall not mention names) some vets actually volunteer at Klinik Kembiri to build up the practical experience in neuter surgery because they do not have the opportunity to do so where they work.

No. 2, mereka ada taruh benda kat parut tak (sebagai contoh June selalu cerita that you apply minyak gamat tanpa sebut brand apa and the caution of using gamat yg bukan asli ... I know that you mention in earlier threads tapi most forumers tak baca cerita awal-awal dan based on your comments, I won't be surprised that they do not know hujung pangkal and grab the nearest available bottle of minyak gamat adulterated with halba, halia, etc and dap it on the cat, causing problems). Cats do not like foreign stuff on their body and are fastidious cleaners. For this reason normally saya advise DO NOT apply anything on the wound at all.

If the first and second aspeks are ok, then thirdly, we have to consider that there is actually a problem as due to some reasons, some cats do not heal well and will need a vet's examination or simply an e-collar.

Ada banyak variable yg tuan kucing tahu tapi you and I as observers do not know.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #225  
Old 08-05-2009, 01:14 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

napelah bro n kak june tak duk kat area putrajaya...
kalo tak leh lin datang umah..
tapie nantie semak pulak kan....
asik datang jerk...
Reply With Quote
  #226  
Old 08-05-2009, 01:20 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Neutering, What to expect, preparations??

hahahahah!! ini aku selalu tekankan tp terjadi juga

hah!! kawan kawan.jgn amik sembarang gel gamat.GEL GAMAT HEALIN ONLY I REPEAT GEL GAMAT HEALIN ONLY

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
It depends, June ... there are many things we do not know about these cases which may differ from ours in many conditions.

Sebagai contoh lah, adakah mereka tu pelanggan Klinik Kembiri Setapak ke atau pelanggan vet bertauliah ke atau pelanggan klinik Kunta Kinte? Here alone dah terdapat banyak differences contributing to the possibility of different quality of the surgery performed. There are many good vet surgeons in the private sector as well as government, but there are also many bad, bad ones. Not all vets are skilled surgeons, neither do many have the surgical experience, honest! That is why (I shall not mention names) some vets actually volunteer at Klinik Kembiri to build up the practical experience in neuter surgery because they do not have the opportunity to do so where they work.

No. 2, mereka ada taruh benda kat parut tak (sebagai contoh June selalu cerita that you apply minyak gamat tanpa sebut brand apa and the caution of using gamat yg bukan asli ... I know that you mention in earlier threads tapi most forumers tak baca cerita awal-awal dan based on your comments, I won't be surprised that they do not know hujung pangkal and grab the nearest available bottle of minyak gamat adulterated with halba, halia, etc and dap it on the cat, causing problems). Cats do not like foreign stuff on their body and are fastidious cleaners. For this reason normally saya advise DO NOT apply anything on the wound at all.

If the first and second aspeks are ok, then thirdly, we have to consider that there is actually a problem as due to some reasons, some cats do not heal well and will need a vet's examination or simply an e-collar.

Ada banyak variable yg tuan kucing tahu tapi you and I as observers do not know.
Reply With Quote
  #227  
Old 08-05-2009, 03:09 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 14
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

thank you furkids..dpt gaji nanti ingat nak pi sana.murah sket.kucenn saya dulu dah kembiri siap siap kat spca.dorang buat ok jer.yg tak tahannya najis dia,alamak hai busyuk nye.tak tau apa dorang kasi makan.thank you again. boo nak pi nanti set date le,boleh jumpa kat sana,saya yes aje belum tanya suami lagi nih.apapun keputusan nanti saya bagitau boo k.
Reply With Quote
  #228  
Old 08-05-2009, 06:40 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Caj yang dikenakan...

MALE- RM40
FEMALE-RM60
PREGNANT-RM80



Wallah..jauh bezanyer harga..I baru balik dari Peng Aun clinic.... Tanya skali pasal neuter / spay..

Female = RM 176 ( including ubat kutu, boarding 9 hari ( kot..dengar cam 9 ari), makan masa boarding...)

Male = RM90 ( hantar pagi ambik petang terus )..

Hurm..kena planning macambeli barang secara installment lak...hahahaha tapi its okay jugaklah sbb dia boardingkan kat tempat dier...

..terus kena amik kertas ngan pensil nieh..budget2... kang kebulur anak2 bulusku sekalian ..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #229  
Old 08-06-2009, 08:03 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Nurkasih,
Just a suggestion.
Kalau u tak de kucing sendiri & ada bilik kosong, saya rasa baik u jaga sendiri kucing yang dah kena spay/neuter. Save duit u sebab banyak yang u nak kena spay/neuter kan?...macam kes saya, saya tak de langsung bilik kosong. Dan saya ada kucing sendiri. Sebab tu sayang cari vet/pet shop yang boleh boardkan kucing2 stray tu dengan harga yg murah (less than RM10). Ikutkan hati saya. Nak je jaga kucing2 tu bila dah lepas kena spay/neuter. Tapi itu je boleh saya buat setakat ni...
Reply With Quote
  #230  
Old 08-06-2009, 08:12 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Nurkasih,
Just a suggestion.
Kalau u tak de kucing sendiri & ada bilik kosong, saya rasa baik u jaga sendiri kucing yang dah kena spay/neuter. Save duit u sebab banyak yang u nak kena spay/neuter kan?...macam kes saya, saya tak de langsung bilik kosong. Dan saya ada kucing sendiri. Sebab tu sayang cari vet/pet shop yang boleh boardkan kucing2 stray tu dengan harga yg murah (less than RM10). Ikutkan hati saya. Nak je jaga kucing2 tu bila dah lepas kena spay/neuter. Tapi itu je boleh saya buat setakat ni...
Nak buat sendiri memang boleh tapi masalahnya..I am living with my parents.. G pun I have asthmatic bro and sis... Anything kena simpan kat luar...Kalau pasal kucing2 nieh.. yang 3 ekor kucing i tue jer diorang tolerate...Btw, I have 3 cats... yang mana si penyet tueh memang sensitive.. cepat je dia tangkap penyakit..The strays yang lain entah camnalah nak simpan.... Nieh pun tengah feed diorang senyap2... Dok mengira... buat checklist.. G pun kat sini memang mahal..understood... G pun yang RM175 tueh memang doc tue soh boarding selama 9 ari tueh..maybe dia nak tengok kot... G pun..1 trip ke vet kat sini tak pernah kurang dari RM70... Yang murah ada..tapi dia main guessing game... Kerajaan?.. I dun dare to risk the life of the cats for the sake of saving money tho.. I trust the doctor and I am willing to pay more tengok dari cara dia..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #231  
Old 08-06-2009, 09:20 PM
MamaCat MamaCat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Location: Damansara, K.L
Posts: 26
Rep Power: 0
MamaCat is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Hi semua, mamacat nak tanya klau early pregnancy for female cat apa tanda2nya. N lagi satu mamacat ni ada sekor lg female cat, umur pun dah lebih setahun setengah , bila musim mengawan bunyinya ngalahkan c MJ nyanyi lagu Bidin tu tapi tunggu 2 ke tiga bulan tak ada apa pun. Any suggestions?
Reply With Quote
  #232  
Old 08-06-2009, 10:22 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by MamaCat View Post
Hi semua, mamacat nak tanya klau early pregnancy for female cat apa tanda2nya. N lagi satu mamacat ni ada sekor lg female cat, umur pun dah lebih setahun setengah , bila musim mengawan bunyinya ngalahkan c MJ nyanyi lagu Bidin tu tapi tunggu 2 ke tiga bulan tak ada apa pun. Any suggestions?
Mama..naper tak bukak thread baru..sure ramai yang membalas..hehehe sbb thread nieh tak ramai yang ada experience melampau dalam neutering / spaying yang nak join...hehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #233  
Old 08-07-2009, 12:16 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Nak buat sendiri memang boleh tapi masalahnya..I am living with my parents.. G pun I have asthmatic bro and sis... Anything kena simpan kat luar...Kalau pasal kucing2 nieh.. yang 3 ekor kucing i tue jer diorang tolerate...Btw, I have 3 cats... yang mana si penyet tueh memang sensitive.. cepat je dia tangkap penyakit..The strays yang lain entah camnalah nak simpan.... Nieh pun tengah feed diorang senyap2... Dok mengira... buat checklist.. G pun kat sini memang mahal..understood... G pun yang RM175 tueh memang doc tue soh boarding selama 9 ari tueh..maybe dia nak tengok kot... G pun..1 trip ke vet kat sini tak pernah kurang dari RM70... Yang murah ada..tapi dia main guessing game... Kerajaan?.. I dun dare to risk the life of the cats for the sake of saving money tho.. I trust the doctor and I am willing to pay more tengok dari cara dia..
Owhhh... u pun ada kucing ye...kalau macam tu untung la you kalau vet bagi duduk 9 hari kat sana...tak le susah sangat. Macam saya kena bayar owhhh...dah la ada tiga ekor nak kena spay...sekor je jantan...on top of that semua kena boarding at least 12 days...things we do for cats...
Reply With Quote
  #234  
Old 08-07-2009, 08:40 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Caj yang dikenakan...

MALE- RM40
FEMALE-RM60
PREGNANT-RM80



Wallah..jauh bezanyer harga..I baru balik dari Peng Aun clinic.... Tanya skali pasal neuter / spay..

Female = RM 176 ( including ubat kutu, boarding 9 hari ( kot..dengar cam 9 ari), makan masa boarding...)

Male = RM90 ( hantar pagi ambik petang terus )..

Hurm..kena planning macambeli barang secara installment lak...hahahaha tapi its okay jugaklah sbb dia boardingkan kat tempat dier...

..terus kena amik kertas ngan pensil nieh..budget2... kang kebulur anak2 bulusku sekalian ..
Mak ai mahalnya nur?
gilerlah....rm175 ?? tapie ok lah sbb dier jaga tuk 9 hari...so tak risaulah....

Bro n kak June...
kucing linda dah tak berak berdarah lagie..syukurlah.....
pagie tadie tengok..taik ok, darah pon takder,,,,
thanks ehh..banyak bagi nasihat....
kalo tak, tak taulah apa jadik.....
Reply With Quote
  #235  
Old 08-07-2009, 11:29 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
Mak ai mahalnya nur?
gilerlah....rm175 ?? tapie ok lah sbb dier jaga tuk 9 hari...so tak risaulah....

Bro n kak June...
kucing linda dah tak berak berdarah lagie..syukurlah.....
pagie tadie tengok..taik ok, darah pon takder,,,,
thanks ehh..banyak bagi nasihat....
kalo tak, tak taulah apa jadik.....
Benda berdarah ini boleh berlaku secara intermittent ... maknanya berhenti beberapa ketika pastu berlaku kembali, pastu berhenti balik dan datang kembali utk beberapa kali, pastu stop semula .... kadang-kadang poo pagi berdarah tapi waktu petang tidak, pastu next time dia poo ada sedikit darah, next time tak ada ....

It can be like that .... jadi kena jaga dan pantau jangkamasa lama sedikit.

Linda, sila jawab soalan ... darah tu bercampur dalam poo atau di luar poo (around the poo)?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #236  
Old 08-07-2009, 12:09 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Benda berdarah ini boleh berlaku secara intermittent ... maknanya berhenti beberapa ketika pastu berlaku kembali, pastu berhenti balik dan datang kembali utk beberapa kali, pastu stop semula .... kadang-kadang poo pagi berdarah tapi waktu petang tidak, pastu next time dia poo ada sedikit darah, next time tak ada ....

It can be like that .... jadi kena jaga dan pantau jangkamasa lama sedikit.

Linda, sila jawab soalan ... darah tu bercampur dalam poo atau di luar poo (around the poo)?
bro.....darah tue diluar poo...poo normal cam buah kana...
dalam poo tak der darah....smalam balik kijer lin tengok dier berak gak..tapie darah dah takda,,pagie tadie pon dier berak....darah pon tak der...
so ok ker bro?
Reply With Quote
  #237  
Old 08-07-2009, 03:18 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 17
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Kalo macam tu, pada pandangan saya, kemungkinan besar dia berdarah apabila poo dia keras dan bergesel dengan tender tissue kat colon. Ataupun kadang-kadang dia ada sedikit soreness kat anus dia dan bila poo gesel, berdarah lah dia dan bila poo tu lembek, bontot dia dapat peluang utk sembuh dan tak ada darah lagi. Tapi bila poo keras datang balik dan gesel tempat tu, maka berdarah lah kembali. Poo kana dia keras kan, Lin?

Jadi, Lin kena pantau dan jaga supaya kucing ada minum air (kucing memang minum sikit ajer, tapi stengah kucing makan dry kibbles tapi jarang sangat minum air - mungkin air yg dibekalkan dah kotor atau dah basi jadi dia tak nak minum.

Utk galakkan kucing minum air, Lin kasi dia soup pekat daripada ayam rebus tu dua sudu besar setiap kali.

Satu lagi, kucing Lin makan kibbles jenama apa? Sebab saya dengar ramai orang cerita kalau kucing mereka makan SP, poo tu keras sangat dan tidak sesuai. Tapi ada juga kucing yg ok dengan SP. But I think you are on BW, bukan? BW should be ok, from my experience. So Lin kena galakkan kucing minum lebih dgn memberi soup ayam rebus tu.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #238  
Old 08-07-2009, 06:30 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 15
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Caj yang dikenakan...

MALE- RM40
FEMALE-RM60
PREGNANT-RM80



Wallah..jauh bezanyer harga..I baru balik dari Peng Aun clinic.... Tanya skali pasal neuter / spay..

Female = RM 176 ( including ubat kutu, boarding 9 hari ( kot..dengar cam 9 ari), makan masa boarding...)

Male = RM90 ( hantar pagi ambik petang terus )..

Hurm..kena planning macambeli barang secara installment lak...hahahaha tapi its okay jugaklah sbb dia boardingkan kat tempat dier...

..terus kena amik kertas ngan pensil nieh..budget2... kang kebulur anak2 bulusku sekalian ..


Haloooo...sorry menyampuk....Kenapa nak kena boarding sampai 9 hari?Nanti takut tempat boarding tu bercampur dengan other sick cats susah nanti.

I buat dekat Klinik Pava Gelugor, even female hantar pukul 9 ambil balik 1 mcm tu......
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #239  
Old 08-07-2009, 07:17 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
Haloooo...sorry menyampuk....Kenapa nak kena boarding sampai 9 hari?Nanti takut tempat boarding tu bercampur dengan other sick cats susah nanti.

I buat dekat Klinik Pava Gelugor, even female hantar pukul 9 ambil balik 1 mcm tu......
Boarding meant for sick cats meh. I used to send my cats to boarding kat klinik gak kekdang... Tak bleh ehh.. I tengok bersih ok jerk.. It's a female.. maybe he wants to tengok kot.. Sampai betul2 baik..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #240  
Old 08-07-2009, 07:36 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 15
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Neutering, What to expect, preparations??

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Boarding meant for sick cats meh. I used to send my cats to boarding kat klinik gak kekdang... Tak bleh ehh.. I tengok bersih ok jerk.. It's a female.. maybe he wants to tengok kot.. Sampai betul2 baik..
hmmm....tengok keadaan la....tapi ada jgk orang hantar boarding pastu kucing sakit macam macam.....kalau u tengok dulu tempat ok la....the price 170 including boarding?
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spaying / Neutering somebunny Rabbits 26 12-12-2011 04:07 PM
Health Benefits of Neutering/Spaying Cats lynielime Health, Disease & Diet 7 12-31-2008 12:42 PM
soal-jawab agama: neutering & spaying chemonk Health, Disease & Diet 10 12-02-2008 02:33 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.