Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-04-2010, 08:17 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 13
juannasue is on a distinguished road
Default adopt la kucing2 ini

Hi, saya di nasihati advertise disini kucing2 untuk adoption, pada mulanya saya hendak serahkan ke SPCA sabtu ini sebab nak meringankan beban saya menjaga & merawat kucing saya yang hampir separuh lumpuh sekarang. Jika ada yang dapat membantu adopt kucing2 ini maka saya dapat lebihkan masa dan wang untuk Neiyo yang sememangnya memerlukan rawatan

kisah kucing saya yg lumpuh di link ini http://forums.petfinder.my/showthrea...6478#post86478

Buat masa ni ada dua pic , dua female sudah di latih guna pasir dan tandas, 8 bulan , adik beradik. Tidak pernah duduk luar sejak kecil jadi di harap klu ada yg bela kucing indoor, sesuai la menjadi tuan baru dua ekor ini.

Sukee


Keychone


Saya tak minta sebarang bayaran untuk adoption..saya cuma hendak tuan yang terbaik untuk kucing2 ini..
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2010, 08:42 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 14
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: adopt la kucing2 ini

comel nye kucing-kucing ni!
hopefully dapat new home soon!
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #3  
Old 08-05-2010, 11:32 AM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

juanna, saya nak adoptlah kucing ni tapi saya tak tahu macam mana nak ambil coz saya susah nak gerak. husband selalu balik keje lewat malam weekend pun keje. tak ada mase. juanna boleh hantar ke? saya bayar tambang hehehehe kat pj jek..

Last edited by blackie007; 08-14-2010 at 11:35 AM. Reason: inappropriate language use - short form
Reply With Quote
  #4  
Old 08-05-2010, 12:25 PM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

juanna saya book 2 ni...
Reply With Quote
  #5  
Old 08-05-2010, 12:28 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

wah! miera ambil dua-dua. mereka memang cantik sebab di jaga dengan baik. :))
__________________
[
Reply With Quote
  #6  
Old 08-05-2010, 12:40 PM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

tediber... ha lah nak 2 lah macam best jek. lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaa geraaaaaaaaaaaaammmm macam nak gigit jek hehehe. tp juanna tak reply2 ni..
Reply With Quote
  #7  
Old 08-05-2010, 03:10 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 13
juannasue is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

hi sorry lambat reply.. sue ngah kerja ni. PJ area mana yea? Leh call or sms sue? 012-6509227 alhamdulillah sukee dan keychone ada yang nak..nanti sue nak ambik pic Si Adeq pulak, mesti ramai suka si siam tu nanti...

Alhamdulillah............
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #8  
Old 08-05-2010, 03:30 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 13
juannasue is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

sue tak ada transport, sue leh minta tolong member nanti bayar duit minyak keta dia aje la.. tapi jangan geget sukee ngan keychone sian dua ekor .. isk isk
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #9  
Old 08-05-2010, 04:22 PM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

sue, mcm ni sue tak yah antar. sue bgtau ue dok mana. nnti next week dlm rabu or khamis kawan sy amek dr sue. dia bg kat sy nnti..sue simpan tuk sy tau.. bg alamat. pm je kalau takut org len tahu..
Reply With Quote
  #10  
Old 08-05-2010, 05:14 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 13
juannasue is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

aik leh wakil2 kawan ker? then mcm na sue nak tau tuan sukee keychone, persekitaran baru diorang indoor ke tak.. bukan tak percaya tapi baik kenal terus bakal tuan. klu tak tak lega perasaan ni duk pk mcm2.. leh ker bagi update atau pic dua ekor di rumah baru nanti ??
__________________
Pet Nanny

Last edited by juannasue; 08-05-2010 at 11:47 PM.
Reply With Quote
  #11  
Old 08-06-2010, 08:16 AM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

kalau sue nak antar terus ke rumah sayapun boleh.. saya dok di impian baiduri PJ. kalau dekat federal highway tu umah saya di bangunan belakang avon.. weeknd ni sy balik kampung.. next week baru ada di rumah. nnti sy sms alamat umah sy kat sue yek. kucing2 sy memang indoor. sy ada 2 kucing jantan n 1 betina tengah peknen. tp kucing betina yg peknen tu sy terpaksa bagi pada kakak sebb dia punya bulu luruh. saya takut bulu dia terbang2 dlm umah.. so skang nak adopt female yg bulu pendek je.. so kucing sue ni memang sesuai n best...comel..geramnyeeeeeee...nak ciiiuuuummmmm.....mesti kucing2 jantan saya suke dpt awekksss tp jgn bimbang kucing jantan sy dah spay hehehhhe...
Reply With Quote
  #12  
Old 08-06-2010, 08:22 AM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

juannasue,
saya dah pm alamat saya. nnti cek ye..
Reply With Quote
  #13  
Old 08-06-2010, 07:03 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 13
juannasue is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

nanti sue tanya kawan sue , klu tak reti jalan kami call la time otw.. tapi malam aje la leh g hantar. if sat leh la petang sebab tak kerja.
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #14  
Old 08-06-2010, 09:30 PM
addison's Avatar
addison addison is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 30
Rep Power: 0
addison is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

alhamdulillah... terbela nasib budak 2 ekor ni...
__________________
in loving memory - Addison Chikaro - 21.06.2010
Reply With Quote
  #15  
Old 08-11-2010, 08:09 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 13
juannasue is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

miera..sorry kawan yg ada keta semua busy keja habis lewat, klu sabtu inshaallah boleh la g hantar ke umah u.. leh ker sabtu?
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #16  
Old 08-12-2010, 12:29 PM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

rasenye boleh sabtu ni... dtglah yek. ape2 ss saya yek..
Reply With Quote
  #17  
Old 08-13-2010, 08:34 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 13
juannasue is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

ok.. lepas buka puasa kami gerak ke sana k.. ni ada video baru rakam keychone, sukee and geng2 dia yg lain.. tgk la rumah kecik tp yg ramainya kucing aje..

http://www.youtube.com/watch?v=4rpkB6bHxII

x tau la yg lain tu ada yg nak adopt, sebab semua tu takut ngan org luar.. :(
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #18  
Old 08-14-2010, 11:38 AM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 17
blackie007 has disabled reputation
Default Re: adopt la kucing2 ini

Guys,

Please be reminded that you are to use proper English or Bahasa Malaysia when posting in the forum.

Quote:
1) Language Use - Proper English & Bahasa Malaysia
In order to allow and encourage the participation of our multi-racial members, you should use proper English or Bahasa Malaysia in your discussions. Informal/colloquial language or dialects should be avoided whenever possible. Do not use abbreviations such as "ne1, gr8, wan2, ckp, tgk, troz, cmtu" and such - there are no character limitations at the forum, so please write in proper grammar and language.

Please write in English if possible. Although PetFinder.my focuses on Malaysian pets, there are many foreigners that frequent our forums, and English would be best for us to share the knowledge, and they can better contribute to it as well. Please try your best to help disseminate knowledge in the form of writing that the most number of people can benefit in.

Forum Moderators may edit or remove such posts to improve readability of the thread as necessary.

extracted from Forum Rules and Guidelines
Please help keep our forum easily readable so knowledge can be more effectively shared among members.

Thank you.
Reply With Quote
  #19  
Old 08-14-2010, 01:39 PM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 12
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: adopt la kucing2 ini

akak,saya ada tengok video yang akak upload kat youtube..mane akak dapat baby monkey qiqi tu..die dah tak ada ke?kena ada lesen ke nak bela monyet..saje tanye sory off topic sikit..sory 4 neiyo harap dia selamat meneruskan hidup..
__________________
hye hye bye bye ---/@

Last edited by blackie007; 08-14-2010 at 02:11 PM. Reason: inappropriate language use - "xde" & "ade"
Reply With Quote
  #20  
Old 08-14-2010, 04:25 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 13
juannasue is on a distinguished road
Default Re: adopt la kucing2 ini

OK blackie..


Boy.. QiQi tu dulu akak selamatkan dia, belakang area taman burung ada banyak monyet liar so QiQi jatuh dari pelu kan mak dia waktu mak dia bergadoh, mak dia mati tapi Qiqi selamat cuma dia lumpuh, jari tangan dan kaki Vet terpaksa potong sebab dah patah dan kulit koyak sampai nampak tulang. Sayang sangat pada si Qiqi tu macam anak sendiri, dia hembus nyawa terakhir pun depan mata.

Pasal nak bela monyet ni, dari pengalaman akak kerja di Zoo dulu kalau nak kena mohon Lesen Menangkap di perhilitan, lepas tu mohon pula lesen membela. tak boleh terus mohon membela nanti pegawai akan tanya dapat dari siapa? siapa tangkap? boy kena denda pula nanti.. jadi boy kena ikut procedure la OK.
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
adoption

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
- please adopt me - Hunter Hall of Shame 9 09-06-2012 08:43 PM
Kucing2 yang pelik bakanya tp kiut...Share info shareen_natasha Cats & Kittens 187 12-04-2010 09:08 PM
HELP ! Please adopt my 2nd dog stratboy Dogs & Puppies 2 04-06-2010 06:47 PM
Please Adopt Me... shareen_natasha Cats & Kittens 18 02-01-2009 08:22 PM
Which dog to adopt? eyegel Dogs & Puppies 5 06-19-2008 01:15 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.