Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Lost & Found

Lost & Found Additional exposure for your Lost / Found pets, besides posting at our main PetFinder.my site. Please read our Lost & Found Guidelines first at http://PF.my/l26

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-22-2009, 08:56 AM
ruslina_ml ruslina_ml is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 134
Rep Power: 14
ruslina_ml is on a distinguished road
Default Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Dah 5 hari dah kiddo hilang. Lost last thursday night. Hubby nak keluar, bukak gate, tak perasan kiddo ada luar...it sneaked out. Malam tu bila nak masukkan anak bulus dlm cage diorang, panggil2, suki ada, kiddo takda. puas cari dlm compound rumah n luar. Normally kiddo will answer our call, tapi mlm tu takda dengar meowing dia. I hope dia tak kene catnap....
Anybody ternampak, terjumpa, terambik, tolong lah call 03-78774585.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	kiddo and mai.jpg
Views:	106
Size:	25.4 KB
ID:	6746   Click image for larger version

Name:	DSC04725.jpg
Views:	92
Size:	71.5 KB
ID:	6747  
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2009, 10:16 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 14
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

gebus nyer kiddo ni kak..
insyaALLAH sy akan inform akak kalo sy nmpak kiddo ni sbb sy slalu gak g area2 ss3 dgn ss4..tp harap2 la sape2 yg jmpe kiddo ni dpt la jage die dgn baik..
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 07-22-2009, 10:37 AM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 14
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

alahai...bnykkn bersabar ye.. insyaAllah..nnti kiddo balik yer kak..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-22-2009, 10:42 AM
ruslina_ml ruslina_ml is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 134
Rep Power: 14
ruslina_ml is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
gebus nyer kiddo ni kak..
insyaALLAH sy akan inform akak kalo sy nmpak kiddo ni sbb sy slalu gak g area2 ss3 dgn ss4..tp harap2 la sape2 yg jmpe kiddo ni dpt la jage die dgn baik..
tks nieda. Kiddo memang gebu, makcik suka peluk2 dia...dia manja dgn org rumah ni. Dgn org lain, dia agak takut jugak...Nieda dtg ss3 n ss4, ke mana? Dtg la rumah makcik, boleh minum teh tepi kolam koi, main dgn speed (tortoise) n anak bulu seko lg, Suki.. Suki pandai urut tau....
Reply With Quote
  #5  
Old 07-22-2009, 11:05 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 14
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by ruslina_ml View Post
tks nieda. Kiddo memang gebu, makcik suka peluk2 dia...dia manja dgn org rumah ni. Dgn org lain, dia agak takut jugak...Nieda dtg ss3 n ss4, ke mana? Dtg la rumah makcik, boleh minum teh tepi kolam koi, main dgn speed (tortoise) n anak bulu seko lg, Suki.. Suki pandai urut tau....
dtg umh..segan la..sy ni pemalu org nyer
umh family bopren sy kt ss4A..tu psl la kdg2 sy ade kt area sane..
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 07-22-2009, 11:13 AM
ruslina_ml ruslina_ml is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 134
Rep Power: 14
ruslina_ml is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
dtg umh..segan la..sy ni pemalu org nyer
umh family bopren sy kt ss4A..tu psl la kdg2 sy ade kt area sane..
apa yang nak dimalukan...kalau nieda ada kat area ni nanti, msg makcik ye...
Reply With Quote
  #7  
Old 07-22-2009, 11:15 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 14
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by ruslina_ml View Post
apa yang nak dimalukan...kalau nieda ada kat area ni nanti, msg makcik ye...
insyaALLAH..tp sy tk tau no aunty..
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 07-22-2009, 11:33 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

sabar akak ekk.. insyaallah jumpa balik kiddo tue...
erm....nak datang jugak ler...suki urut amik upah tak? huhuhuh
Reply With Quote
  #9  
Old 07-22-2009, 11:42 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 14
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
sabar akak ekk.. insyaallah jumpa balik kiddo tue...
erm....nak datang jugak ler...suki urut amik upah tak? huhuhuh
jom lin..kite beramai2 serbu umh aunty ruslina..
suh suki urut..bdn slalu lenguh2 ni
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 07-22-2009, 12:00 PM
ruslina_ml ruslina_ml is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 134
Rep Power: 14
ruslina_ml is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post
alahai...bnykkn bersabar ye.. insyaAllah..nnti kiddo balik yer kak..
tks, daiya... betul ke panggil daiya?? Doa2kan la makcik dpt semula kiddo tu....
Reply With Quote
  #11  
Old 07-22-2009, 12:03 PM
ruslina_ml ruslina_ml is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 134
Rep Power: 14
ruslina_ml is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
sabar akak ekk.. insyaallah jumpa balik kiddo tue...
erm....nak datang jugak ler...suki urut amik upah tak? huhuhuh
tks lin. kat area makcik ni ada klinik haiwan, so makcik call dr tu tanyakan kot2 ada org bawak kiddo ke sana... malangnya takda a pulak....

datangla rumah dgn nieda. kalau mood suki ok, dia nak urut, kalau tak, mintak maaf je la ye....
Reply With Quote
  #12  
Old 07-22-2009, 12:30 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 14
booboo is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

alahai...gebusnya kiddo neh...aduh...cmna la leh x nmpk dia kuar kak...
akak sabar la ek. doa banyak2 kiddo balik. kiddo ni gurl ke boy. da spayed lom kak. akak try la tanya2 jiran or wat flyers then tampal bg org taw pasal kiddo mana taw insyaallah dgn cara 2 jumpa balik...
boo pray 4 kiddo health n safety....amin
Reply With Quote
  #13  
Old 07-22-2009, 12:37 PM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 14
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by ruslina_ml View Post
tks, daiya... betul ke panggil daiya?? Doa2kan la makcik dpt semula kiddo tu....
a ah.. mmg panggei daiya...
Reply With Quote
  #14  
Old 07-22-2009, 01:16 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

kakcik,cuba kakcik panggil2 dia tiap2 hari pastu bawa bekas makanan.cari kat longkang atau tempat2 yg tersorok.sebabnya si Kiddo kakcik kata penakutkan. biasanya kucing hanya response dgn suara tuan dia je. dulu ari tu,ada satu org hilang kuicng kat clinic kembiri di setapak.dia pakai dukung tak letak dlm cage/carrier.bila dengar anjing menyalak kucing tu lompat lari masuk dlm hutan berdekatan.tiap2 hari dia dtg panggil kucing dia.last week after almost 2 weeks kucing dia dtg.


Quote:
Originally Posted by ruslina_ml View Post
tks lin. kat area makcik ni ada klinik haiwan, so makcik call dr tu tanyakan kot2 ada org bawak kiddo ke sana... malangnya takda a pulak....

datangla rumah dgn nieda. kalau mood suki ok, dia nak urut, kalau tak, mintak maaf je la ye....
Reply With Quote
  #15  
Old 07-22-2009, 02:24 PM
ruslina_ml ruslina_ml is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 134
Rep Power: 14
ruslina_ml is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

boo, makcik tengah usahakan flyers pun ni..... tu la, tak siapa perasan kiddo keluar.. biasanya husband nak keluar pun tanya dulu kiddo mana.....

Kiddo tu jantan, dah plan nak bawak kiddo n suki, nak zass kat kedai pakcu hari jumaat...alih2, mlm tu dia keluar, mcm tau2 je nak kene zass....

June, kakcik round taman ni, dgn loceng yg dia biasa main, dengar, panggil nama dia, intai dlm longkang, pun tak nampak rupa dia, kucing lain ada la....adoiiii, sedih sedih
Reply With Quote
  #16  
Old 07-22-2009, 02:27 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Teruskan usaha Kakcik.klu dia takut dgn org,kemungkinan dia kena amik tipis. tp cuba lg kakcik cari dia.saya pernah cari si Rambo & Spot dulu masa dia suka hilang2, 3 hari 3 mlm mencari.last2 jumpa dgn muka comot,letih dan lapar.

Quote:
Originally Posted by ruslina_ml View Post
boo, makcik tengah usahakan flyers pun ni..... tu la, tak siapa perasan kiddo keluar.. biasanya husband nak keluar pun tanya dulu kiddo mana.....

Kiddo tu jantan, dah plan nak bawak kiddo n suki, nak zass kat kedai pakcu hari jumaat...alih2, mlm tu dia keluar, mcm tau2 je nak kene zass....

June, kakcik round taman ni, dgn loceng yg dia biasa main, dengar, panggil nama dia, intai dlm longkang, pun tak nampak rupa dia, kucing lain ada la....adoiiii, sedih sedih
Reply With Quote
  #17  
Old 07-22-2009, 03:53 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 14
booboo is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by June View Post
kakcik,cuba kakcik panggil2 dia tiap2 hari pastu bawa bekas makanan.cari kat longkang atau tempat2 yg tersorok.sebabnya si Kiddo kakcik kata penakutkan. biasanya kucing hanya response dgn suara tuan dia je. dulu ari tu,ada satu org hilang kuicng kat clinic kembiri di setapak.dia pakai dukung tak letak dlm cage/carrier.bila dengar anjing menyalak kucing tu lompat lari masuk dlm hutan berdekatan.tiap2 hari dia dtg panggil kucing dia.last week after almost 2 weeks kucing dia dtg.
dua minggu baru jumpa balik!! aduhai...yg dia bwk kucen x pki cage pesal. sian meow 2 dua minggu 2 apala naseb dia....seb bek jumpa. klu x meroyan da.

sabar la anti. yakin la jumpa dia. boo paham perasaan anti. x senang duduk kita dibuatnya. boo klu meow ilang kejap pon da mcm gila carik. penah 2 si ceemee boo terkurung lam bilik laundry. ingtkan ilang sb pintu luar bukak. cari smpi dua jam smpi ke blok ujung da peloh2 kita dbuatnya. taw2 dia ngeow lam bilik 2. legaaa...
Reply With Quote
  #18  
Old 07-22-2009, 10:03 PM
ruslina_ml ruslina_ml is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 134
Rep Power: 14
ruslina_ml is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

sedih sedih, tak nampak bayang kiddo lagi.....kemana lah pegi kiddo ni.... 2mro nak pegi kedai pakcu bawak Suki, nak zasskan. Lepas tu nak catnap Argo bawak balik rumah, ada jugak kucing boleh peluk2 nanti...
Reply With Quote
  #19  
Old 07-23-2009, 08:40 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 14
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by ruslina_ml View Post
sedih sedih, tak nampak bayang kiddo lagi.....kemana lah pegi kiddo ni.... 2mro nak pegi kedai pakcu bawak Suki, nak zasskan. Lepas tu nak catnap Argo bawak balik rumah, ada jugak kucing boleh peluk2 nanti...
morning aunty..
mlm td sy saje2 jer g pusing2 kt area umh aunty..
mane la tau kot2 ade tjumpe kiddo ker..
hmm..tp tkde la plak..ntah2 dh ade org jmpe die kot aunty..
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 07-23-2009, 08:53 AM
ruslina_ml ruslina_ml is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 134
Rep Power: 14
ruslina_ml is on a distinguished road
Default Re: Help, Kiddo hilang, area SS3 Petaling Jaya

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
morning aunty..
mlm td sy saje2 jer g pusing2 kt area umh aunty..
mane la tau kot2 ade tjumpe kiddo ker..
hmm..tp tkde la plak..ntah2 dh ade org jmpe die kot aunty..
Gd morng nieda.... terima kasih la tolong carikan kiddo. Tu la, bila makcik keluar rumah, tentunya makcik akan buat satu round dulu, kot2 nampak si kiddo ni... tak da jugak. Balik2 nampak kucing2 yg biasa berkeliaran....Heran, kenapa tak nampak kiddo ni.... Makcik percaya, kalau kiddo tak diambik orang, satu hari nanti, dia balik or akan jumpa balik..... Kalau ada orang kurung dia, alamat tak berjumpa la dgn kiddo lagi......
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Umeko Hilang..... shareen_natasha Lost & Found 47 10-10-2009 04:05 PM
Lost Miniature Schnauzer at Sri Petaling eddiekhor Lost & Found 0 06-29-2009 01:41 AM
Becky hilang..... harris Lost & Found 13 05-26-2009 04:07 PM
TOlong. Help ME!! Jebat HIlang!! fia86 Lost & Found 0 03-11-2009 08:33 AM
Rescuers in Petaling Jaya, we need your help! Ramin Rescuers & Fosterers 2 01-30-2009 02:07 AM


All times are GMT +8. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.