Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-17-2010, 12:17 PM
mummykenzo mummykenzo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
mummykenzo is on a distinguished road
Default Salam meow meow

hi all... salam buat semua. Baru jumpa tempat ni, rasanye mcm best jer lepak kat sini. Skrg ni boleh dikatakan sy tgh 'berkabung' selepas my lil kenzo passed away last monday ...
Reply With Quote
  #2  
Old 06-17-2010, 01:34 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Salam meow meow

Salam meow meow to u too mummy kenzo!

Enjoy yr stay here.. semoga terubat sedih di hati. .. Banyakkan bersabar, mungkin itu adalah yg terbaik buat lil kenzo..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #3  
Old 06-17-2010, 02:06 PM
Yucca Bonito's Avatar
Yucca Bonito Yucca Bonito is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Location: Shah Alam
Posts: 60
Rep Power: 13
Yucca Bonito is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Yucca Bonito
Default Re: Salam meow meow

Quote:
Originally Posted by mummykenzo View Post
hi all... salam buat semua. Baru jumpa tempat ni, rasanye mcm best jer lepak kat sini. Skrg ni boleh dikatakan sy tgh 'berkabung' selepas my lil kenzo passed away last monday ...
hye juge...yucca pn br gk kt cni..
aslnye na cr kucen na adopt..
pastu cm besh2 lak bce thread2 kt forum ni..
byk info yg yucca dpt...
p.s: sorry for ur lost....

Last edited by Yucca Bonito; 06-17-2010 at 02:07 PM. Reason: add something
Reply With Quote
  #4  
Old 06-17-2010, 02:28 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 13
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: Salam meow meow

Quote:
Originally Posted by mummykenzo View Post
hi all... salam buat semua. Baru jumpa tempat ni, rasanye mcm best jer lepak kat sini. Skrg ni boleh dikatakan sy tgh 'berkabung' selepas my lil kenzo passed away last monday ...
salam mummykenzo.. takziah atas kehilangan lil kenzo..byk2kan bersabar.

kak hani dapat merasakan perasaan mummy bila kehilangan anak2 yg disayangi. kak hani baru semalam kehilangan jackie... kak hani ambil jackie ni selepas 2 hari romeo kak hani pergi buat selamanya. sayangnya.. jackie pun mengikuti jejak langkah romeo.. tak sampai tempoh sebulan kak hani kehilangan kedua2nya. kak hani meraung.. bila sedar jackie dah takder.. tapi hati jackie begitu kental.. semangatnya begitu kuat.. dia nak pergi depan kak hani juga.

khamis lepas dia disahkan demam kuning tapi keadaannya makin lemah pada hari jumaat. bawa dia gi klinik teoh, rupanya dia juga telah kekurangan darah. darahnya hanya ada 9% jer. kak hani tinggalkan diklinik teoh.. dan dalam tempoh 3 hari dia disana..keadaan kembali stabil, sehinggakan dr teoh tak dapat kawal kenakalan dia. kak hani masa tu dah ke outstation, tapi nasib baik ada wan (kyzoor) yg sudi tengok2kan dia. wanlah yg byk update perkembangan jackie kat kak hani. alhamdulilah.. dia keluar dari klinik pada hari yg sama kak hani dalam perjalanan balik kl. kak hani terus ambil dia dari rumah wan, peluk, cium, gomol sepuas2nya.. rindu sgt dgn jackie. masa ambil dia tu... npk dia keletihan, mungkin lepas makan ubat. tapi keesokan keadaan jackie makin kritikal.. bawa kembali jumpa dr teoh pada ptg tu. dr teoh sahkan dia demam panas. jackie diberikan suntikan antibiotik & kurangkan demam.. keadaan dia makin tenat.. mula sesak nafas.. tapi kak hani tetap yakin dia tak apa2.. cuma anggap tu hanya kesan sampingan dari suntikan tersebut. dah ketentuan Illahi.. walau berbagai usaha telah dilakukan untuk menyelamatkan dia, tapi Tuhan lebih menyayangi dia.. dia pergi dalam tidur, pada pukul 1.30am.

barulah kak hani sedar... rupanya dalam tempoh 3 hari tu, dia nak kak hani hepi dan tak nak risau memikirkan dia.. dia sanggup menunggu kak hani. dia kuatkan semangat sehingga kak hani balik dari outstation. dia nak rasa belaian, ciuman , pelukan terakhir dari kak hani. kak hani redha.. perginya dalam pelukan kak hani..
Reply With Quote
  #5  
Old 06-17-2010, 03:23 PM
mummykenzo mummykenzo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
mummykenzo is on a distinguished road
Default Re: Salam meow meow

hi all.... sorry kak hani for ur lost... berat sungguh dugaan tu yer. Klu sy pun harus meraung hiba. Bile Kenzo (yg sy baru jaga 4 hari) meninggal, seharian nangis kat ofis. Budak2 kat ofis bukannya paham apa.....
Lil Kenzo tu sy jumpa masa tgh dinner kat kedai. Masa tu hujan, terkedek2 dia dtg kat kitorang. Dlm ramai2 org kat kedai tu dia boleh pilih kami. Last2 dia masuk dlm kasut my hubby. Masa nak balik, my anak bujang asyik dok kesian, kesian, kesian. Then daddy dia terus cekup si Kenzo tu bwk masuk kereta.
Tapi masa tu pun Kenzo dah nampak x berapa sihat, tp dia still nak mkn but x nak minum. Last Saturday dia dah makin lemah, so, on Sunday kami bwk dia pergi vet. Doc tahan dia utk masuk drip. The nxt morning, masa kat ofis, doc call kata dia dah xder.... Bermula lah acara menangis sampai petang. Petang, ambik dia & terus kebumikan. Ramai jugak yg dtg masa kebumikan dia. All my adik-beradik (yg mmg sukakan kucing), kucing my sis (si kembar OB & OC), kucing2 luar (yg my sis kasi mkn).
Reply With Quote
  #6  
Old 06-17-2010, 03:53 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 13
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: Salam meow meow

Quote:
Originally Posted by mummykenzo View Post
hi all.... sorry kak hani for ur lost... berat sungguh dugaan tu yer. Klu sy pun harus meraung hiba. Bile Kenzo (yg sy baru jaga 4 hari) meninggal, seharian nangis kat ofis. Budak2 kat ofis bukannya paham apa.....
Lil Kenzo tu sy jumpa masa tgh dinner kat kedai. Masa tu hujan, terkedek2 dia dtg kat kitorang. Dlm ramai2 org kat kedai tu dia boleh pilih kami. Last2 dia masuk dlm kasut my hubby. Masa nak balik, my anak bujang asyik dok kesian, kesian, kesian. Then daddy dia terus cekup si Kenzo tu bwk masuk kereta.
Tapi masa tu pun Kenzo dah nampak x berapa sihat, tp dia still nak mkn but x nak minum. Last Saturday dia dah makin lemah, so, on Sunday kami bwk dia pergi vet. Doc tahan dia utk masuk drip. The nxt morning, masa kat ofis, doc call kata dia dah xder.... Bermula lah acara menangis sampai petang. Petang, ambik dia & terus kebumikan. Ramai jugak yg dtg masa kebumikan dia. All my adik-beradik (yg mmg sukakan kucing), kucing my sis (si kembar OB & OC), kucing2 luar (yg my sis kasi mkn).
kesiannya dia.. mungkin dah lama kelaparan ditambah lagi dengan cuaca sejuk kat luar tu. my jackie masa jumpa dibawa keklinik.. dr teoh kata memang dah takder harapan .. anytime jer dia boleh pergi. tapi dgn berkat usaha dr teoh yg tak putus asa, dia cuba cari punca penyakit jackie. the next day jackie dah stabil bila dimasukan darah baru.. dan hari yg ke3 dah boleh panjat2 & sempat lagi buli kucing2 kat sana. so memang dah confident dia dah pulih sepenuhnya.. tu yg dia dibenarkan keluar. tapi rupanya.. dia nak kak hani hepi dgr berita perkembangan dirinya masa kat outstation, dia nak pergi depan kak hani gak... sedihnya.. dr teoh pun ada call.. dia sedih sgt sebab gagal menyelamatkan jackie.. menangis dia bila dgr jackie dah takder..
Reply With Quote
  #7  
Old 06-17-2010, 04:21 PM
mummykenzo mummykenzo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
mummykenzo is on a distinguished road
Default Re: Salam meow meow

Xpe lah kak hani. Nati bolehlah jackie tolong tgk2kan si kecik Kenzo tu.... Sy register kat sini pun sbb nak tau tips2 utk jaga 'baby'2 ni. Masa jaga Kenzo pun my sis yg byk tlg. Dia yg suggest jenguk2 kat sini sbb dia kata byk tips yg boleh dpt. Dia lglah crazy dgn cat ni. But dia just ada 2 ekor jer - si kembar OB & OC.
Actually Kenzo was my 1st pet. B4 this my hubby x berapa nak kasi bela pet coz my anak bujang tu semput. But every wk kitorang gi rumah my sis, bile dia main dgn si kembar OB & OC, x der pulak dia semput. Then my hubby pun mula dah jatuh hati dgn keletah si kembar tu, dari situ yg dia start minat. Nak tau, masa kami bwk blk Kenzo, dia yg excited sgt. X tidur spi kul 3 pagi. Tibe2 dia bwk jer Kenzo naik atas tidur dlm bilik. Dia kata takut Kenzo meow, x dgr. Since hari tu, tiap2 hari Kenzo akan tidur dlm bilik kitorang. Klu kami keluar, siap pasangkan kipas & tv dibiarkan terbukak. Dia kata nanti Kenzo takut tinggal alone.
Yg buat sy rasa rindu sgt dgn si kecik tu sbb every night sy akan tepuk or usap dia sampai tidur. Then baru masuk cage dia. Dia akan tidur sampai pagi (x pernah sekali pun dia bangun kejutkan kitorang tgh mlm). Bila dia sedar jer org dah bangun, baru dia meow.
Terbayang2 mata dia yg sayu masa kami tinggalkan dia kat vet hari tu.
Skrg ni ramai jgk yg nak kasi baby cat ni tp sy prefer yg 'homeless'. Yg dah ada tuan, dah tentu2 hidup dorang dah ok. Klu kitorang pergi dinner jer, mesti tgk bwh meja kot2 ada Kenzo II.
p/s: my hubby kol ajak gi rumah my sis today nak main dgn si kembar. layan jer.......
Reply With Quote
  #8  
Old 06-17-2010, 10:02 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 13
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Salam meow meow

hi! selamat dtg menyertai warga PF! enjoy ur stay here!
Reply With Quote
  #9  
Old 06-18-2010, 12:17 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 13
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Salam meow meow

Quote:
Originally Posted by mummykenzo View Post
Xpe lah kak hani. Nati bolehlah jackie tolong tgk2kan si kecik Kenzo tu.... Sy register kat sini pun sbb nak tau tips2 utk jaga 'baby'2 ni. Masa jaga Kenzo pun my sis yg byk tlg. Dia yg suggest jenguk2 kat sini sbb dia kata byk tips yg boleh dpt. Dia lglah crazy dgn cat ni. But dia just ada 2 ekor jer - si kembar OB & OC.
Actually Kenzo was my 1st pet. B4 this my hubby x berapa nak kasi bela pet coz my anak bujang tu semput. But every wk kitorang gi rumah my sis, bile dia main dgn si kembar OB & OC, x der pulak dia semput. Then my hubby pun mula dah jatuh hati dgn keletah si kembar tu, dari situ yg dia start minat. Nak tau, masa kami bwk blk Kenzo, dia yg excited sgt. X tidur spi kul 3 pagi. Tibe2 dia bwk jer Kenzo naik atas tidur dlm bilik. Dia kata takut Kenzo meow, x dgr. Since hari tu, tiap2 hari Kenzo akan tidur dlm bilik kitorang. Klu kami keluar, siap pasangkan kipas & tv dibiarkan terbukak. Dia kata nanti Kenzo takut tinggal alone.
Yg buat sy rasa rindu sgt dgn si kecik tu sbb every night sy akan tepuk or usap dia sampai tidur. Then baru masuk cage dia. Dia akan tidur sampai pagi (x pernah sekali pun dia bangun kejutkan kitorang tgh mlm). Bila dia sedar jer org dah bangun, baru dia meow.
Terbayang2 mata dia yg sayu masa kami tinggalkan dia kat vet hari tu.
Skrg ni ramai jgk yg nak kasi baby cat ni tp sy prefer yg 'homeless'. Yg dah ada tuan, dah tentu2 hidup dorang dah ok. Klu kitorang pergi dinner jer, mesti tgk bwh meja kot2 ada Kenzo II.
p/s: my hubby kol ajak gi rumah my sis today nak main dgn si kembar. layan jer.......
welcome mummykenzo........,

hope u get a lot of tips from our discussion here n go through for all the thread n a lot of good tips for taking care of pets here....
apa2 pun Wan simpati ngan pemergian kenzo n apa2 pun i know setiap yang di sini will do the best for them.... besides that i would like to thanks for saving homeless coz i do the same..... save the stray.... send to the vet..... care bout them coz normally i will take injured strays....... then once they are in good health within 1-3 months i will rehomed them........ good luck to u n welcome to Petfinders

Kyzoor
Reply With Quote
  #10  
Old 06-21-2010, 01:36 PM
mummykenzo mummykenzo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
mummykenzo is on a distinguished road
Default Re: Salam meow meow

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
welcome mummykenzo........,

hope u get a lot of tips from our discussion here n go through for all the thread n a lot of good tips for taking care of pets here....
apa2 pun Wan simpati ngan pemergian kenzo n apa2 pun i know setiap yang di sini will do the best for them.... besides that i would like to thanks for saving homeless coz i do the same..... save the stray.... send to the vet..... care bout them coz normally i will take injured strays....... then once they are in good health within 1-3 months i will rehomed them........ good luck to u n welcome to Petfinders

Kyzoor
hi kyzoor aka wan,
yeap, kat sini mmg byk bende yg sy baru tau. bile jumpa stray sumer tu rasa mcm nak ambik & bwk balik. rasa mcm nak jadi superhero jer, tp apa kan daya.... masih belum berkemampuan utk ikut jejak wan. Al maklumlah, masih baru & baru nak berjinak2 dgn dunia pet ni. Nanti sekor pun x terjaga tp ada hati nak jaga berekor2... Anyway, mintak tolong tunjuk ajar.
p/s : belum jumpa lg Kenzo II.....
Reply With Quote
  #11  
Old 06-21-2010, 02:24 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 13
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Salam meow meow

Quote:
Originally Posted by mummykenzo View Post
hi kyzoor aka wan,
yeap, kat sini mmg byk bende yg sy baru tau. bile jumpa stray sumer tu rasa mcm nak ambik & bwk balik. rasa mcm nak jadi superhero jer, tp apa kan daya.... masih belum berkemampuan utk ikut jejak wan. Al maklumlah, masih baru & baru nak berjinak2 dgn dunia pet ni. Nanti sekor pun x terjaga tp ada hati nak jaga berekor2... Anyway, mintak tolong tunjuk ajar.
p/s : belum jumpa lg Kenzo II.....
Salam mummykenzo.....,

niat yang baik untuk selamatkan stray but jangan terlalu ikut hati nanti terabai pulak tanggungjawab kita yang lain..... Wan pulak banyak buat keja dr rumah n sometimes je kat luar...... n wan buat apa yang termampu je..... selamatkan strays but kita kena fully care ngan diaorg n takleh bezakan ngan pets kita sendiri kalau melibatkan perhatian n kesihatan diaorg..... bagi Wan actually theres no strays kalau tangan yang memelihara kucing nie jenis yang bertanggungjawab...... Strays semakin berleluasa kerana kita n kurangnya strays pun kerana kita...... renungkan sejenak...... teruskan niat mummykenzo but pastikan nawaitu kita tak memudaratkan kita........ good luck

Kyzoor
Reply With Quote
  #12  
Old 06-23-2010, 02:32 PM
najieb lua hassan najieb lua hassan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
najieb lua hassan is on a distinguished road
Default Re: Salam meow meow

Hi semua,

Saye boleh lah consider sbg baru kat sini. Saye dh join lame dah tapi x active cam yg lain lain.

Hope u all sudi jadik kawan saye yek... share infomation tuk babies saye kat umah tuh.

Ape2 aktivities leh la info saye jugak...

Regrads,
NAJIEB LUA HASSAN{happy
Reply With Quote
  #13  
Old 07-01-2010, 05:01 PM
tlllastar tlllastar is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Location: pj/tronoh/kch
Posts: 60
Rep Power: 13
tlllastar is on a distinguished road
Default Re: Salam meow meow

Hi mummykenzo,
welcome here. i'm quite new too =) it's a nice community here. enjoy urself
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
meow meow from dyr hidyrabdullah Member Introductions 10 03-11-2010 08:37 PM
Macam mana nak bg meow gemok?? booboo Cats & Kittens 84 03-08-2010 05:05 PM
meow meow non-stop itssg Cats & Kittens 28 11-20-2009 12:54 PM
meow..meow wareez Cats & Kittens 1 11-09-2009 09:52 AM
my meow meow lovecat Cats & Kittens 1 02-09-2009 11:09 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.