PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cat DIY (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=56)
-   -   brg2 2nd hand (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1814)

meira 02-19-2009 05:41 PM

brg2 2nd hand
 
sape nk jual brg2 2nd hand for cats such as cage (prefer yg ade tangga and suit for 2 cats), cats tree (doesnt matter about condition as long as safe for cats) or litter box yg fully covered pls pls pls let me know.really2 want to buy those things.

thx

shanim 02-19-2009 07:09 PM

Re: brg2 2nd hand
 
hi, u try reseacrh kt web nie,
http://www.mudah.my/cat-cage-selango...737.htm?ca=8_s
http://www.mudah.my/new-cat-tree-sel...922.htm?ca=8_s

harga pun kkdg berpatutan jgk, kena pandai2 mintak kurang la..

Quote:

Originally Posted by meira (Post 31702)
sape nk jual brg2 2nd hand for cats such as cage (prefer yg ade tangga and suit for 2 cats), cats tree (doesnt matter about condition as long as safe for cats) or litter box yg fully covered pls pls pls let me know.really2 want to buy those things.

thx


meira 02-19-2009 08:33 PM

Re: brg2 2nd hand
 
thx.tp kalo sape2 kt sini nk jual..let me knoww yaaahh{victory}

rozzygee 02-19-2009 09:51 PM

Re: brg2 2nd hand
 
Quote:

Originally Posted by shanim (Post 31706)
hi, u try reseacrh kt web nie,
http://www.mudah.my/cat-cage-selango...737.htm?ca=8_s
http://www.mudah.my/new-cat-tree-sel...922.htm?ca=8_s

harga pun kkdg berpatutan jgk, kena pandai2 mintak kurang la..


OWaaAAaa{cry} Shanim, sis beli the similar cage dkt petsmore dgn rega rm380!! Org ni jual rega rm290 je.. Ni dah kali ke-2 terkena.. Dulu beli flea shampoo dgn rega rm17.90 tu pun dah less harga member, lps tu nampak kat carefour kepong, the same shampoo 225ml tu rega dia rm12.90.. eiiiii.cekik darah toi la{sick}

Tp pet store tu mmg convenient la..semua ada.. one center, sekali byr. {arrogant}

June 02-19-2009 10:40 PM

brg2 2nd hand
 
Kak Gee,yg kat mudah.com tu 2nd hand & kdg2 brg durang tak elok.kena tgk betul2. murah mmg murah.ada sekali saya tgk dia jual cage 2nd hand RM290 tp saya beli kat petshop Desa Pandan cage yg sama baru RM250.betul,tak tipu.lebih baik kita window shopping dulu before decide.

Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 31726)

OWaaAAaa{cry} Shanim, sis beli the similar cage dkt petsmore dgn rega rm380!! Org ni jual rega rm290 je.. Ni dah kali ke-2 terkena.. Dulu beli flea shampoo dgn rega rm17.90 tu pun dah less harga member, lps tu nampak kat carefour kepong, the same shampoo 225ml tu rega dia rm12.90.. eiiiii.cekik darah toi la{sick}

Tp pet store tu mmg convenient la..semua ada.. one center, sekali byr. {arrogant}


meira 02-20-2009 12:11 AM

Re: brg2 2nd hand
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 31728)
Kak Gee,yg kat mudah.com tu 2nd hand & kdg2 brg durang tak elok.kena tgk betul2. murah mmg murah.ada sekali saya tgk dia jual cage 2nd hand RM290 tp saya beli kat petshop Desa Pandan cage yg sama baru RM250.betul,tak tipu.lebih baik kita window shopping dulu before decide.


desa pandan kt manee?

June 02-20-2009 12:19 AM

brg2 2nd hand
 
sederet dgn KFC dan McD Desa Pandan tp kedai dia dibelakang.aku nangis waktu pergi kedai tu.sedinya tgk durang jual kitten dlm cage.agak2 dlm 3 bulan.kitten tu kuarkan tangan dia pegang aku mcm minta tlg kuarkan dia dari sana. aku sedihnya tak blh tahan.aku pergi 3 kali lg lepas tu.just nak chk out the kitten. {cry}{cry}

Quote:

Originally Posted by meira (Post 31732)
desa pandan kt manee?


shareen_natasha 02-20-2009 01:01 AM

Re: brg2 2nd hand
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 31734)
sederet dgn KFC dan McD Desa Pandan tp kedai dia dibelakang.aku nangis waktu pergi kedai tu.sedinya tgk durang jual kitten dlm cage.agak2 dlm 3 bulan.kitten tu kuarkan tangan dia pegang aku mcm minta tlg kuarkan dia dari sana. aku sedihnya tak blh tahan.aku pergi 3 kali lg lepas tu.just nak chk out the kitten. {cry}{cry}

K.june adopted kitten tu ka?
Kt mudah ada jual pet carrier rm 45...2hnd la... ok ka? tgk yg lain rm100 above....
Tp slama ni sha xpanh gna pet carrier... dorg pun enjoy merayap jek lam keta..
sha cma sparekan bakul yg btutup jek utk dorg... (ala org gna bakul ni sblum pet carrier dtg ke mesia)
Beli kat siam... 1 kecik utk kitten & besaq utk adult....{grin}

meira 02-20-2009 01:44 AM

Re: brg2 2nd hand
 
eh sy bli carrier yg besar tu dlm rm60 tp tu mahal.lepas bli tu terjupe yg murah.dlm rm50 je.kt sri kembangan.dekat2 st angel punye vet

adamyala 02-20-2009 09:04 AM

Re: brg2 2nd hand
 
June, cat tree ni ok tak harga RM380 ? aku tgh cari satu tapi warna lain lerr...kat ikano RM680. Dah setahun aku berangan nak beli satu...bila la agaknye nak tercapai cita-citaku itu...{cool}

fia86 02-20-2009 09:38 AM

Re: brg2 2nd hand
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 31745)
June, cat tree ni ok tak harga RM380 ? aku tgh cari satu tapi warna lain lerr...kat ikano RM680. Dah setahun aku berangan nak beli satu...bila la agaknye nak tercapai cita-citaku itu...{cool}

fia pun baru cadang nak beli cat tree nie... tapi besar la.. xtau nak letak mane.. ari tu de taye deorang whizz cat nie.. ngah promotion RM360 + Rm40 tuk delivery ke serdang. deorang anta sendiri.. kalo pos, mahu yer kene tambah RM85 sebab berat cat tree nie 15 kg... {shy}

imann 02-20-2009 10:29 AM

Re: brg2 2nd hand
 
Quote:

Originally Posted by shareen_natasha (Post 31739)
K.june adopted kitten tu ka?
Kt mudah ada jual pet carrier rm 45...2hnd la... ok ka? tgk yg lain rm100 above....
Tp slama ni sha xpanh gna pet carrier... dorg pun enjoy merayap jek lam keta..
sha cma sparekan bakul yg btutup jek utk dorg... (ala org gna bakul ni sblum pet carrier dtg ke mesia)
Beli kat siam... 1 kecik utk kitten & besaq utk adult....{grin}


sha...pet carrier tu...yg baru pun dlm rm45-rm50 jek..yg medium size tu..akak ada beli....tak semua kat mudah.com tu murah....

guna yg bakul tu pun ok wat...janji leh bawak sama ke mari...ikut keperluan le...

tp cam akak...lebih suka guna yg wire carrier tu....sbb tak la panas sgt...dorang buleh tgk keliling...

imann 02-20-2009 10:34 AM

Re: brg2 2nd hand
 
sha...wire cat carrier akak camni...tp besar skit....bawah ada tray mcm normal cage tu..

http://www.dkimages.com/discover/pre...9/50057597.JPG

June 02-20-2009 01:13 PM

brg2 2nd hand
 
Yg ni aku tak berapa pasti.tp kan ko pergi tgk bahagian Pet Shop & Product.kat situ si Simon dok cari cat tree dan aku lupa siapa yg past link org jual cat tree via internet.best2 brg dia dan agak murah banding dgn petshop.cuba ko gi tgk.

Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 31745)
June, cat tree ni ok tak harga RM380 ? aku tgh cari satu tapi warna lain lerr...kat ikano RM680. Dah setahun aku berangan nak beli satu...bila la agaknye nak tercapai cita-citaku itu...{cool}


rozzygee 02-20-2009 01:47 PM

Re: brg2 2nd hand
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 31728)
Kak Gee,yg kat mudah.com tu 2nd hand & kdg2 brg durang tak elok.kena tgk betul2. murah mmg murah.ada sekali saya tgk dia jual cage 2nd hand RM290 tp saya beli kat petshop Desa Pandan cage yg sama baru RM250.betul,tak tipu.lebih baik kita window shopping dulu before decide.

Ha tu la 1 disadvantage kalau shopping online. Kita x nmpk brg tu betol2.. tapi June cage yg diiklankan mcm kat bwh ni which is memang2 the same cage and size, colour that i have bought dkt petsmore with the price of RM380 (after less), claimed by this seller at mudah.my as NEW caged, no used - dan yg best tu kan free delivery to my area. All for rm290. sBB tu la sis kata sis dah tertipu oWWaaaa {cry}

http://i133.photobucket.com/albums/q...ng/catcage.jpg

rozzygee 02-20-2009 01:49 PM

Re: brg2 2nd hand
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 31745)
June, cat tree ni ok tak harga RM380 ? aku tgh cari satu tapi warna lain lerr...kat ikano RM680. Dah setahun aku berangan nak beli satu...bila la agaknye nak tercapai cita-citaku itu...{cool}

Gee pun dok aim ni Zai ekekekekk {shy}

June 02-20-2009 01:53 PM

brg2 2nd hand
 
Kak gee,mmg confirm tipah tertipu ni.aku beli kat petshop yg kat Desa Pandan baru RM250.tp itu tahun lalulah.kalau naik pun takkan smp RM380 {sick}

Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 31780)
Ha tu la 1 disadvantage kalau shopping online. Kita x nmpk brg tu betol2.. tapi June cage yg diiklankan mcm kat bwh ni which is memang2 the same cage and size, colour that i have bought dkt petsmore with the price of RM380 (after less), claimed by this seller at mudah.my as NEW caged, no used - dan yg best tu kan free delivery to my area. All for rm290. sBB tu la sis kata sis dah tertipu oWWaaaa {cry}

http://i133.photobucket.com/albums/q...ng/catcage.jpg


rozzygee 02-20-2009 02:13 PM

Re: brg2 2nd hand
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 31783)
Kak gee,mmg confirm tipah tertipu ni.aku beli kat petshop yg kat Desa Pandan baru RM250.tp itu tahun lalulah.kalau naik pun takkan smp RM380 {sick}

Ye tipah tertipooooo June! {ohmygod} Kira kalau RM250 tu seller amek rm40 kos penghantaran la tuu. Ehmm bygkan rm250 tu pun, seller boleh dpt untung June, kalau RM380 ehmmm.. mau masuk kos sewa kedai tu.. *garu paler*

June 02-20-2009 02:13 PM

brg2 2nd hand
 
akak tak adoptlah sha.anak2 kucing tu for sale.akak dah byk kucing kat rmh jd tak blh amik lg.serius sha.sedih sungguh tgk anak2 kucing tu..dia hulurkan tangan dia pastu dia kuis akak dan mengiau kuat2.{cry}{cry} sadis sungguh org yg jual anak kucing ni.baru 3 bln dah dipisahkan dgn ibu kucing.

kat petsmore ada jual baru punya carrier yg medium size abt RM50.kat mudah.com tu kdg2 brg durang jual mahal.so kena rajin browse kedai2 petshop dan bandingkan harga.

Quote:

Originally Posted by shareen_natasha (Post 31739)
K.june adopted kitten tu ka?
Kt mudah ada jual pet carrier rm 45...2hnd la... ok ka? tgk yg lain rm100 above....
Tp slama ni sha xpanh gna pet carrier... dorg pun enjoy merayap jek lam keta..
sha cma sparekan bakul yg btutup jek utk dorg... (ala org gna bakul ni sblum pet carrier dtg ke mesia)
Beli kat siam... 1 kecik utk kitten & besaq utk adult....{grin}


rozzygee 02-20-2009 02:44 PM

Re: brg2 2nd hand
 
June, the reason sis nak beli lebih cage sbb i intend to kurung all my cats. Berbalik pd our conversation in yr profile, mmg kesian June kalau kita kurung mrk unless for litter training. Sbb tak kurung la tu.. bila balik kerja, alahai.. 1 rumah berbau 'perfume', jenama poo & pee ni Bukan tahap eau de toilette dah! {shy}. Sis letak 3 litter boxes. And the smell comes from that litter box la June.

Tmpt yg pernah one cat buat hal belakang rak tv tu, sis dah letak 1 litter box kat situ.. and yet ada jugakkkk yg poo & pee kat luar litter box tu. Mana la x hangin. Tu yg sis salu halau mrk pegi yard dpn rumah and tutup sliding door. Sis letak langsir yg singkat sbb depa suka cakar langsir. Bila dah langsir singkat, sliding door tu kira 'see thru' la. Hmm lps tu ada pulak yg bergurau kat yard tu berlari masuk rumah 'GEDEGANGGGG! bertembung sliding door sis tu! {ohmygod}{shy} Dah brp ekor kena mcm tu.. kesian pulak. Mengong la sekejap depa tu. Hish serba salah.. Nak letak car sticker (shade) kat sliding tu jadik mcm cacat lak rumah hahaha!

Now i am thinking to caged all of them. So bila balik kerja baru lepas.. kira cuci kandang mereka je la nanti. Tp kalau June tak cage mrk, and yet u can managed them, jeles la sis.. isk iskk


All times are GMT +8. The time now is 10:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.