Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-06-2010, 05:00 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Unhappy Dispute Resolved - Dear Fluffy



Last night saya ada lah adopt seekor ibu kucing ni.. Gambar kat profile bukan main mengancam lagi tapi bila dapat tak payah cakap lah bertapa teruknya keadaan kucing 2..

Saya ni bukanya nak kata saya tak nak kucing hodoh or buruk.. tapi yg menjadi isu sekarang si tuan asal kucing tu lah.. Napa la sanggup biar sampai macam tu sekali.. penuh dengan kutu.. ( kurus kering.. bulu hampir botak.. bila nak jalan kaki mengigil.. (sendiri mau ingat la.. kalau jaga n sayang takkan jadi sampai macam ni)
lupa pula.. telinga penuh ngan keruping.. huhu..

tapi kalau tak ambil lagi kesian.. takut nanti bertambah teruk pula jadi nya.. so saya gagah kan diri juga utuk ambil.. (walaupun takda pengalaman nak jaga kucing yg dalam keadaan kronik) harap saya dapat buat yg terbaik..

klik sini kalau nak tgk rupa utk for adoption
http://www.petfinder.my/pets/3814/

and ni gambar kucing yg saya dapat;


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fulffy 017.jpg
Views:	251
Size:	57.5 KB
ID:	9617  

Last edited by June; 07-08-2010 at 11:17 AM. Reason: Too many sms language
  #2  
Old 07-06-2010, 05:08 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Dear Fluffy

hai luvnett.
mana gambar kucing yang u dapat tue ekk?
tak nampak la.
nampak kucing yang tuk adoption saja.
  #3  
Old 07-06-2010, 05:09 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Orang macam nie nak $$$$$ je
Tujuan dia nak breed and jualkan anak dia tanpa prihatin kepada si ibu kucing
Bila dah tak ada gunanya ... baru dia letak untuk adoption/jual atau jalan paling senang buang kat tepi jalan.
Baca kat profile dia kata sayang kan kucing tapi naper boleh jadi macam nie?
Jauh beza dari gambar dia dulu dan sekarang
People like you should ROT in HELL
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #4  
Old 07-06-2010, 05:11 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
hai luvnett.
mana gambar kucing yang u dapat tue ekk?
tak nampak la.
nampak kucing yang tuk adoption saja.
sorry2 linda.. ter imo sampai lupa nak letak gambar.. ok tu dah letak.
  #5  
Old 07-06-2010, 05:13 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Dear Fluffy

oook dah nampak,

ya Tuhan,
kenapalah sampai jadik macam nie.
kalo betol nak kasik adopt, tunjuklah gambar sebenar
tak payahlah nak tipu...
kesian sungguh lah..orang macam nie memang nak $$$ jerk.
kalo macam nielah dia jaga...sampai bebiler pon tak kan kaya makan hasil jual kucing.
kucing pon takkan doakan dia murah rezeki.
  #6  
Old 07-06-2010, 05:14 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Orang macam nie nak $$$$$ je
Tujuan dia nak breed and jualkan anak dia tanpa prihatin kepada si ibu kucing
Bila dah tak ada gunanya ... baru dia letak untuk adoption/jual atau jalan paling senang buang kat tepi jalan.
Baca kat profile dia kata sayang kan kucing tapi naper boleh jadi macam nie?
Jauh beza dari gambar dia dulu dan sekarang
People like you should ROT in HELL
2 lah... katanya si fluffy ni banyak kali dah beranak.. n baby yg terakhir dalam 3-4 kot umur nya.. & now fluffy bunting lagi
  #7  
Old 07-06-2010, 05:16 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
oook dah nampak,

ya Tuhan,
kenapalah sampai jadik macam nie.
kalo betol nak kasik adopt, tunjuklah gambar sebenar
tak payahlah nak tipu...
kesian sungguh lah..orang macam nie memang nak $$$ jerk.
kalo macam nielah dia jaga...sampai bebiler pon tak kan kaya makan hasil jual kucing.
kucing pon takkan doakan dia murah rezeki.

2 la.. patut masa akak suruh dia email gambar terbaru kat akak dia cakap takde..
katanya 2 la rupa fluffy sekarang.. akak pun pecaya bulat2.. tapi bila sampai itu la rupanya..

Last edited by June; 07-08-2010 at 11:18 AM.
  #8  
Old 07-06-2010, 05:22 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
2 lah... katanya si fluffy ni banyak kali dah beranak.. n baby yg terakhir dalam 3-4 kot umur nya.. & now fluffy bunting lagi
Kesian si Fluffy tu....
Dah tu dalam keadaan sakit tengah bunting lagi...
Satu lagi... berani dia nak minta seekor anak yang cantik
Kalo anak dia hidup dan cantik... jangan sekali kali bagi kat tuan dia.
Dia ingat dapat baby dia nak jual or buat kilang wat baby lagi.
Kalo tuan Fluffy yang bagi kat dia untuk adoption tengok keadaan kucing dia sekarang mesti terkejut!
Sebagai peringatan kawan kawan.... kalo nak bagi kucing untuk adoption especially DLH tolong la neuterkan kucing tu. Jangan la jadi macam nie
Dah tu pastikan owner baru tu betul betul sayang dan bertanggungjawab.
Bertuah Fluffy dapat Shilla yang boleh menyelamatkan dia dari tangan JAHANAM
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #9  
Old 07-06-2010, 05:25 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Laa Kak Syakila adopt Fluffy tu ke?

Dari apa yg Yana pernah baca kt PF nie, dulu Fluffy asalnye put for adoption by one girl, then RK Sindhu tu adopt..
Ramai yg marah kt that girl, sebab ramai yg tahu RK ni breeder. dan dia nak Fluffy sebab nak jadikan breeder machine..
Terang lagi bersuluh a few month lepas tu Fluffy bunting, lepas anak2 kucing tu besar RK ni put for sale..

Semalam Yana tgk Fluffy ni back for adoption.. terkejut la jugak..
bila baca profile dia, benda pertama terlintas di fikiran Yana "Fluffy dh tak memberi untung kepada dia.. so dia let go la Fluffy"..

Kesian Fluffy.. jadi breeder machine..bila dh tak diperlukan, dibiarkan macam tu jer..
  #10  
Old 07-06-2010, 05:27 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Kesian si Fluffy tu....
Dah tu dalam keadaan sakit tengah bunting lagi...
Satu lagi... berani dia nak minta seekor anak yang cantik
Kalo anak dia hidup dan cantik... jangan sekali kali bagi kat tuan dia.
Dia ingat dapat baby dia nak jual or buat kilang wat baby lagi.
Kalo tuan Fluffy yang bagi kat dia untuk adoption tengok keadaan kucing dia sekarang mesti terkejut!
Sebagai peringatan kawan kawan.... kalo nak bagi kucing untuk adoption especially DLH tolong la neuterkan kucing tu. Jangan la jadi macam nie
Dah tu pastikan owner baru tu betul betul sayang dan bertanggungjawab.
Bertuah Fluffy dapat Shilla yang boleh menyelamatkan dia dari tangan JAHANAM
Kalau tak salah Yana, nama that girl Renee..
Kalau Yana jadi dia, mesti nangis tak berlagu tgk anak kita diperlakukan org macam tu..
  #11  
Old 07-06-2010, 05:47 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 11
Baby is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post


Last night sy ada la adopt seekor ibu kucing ni.. Gambar kat profile bukan main mengancam lagi tapi bila dapat xpayah cakap la bertapa teruknya keadaan kucing 2..

Sy ni bukanya nak kata sy xnak kucing hodoh or buruk.. tapi yg menjadi isu sekarang si tuan asal kucing tu la.. Napa la sanggup biar sampai macam tu sekali.. penuh dengan kutu.. ( kurus kering.. bulu hampir botak.. bila nak jalan kaki mengigil.. (sendiri mau ingat la.. kalau jaga n sayang xkan jadi sampai macam ni)
lupa pula.. telinga penuh ngan keruping.. huhu..

tapi kalau xambil lagi kesian.. takut nanti bertambah teruk pula jadi nya.. so saya gagah kan diri juga utuk ambil.. (walaupun xda pengalaman nak jaga kucing yg dalam keadaan kronik) harap sy dapat buat yg terbaik..

klik sini kalau nak tgk rupa utk for adoption
http://www.petfinder.my/pets/3814/

and ni gambar kucing yg sy dapat;


Akak adopt kucing ni? Kesiannya kurus kering.. Kenapalah dia boleh tipu org.. tak bertanggungjwb betul! Kesian tgk keadaan dia.. Hope akak dpt jaga fluffy smpi betul2 sihat & gemok balik..

Last edited by June; 07-08-2010 at 11:19 AM. Reason: Too many sms language
  #12  
Old 07-06-2010, 06:10 PM
clover clover is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 25
Rep Power: 0
clover is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Dear Luvnett, Felix and Linda,

I can understand your anger and total disgust towards this person,RK Sandhu for her cruel neglect of Fluffy.

Last year when Fluffy was put up for adoption by Meowbabyrenee, she caught my attention because as you can see from her original pictures she was lovely. So I followed up with Fluffy's development and chanced upon RK Sandhu's profile. Fuffly then had already gave birth three times and all her babies had been sold. At that time what made me mad was that she sold them at Petfinder site under "For Adoption" category. So I put forth my objection to such practice and there were some commotion regarding this by some members.

Subsequently I asked Meowbabyrenee why she allowed Fuffy to be adopted by this backyard breeder as a breeding machine. She of course said that at that time she was not aware of RK Sandhu's motive. You all can read about her comments at her profile......

Anyway when Fluffy was put up for adoption by RK Sandhu recently with all her silly reasons and the old pictures of Fluffy posted, somehow I had this awful feeling that the condition of this cat is not the same as before. And true enough it turned out what I had predicted.

This sad incident taught us that in future if ever we are put in a position whereby we are to place our pets for adoption, we have to be really careful in selecting the potential adopters. Sometimes money doesn't do the trick.

Also, members please stop buying from these backyard breeders.

Meowbabyrenee, If you are reading this I am sure you are feeling regretful and..........

Luvnett, I hope that you will be able to bring back Fluffy's glory and give her the love and freedom that she so deserves.

May God bless you for your kindness. Good luck and take care.
  #13  
Old 07-06-2010, 08:30 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Laa Kak Syakila adopt Fluffy tu ke?

Dari apa yg Yana pernah baca kt PF nie, dulu Fluffy asalnye put for adoption by one girl, then RK Sindhu tu adopt..
Ramai yg marah kt that girl, sebab ramai yg tahu RK ni breeder. dan dia nak Fluffy sebab nak jadikan breeder machine..
Terang lagi bersuluh a few month lepas tu Fluffy bunting, lepas anak2 kucing tu besar RK ni put for sale..

Semalam Yana tgk Fluffy ni back for adoption.. terkejut la jugak..
bila baca profile dia, benda pertama terlintas di fikiran Yana "Fluffy dh tak memberi untung kepada dia.. so dia let go la Fluffy"..

Kesian Fluffy.. jadi breeder machine..bila dh tak diperlukan, dibiarkan macam tu jer..
Sebenarnya cerita dia panjang.. di pendekan cerita kawan akak yg nak adopt.. tapi bila tengok keadaan teruk macam 2 terus la dia tak nak.. maklum la kawan akak 2 baru nak belajar2 bela kucing so akak tak salahkan dia sebab tak nak. Kawan aka yg buat temujanji nak jumpa dia.. Akak ikut je..

Patut la masa sebelum pergi 2 akak ada la suruh kawan akak ni minta gambar terbaru fluffy ni tapi RK tu bagi alasan yg dia tak ada simpan gambar Fluffy..

So akak fikir la mesti nanti org lain pun tak akan nak adopt kucing ni.. dengan selambanya akak minta bagi akak je lah.. Bukan apa, akak sedih tgk rupa Fluffy ni yg nampak sedih sgt..

katanya dia masih simpan anak fluffy yg umur dalam ligkungan 3 bulan.. and dia akan jual anak 2 kepada sesiapa yg bekenan


Quote:
Akak adopt kucing ni? Kesiannya kurus kering.. Npela dia boleh tipu org.. Xbertanggungjwb btul! Kesian tgk keadaan dia.. Hope akak dpt jage fluffy smpi btul2 sihat n gemok blek..

Insya'allah akak akan cuba yg terbaik n maybe akak akan open for adopt kepada org lain nanti memandangkan tgk ramai yg berminat kat fluffy ni..tapi kena la tunggu sampai fluffy ni betul2 sembuh dulu..



Quote:
Dear Luvnett, Felix and Linda,

I can understand your anger and total disgust towards this person,RK Sandhu for her cruel neglect of Fluffy.

Last year when Fluffy was put up for adoption by Meowbabyrenee, she caught my attention because as you can see from her original pictures she was lovely. So I followed up with Fluffy's development and chanced upon RK Sandhu's profile. Fuffly then had already gave birth three times and all her babies had been sold. At that time what made me mad was that she sold them at Petfinder site under "For Adoption" category. So I put forth my objection to such practice and there were some commotion regarding this by some members.

Subsequently I asked Meowbabyrenee why she allowed Fuffy to be adopted by this backyard breeder as a breeding machine. She of course said that at that time she was not aware of RK Sandhu's motive. You all can read about her comments at her profile......

Anyway when Fluffy was put up for adoption by RK Sandhu recently with all her silly reasons and the old pictures of Fluffy posted, somehow I had this awful feeling that the condition of this cat is not the same as before. And true enough it turned out what I had predicted.

This sad incident taught us that in future if ever we are put in a position whereby we are to place our pets for adoption, we have to be really careful in selecting the potential adopters. Sometimes money doesn't do the trick.

Also, members please stop buying from these backyard breeders.

Meowbabyrenee, If you are reading this I am sure you are feeling regretful and..........

Luvnett, I hope that you will be able to bring back Fluffy's glory and give her the love and freedom that she so deserves.

May God bless you for your kindness. Good luck and take care.
I try my best for poor fluffy
  #14  
Old 07-06-2010, 11:35 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

pic of fluffy
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fulffy 036.jpg
Views:	186
Size:	44.0 KB
ID:	9618   Click image for larger version

Name:	fulffy 034.jpg
Views:	133
Size:	39.5 KB
ID:	9619  
  #15  
Old 07-06-2010, 11:38 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
pic of fluffy
I bet you can fatten her up within a month or so.. then bygones can be bygones..

irresponsible breeder camtuelah.. tapi ada permintaan, sbb tue ada supply.. RK Sidhu tue pun nama yang quite infamous few years back but then she is still operating tho..

love and kisses for fluffy
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #16  
Old 07-06-2010, 11:39 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
pic of fluffy
Sedihnya.. Nampak sangat dia kurus..
tak macam kucing tengah mengandung..
  #17  
Old 07-06-2010, 11:49 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
I bet you can fatten her up within a month or so.. then bygones can be bygones..

irresponsible breeder camtuelah.. tapi ada permintaan, sbb tue ada supply.. RK Sidhu tue pun nama yang quite infamous few years back but then she is still operating tho..

love and kisses for fluffy
I try to do my best.. poor fluffy.. yg tak tahan sgt tgk sebab dia xboleh berdiri.. xsampai seminit mesti terjatuh.. kaki sentiasa mengeletar

Quote:
Sedihnya.. Nampak sangat dia kurus..
tak macam kucing tengah mengandung..
yana, 2 nasib mengandung.. ada gak rupa kucing.. kalau tak tak tahu la.. selain bahagian perut bahagian lain macam tinggal tulang & kulit je..
yang menyedihkan lagi bila kita sentuh dia mesti dia akan menjerit macam ketakutan org kesakitan.. huhu..
dah la baru perasan yg si fluffy ni ada selsema..
  #18  
Old 07-07-2010, 12:14 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

dah bawak dia ke vet?..vet should know best
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #19  
Old 07-07-2010, 12:19 AM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
dah bawak dia ke vet?..vet should know best
dah.. tapi memandangkan dia tgh bunting vet just kasi vitamin and suruh kasi makan a/d wetfood.. katanya ubat tak boleh kasi sebab takut keguguran or pendarahan.. huhu..
kaki dia mengigil sebab dia kekurangan tenaga..
  #20  
Old 07-07-2010, 01:03 AM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 11
Baby is on a distinguished road
Default Re: Dear Fluffy

Hope Fluffy akan cepat sihat & gumuk...Sian tgk dia...
Kasi a/d byk2 pon xpe.. biar dia selera sikit.. heeee
go..goo kak luvi... gemokkan dia...
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fluffy n FrankiE n BenGaL CikLola Cat TV and Photos 62 12-04-2009 12:09 PM
RIP my dear friend nivek Pet Memorial 12 07-02-2009 10:25 AM
Evie my dear girl.. silentsoul27 Success Stories 4 07-18-2008 01:45 AM


All times are GMT +8. The time now is 02:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.