Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Vets & Docs Reviews

Vets & Docs Reviews Discuss, recommend, and review the people providing health care for your pets, ie, the animal docs.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-11-2008, 12:28 AM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 8
filinlee is on a distinguished road
Default Government Vet Clinics

Hospital Veterinar
Wilayah Persekutuan
Km. 4, Jalan Selar 4 off Jalan Cheras,
56100 Cheras,
Kuala Lumpur.
Tel:03-92849716
03-92849718


Klinik Haiwan,
Jabatan Perkhidmatan Haiwan Negeri Selangor
Lot 2, Jalan Utas
Seksyen 15/7
40630 Shah Alam
Direct line : 03-55196708
General line : 03-55103900


Klinik Veterinar UPM
Persiaran Barat
Petaling Jaya
Tel : 03-79551527


More info: http://agrolink.moa.my/jph/dvs/contact/clinic.html

Anyone with more info pls update the thread. Thanks
__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2008, 07:52 AM
Chitam Chitam is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 95
Rep Power: 7
Chitam is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Fillin... gov vet ni kan... ok kerr kalo nk "zess" ... budak2 nih?.. mahal tak?

.:kak june pinjam word "zess"= neutured/spay:.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2008, 03:52 PM
fanna's Avatar
fanna fanna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Location: wanna meet me? come to CFA cat show in kl
Posts: 53
Rep Power: 7
fanna is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

fanna selalu pergi yang ni.

Hospital Veterinar
Wilayah Persekutuan
Km. 4, Jalan Selar 4 off Jalan Cheras,
56100 Cheras,
Kuala Lumpur.
Tel:03-92849716
03-92849718

neuter/spay
harga untuk male = rm40/rm50 (lupe sudah)
harga untuk female = rm 60

so far ok la neuter / spay kat sini. dah spay 8 ekor and neuter 2 ekor.tak pernah lagi ade masalah.selalunye die akan sekali dengan pakej,cth spay + wet food + collar jadi seratus lebih la.tapi kalau dah selalu spay/neuter tak payah la amik yang collar tu kan hehe.wetfood pun boleh amik sekali dengan pakej ataupun kite beli sendiri kat luar.selalu nya fanna and sis bayar cost untuk spay/neuter sahaja.


rawatan yang fanna/aishah pernah try kat sini,

patah kaki
potong kaki
hernia
spay
neuter
food poisoning
demam panas
selsema
kurap
scan baby dalam perut mummy
yearly vaccination
sakit mata
karang gigi


ade lagi kot..buat mase ni, ini je yang ingat..bagi fanna and siblings, service kat sini memang tip top and doktor2 die friendly belaka

Last edited by fanna; 08-20-2008 at 12:16 PM. Reason: tambah jenis rawatan yg pernah cuba dekat vet gov ni hehe
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2008, 05:01 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 8
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Government Vet Clinics

Ada sape2 ada penglaman bawak babies ke klinik shah alam ni?

Klinik Haiwan,
Jabatan Perkhidmatan Haiwan Negeri Selangor
Lot 2, Jalan Utas
Seksyen 15/7
40630 Shah Alam
Direct line : 03-55196708
General line : 03-55103900
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2008, 07:16 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 8
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

tak penah pegi pon diana... fobia sket kalo bab2 hospital kerajaan.. ehehe... tak tau la untuk orang lain kan....

but i heard hosp. kerajaan kat setapak ke mana tah, june ada rekomen la... it seems good.. tapi ramai orang jer la... but i guess dats normal for govt hosp.. ehehehhehe
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 08-20-2008, 03:19 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 8
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Government Vet Clinics

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
tak penah pegi pon diana... fobia sket kalo bab2 hospital kerajaan.. ehehe... tak tau la untuk orang lain kan....

but i heard hosp. kerajaan kat setapak ke mana tah, june ada rekomen la... it seems good.. tapi ramai orang jer la... but i guess dats normal for govt hosp.. ehehehhehe
diana?sape tu?heh..
tula, takut la nak bawak babies trus p klinik kerajaan..
jadi nak tanya pendapat kwn2 sini dulu...hmmmm...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #7  
Old 08-20-2008, 03:29 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Government Vet Clinics

samalah dgn aku.masa dulu aku bawa kucing aku gi vaksin kat cheras klinik haiwan,demam2 kucing aku smp aku kena tuam dgn air batu.ngeri!! serik!!!

itu utk kembiri je filin.kat setapak jalan air panas.Klinik Kembiri DBKL.klu klinik kerajaan yg lain aku ngeri

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
tak penah pegi pon diana... fobia sket kalo bab2 hospital kerajaan.. ehehe... tak tau la untuk orang lain kan....

but i heard hosp. kerajaan kat setapak ke mana tah, june ada rekomen la... it seems good.. tapi ramai orang jer la... but i guess dats normal for govt hosp.. ehehehhehe
Reply With Quote
  #8  
Old 08-20-2008, 08:22 PM
Chitam Chitam is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 95
Rep Power: 7
Chitam is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
diana?sape tu?heh..
tula, takut la nak bawak babies trus p klinik kerajaan..
jadi nak tanya pendapat kwn2 sini dulu...hmmmm...
Cheq la.... sapa lagi... huhuhu... chitam tu adalah buah hati pengarang jantung ku sayang!!!

So far I did bring them for deworm, Kutu & Kurap kat gov vet, for Jabatan Haiwan jalan Haiwan port klang the threatment is 2 thumbs up!!, it just the time... sbb open hour is fm 8 am- 12 p.m every monday to wednesday, friday and thursday, saturday & sunday close, for other treatment tak penah lagi... tapi macam nk bercadang untuk pegi "zess" mommy chitam after dia delivery nanti... including this time da dua kali dia pregnant, so decide nk stop dia process lagi... ...

Hmm tu laa... macam nk bawak kerr shah alam... tu yg dok tanya tu...anyone penah bawak kesana utk "zess" tak?
Reply With Quote
  #9  
Old 08-20-2008, 08:30 PM
Chitam Chitam is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 95
Rep Power: 7
Chitam is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Quote:
Originally Posted by fanna View Post
fanna selalu pergi yang ni.

Hospital Veterinar
Wilayah Persekutuan
Km. 4, Jalan Selar 4 off Jalan Cheras,
56100 Cheras,
Kuala Lumpur.
Tel:03-92849716
03-92849718

neuter/spay
harga untuk male = rm40/rm50 (lupe sudah)
harga untuk female = rm 60

so far ok la neuter / spay kat sini. dah spay 8 ekor and neuter 2 ekor.tak pernah lagi ade masalah.selalunye die akan sekali dengan pakej,cth spay + wet food + collar jadi seratus lebih la.tapi kalau dah selalu spay/neuter tak payah la amik yang collar tu kan hehe.wetfood pun boleh amik sekali dengan pakej ataupun kite beli sendiri kat luar.selalu nya fanna and sis bayar cost untuk spay/neuter sahaja.


rawatan yang fanna/aishah pernah try kat sini,

patah kaki
potong kaki
hernia
spay
neuter
food poisoning
demam panas
selsema
kurap
scan baby dalam perut mummy
yearly vaccination
sakit mata
karang gigi


ade lagi kot..buat mase ni, ini je yang ingat..bagi fanna and siblings, service kat sini memang tip top and doktor2 die friendly belaka

ooo ader package yerr... nk dtg kene tepon dulu ker??
Reply With Quote
  #10  
Old 08-21-2008, 12:51 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 8
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Government Vet Clinics

Quote:
Originally Posted by Chitam View Post
Cheq la.... sapa lagi... huhuhu... chitam tu adalah buah hati pengarang jantung ku sayang!!!

So far I did bring them for deworm, Kutu & Kurap kat gov vet, for Jabatan Haiwan jalan Haiwan port klang the threatment is 2 thumbs up!!, it just the time... sbb open hour is fm 8 am- 12 p.m every monday to wednesday, friday and thursday, saturday & sunday close, for other treatment tak penah lagi... tapi macam nk bercadang untuk pegi "zess" mommy chitam after dia delivery nanti... including this time da dua kali dia pregnant, so decide nk stop dia process lagi... ...

Hmm tu laa... macam nk bawak kerr shah alam... tu yg dok tanya tu...anyone penah bawak kesana utk "zess" tak?
owh..chitam tu diana...
baru misteri terungkai...

tula, shah alam paling dkt ni jadi ada sape pernah pegi?oktak?
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #11  
Old 08-21-2008, 09:09 AM
fanna's Avatar
fanna fanna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Location: wanna meet me? come to CFA cat show in kl
Posts: 53
Rep Power: 7
fanna is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Quote:
Originally Posted by Chitam View Post
ooo ader package yerr... nk dtg kene tepon dulu ker??
heheh die takde la kate ade pakej.tapi nampak gaya lebih kurang la hehe.kalau nak spay/neuter kene datang buat check up dulu and then set appoinment.selalu nye kitorang lepas second vaccination tu terus buat appoinment

kalau nak pergi tak yah call, tapi kene datang pagi-pagi la elok.sebab ramai orang.al maklumlah gomen kan
Reply With Quote
  #12  
Old 09-08-2008, 02:04 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Baru ni akak bawak Kabu gi injek vaksin kat klinik haiwan kerajaan, kat Ipoh. Very efficient service, dari kaunter pendaftaran, rawatan sampai la ke kaunter bayaran. Mungkin kebetulan tak ramai org kot. Tunggu 5 minit jer. Lepas tu Kabu kena zess....dia tak jerit pun. Rilek jer. Baik sgt attendant tu. Bagi advise macam2. Bayaran pun rm20 jer. Within 15 minit, settled everything.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #13  
Old 01-27-2009, 06:09 PM
odradzi odradzi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 6
Rep Power: 0
odradzi is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Quote:
Originally Posted by fanna View Post
fanna selalu pergi yang ni.

Hospital Veterinar
Wilayah Persekutuan
Km. 4, Jalan Selar 4 off Jalan Cheras,
56100 Cheras,
Kuala Lumpur.
Tel:03-92849716
03-92849718

neuter/spay
harga untuk male = rm40/rm50 (lupe sudah)
harga untuk female = rm 60

so far ok la neuter / spay kat sini. dah spay 8 ekor and neuter 2 ekor.tak pernah lagi ade masalah.selalunye die akan sekali dengan pakej,cth spay + wet food + collar jadi seratus lebih la.tapi kalau dah selalu spay/neuter tak payah la amik yang collar tu kan hehe.wetfood pun boleh amik sekali dengan pakej ataupun kite beli sendiri kat luar.selalu nya fanna and sis bayar cost untuk spay/neuter sahaja.


rawatan yang fanna/aishah pernah try kat sini,

patah kaki
potong kaki
hernia
spay
neuter
food poisoning
demam panas
selsema
kurap
scan baby dalam perut mummy
yearly vaccination
sakit mata
karang gigi


ade lagi kot..buat mase ni, ini je yang ingat..bagi fanna and siblings, service kat sini memang tip top and doktor2 die friendly belaka
hi fanna,

saya nak pergi hospital ni esok. kaki kucing saya patah. tapi boleh tak fanna bantu bagaimana say anak pergi jika saya datang dari Gombak, melalui MRR2. Saya dah cari melalui google map, tapi tak pasti simpang pandan indah yang perlu saya masuk. ada apa-apa landmark yang boleh saya tengok tak? terima kasih...
Reply With Quote
  #14  
Old 01-27-2009, 09:49 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Government Vet Clinics

Odrazi,senang je nak gi klinik kat jln cheras tu.klu u tau kat mana jusco maluri dan PGRM,senanglah.klu u dtg dari KL, Jusco Maluri disebelah kiri,jalan depan sikit ada traffic pastu turn right.straight ikut jln cheras tu smp nampak courts mammoth dan depan lg sikit ada shell.selepas shell turn left.kedepan sikit dah nampak klinik tu kat sebelah kiri.

klu u dtg dari Pandan Indah,akan lalu PGRM sebelah kiri dan jusco ada sebelah kanan.selepas PGRM ada 4 junction traffic light,u straight saja smp jumpa court mamoth dan shell sebelah kiri.after shell turn left.kedepan sikit dan jumpa klinik tu sebelah kiri.


Quote:
Originally Posted by odradzi View Post
hi fanna,

saya nak pergi hospital ni esok. kaki kucing saya patah. tapi boleh tak fanna bantu bagaimana say anak pergi jika saya datang dari Gombak, melalui MRR2. Saya dah cari melalui google map, tapi tak pasti simpang pandan indah yang perlu saya masuk. ada apa-apa landmark yang boleh saya tengok tak? terima kasih...
Reply With Quote
  #15  
Old 01-28-2009, 03:08 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 709
Rep Power: 6
euanna is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Kalau dari MRR2, lepas tesco ampang (kat sebelah kanan).. terus lagi.. ready2 stay tengah / kiri jalan. Jangan keluar ikut Taman Maluri.. Exit ikut Taman Maju Jaya / Taman Cheras Indah ( Jalan exit sebelah kiri.. naik atas (elevated junction), stay kanan.. ada traffic light)

Belok kanan dan jalan straight .. sampai hujung jalan ( simpang 3 ).. Menara PGRM kat sebelah kiri. Kat Traffic light situ pegi kiri .. (Kiri masuk jalan cheras yang besar + busy gila) .. Ada Petronas kat sebelah kiri, row of shops .. Courts Mammoth sebelah kiri.. Straight lagi sampai lepas bangunan Puteri Islam .. Nampak ada condo/ apartment on construction sebelah kiri tu slow down.. Pastu nampak Shell.. dah dekat dah.. masuk kiri lepas shell (simpang tu memang betul2 sebelah shell).. depan sikit dah nampak Hospital Vetenari..

maybe info ni lambat sikit.. tak perasan gitu.. sori
Reply With Quote
  #16  
Old 01-30-2009, 05:36 PM
odradzi odradzi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 6
Rep Power: 0
odradzi is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Quote:
Originally Posted by June View Post
Odrazi,senang je nak gi klinik kat jln cheras tu.klu u tau kat mana jusco maluri dan PGRM,senanglah.klu u dtg dari KL, Jusco Maluri disebelah kiri,jalan depan sikit ada traffic pastu turn right.straight ikut jln cheras tu smp nampak courts mammoth dan depan lg sikit ada shell.selepas shell turn left.kedepan sikit dah nampak klinik tu kat sebelah kiri.

klu u dtg dari Pandan Indah,akan lalu PGRM sebelah kiri dan jusco ada sebelah kanan.selepas PGRM ada 4 junction traffic light,u straight saja smp jumpa court mamoth dan shell sebelah kiri.after shell turn left.kedepan sikit dan jumpa klinik tu sebelah kiri.
thanks june and euanna,

saya dah pergi klinik haiwan tu. tapi dia tak boleh buat kes kucing saya sebab teruk dan kami di refer ke UPM. skarang kucing dah kuar hopsital dan kaki berbungkus, harap2 dapat baik cepat. sebab kalau tak dr ckp kene potong kaki.

anyway thanks for replying.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-30-2009, 09:08 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Government Vet Clinics

wui!!! sakit apa kucing u smp nak kena potong kaki?? harap2 jgnlah potong kaki dia.kesian kucing 3 kaki.

Quote:
Originally Posted by odradzi View Post
thanks june and euanna,

saya dah pergi klinik haiwan tu. tapi dia tak boleh buat kes kucing saya sebab teruk dan kami di refer ke UPM. skarang kucing dah kuar hopsital dan kaki berbungkus, harap2 dapat baik cepat. sebab kalau tak dr ckp kene potong kaki.

anyway thanks for replying.
Reply With Quote
  #18  
Old 01-31-2009, 11:11 AM
fanna's Avatar
fanna fanna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Location: wanna meet me? come to CFA cat show in kl
Posts: 53
Rep Power: 7
fanna is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

hari tu mase kokoi patah kaki vet cheras tak boleh buat sebab doktor die tengah tunggu hari nak bersalin.terus kitorang pergi ara ampang hehe.sakit ape ek kucing odrazi?

p/s : ...thanks to june and euanna sebab reply kat odrazi.tak perasan ade yang tanye sampai le my sis bagitau semalam.ape pun nasib baik ada june dgn euanna sebab kalau nak harapkan aku, tak sampai le odrazi ni ke vet cheras tuuuu hehehe..ini olang fail ooo bab-bab nak bagi direction ...
__________________
kalau berani buat cara berani. kalau pengecut patutlah guna fake id.
Reply With Quote
  #19  
Old 01-31-2009, 07:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Government Vet Clinics

tulah Fanna.aku pun musykil gak kucing dia patah teruk ke smp nak potong.lebih teruk dari si peterpan patah dulu agaknya kot.
aku tau,ko dan si aishah pegang ratu sesat not for nothing tau.wakakakakakak!!!

Quote:
Originally Posted by fanna View Post
hari tu mase kokoi patah kaki vet cheras tak boleh buat sebab doktor die tengah tunggu hari nak bersalin.terus kitorang pergi ara ampang hehe.sakit ape ek kucing odrazi?

p/s : ...thanks to june and euanna sebab reply kat odrazi.tak perasan ade yang tanye sampai le my sis bagitau semalam.ape pun nasib baik ada june dgn euanna sebab kalau nak harapkan aku, tak sampai le odrazi ni ke vet cheras tuuuu hehehe..ini olang fail ooo bab-bab nak bagi direction ...
Reply With Quote
  #20  
Old 01-31-2009, 08:29 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 709
Rep Power: 6
euanna is on a distinguished road
Default Re: Government Vet Clinics

Quote:
Originally Posted by fanna View Post
p/s : ...thanks to june and euanna sebab reply kat odrazi.tak perasan ade yang tanye sampai le my sis bagitau semalam.ape pun nasib baik ada june dgn euanna sebab kalau nak harapkan aku, tak sampai le odrazi ni ke vet cheras tuuuu hehehe..ini olang fail ooo bab-bab nak bagi direction ...
Saya memang suka berjalan dan memang navigator utk bf tu.. Dia fail sikit bab ingat jalan / perhatikan landmark . Lagipun saya duduk tak jauh dari Hosp Vet Cheras tu.. so memang ingat
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



All times are GMT +8. The time now is 01:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.